Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 34

  • 69 026
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 10 842
Английски кифлички (scones) с шоколад и портокал.

# 151
  • Мнения: 17 116
G&B, супер сконси, аз не успявам да ги докарам такива високи. По този повод да питам, суровото тесто колко дебело го разточваш? Аз все следвам рецепти и все излиза едни плоски. Thinking

Днес исках да готвя фрикасе, обаче видях че на яйцата днес им е последен ден по годност, така че готвих киш, с шунка, домати, зелен лук и магданоз. И плодова салата от манго, банан и киви, че в другата тема си говорихме за кокосово мляко и ми се прияде нещо тропическо.



# 152
  • Мнения: 30
Здравейте!
За Иванов ден правих Теглена баница със сирене и праз по заръка на именика у дома.


Да са живи и здрави всички празнуващи (с малко закъснение) и честито на всички баби в темата! Да са ви живи и здрави внучетата и много да Ви радват!:sparkling_heart:

# 153
  • Мнения: 10 842
Eфибуш, тестото е около 1см. високо ори разточване. Може би 1-2 мм повече. Опитвам се да не натискам твърде силно с точилката. Изтънявам леко с ръка омесената топка тесто и след това изравнявам с точилката. Правя сконс почти всяка седмица, сладки и солени варианти. Според мен най-важната част е да направиш на съвсем дребни трохи брашнптп плюс нарязаното на кубчета масло. Аз ги режа на съвсем малки, за да минимизирам работата с ръце. Така маслото не се разтопява от топлината и след това при печене кифличките стават по-високи.Надявам се да съм обяснила ясно.
*Любими са ми тези с няколко вида сирена и чивес.

# 154
  • София
  • Мнения: 15 825
Шишчета...и  печени и пържени чушчици.




Скрит текст:





И от снощи шницели.

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 20:48 от Тайна

# 155
  • Мнения: 16 604
От мен днес само една по различна Снежанка - със заквасена сметана(масленост 10% и 20%), с добавка на 1бр. авокадо и много орехи. Калорийна бомба, но много вкусна. И дояждаме миланезетата от вчера, мога да ги ям всеки ден наред с любимите ми вратни пържоли. Grinning

Скрит текст:


# 156
  • Мнения: 7 977

Виненки по рецепта на karzz 💐 ( с чаша останало шампанско от НГ 😁)

Вечерята направо от тавата
Спокойна вечер и хубави почивни дни ! Бъдете здрави !
Скрит текст:
Срам , не срам ще си кажа ( човек се учи цял живот  и от грешките си):
установих , че до сега съм готвила кисело зеле с месо грешно...задушавах месото , отделно зелето , накрая смесвах и във фурната. Днес реших да се консултирам с "настолната ми книга" Пеп-4о 😘 и .... стана уникално вкусно.

Последна редакция: сб, 09 яну 2021, 00:37 от denyil

# 157
  • Мнения: 9 451
Вчера беше ден, хранително богат на колаген у нас Simple Smile Бобец със свински крачета,

пача-чорба https://pep-4o.blogspot.com/2013/01/blog-post_25.html

# 158
# 159
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050

Снощната вечеря


Каша с прясно мляко, ванилия, овесено и кокосово брашно, семена чиа, мед, банан, круша и манго


Боб с ребра (без запръжка)

# 160
  • София
  • Мнения: 15 825
Качамак.

# 161
  • София
  • Мнения: 3 924
Еха, точно такъв качамак обичам!

# 162
  • Шотландия/Абърдийн
  • Мнения: 652

# 163
  • Мнения: 10 842
Соленки (измишльотина) с един белтък, малко масло, брашно и 100-на грама настърган чедър.

# 164
  • Мнения: 16 604
Омлет с пушен кашкавал,
пармезан и гарнитура:

Скрит текст:


Общи условия

Активация на акаунт