Мами в Германия 3

• 16 207
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Man muss ab 2007 pro Computer 204,- Euro im Jahr zahlen, obwohl kaum einer mit dem Computer fern sieht. Sad
Сериозно ли?
Нямам време сега да се ровя, но да попитам- това отделно от досегашната GEZ-такса ли е или се отнася за такива, които нямат телевизор, а само компютър?

# 76
Da , sa6toto e s Bärenlinge, ili Schmeterbären... oba4e bram4i li ti?

# 77
Само не ми каzвай 4е си кърмила детето беz такава лампа....горкото  Mr. Green

Ауууу, как ще поправя тази грешка незнам Wink Дано това ми невежество да не е нанесло някакви трайни щети на детето ми Joy Обаче за следващото ще знам Laughing

# 78
  Da, oba4e da te pitam, tvojta bram4i li?

Аz се намесвам малко не на място...нашата също си бръмчи особенно между песничките...ма не се е оплаквала мацката Grinning.

# 79
Jalko.. nadjavah se da e razvalena i da ja smenja.. tova bram4ene mi lazi po nervite, 4uvam go daje i po-dobre ot pesni4kite..

# 80

Сърфлайн, ако не ви стигне Мюнхен zа раzглеждане, може да мръднете на юг и да видите zамъците на Людвиг  Wink

Вивита, докато бременеех ходихме по Швайнщайн, Цугшпитце, Тегернzее и околиите...иначе в МЮнхена_града_голям миналия път бяхме в Енглишгардън, Олимпиащадиум и ,раzбира се, пешоходната zона...каzвай какво друго да обикаляме, че да не се повтаряме Mr. Green.

Милена, као е на 2рото положение по сила на zвука почти не се чува.

# 81
   Абе Весии Wink, ти да не се обърка с тия лампи - инфрачервената е за лекуване на разни неща
(аз си лекувах раните от здравата захапка на моята мома). А нощна светлинка ми са две
щекерчета от ДМ, диодни лампички, светят в червено - аз иначе се блъскам по стените. Grinning
   Ами я аз да ви питам - бебето като няма още БГ-паспорт и въобще никакъв, как ще пътува
до Швейцария примерно - за разходка просто. Иначе знам - пасавана и хайде в България. Simple Smile
А иначе - имате ли опит с пътуване с кола на кратки разстояния и престой един ден в друг град
с бебе на 2 месеца и половина? Grinning Мъжът ми ме навива да гласувам на президентските избори.. Grinning

# 82
Mami, otivam za koli4ka. Stiskajte palzi da ne sa svar6ili, v Höffner ima Angebot na Eagle 4, normalnata zena s Fußsack e okolo 300?, sega sa 130.. dano ne e zaribjavka kakto vinagi, da imat 2 brojki i da ti kajat - es steht doch da - so lange den Vorrat reicht

# 83
ана , в общината могат да ви дадат временен документ zа бебето zа 3 месеца с който да пътува в страната и специално отбеляzват, че с него не може да напуска границите, zащот оважи само в ДЕ. А пък беz паспорт или документ иzобщо не бих си правила експеримента  Wink
в Мюнхем има муzей на БМВ и Нимфенбург , Реzиденz мусеум също е готин . Друго не се сещам  Sad

# 84
анна м., иzвадете си направо пасс на бебока, важи май до 4 годинки_при нас стана готов zа 4_5 дни...със снимка и всякакви официалности. Иначе zа пътуване в ДЕ е с това дето Вивита ги е каzала. Ние на 2 месеца и половина ходихме на една сватба в Кронах (с преспиване)...няма проблем, кърмиш си го, като му се доспи го мяташ в количката, zа вечерта райzебет, тя се хили на всички щот и беше супер интересно и така.
вивита, 10х...zаписах ги в тефтера Mr. Green.
milena22, стискамееееееее. Laughing

# 85
   Благодаря за инфото, не знаех, че и за пътуване в страната трябва паспорт.
Този, който е за 4 години, пак ли в общината се прави, тоест в кой Amt?

# 86
Мацки, животът е прекрасен!
Жирафът Софи е пак при нас.
Децата на наша съседка го намерили.
УРА!!!

# 87
Man muss ab 2007 pro Computer 204,- Euro im Jahr zahlen, obwohl kaum einer mit dem Computer fern sieht. Sad
Сериозно ли?
Нямам време сега да се ровя, но да попитам- това отделно от досегашната GEZ-такса ли е или се отнася за такива, които нямат телевизор, а само компютър?
Става дума за отделно плащане, те и затова правиха това предаване на Акте 06.
Ама няма да им мине номера Wink

# 88
   Благодаря за инфото, не знаех, че и за пътуване в страната трябва паспорт.
Този, който е за 4 години, пак ли в общината се прави, тоест в кой Amt?

Нашия го сътвориха в Ратхауса, в Пассамт...аz обаче си мисля, че zа пътуване в страната трябва само Гебуртсукунде(това дето е във Фамилиенбух_а) newsm78 ...но все пак имаш достатъчно време, а и е по_удобно да си направиш документите сега като е малко бебето, че после все няма да ти стига времето до се раzмотваш по Амтовете Sick #2gunfire .

# 89
документа се наричаше май клип карте мит билд (не ми се превкл. на латиница, но май се раzбира  Wink)

Общи условия

Активация на акаунт