?Въпроси всякакви за СО? 2021

• 368 079
  • 8 988
  •   1
Отговори
# 8 895
  • София
Медал за Мая.

# 8 896
Дами, докато жени нападат жени, все ще има подобни теми.
Не съм омъжена, мъж не ме гледа и нямам свекърва, но да и пилиме, че живее по начин, който очевидно устройва нея и партньора и?!?
Моя приятелка на 30,с образование и от добро семейство с възможности, няколко години не работи. С приятеля и прецениха, че не е нужно. Дете нямат, заболяване няма, натъртване от майка му НЯМА.

# 8 897
Като няма проблем, какво пита? Thinking

# 8 898
И през ум не ми минава да я нападам. Но сама да се поставя в роля на зависима... Дано не съжалява за днешното си решение.

# 8 899
Може да има периспектива в нейната работа.Не е споменала какво е точно.Не се успява за ден, дори за година.
И не е лесно да тръгнеш, но пък както се каза, с времето работата може да работи за теб..
Ама да натриеш нос винаги може.То мързел ,то какво ли не.

# 8 900
  • София
Основният проблем е с това, че мъжът й разказва всичко на мама му. Ако изясни с него проблема, другите неща може да си дойдат на мястото.

# 8 901
Проблемът не е, че тя изкарва по-малко от него, а че явно не би могла да се издържа сама без него. Ами ако се разделят, какво става?
Това е проблем на Монк, не на гаджето или свекървата.

Скрит текст:
Ми и моя мъж ми предложи да остана да гледам детето до 3г, ама на мен не ми харесва факта да нямам лични средства и не бих се поставила в подобна позиция. Да, трудно ми е с логистиката, с малкото дете и работата и тн , но такъв е живота, човек трябва да се бори, а не да лежи и да чака от небето.
Мъжът ти не участва ли в тази логистика Flushed

Ми не участва, защото такова му е работното време /6-18 ч/ кога да го води и прибира... Може би в 5:30 работят детските заведения или аз съм се объркала.. или да чакам да го вземе в 18:30, вместо да си го прибера в 16:00 и да си играем вкъщи или на площадката... Аз работя по-малко часове с нормално работно време и затова си водя и прибирам детето и това не е проблем за мен.
На мен ми беше интересна еволюцията от притеснение как няма да имаш лични средства, ако не работиш, до затруднението с логистиката. Отстрани и без допълнителните данни създава впечатление за мъжа ти, че ти е предложил вариант, но като си му отказала, се е отдал на блажено затваряне на очите, че на теб ти е трудно.

Основният проблем е с това, че мъжът й разказва всичко на мама му. Ако изясни с него проблема, другите неща може да си дойдат на мястото.
Някой назад писа, не е държавна тайна, че хората купуват бельо. Проблемът е, че майката си позволява коментари зад гърба. И то е проблем не защото е клюкарка и интригантка - такива с лопата да ги ринеш - а защото крушата-гадже е точно от това свекървенско дърво паднала. Въпрос на време е коментари да дойдат и от гаджето.

# 8 902
Момичето самО си сподели проблема, ако не иска някой д ай се бърка и ако реално тя не вижда проблем, не знам защо изобщо ще го пише. Аз казах според мен какъв проблем може да стане зависимостта и толкоз. Тя ако си се чувства добре така, да си живее живота, а не да си разказва по форумите.
Медалите "дреме ми на онова-то кой кво мисли" са много полезни. Имам доста. Може и на авторката да й хареса като.порасне.

# 8 903
  • София
Момичето сподели, че има проблем с приказките на свека, ма вие ѝ припишете и вашите най- добре. И от медалите си дайте Wink

# 8 904
Според вас използвачка ли съм при положение, че нямам редовна работа  в момента? Нямаме деца. Работя от вкъщи  и доходите ми са малки. Свекърва ми разправяла така пред хората. Бъдете честни, моля.
Бракът е между теб и съпругът ти, не между теб и свекървата, така че каквото тя разправя е толкова валидно колкото и ако го кажат съседите от третия етаж в съседния вход, няма за какво да й се хващаш. Някои хора са така, лафят си да им се проветряват бузите. Но щом мъжът ти се оплаква за твоето харчене пред майка си, то е очевидно че от него тръгват нещата, а свекървата е само говорител дето усилва звука ¯\_(ツ)_/¯

# 8 905
Да, и аз обясних моята гледна точка защо не са й проблем приказките на свекървата /която има право да се притеснява/ , а нейната зависимост и нежелание да си намери работа, с която да може да се издържа сама.

# 8 906
Проблемът не е, че тя изкарва по-малко от него, а че явно не би могла да се издържа сама без него. Ами ако се разделят, какво става? В момента тя е зависима от него, а това не е добре по моите критерии. Аз не бих могла да правя слуш на някой си, защото съм зависима.

Ами ако се разделят утре, ще си намери по-платена работа и пак ще се оправя. Няма да остане гладна, за ужас на орисниците. Голям зор, че някоя е намерила мъж да я издържа, ами пък даже и има нахалството да си живее най-спокойно. И аз не мога така, ама пък която го може, й казвам браво.

А това за гащите- може пък човекът да е искал да я похвали, че е икономична и не купува дантели за 20- 30 лв /знам, знам, че вашите са и по- скъпи даже/, ама за свеки и това е много. Баба ми навремето разказваше за някаква снаха, дето я мързяло да си пере гащите и всеки ден си купувала нов чифт. Сигурно свекървата се е поболяла.

# 8 907
Тя, оказа се, има по-сериозни проблеми от свека. На първо място прителят, който споделя лични неща с майка си. Прекалената близост между тях. Зависимостта си от него и неговите доходи. Особено ако в картинката се появи бебе, а тя няма дори стаж за майчинство. Царски ще живее със социалното... Особено ако се появят трусове в рая.

# 8 908
Ще оставя настрана въпроса откъде свекървата знае колко струват гащите на снахата – да предположим, че случайно е видяла етикета.
По-любопитно ми е колко струват най-евтините гащи, щом 5 лв. е голяма сума? Даже в магазините за левче май са по 3 лв. най-малко?

Ох, сетих се как свекървата на баба ми оревала селото каква разсипница за снаха е довел синът ѝ – къде се е чуло и видяло на бебе гащи да се купуват...

# 8 909
  • София
Дъщеря ми преди 2 месеца се изнесе от нас, но не виждам причина да не изказвам критично мнение за работата й.
Накрая ще се окаже в положение да се върне с подвита опашка вкъщи или да си мълчи пред мъж, защото сама не може да се справя финансово.
Ама като се замисля - защо непременно да е като мен, сакън някой да не ме глези поне малко. Колко жени познавам, които хем са с доста по-малки заплати от мъжете си, хем управляват общите финанси. Вкл. свеки беше така.

Общи условия

Активация на акаунт