ФЕВРУАРИ наближава вече,още толкова остава,за да гушнем малкото човече!

• 12 134
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро мацки,
Честито на ро-pi за защитената дипломна работа.
Добре дошла на Jenny_Art , пожелавам ти да се оправят бързо нещата със събите, защото знам, че е ужасно. Имам много лоши зъби и се консултирах с моята зъболекарка. Тя каза, че засега нещата са добре, само венците ми кървят по малко-ползвам Сенсодин (бях писала вече), но не мисля, че има кой знае какъв ефект.
joya, мен ме болич весто глава по принцип, но от както сме двама- само 1 или 2пъти. Единия от тях беше доста ужасен- 3 дни ме боля и през нощта и през деня-а ходех на работа, направо бях смазана. А не смеех да пия нищо. Не знам дали ако пия Парацетамол- ще ми помогне-моето беше като мигрена.
Аз си пия кафенце по едно всеки ден с мляко, дори и количка. Мериха ми кръвното- оказа се, че е малко ниско, така, че акушерката ми препоръча да си пия кафенце. Момичета, вижте как ви е кръвното, защото ако ви е ниско, дори е хубаво да си пийвате кафенце.

# 166
  • Стара Загора
И на мен доктора ми каза да пийвам по 1 кафе сутрин за нормализиране на кръвното, по-добре с кафе отколкото с лекарства нали така? Wink

# 167
  • София
Момичета, здравейте  Hug

По въпроса с кафето...моето кравно по принцип е по-ниско 90/60 с едно кафе newsm78 така, че на мен ми е се отразява много добре 1 кафенце на ден Simple Smile Но пия 3 в 1 , защото количеството кафе в него е много малко около 2г , а и го пия доста разредено.  Иначе кръвното може и със солен айран да си го вдигнете и с много течности Hug

# 168
И моето кръвно е ниско ! Ако не пия едно кафе и цял ден ходя като замаяна. Но доки каза че едно нормално кафе, не е по - вредно, както той се изрази " от мръсния въздух навън " . Simple Smile

# 169
Здравейте момичета!  bouquet
И моето кръвно е ниско,но пък като никога не съм пила кафе,как да го пия сега?? newsm78
Пийвам си сокчета ,айрян и мнооогооо вода!!! Naughty

# 170
ро-piр, честито, гордеем се с теб, пожелавам ти ако не си си намерила работа, да си намериш точно каквато искаш.
Момичета, тук ни дават една книжка на майката, нещо като картон, дето ти записват всичко и има втори дял със съвети и отговори на най-често задавани въпроси. Там пише, че до сега няма доказателства, че кафето вреди по някакъв начин, но препоръчват да не се прекалява. Позволено е по едно кафе на ден. И също пише, че една чаша хубаво червено вино по време на неделния обяд също няма да навреди на бебето. Аз за кръвното пия по някога бира разредена с швепс или пък малко червено вино. Парацетамола е наистина единственото, което може да се пие, но при мигренни кризи, при ниско кръвно в никакъв случай, защото го сваля още повече. Четох също при мигрена, препоръчват кратка разходка на въздух и колкото се може сън. Аз също имам кризи и ми помага когато се разходя.
Пожелавам ви по-малко болки и повече радости.

# 171
Ох, на мен днес така зверски ми се спиииии...
През двата почивни дни не можах да се наспя smile3518, по цели нощи играх в няк'ви филми върших разни работи, за миг не съм седнала...А снощи не спах хич, сутринта едва отлепих.
А да ви кажа, че си взех млекцето на Бюбхен за стрийки и съм доволна. Като кисело млекце се маже-много бързо попива, така може и сутрин да се мацне от него. И много хубаво ухае-струва 13.50лв.
И бебка си играе ли играе, подскача ми шкембака, засега явни ритници още няма или поне са слабички. Важното е, че татито забеляза дори танцовите и стъпки... yes
Е, оплаках ви се, похвалих ви се и кат' се събудя ще пиша. Simple Smile

# 172
Ами да bopsi защитата ми беше в Свищов там записах магистратура защото е дистанционно  - беше ми много удобно хем ми е близо а и на работа мога да ходя. Мъжът ти и той в събота е бил на защита?

# 173
и мойто бебче днес е особено буйно не знам заради кафето или просто му е ден но както седиа на бюрото и ми се надигне корема Simple Smile
засега е много приятно надявам се да ме пожали и да не надава буйни ритници
днес съм толкова гладна че направо не знам какво да правя
незнам заради бебето ли кво ли
ама от сутринта ям каквото ми падне и няма наяждане 30 минути след това корема ми стърже все едноп не съм яла 2 дена. Чудя се вече какво да правя досега съм 15 кг нагоре и едвам се движа Sad((

# 174
привет и от мен. и аз съм от февруарските мами. очаквано раждане 22.02.07г. Simple Smile

# 175
Здравей irina*, добре дошла при нас, ще се радваме да ти хареса и да останеш.
Мъжът ми често се шегува, че като се съберат 4 жени на куп, това предвещава дъжд и буря, ни сме тук над 40 уха какви урагани ни чакат.
При мен малкото взе да си показва рогата, като ме рита навън е прекрасно, обаче като се завърти и се засили в някой орган направо подскачам от болка. Първо мислех, че са контракции, обаче лекарката ми обясни, че няма нищо опасно, просто гостенина ми е малко нахален и се разполага както му харесва. Аз го заплашвам, че като излезе ще му върна тъпкано, има да го целувам и гушкам  Flutter...

# 176
Здравейте февруарски мами,
irina добре дошла при нас.. дано ти хареса.. Регистрирай се и пиши от къде си.
Момичета, аз днес съм пак на курс в ОБ. Мисля че темата ще е за раждането. Предния път ми допадна как протичат лекцийките. Февруарки-софиянки, чудя ви се защо не сте се организирали още за масови мероприятия. Много е приятно, а и времето все още е страхотно. Декември с големите тумбаци и студа навън, няма да ви е до лекцийки.
joya и bzepic, ама какви сте сладурани.. аз се моля на моето шомпълче за поне един ритник на ден, а вас как ви подреждат само.   bouquet

# 177
Намерих същия словенски форум, та там точно обсъждат темата за училищата за мами и как трябва сега да се ходи, но това се отнася за мамите, които могат да избират кога. Аз звънях тук и ми казаха, ще чакаш, лекции ще има октомври и декември и точка, та никой не те пита как ти харесва. Доброто е, че градчето е малко и няма да ми се налага много да ходя, пък малка разходка винаги е добре дошла, а миналата зима тук беше истински приказна с мнооого сняг, та ако и тази е такава ще ми е приятно да се разхождам.

# 178
Здравейте и от мен момичета,

po-pi -честито. Аз моето дипломиране го отлагам от почти 1 година ... Решила съм да си напиша дипломната работа в единия месец и половина, в който ще съм вкъщи преди раждането! Дано да успея

Имам и страничен въпрос - чували ли сте ,че фолиевата киселина се препоръчвала само при много възрастни бременни.
Моята кума е в първите седмици бременна . Като започнаха да правят бебето и препоръчах да почва фолиевата. Като видяхме двете чеертички, тя отиде на гинеколог ( неин роднина и много добър специалист), който и забрани да пие фолиева ?!?!?!  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 179
Това е малко прекалено, всички съветват за фолиева киселина, навсякъде има статии по този въпрос, така че е мнение 1:200. Може и да е специалист, но пък не мисля, че въобще има място за съмнение, трябва да се пие понеже помага за бебчето, може да е от по-старата генерация и по-трудно да приема новостите. Аз още си я пия понеже съм си купила повечко и лекарката каза да си я допия, иначе е важна в началото на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт