?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 368 054
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 90
Ние хубаво си ѝ приказваме на Анонимна 1, ама вземи ли това “дали” да човърка, все се намира някой “по-подходящ”.
До втората Анонимна. Имам приятелка с твоите терзания, но от години е здраво стъпила на  третото “или” - в кой град да го търся.

# 91
  • Sofia
Очакваш да ти реши проблемите ли?!

Защо да не очаква? Ако не очаквам от мъжа до мен да ми решава проблемите, то от кого другиго?
Въпреки че не мисля, че това има отношение към проблема на авторката.

# 92
Няма как друг да ти реши проблемите. Сам се преминава през това.
Мъж и близки могат да са ти подкрепа.
А някои нямат и това.

# 93
  • Sofia
Няма как друг да ти реши проблемите.

Решават, и още как. Wink Стига да са мотивирани!

# 94
Не мисля. Ако говорим за дълбоко вътрешен твой си проблем, ти си единствения, който генерално може да си го реши. Имах предвид по-скоро това. Не някакви общи неща, а нещо по-сериозно, емоционално, душевно, нещо, през което преминавал сам, пък макар и с голяма подкрепа от близките.

# 95
  • Sofia
Дайте пример за нещо подобно. Аз не мога да се сетя за какво говорите. Да кажем, при мен всяко душевно терзание или дискомфорт е причинено от външен (да кажем – физически) фактор, на който може да бъде оказано влияние, в малка или голяма степен. Не ми се е случвало да страдам за нещо утопично или бутафорно.
Може би единствено смъртта е материя, върху която човешките действия нямат власт, но за друго не се сещам.

# 96
Аз пък си представям финансов проблем, а не някакви страдания.

# 97
Аз пък не мога да разбера за какво говори емоционалната анонимна. Тя има проблем, той говори за него. Какво друго се очаква от него? Да стои мълчаливо, докато тя хлипа ли? Ако може някакъв пример, защото наистина не разбирам.

# 98
  • Варна
Май става дума за материални проблеми, или пък здравословни, нещо такова. Не мисля, че тя говори за някакви психически терзания. Да каже, ако желае.

# 99
Да си дойдем на думата. Не е мъж, ако не решава финансови проблеми. 😊
Ми то май няма нужда от конкретни примери. Незнайно защо мисълта  ми поема в посока любимия ми пример от практиката. Как си представяте идеалното семейство, което искате - ми, не знам.

# 100
Тя казва, че очаква емоционална подкрепа, не става въпрос за пари, според мен. Но освен разговор, не разбирам какво друго може да направи той.

# 101
Е, ако имаш проблеми в работата мъжът как да ти ги реши? Да отиде да се скара с шефката или да подаде молба за напускане вместо тебе? Някои битки са си наши, не може да очакваме да ни дондуркат като деца. И аз очаквам емоционална подкрепа или поне изслушване. Ако се оплача, че имам финансови затруднения ще очаквам помощ, да, но всъщност каква помощ ако примерно живеем заедно и бюджетът е общ? Та, зависи от ситуацията, не знам в какви случаи очаквате някой друг да ви решава проблемите.

# 102
  • Варна
Мъжете са рационални същества. Когато им споделиш проблем, търсят решение. А ние жените понякога искаме просто да ни изслушат. Така че за проблеми, на които търсиш решение и то не зависи само от теб, Анонимна, му споделяй. За душеприказчик и плакане на нечие рамо си намери някоя близка приятелка.

П.п. Сигурно мнозина ще подскочат, но аз лично никога не съм вярвала, че с половинката трябва да се споделя всичко, ама абсолютно всичко. Това е някакво обезличаване и стремеж двама човека да мислят като един при всяка ситуация. Ми няма как да стане. Виждам подобна ситуация при близка приятелка. Буквален стремеж всеки дъх да се сподели с мъжа й. Не отиват на добре нещата.

# 103
Давам пример веднага-емоционални неща, аз разбрах, че за това става дума. Извинявайте, но ако имаш вътрешни терзания, проблеми със себе си, твои си някакви неща, ако си в дупка, имаш личностни проблеми, нещо, което те терзае и притеснява,точно и само ти можеш да си помогнеш(или специалист).
Как пък точно мъжа ще ми разреши проблем в работата или депресия например?
Аз изхождам от себе си. И давам пример с мен. Трябваше да взема решение дали да остана на тази работа, защото физически ме изтощаваше и не беше съвсем моето. Голям проблем беше за мен, трудно решение, което сама трябва да взема.И да разреша, не мъжа ми.
Трябва да се боря с депресия и страхове, които са си мои вътрешни. Как ще ми ги реши мъжа тези проблеми-точно никак. Само може да е до мен, да ме подкрепя и да ми дава кураж. Битката си е моя.
Примери има много. Генерално да се обобщи, че мъжа за какво е ако не може да ти реши проблемите е много пресилено. А и не е вярно.

# 104
Ама има ли жени, които казват всичко на мъжа си??

Общи условия

Активация на акаунт