Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 34

• 69 495
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Джаста може ли рецептата за бисквитките?
От мен
Работен обяд

От снощи
Салата и бял сос с пушено пилешко

И още  

И да попитам  може ли да ми дадете рецепта за кайма от риба речна? Миналата година правихме,  но само от риба.  Тази може би ще добавим сланина и месо, но се притеснявам да не се усеща много рибата.  Тая уж е без силен аромат, но е риба.

Последна редакция: пт, 29 яну 2021, 13:17 от Ния_25

# 601
  • София
Не че не съм готвила през времето когато ме нямаше, но не е нещо ново, а новото е торта, трябваше да я приготвя по повод на някой си от семейството - Шоколадова торта с мус от шампанско,  деликатна, елегантна, влажна и с фин вкус.  Тортата ми обра точките, а най-важното е, че не е сложна, за една вечер бях готова. Аз не харесвам натруфени торти, предпочитам изчистени, елегантни, но това съм си аз.

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2021/01/blog-post.html

# 602
Руло с мармалад от вишни

# 603
Ния_25,
Скрит текст:
давам веднага: 1 пакет от 200гр. овесени трици(това са 12 с. л.) , 1 с. л. ленено семе, 2 яйца, 1/2 к. л. сол, около 1/3 кофичка к. мляко с угасена в него 1 к. л. бакпулвер, малко натрошено сирене. Всичко се разбърква до хомогенност, в тава върху хартия за печене се оформят с лъжица бисквитките, аз не ги притискам, просто загребвам с лъжицата и поставям върху хартията, стават рошавки. Пекох на вентилатор, на 200 градуса около 15-20 мин. Последните 5 мин. намалих градусите на 150. По принцип стават бързо и е добре да им се хвърля по едно око докато се пекат. От тази доза излизат около 11-12 броя средно големи солени бисквитки.
Марчева,
Скрит текст:
добре завърнала се. Hug
Тортата ти изглежда вълшебно. Wink

# 604
Донъти (по желание на децата) HushedStuck Out Tongue Winking Eye

# 605
Днес за обяд направих едно отоманско ястие,  за което прочетох, че било от XVI век. Опитвала съм го в турски ресторанти, но сега не може за се ходи и си го направих у дома. Оказа се доста лесно и вкуса почти не отстъпва на ресторантския.
Али Назик (алиназик) кебап.

# 606
Може ли рецептата за Али Назик кебапа, обожавам турската кухня. 🌹

# 607
Картофки и моркови на фурна с галета, червен пипер и олио

# 608
Може ли рецептата за Али Назик кебапа, обожавам турската кухня. 🌹

Заповядай

Скрит текст:

Само две малки уточнения. Месото може да бъде телешко или агнешко, много ситно нарязано, но става идеално и с телешка или агнешка кайма - каквато предпочиташ. И такива тънки зелени чушки тук не се намират (поне аз не намирам) и затова една нормална чушка съм нарязала на лентички. Млякото задължително от цеденото.

# 609

Маруля, цвекло и домат

# 610
Ния,каква е тази риба?Не знам какво би се получило ,ако добавиш сланина,опитвала съм кюфтета от речна риба,бяха пълни с кости.
Джасте,къде се изгуби ти?
Марчева,разкошна торта!
Аз панирах бяло сирене

И кашкавал

# 611
Нещо леко за вечеря. Миш маш

# 612
Марчева, чудна торта!

От днес лазаня

И заек с ориз и спанак

# 613
Хич не ми се готви, но трябва нещо да се яде.
Хот дог.

Крем супа с тиква и картофи.

Пиле с прясно зеле.

Борш със свинско.

Шрудел с ябълки.

Омлет с тиквички на фурна.

Супа с нахут и свинско.

Мързелива вечеря- сьомга с картофени ноазети от Лидл.

# 614
  • В царството на игрите:)
Донъти (по желание на децата) HushedStuck Out Tongue Winking Eye
Скрит текст:

Може ли рецептата за донатите?
 И да не е спам Simple Smile

Талиатели със сос от пиле и броколи със сметана

Мекици за гладниците на онлайн обучение. /Толкова закуски в живота си не бях правила Simple Smile /

Кашкавал на фурна и Снежанка със зелен боб

Общи условия

Активация на акаунт