Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 34

• 69 540
  • 735
  •   1
Отговори
# 330
Обядът у дома в неделя бе карфиол на фурна. Лесно, бързо и много вкусно се получава. 👩‍🍳😋🍴
http://---shoretner923-2N4FAYQ

# 331
Баница с домашни кори.

# 332
  • там където има винаги вятър
Бутер банички, които този път не "цъфнаха".
Супа от няколко пилета, по-точно от това което не готвим/печем. Намерих 3 торбички във фризера.
За да не хвърля една мас... "Маслени пурички" по рецепта на Супичка, но аз ги направих с локум.

Пеп-4о, аз като човек имащ село, също избягвам да купувам това време зеленчуци които не са за този сезон. Но тези домати се оказаха чудни. Преди няколко страници видях пържени тиквички, много ги обичам но ще почакам няколко месеца за нашите.

# 333

Ризото със зеленчуци, синьо сирене и чедър

# 334
И.. шкембето люто, горещо,
ми е най любимото нещо!
Сутрин и вечер шкембенце яж,
засища, дава кураж! Joy Wink

Скрит текст:

Ама нещо шкембенцето ми остана жилаво, та сега го доварявам. Аз нали се похвалих, че напоследък всичко ми се получава и то.. Joy

# 335
Пица с блат от тиквички за мен

И банички за останалите

# 336
Болллонееееезе, маммма мииииа Yum Спагетите бяха трицветни, но много избледняха при варенето, лидълски, ама на вкус си бяха идеални.

# 337
Ох,Джасте,винаги успяваш да ми оправиш настроението!
Аз правих шницели от мляно месо на фурна с пюре от картофи

Салатата е ясна

# 338
Здравословно брауни без захар, само мед, куветюр от натурален шоколад, поръска от кокосови стърготини
(трябва заради хронично заболяване да се храня без млечни, захар... пък, ако може и глутен да махна, само палео... както обичам да си хапвам, не знам...)

# 339
  • София
Пак сьомгова пъстърва, че онзи ден много поръчах.

# 340

Кифлички с кренвирш,филаделфия и нутела Ill
https://privanya.blogspot.com/2014/08/blog-post_11.html?m=1 по тази рецепта

# 341
Ох големи вкусотии сте приготвили пак!
Аз имам нова тава и след седмица живот и здраве имаме повод, та пробвах нова рецепта за питка, получи се великолепна

Скрит текст:
ПП Деспи, страхотни кренвиршки
Редактирам се, night shadow, също изглеждат чудесно

# 342
Чудна питка КАРИНА дай рецептата Wink
замириса на море в нас
салатка с  био домати - много вкусни/лидлски/ и
мм уловен осмокрак есента и от фризера сготвих
мммммм

# 343
И аз извадих гювеча, че само горещи храни ми се хапват в този студ. Другото е от обяд сандвичи с авокадо и забулено яйце, с гарнитура чоризо.

И да кажа, че тази седмица две рецепти ме впечатлиха и ще ги направя при първа възможност. Пълнената мортадела с рикота и яйца на Mikkey, звучи ми супер, а и обичам всеки един продукт от изброените. И другото е този ПЕЧЕН шницел от мляно месо на Peggy Bundy. Предполагам как се прави, но все пак, сподели по-конкретно, ако може.

Хубава и топла вечер пожелавам на всички!

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 20:44 от DiscoBiscuit

# 344
Оххх как обичам морски истории, ммм:yum:
Пинко благодаря, заповядай:
Скрит текст:
4 яйца( 2 жълтъка се отделят), 1 кубче мая, 0.500 мл прясно мляко, 1с.л. захар, 1с.л сол, 1 с.л оцет, 7с.л. олио, брашно(около килограм и 200,300), масло около 80 гр за мазане.
В топлото мляко се разтваря маята, захарта и част от брашното, оставя се да втаса. От тази смес, яйцата (без двата жълтъка), солта, олиото, оцета и брашно се омесва меко тесто. Оставя се да втаса, разделя се на 24 топки и от тук нататък давам линк за самото оформяне, защото го гледах 10 пъти докато разбера как се прави. А самата рецепта я взех от други клипове на жената, от мен съм сложила малко повече олио и по малко брашно. Тавата ми е 32 см.https://youtu.be/JxWMck7iHRU

Общи условия

Активация на акаунт