Да се оплачем... 2021

• 2 080 131
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 4 740
В България абсолютно нищо не се прави и извън пандемията по тия въпроси
Да повдигна ли темата как се съобщава на болни за гадна болест, каква подкрепа получават, те и близките им. А родителите с деца с увреждания, включително и ментални. Всичко плащаш от джоба, че и се молиш да не попадаш на шарлатани. Сега наистина стреса е огромен. От март м.г. всички с проблеми с щ.ж. пропищяха от рязко влошаване. Това поне се измерва...
Ами за работата, за която вероятно някои ми завиждат. Нали си от вкъщи, защо да не работиш по всяко време на денонощието. Иначе пращат мейли за йога и щуротии де...а ММ пък почти не се прибира от болницата, а дори не е медицинско лице...пък после що се караме. Ами детето...дори не ми се почва...

# 4 741
  • Бургас
Теди Беър, ако знаеш само, как те разбирам!
Преминах през това.
И повярвай ми-да не ти пука за него!
Гледай си семейството, спокойствието и не го мисли!
От такива,, братя,, файда никаква!

# 4 742
  • София
Да , щеше да е хубаво в медиите да се говори и за психическите проблеми.
Както и за ПРЕВЕНЦИЯ , или поне как по-лесно да се адаптираме.
Това ситуация , към която цял свят се адаптира и един вид по-силните оцеляват.

Трудно се свиква първо с намалените доходи или липсващи такива.
Хиперактивни хора ( като мен ) доста трудно понесоха , че работата им ще изчезне като професия за неопределен период от време.
Децата , казвам горките, защото горките.
Цялата апатия , наричам я така , защото то света си спря.

Но все пак сме свидетели на нещо , което се случва едновременно в цял свят.
И надявам се повече да не се случва .

# 4 743
  • Варна
То е достатъчно да ни довърши.
Ще има луди,самоубийци, бедни, гладни, фалирали и рязко забогатели, май няма нужда да казвам от какво се правят кинти в момента. Щраусът, пясъка и всякакви такива неща, колкото и да ме докладвате и триете няма да спра, да пиша какво мисля и от кое се оплаквам. Слава богу има поне десетина, които мислят като мен тук.

# 4 744
Ами ако новините не започваха с хоспитализирани,ваксинирани,загинали и т.н.  нямаше да изперкват хората.На фона на спешното започват със статистиките,нормално е да гърмят бушони.Вече почти няма престъпления,няма и политика много.Има само Ковид 19.
Естела  , Hands Plus1 .

# 4 745
Да, според мен децата са най засегнатите. При възрастните е трудно също, но как се обяснява на едно 2-5г дете че не може да ходи на площадката, не може да играе с приятели, не може да празнува РД. И да, обясняваме, те уж разбират, но не го проумяват.

Децата заспаха, щерката почна и тя да кашля, синко е до мен с Т 😒 Аз се излегнах след обед на дивана и явно там ми беше грешката- тресе ме, с Т съм и гърлото ме боли. До обяд нищо ми нямаше, само бях изморена. Вкус и мирис имам- цигарите имат ужасен вкус 🙈 Храната е ужасна.... Не съм боледувала от години- най много да ми тръгне носа или да ме задращи гърло за не повече от ден 😒 Утре съм на работа, ще пробвам да се освободя, ама надали ще успея 😒😭😭😭

# 4 746
  • тук и там
Kaya,защо не се обадиш на личният лекар? Ако му кажеш,че сте болни и и ти и децата с кашлица и температура,и ти работиш  с клиенти,ще ти даде болничен(най-вероятно и на тест ще те прати).Шефката ти нищо не може да каже,няма как да изисква от теб да си на работа-ако си болна,да не говорим пък при пандемия..

# 4 747
Кая, звучи ми безотговорно от твоя страна да ходиш на работа болна докато има втора вълна на Коронавирус. Ти си знаеш, де, но не е редно.

# 4 748
  • София
Аз не схващам какво точно искаш да кажеш, Естела. Кой те докладва? Тук ли?
Кая, а PCR правихте ли?
Овиках хубаво тинейджърката и май прекалих. Добро дете е, за глупости се ядосах. Ще се извиня.

# 4 749
Моля ви, стискайте ми палци днес. Cry Имам проблем в работата и ако не получа положителен отговор от едно момиче ситуацията става много лоша. Много ми е напрегнато. Confused

# 4 750
  • София
Честит празник! Честито и на имениците, ако има такива!
Дано чуваме само благи вести!

# 4 751
Честито на имениците!
Днес се яде риба. Почивам и мислех да мия терасата, ама на празник не се работело.Simple Smile Та, от мързел се оплаквам.

# 4 752
  • Mediterraneo
Кая, с повече от два симптома( по нашите стандарти тук) сте за тест, каква работа? Да се оправяте!

Голямата е решила да си купува скейт! Голям е кашкавал горката, много е спъната, сега на скейт ще се качва! Страх ме е да не се почупи, тя ми вади теории, че и тя се притеснява, когато карам мотор, ама нищо не може да направи Simple Smile Отделно ми се обади една от приятелките й да ми каже, че искат да й купуват скейт за РД, който е след почти два месеца. Как да устоявам сега на напъните?! Ако зависеше само от пари, лесна работа, ама тя пари има( работи като детегледачка)...

# 4 753
Честит имен ден на всички благи имена в темата. Пожелавам само добри вести да получавате. Прекрасен пролетен празник е днес, плюс че ще хапна риба и това ме прави много щастлива.
Играх си с тесто с квас за фокача снощи, сутринта след няколко прегъвания трябваше да го оставя в хладилника, а аз го забравих на плота. А у нас, макар и отворено е много топло - домът ни е южен, а града - слънчев. Цял ден ще го мисля как ли ще превтаса...
Луднала съм по един турски шампоан с чесън, за година две направи от косата ми чудеса. Сега поръчах и ще изпратя и на децата и девойката на големия. Та това ме хвърля в размисъл... те живеят на място на което могат да закупят качествена козметика ( така поне си мслим, щото, нали, Европа и пр.), а аз им пращам анадолски шампоан, който дори няма официално одобрение за продажби в ЕС.  И в крайна сметка - кое е по доброто - дали онова по което точехме едно време лиги в кореком, или другото -  непопулярно, неизвестно но пък толкова ефикасно. Аз съм от поколението което виждаше тоблерон само на картинка, а  крем нивеа майка ми купуваше лятото от немци и поляци на къмпинга.  А към днешна дата усещам у себе си едно колебание  - дали в крайна сметка тукашното не е ако не по добро, то поне по истинско и натурално. Не знам...

# 4 754
  • Страната на чудесата
G.D, кой е този шампоан? Моята коса е два косъма на кръст, моля за препоръки!

Общи условия

Активация на акаунт