С какво ви дразнят свекървите? - 126

• 54 446
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Точно така! Никога НЕ са ми поставяли условия. Ако ги бяха поставили и то  във форма на безкраен списък, със сигурност щях да се  замисля дали или. Списък съм искала АЗ за лекарства. И до  ден днешен е така.
Претенции никоя не предявява и затова нещата с гледането продълават вече  10 години.

# 631
  • при късмета
Ма Ко, ти кога се очаква да ставаш свекърва? Много ми се иска да те чета тогаз..... Как ще забравиш назидателния тон и ще си мълчиш.😀 а дано, ама надали.
Това няма как да знам. Но както знам сега, че опита на майка ми за гледане на бебе не е помогнал на мен, тогава ще знам, че моя няма да помогне на тях. Та надали ще го налагам, като знам горното. А и да ми изпие чавка акъла до тогава и да започна и мъжа ми и сина ми ще ме освестят много бързо. Нашия изобщо не е мамин златен, от много малък е на различно мнение от нас и все по-често е. Можем като родители да му наложим нашето мнение, но открай време сме взели решение, че ще го оставяме все повече решения да взима сам и така правим където е възможно. С годините възможното ще е много повече.
Та изобщо не очаквам да ме пита одобрявам ли снахата, ежедневието и решенията им, ама изобщо. Внуче ще гледам с удоволствие, ако го искат, когато и както ми кажат, стига да позволява физическото ми състояние. Нищо друго няма да ме спре

# 632
  • София
Точно така! Никога НЕ са ми поставяли условия. Ако ги бяха поставили и то  във форма на безкраен списък, със сигурност щях да се  замисля дали или. Списък съм искала АЗ за лекарства. И до  ден днешен е така.
Претенции никоя не предявява и затова нещата с гледането продълават вече  10 години.
Това е твоята свекървенска версия. Ако снаха ти се разпише тук, дали ще го каже по същия начин или ще се установи, че няма право на глас и претенции (да се чете списък/предпочитания)? С болднатото какво искаш да кажеш  - че ако имаха условия за конкретни храни (които да яде или да не яде), конкретни начини на обличане, за козметика и т.н., ти щеше да се заинатиш и да откажеш гледането, само и само защото няма да е по твоята? Все повече си мисля, че снаха ти или "няма глас", т.е. не й се разрешава мнение, или няма избор кой да го гледа, а тя няма финанси за платена гледачка, която няма да си налага мнението, щото ме съмнява да не й пука как някой й гледа детето.

# 633
А защо да не откаже, ако й се струват объркващи и трудни за изпълнение списъците? По-добре така, отколкото да звъни сто пъти или да пропусне нещо и после да има сърдене.

# 634
Явно вие изобщо не допускате, че съгласие между снаха и свекърва може да има? За ваше учудване - има.

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 18:43 от K.A.G.

# 635
  • София
Айде сега списъци, ще рече човек, че снахите оставят 60 листа тетрадка, изписана от край до край. Обикновено имат елементарни изисквания съобразени с алергии/непоносимост към храни или такива, които за майката не са приемливи според възрастта на детето (да се топи биберона в мед например, нищо че на времето свекървата така е отгледала мъжа-баща на бебето и е много вероятно нищо да не му стане на бебето).

# 636
  • при късмета
Явно вие изобщо не допускате, че съгласие между снаха и свекърва не може да има? За ваше учудване - има.
Има разбира се, но не и в темата. А ние казусите тук коментираме

# 637
Има и шантави майки с шантави изисквания.

# 638
  • София
Чудя се да си помрънкам ли Grinning Направо ме е страх, а и аз съм с момче. Темата доста ми е помогнала с годините, различните мнения също. Айде да питам опитните свекърви, вие бихте ли опявали на снахата или сина си, че обличат три годишно много шарено. То всеки разбира “многото” по-различен начин. Мъжът ми си призна, че майка му, като говори такива неща, не я слуша, ама мен ми стана тъпо. Според мен не прекаляваме, то аз до преди да се оженя си ходих с по-шарени дрехи/дрънкулки. И за други неща ми е тегаво, но просто много неща се събраха напоследък и такива дребни забележки ме хващат неподготвена и не знам какво да отговоря освен, че той има и други дрехи, но си харесва по-шарено и весело.

# 639
Те "шантавите майки с шантави изисквания" не са голямата беда Joy По-лоши са безпомощните майки с големи претенции! Там и тогава е истинската драма. Хем не може да се справи сама, хем не знае какво иска, хем го иска сега, веднага и безпрекословно. Щото то майчиният инстинкт, нали  Wink

Затова всеки да си гледа децата! Според разбиранията и способностите. Бабите и дядовците са, за да дадат по едно рамо от време на време.
Защото и бабите и дядовците имат нужда от почивка и време за себе си.
Кой разказа как й водели внучето още от петък вечер!? Значи, от понеделник до петък работи, а през уикенда с внуците, за да си починели родителите... Ми, не! Не става Simple Smile

Да си се облича както иска и с каквото иска детето. Стига да е адекватно за времето и сезона.

# 640
  • при късмета
Чудя се да си помрънкам ли Grinning Направо ме е страх, а и аз съм с момче. Темата доста ми е помогнала с годините, различните мнения също. Айде да питам опитните свекърви, вие бихте ли опявали на снахата или сина си, че обличат три годишно много шарено. То всеки разбира “многото” по-различен начин. Мъжът ми си призна, че майка му, като говори такива неща, не я слуша, ама мен ми стана тъпо. Според мен не прекаляваме, то аз до преди да се оженя си ходих с по-шарени дрехи/дрънкулки. И за други неща ми е тегаво, но просто много неща се събраха напоследък и такива дребни забележки ме хващат неподготвена и не знам какво да отговоря освен, че той има и други дрехи, но си харесва по-шарено и весело.
Прави като мъжа ти. Или кажи на свекървата, че има време да се слага в черно.
Не знам колко безумна претенция може да има майка за собственото си дете, но това е пример за безумни коментари от страна свекървата. Като няма за какво да се хване, били шарени дрехите на детето. Да се чудиш да се смееш ли или да я съжаляваш

Птица, майка ми ей сега звънна на пожар, докато не сме поели ангажимент за иукенда или детето няма ходене на РД или нещо подобно. Още в петък следобяд го иска у тях. И то защото и малкия на сестра ми ще е там за това време, да се видят. А ще се прибере от работа някъде към 15 часа

# 641
Излишно се драчите...и от двете страни на барикадата има такива екземпляри, че с кеф да ги запукаш с чехъла по главата.

# 642
Аз пък гледам , че внуците с някакви сиви дрехи,  практични,  ежедневни.Не са много шарени, сиви  и с надписи са а на дете прилича да е цветно.Опак съм, но си е тяхна работа.Това въобще не ми влиза , нито на друг в сметките как ще си обличат децата.Въобще харчат за пътуване, друго, но за дрехи всичките според мен са скръндзи.И снахата не сменя  ката ден с ново,  и синът  идва с пооръфани , остарели дрехи тук.Като за село.Но по снимките гледам една и съща дреха няколко пъти, не е като да не прави впечатление.Ще им кажа като дойдат да се облекат различно  и цветно.Ама друг път.

# 643
Излишно се драчите...и от двете страни на барикадата има такива екземпляри, че с кеф да ги запукаш с чехъла по главата.
Точно!

Според мен прекалено шарено за момче  не е  много добре. До 3- г. може, ама  после няма да е зле по-пестеливо с цветовете. Едно е момиче и жена, друго момче и мъж с риза в  комбинация жълтичко, оранжевко и зеленичко. За едноцветни съм съгласна, но шарени ....... .

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 18:52 от K.A.G.

# 644
  • при късмета
Аз пък се ядосвам, че връхните дрехи за по-големи деца са все тъмни. Даже за възрастни хора и за себе си рядко намирам различно. Зимата ходя в града с яке за ски, защото е светлосиньо. За детето до към 7-8 години успявах да намеря по-светли якета в различни цветове, сега не мога. Каква е тази мания да са тъмни връхните дрехи не знам.
Зимата се стъмва рано, пролет и есен ако вали е мрачно, а пешеходците си пресичат навсякъде и ужас.  Като нинжди изкачат измежду паркираните коли на платното и като са с тъмни дрехи се забелязват в последния възможен момент. Децата поне, дори научени да пресичат пак трябва да са с по-светли връхни дрехи. Или пък да има светлоотразителни ивици. Яке с ивици не съм намирала за детето от 3 години

Общи условия

Активация на акаунт