С какво ви дразнят свекървите? - 126

• 54 395
  • 766
  •   1
Отговори
# 15
А ние ще си стоим в къщи ,синът е контактен станало ясно сега.
Жалко че пекох паржоли с чадър, че заваля внезапно,с тройна ярка дъга , да е на късмет в Новата година! Не  е уместно и храна да занеса, макар приготвена за там.
На вас Весели празници!

# 16
Весел празник, Боряна, и дано болестта ви подмине! Здраве, щастие и късмет!
А, и още една снаха ти пожелавам да ти донесе новата година! Simple Smile

# 17
Дай Боже!

Някой съселянин  е снимал дъгата ,но това е бледо копие пред действителното, такива ярки цветове лете не съм виждала, замръзнах докато се разля.

# 18
Здрава и спокойна Нова година! Боряна, не се шашкай, че е контактен синът ти. Докато аз бях болна, никой от фемилито не се зарази, а уж сме в един апартамент - контакти да искаш.

# 19
Той има седмица почивни дни, ще се разбере колко е налапал.Шефът им в болница.Жена му здрава.Добре че малките не доведоха да треперя.

# 20
Прекрасна дъга!  Дано донесе щастието светът и всички ние да се избавим от  гадта и от   всяка болест!

# 21
И при нас имаше прекрасна дъга Simple Smile

# 22
Честита Нова година!
Да бъде мирна, да бъде здрава, да бъде щастлива и благословена за всички!

# 23
  • София
Честита и от мен Simple Smile

# 24
Прекрасна дъга, все едно е същата показват и от Родопите и други места в доста по-добри снимки.Над цялата страна е  изгряла и дано е на добро.

Не  е по темата, но почнах тук да се вайкам, една добра новина за нас, семейството.Имаме вид таласемия, болест на кръвта за който не се сеща да не търси какво е, в лека форма, че тежката е опасна доста,  и се оказва, че вирусът се закачватака  да се каже точно за нещо , дето ни липсва.Не сме податливи на малария, а първото лечение на вируса точно с противомаларични лекарства е  опитвано.Дедите са преселници именно от средиземноморието.Та знаейки децата намерили инфо на английски и само ми преразказаха, че ни е плюс.Може да ни подмине.Казвам го ,може и други носители на това "наследство" да има, да знаят.
Всяко зло за добро ми дойде наум.
Наистина се притеснявах, защото тези си траят , но и работят с клиенти синовете.За тях ме е грижа.

# 25
За много години, момичета! Здраве, щастие и разбирателство в домовете ви и в тези на порасналите ви деца!

# 26
Здравейте, търся съвет. От 4г имам разправии със свекървата и мъжа й, на приливи и отливи- на всеки 6 месеца скандал поради неразбирателство заради детенцето ни, или заради криви приказки от тяхна страна мен. Те живеят в малък град, аз съм от София и живеем тук. Предишните ни скандали са били винаги със свекървата, която редовно ни се натриса без предупреждение или ни се меси в отношенията-кога чула, кога недочула, дава ми нелогични съвети за детето, тъпче го с боклуци,  мляко, а той има алергия към млечни продукти и пие противоалергични, изобщо не се съобразява с нуждите на детето. След като майка ми почина миналата година, беше дошла уж да помага с болното ни детенце, а предозира малкия с лекарства, защото не запомнила колко точно да даде при наличен списък по часове и доза. При последния случай с малкия директно я изгоних от вкъщи.

Натриса се и на другия си син, който е несемеен, а той тотално е отсвирил родителското тяло откъм приказки, но и той им помага финансово. След всеки сблъсък има спокойствие за мен 4месеца, след което мъжът ми и баща му почват да настояват да се сдобрим.Свекървата не иска да работи и от 3г се е впила като кърлеж в нас с претенции да й се помага финансово, да поясня, че е млада-на 53 с двама сина на по 30. Очевидна причина да не иска да работи, поне от моя гледна точка няма, но аз съм свикнала да работя от малка, за да помагам на моите родители и да не съм зависима от друг, камо ли от мъж. Оправданието й е, че забравя вече и че на млади години се е лишила от много, за да може да изучи децата си във Франция.

Та на сбирките, на които ни се налага да ходим у тях с детето от време на време, редовно се пие. Мъжете сядат и пият и свекърът и бащата на свекървата пият повече от необходимото, а свекървата е залепена все на печката. У тях е като в хан, вечно имат гости, само свекърът работи и карат и на пенсията на майка му. Живеят с майката на свекъра и свекървата и майката не се понасят. Редовно, когато сме там, детето ми е свидетел на удряне и крещене от страна на свекърите към бабата и безкрайни скандали с нея. По тази причина доста често пропускам ходене и детето и мъжът ми ходят сами там само за уикенд, защото не мога да издържам на този тормоз или просто ги спирам от ходене, за да не вижда детето това. Безброй пъти съм говорила с тях за примера, който дават на детето, но нищо не се променя. Последният скандал беше на НГ, когато дядото на мъжа ми-- баща на свекървата, след поредното безхаберно пиене, заяви на масата, че мъжът ми е чехльо, защото пие с мярка. Аз не харесвам дядото, защото винаги обсъжда външния ми вид, какъв е внук му-растял в София , не там и как след като съм родила съм станала пищна- 60кг на 165см. След репликата за чехльото, тропнах по масата и му казах, че е най-големият простак, който е срам за годините си. Свекървата скочи като ужилена и каза да се стягам, защото те били пияни, а аз трезва. Почнах да й крещя, че са срам за родители и бащата на мъжа ми каза това, че тропаш по масата значи, че синът ми е чехльо. Бях супер огорчена и разочарована, че за пореден път съм дала шанс. Няма да коментирам какъв си за да говориш така за собствения си син, който им помага финансово заради мързела на майка си. Мъжът ми не беше  там, а при детето в другата стая, и като чу да крещя веднага дойде. Разказах му какво е станало и той забрани на всички да пият повече и да не се обиждат. Аз си легнах и на другата сутрин имах скандал със свекървата, защото детето почна да удря бабата на мъжа ми и тя го успокояваше, след като малко преди това тя й самата й крещеше и удряше. Казах на мъжа ми да се оправи веднъж завинаги с тези изроди и си хванах детето и се прибрах.
Мъжът ми остана там след скандала на НГ и не си вдига телефона 2ри ден. Не знам какво да правя, защото единствените скандали, които имаме с него са заради тях, обичаме се много, нямаме финансови притеснения на този етап и знаем, че е крайно време да спрем да помагаме финансово, защото той иска второ дете. Малкия съм го гледала с помощта на майка ми, която почина миналата година и единствената упора в тази ситуация е баща ми, който го играе балансьор на нервните ми изблици след поредния скандал.
Не издържам на това, не мога повече да общувам с тях, не мога да си представя да имам второ дете с такива баба и дядо, а не е редно да спирам детето да ги вижда , защото са му кръв, но в тази ситуация не зная какво друго да направя, освен да спра всякакъв контакт-мой и на детето с тях с тях и да оставя мъжът ми да се оправя с тях. Не е да ги мразя, но не искам да деля жизнено пространство с тях дори за ден. Те не се променят.

Благодаря предварително!

# 27
  • Варна
Само ще кажа, че АЗ на твое място второ дете не бих родила засега. Останалото не ща да го коментирам, че не знам откъде да започна.

# 28
Много си млада и явно лошо в живота не си видяла. Имаш и здрави нерви за хабене. Ако на мен ми се бяха паднали подобни свекъри, то те никога не биха ме видели и аз никога не бих се ядосвала с тях. Здравето си за нищо ли го нямаш? Такива скандали и в селската кръчма вече няма сигурно, каквито при тях стават, ама ти пак ходиш, та да се разболееш накрая.

Това е мазохизъм някакъв. И с какво право ще крещите, ще забранявате хората да си пият на масата и подобни? Не сте си вкъщи да раздавате правосъдие. Оставете ги да си правят денонощен купон. Като не ти изнася не ходиш, а не да идеш и да се убедиш какви са изроди, ама да им се накараш.

Ако моят мъж остане у родители след подобни изцепки, аз бих си правила планове да се оправям сама нататък. Не е края на света, но или сега се дръж нормално, или се готви за развод в бъдеще.

Не преувеличавам. Аз не се виждам с някои хора поради 1000000 пъти по-малки простотии. Това описаното тук просто няма начин да ми се случи.

# 29
Аз нищо няма да кажа по този казус, защото ще повторя написаното от Бианка дума по дума.

Общи условия

Активация на акаунт