Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 34

• 69 002
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
Честита нова година на всички! Бъдете много здрави.

Аз се завръщам след близо двеседмично отсъствие с Безглутенови бисквити с райски ябълки

# 61
  • Русе
Честита нова година, момичета! Бъдете здрави! Ще се върна да разгледам всичките вкусотии, които сте показали.
Правих още два вида сладки, за почерпка , но имах перипетии. Сладките с нутела на Йоли, тотално не ми се получиха, а съм ги правила наскоро и бяха сполучливи, показвала съм ги. Пекох едната вечер, трябваше да бъдат това
Скрит текст:
но се разтекоха и сплескаха. Втората вечер пекох втори път, защото реших, че е от брашното, но пак издънка. Слепих ги с лешников крем, поукрасих ги и стана това.

Другите станаха добре - Сладки Ангелски очи - Husarenkrapfen

И торта правих, с бишкоти и маскарпоне.

И разни други неща правих. Баничка на тиган

Бъркани яйца с тиквички

Соленки от бутер тесто с крема сирене и яйца

# 62
Мини пици за днешния училищен обяд на щерката. Като гледам, рецептата е същата като на Джемма.

# 63
Пеги, Пепчо,
Скрит текст:
споделям за шафрана. Всъщност тя свеки е по тази част. Та, тя реши да завъди шафран и го завъди. Купи от пазара (от магазин за семена) луковички за шафранов лилав минзухар. Много е важно да търсите точно шафранов минзухар и на пакетчето да пише шафранов минзухар, а не само минзухар. Луковичките се сеят наесен, някъде към октомври месец. Щом минзухара цъфне се обират трите му дълги тичинки в средата на цвета, това е същинския шафран, цвета на тичинките е златисто червеникаво кафеникав. Вторичната реколта е от малките къси тичинки в основата на листенцата, техните връхчета също са златисто червеникаво кафеви. Тичинките се сушат и съхраняват в стъклени бурканчета. От малкото засадени луковички се доби прилично количество шафран за някое и друго по специално ястие. Тази година живот и здраве повече. Определено има разлика между шафран собствено производство и купешки. Разликата е в полза на домашния шафран, по ароматен, по наситен цвят и най вече пресен. Купувала съм от арабски магазин и не останахме доволни, беше стар, почти не оцветяваше ястието и нямаше хубав аромат. Вероятно кофти партида, но за сметка на това цената му беше уау. Домашния шафран е друга работа - хубав наситен жълто оранжев цвят и изявен аромат. За да отпусне цвета и аромата си е добре да се накисне в топла водичка за малко, щом водичката добие наситен цвят шафрана е готов за влагане в ястието. Grinning

# 64
Новогодишната торта
Рохлите на Нат
Макарони

Вечерята - лепкави ребра по Пепи, но на скара, шишчета и котлети, картофи
Питка, чесновите хлебчета на Лабрекс, вътре има сирене
Захаринки с накълцани лешници и филмирани бадеми

Закуска - бутерки с Нутела и с кашкавал и сирене
Джоланчета с картофи, моркови, гъби и Петрохан за скара

Бухти със сирене и кашкавал
Пилешко роле с бекон, кашкавал, каперси, синьо сирене....огромно, два дни го ядох, но филето беше странно 🤔, на Жар, определено втори път на тази фирма месо няма да купя.

Палачинки

Ориз с изостанало печено рагу
Патешко със зеле.....луд не омалявал, едната тава с прясно, другата с кисело зеле. Магрето на патицата изсуших

Гювечета по рецепта на Бени

И последно - печени пилешки крилца
Хубав ден 🌸

# 65
  • София
Баница с яйца и сирене, пилешка шкембе чорба и разцъфнал хляб.

Скрит текст:

# 66
Джасте,сърдечно благодаря за информацията за шафрана,ще се опитам да си отгледам!
Салата кисело зеле и праз лук

Мусака

Печена тиква,обичам я натюр,без захар и други добавки

# 67
  • In transit
"Sve" Може ли рецептата за баничките на тиган?

Polly,
Скрит текст:
На Жар продуктите не са хубави, пилешкото им е тумблирано.

И у нас сме на мързеливи пици..или по-скоро фокачи. Както и да ги нарека, ако има как мъжете ще ме карат всеки ден да им правя. Едната е пушена скаморца и прошуто крудо, а другата с маслини, шамфъстък и мортадела.

Скрит текст:

Тортелини в патешки бульон

Шопска салата

И за десерт Тирамису с рикота и шамфъстък

Скрит текст:

# 68
След голямото Коледно ядене, днес сме на здравословна вечеря от сьомга върху мус от авокадо
https://www.blogger.com/blog/posts/6818356448564236445?pli=1

# 69
Тост с шунка, кашкавал и крема сирене с подправки.

Втора партида домашна руска салата по поръчка на ММ.

Салата от рукола, салатка, ябълка, сирене чедър с боровинки и дресинг (лимон, мед и зехтин).

Свински врат, маринован в червено вино, запечен с гъби, кисели краставички, топено сирене и моцарела по рецепта на съфорумка (този път без сметана, че нямах, но пак стана много вкусно). YumYumYum

Крем супа с тиква и картофи.

Пак салата с ябълка и зелении, но този път и с варено цвекло.

Дежурното на Тайна-пилешко с корнфлейкс.

Баница на руло с три вида плънка (спанак с лук, тиква (в оригинала морков), и кашкавал със сирене. Вкусна е , но се сплеска и няма вид.

# 70
  • София
Пенкейк

Фалафели
пържени

и печени

Киш със спанак,сирене и маслини

Печен карфиол

Постна руска салата

Зеле по корейски

# 71
  • София-Младост
Триъгълни банички и ориз с праз

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 09:39 от Ала-Бала

# 72
# 73
  • Русе
"Sve" Може ли рецептата за баничките на тиган?
Мikkey, баничката е по идея на пеп-4о, когато ми останат по няколко кори ги оползотворявам по този начин.
https://pep-4o.blogspot.com/2020/02/blog-post_25.html

Последна редакция: вт, 05 яну 2021, 13:35 от *sve*

# 74
  • Once there was a Hushpuppy...
Честита Нова Година! 🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉Бъдете живи и здрави, вие и семействата ви! Желая на всички нови кулинарни вдъхновения!😘😘😘

Моята маса от 31.12

Едно невероятно изкушение❤️❤️❤️ по рецепта на ЙОЛИ, изключително лесна и хрупкава баклава, каквато обичам и исках да се науча да правя.

И ви пожелавам хубав ден с днешният ми кекс и кафенце😘

Общи условия

Активация на акаунт