Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 34

• 69 545
  • 735
  •   1
Отговори
# 315
Тайна,уби ме с тоя хляб!Много интересна идея,как ти хрумна?
От мен соленки,имаше и супа топчета,но не снимах

# 316
Тайне, как приготвяш гъбения сос?

# 317
  • София
Тайне, как приготвяш гъбения сос?
Ами този пак е импровизация.Изпържих първо свинското филе оваляно в брашънце,После го извадих и сложих гъбите, като се изпържиха , добавих малко масло, наръсих леко с брашно, около лъжица и половина и него запържих, после по половин чаша прясно мляко и бяло вино, наръсих с черен пипер, сол и половин чаша вода, 3 триъгълничета топено сирене сложих, всичко бъркайки с тел за разбиване.Като завря, добавих месото и оставих за 15 минути да поври на слаб огън  под капак. Това е.

Peggy Bundy, ами веднъж направих хляб с изостанала бира, че нямахме вода и стана супер, сега имаше останало около чаша и половина бяло шампанско и реших да пробвам, то пък взе, че стана супер.Изобщо не мирише и не се усеща виното.

Ако някой се интересува от соса за пилето, да ми пише на лично, ще му копирам обясненията, които писах на Let.it.be, че за тук са много дълги.

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 19:48 от Тайна

# 318
  • In transit
Закуската - Пълнена мортадела с рикота и яйца

Крем супа от грах със сметана

Пълнена сиврия с яйца и сирене по рецептата на Пепчо Hug Kissing Heart

Домашен суджук запечен на тиган

Портокалов сладкиш с портокалов крем

Скрит текст:

# 319
Бобец

Зелена салата

Пържени картофи със сирене и заешко месо от буркан / порция /

Домашно телешко филенце

# 320
От тези дни
Миш-маш

Голееееми банички

Дюнери

Скрит текст:

И от днес, посрещам свекърите със Снежанка домашна, разни други домашни туршийки, купешка Руска салата

Чеснов хляб (по Професия Мама)

Гювеч “Да си оближеш пръстите” , така беше озаглавен, аз малко го промених. Стана чуууден.

Скрит текст:
И за десерт любимото Божествено руло по Марчева

# 321
  • Някъде по Дунава
Печени филенца с корнфлейкс и зелена салата с репички.

# 322
За обяд брах манголд от градината, после в тенджерката с картофки и кайма, гарниран със синьо сирене и Йоркширкски пудинг.

За вечеря правих хляб от спелта, с мед, кокосово масло и сусам, много приятно ухае. Останалото е гарнитура за хляба Smile - топлопушена сьомга с марокански подправки, кафяв боб, бяло сирене и салатка.

# 323

Салата с невероятно вкусни за това време домати от К. и ...
Случила си , от Последните които бях купила за НГ ни боля много корем. Един остана и подмятах до оня ден- на пълнените чушки със сирене. Като го срязах семената вътре бяха покълнали и обрах само месестата част Представям си Какво ядем и не ми се скоро да купуваме

# 324
И аз попаднах на вкусни домати ( гръцки, от Фантастико два поредни дни взимам по 6-7 броя, явно партидата е добра като за извън сезон).

Свинска плешка нарязана като пържолки в зелев лист и пилешки кебапчета в зеле Wink странни измишльотини...
Най-редовно правя "бирен" хляб-вчерашния малко се посплеска, но е вкусен

Последна редакция: сб, 16 яну 2021, 23:38 от denyil

# 325
  • Mediterraneo
Тортия

Картофи със спанак и пиле

Десерт с маскарпоне

Кекс

# 326
Layla5 царевичния хляб го правих по рецепта на тази г-жа
https://youtu.be/eLpQQSPZX2o
Като бътърмилк нямах и сложих айран

# 327
# 328
Закуско-обядът ни е кашник по Щъркелово гнездо.

Снощи и вкъщи, като у Тарталета - тортия

# 329
  • ВАРНА
Питка за Антоновден

Общи условия

Активация на акаунт