Да се оплачем... 2021

• 2 085 043
  • 31 927
  •   1
Отговори
# 120
Затова ползвам изкуствена или
 Жал ми е за дръвчето

# 121
  • Deutschland/HE
Кайсия, а имате ли от тези поставки за елхи, в които се слага вода? Нашата елха е купена на Никулден и е още свежа, при това е до парното.
Усещането с жива елха е много различно, емоция си е да изберат децата елхата, може да отидеш и сам да си отсечеш. Така подпомагаме и малкия земеделски бизнес, който отглежда елхи.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 14:52 от colibri

# 122
  • Оптимист по принуда
Хепи и аз правих такава.
Скрит текст:

Но другата ни е на същия хал като на Кайсия. Ще я махам др.седмица.

# 123
  • Страната на чудесата
И ние сме с изкуствена, имахме преди 5 години може би естествена, но жива, засадихме я после на вилата. Още една, пак в почва, засадихме в кварталната градинка. Не искам отсечено дръвче, тъжно ми е.

# 124
  • тук и там
Ами всяка година го обсъждаме и накрая купуваме истинска..Децата са малки още за да ги лишим от това. Прекрасно е когато вкъщи мирише на  смола и елхови клонки..От друга страна-нямам къде да засаждам тези в саксия.По Коледа изглеждаше невероятно  и цялата къща миришеше на гора-прекрасно усещане. Поне знам че ги  засаждат и отглеждат само за това. Но е тъжно -да. Като си помислиш-всяка от тях живее  само за  да блесне  в нечия къща по  Коледа..
Слугуването не ме притеснява мен,но в момента по-скоро ме подтиска  гледката .

colibri, не съм чувала даже за такива поставки. Може ли линк или как е на немски(имам акаунт в немския Амазон)?  За догодина да си знам какво да търся. Благодаря !

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 13:11 от Kaisia

# 125
Ние имаме изкуствена елха от много години. Сега току що разчистих коледно- новогодишната украса и ми стана малко тъжно.

# 126
Когато бяхме по-малки с брат ми, винаги имаше истинска елха за Коледа. Но заради топлината от парното много бързо увяхваше и падаха игличките. Махаме украсата винаги след Ивановден, а тя милата елхичка едвам се държеше. Сега, когато вече сме големи всяка година си украсяваме изкуствената елха. Чистенето след нея е една идея по-лесно.

# 127
  • SF
Kaisia, нямате ли нещо като дворче, веранда, тераса, балкон? Аз гледах една от бебенце 1 педя високо около десетина години. Изсъхна на балкона, но и през зимата и лятото беше красива и красеше. На нейно място засадих бяла ружа и гладиоли, за да не ми е празна кашпата на балкона.
Ако имах по-просторни условия или двор, щях да имам естествена елха.
demmy, твоята украса е много красива!!!
Аз не знам как да забивам пирони по стената, за да направя такава. Заради едни снимки забих в стената малки пирончета, после размислих и ги махнах и сега съм за основен ремонт на стена...

В Белгия има дата за събиране на елхи. Тук можеш по всяко време да я хвърлиш в общия боклук с биоразградимите отпадъци, но ние сме си Бай Ганьо и нас никой не може да ни задължи да държим елха до 10 януари. Да не говорим колко хора ще кажат, че може пък да са решили до март да си я държат.

# 128
  • Оптимист по принуда
Есме,
Скрит текст:
пирончето е само 1 горе при звездата. То си беше там, защото там имаме картина по принцип. Клоните се държат на лампичките, омотани са в тях.

# 129
Като стана дума за разчистване и украси - скъпият ми съпруг хич не е по разчистването, обаче се оказа, че през годината получил някакъв необясним импулс и разчиствал кашоните в килера и... изхвърлил около 90 процента от коледната украса. Това ми беше съобщено преди два месеца със скръбен тон, когато го пратих да я донесе. Останали малко гирлянди и играчки, явно защото не е внимавал добре в разчистването. Не разбирам как е възможно някой да изхвърли кашони с украса без да разбере или как се хвърля нещо без да го погледнеш какво е, но той така правел. Сега е убеден, че никога не трябва да изхвърля абсолютно нищо.

# 130
  • SF
еее, пък вие какъв килер имате пък???? Simple Smile Като склад на Технополис прозвуча Simple Smile

# 131
Не разбирам как е възможно някой да изхвърли кашони с украса без да разбере или как се хвърля нещо без да го погледнеш какво е
Вероятно по същия начин, по който преди години, разчиствайки един гардероб, изхвърлих на боклука кутия със златни бижута. Като се увлечеш и ...

# 132
То па все едно на изкуствена елха не се слугува... мАни. Рони "иглички"  и тя, та ги намирам чак посред лято. Скриват се явно някъде зад мебели сигурно и като духне течение сигурно ги издухва на яве, или паяците ли ги разнасят, не знам, ама се появяват от време на време.

Сега си седят няколко на килима, вчера ММ обеща, че щял да прахосмуче, ама още чакам. Ще ги оставя да си седят, па дано се подсети.

# 133
  • Deutschland/HE
Кайсия, ето такова: Weihnachtsbaumständer В строителните маркети има и по-евтини, нашето е купувано преди пет години за 18-20евро. Сигурно и в Белгия ги има.

Да се оплача, че правих милинки за закуско-обяд и преядох. От утре без хляб и сладко!

# 134
  • София
И ние сме с естествена всяка година. Тази за пръв път не падат иглички ( далеч е от отоплителния уред). От Бриколаж я взехме, много съм доволна. 😀

Общи условия

Активация на акаунт