?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 368 056
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 880
  • София
Разбързала си се, със свекървенството идват отговорностите.

# 8 881
Сега кой е с паразитното мислене, тоя дето изкарва парите или оня, дето ги харчи? Например ММ си е забравил пина на картатата, щото всичко дето прави е да изкарва парите, аз пък вземам под хиляда на месец, щото работя пет дни в месеца. Никой засега не му е хрумнало да ме нарича с тъпи прозвища, ще е забавно, ако някой опита.

# 8 882
  • София
Когато едно решение е ок за всички от семейството, а за неговото вземане има съгласуване, а не разрешение или еднолично решение,всичко е точно. И следва на никой извън домакинството да не му дреме.

# 8 883
  • София
Докато и дамите в темата не разберат, че децата им ще имат собствени домакинства, които не трябва да ги вълнуват по никакъв начин - все така ще е.

# 8 884
Според мен Монк не изкарва почти нищо, а мъжът й малко. Печелившите хора имат други взаимоотношения. Странно ми е кокетирането на Монк, вижте ме, работя от вкъщи, а свекървата тъй и тъй... Не виждам никаква причина млада жена да не се хване на истинска работа. Седи, свива се, позволява свекърва й да й смята парите за гащите, само и само да не работи.

# 8 885
  • София
Е, какво кокетиране? Ако се чувстваше окей със ситуацията, изобщо нямаше да се засяга.
И не почвайте какво и защо, че причините може да са съвсем лични.

# 8 886
Че кой критикува. Тук имаме ситуация, в която има недотам доволни от положението и една групичка дами - застъпнички на независимостта от вкъщи, щото на тях им било ок така.

# 8 887
Според вас използвачка ли съм при положение, че нямам редовна работа  в момента? Нямаме деца. Работя от вкъщи  и доходите ми са малки. Свекърва ми разправяла така пред хората. Бъдете честни, моля.
Не. Старите хора не са свикнали с идеята, че интелектуалният труд също е труд, работата от къщи също е работа, ниското заплащане при наличие на нашето гардже с високо също е заплащане.
Не обръщай внимание, докато някой не те закачи лично. Изглежда тази не смее да ти го каже в очите, за което си има причина.

# 8 888
  • София
Старите хора е сигурно някоя жена на 46.
Манталитет е, не е възраст.

# 8 889
Ми и моя мъж ми предложи да остана да гледам детето до 3г, ама на мен не ми харесва факта да нямам лични средства и не бих се поставила в подобна позиция. Да, трудно ми е с логистиката, с малкото дете и работата и тн , но такъв е живота, човек трябва да се бори, а не да лежи и да чака от небето.
Мъжът ти не участва ли в тази логистика Flushed

Старите хора е сигурно някоя жена на 46.
Манталитет е, не е възраст.
Именно.

# 8 890
  • София
То и в темата си пролича, че за някои хора труд е само физическото полагане на такъв, но не и работата да "работи" за теб.

# 8 891
Работата за да работи за теб, много добре трябва да си постлал с работа. Точно ти ли не го знаеш?
На Фрау интерпретацията също ми изглежда много възможна и няма нищо странно да са двама по-бедни в чуждо жилище и да им е комфортна зона така.

# 8 892
  • София
Да, де, ама като не ти харесва нещо го променяш, не баеш на комшийките сна`ата ква е мързелана.

# 8 893
Направо е поразително, дори не мога да си представя разговор, в който млад мъж казва на майка си за колко пари си е купила боксерки жена му!!!
Здрасти маме, как сте?
Добре майче, Мони таман се прибра от работа, купила е царевица на кочан, да си направим за вечеря, по 89ст. и боксерки от магазина до нас, по 5лв, бройката, два броя(сини и червени, червените по ми харесват) и ластици за коса. Сега ще хапваме и после филмче и може би секс.
...

Това ми се вижда на мен огромен проблем.

Използвачка не си, това категорично.
Хора с добра фин.култура и ако им се работи - работа винаги има, майчинството се планира. Никога не съм го разбирала като зависимост ако си останеш вкъщи, дори и да си погледаш децата.
Мога да не работя и 5 години и за ден да си намеря работа, ако се налага мога. Човек всичко може при нужда, че да живее постоянно и неотклонно в страх от болест, изоставяне, тормоз и край трудовия пазар свърши.

# 8 894
Проблемът не е, че тя изкарва по-малко от него, а че явно не би могла да се издържа сама без него. Ами ако се разделят, какво става? В момента тя е зависима от него, а това не е добре по моите критерии. Аз не бих могла да правя слуш на някой си, защото съм зависима.

Ми и моя мъж ми предложи да остана да гледам детето до 3г, ама на мен не ми харесва факта да нямам лични средства и не бих се поставила в подобна позиция. Да, трудно ми е с логистиката, с малкото дете и работата и тн , но такъв е живота, човек трябва да се бори, а не да лежи и да чака от небето.
Мъжът ти не участва ли в тази логистика Flushed

Ми не участва, защото такова му е работното време /6-18 ч/ кога да го води и прибира... Може би в 5:30 работят детските заведения или аз съм се объркала.. или да чакам да го вземе в 18:30, вместо да си го прибера в 16:00 и да си играем вкъщи или на площадката... Аз работя по-малко часове с нормално работно време и затова си водя и прибирам детето и това не е проблем за мен.

Общи условия

Активация на акаунт