Мами в Германия 3

• 16 190
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Хайде да се похвалим. Днес реШих да направя един последен опит с морковите и какво стана, първо не отваряШе устата, но аz се правих на маймуна  Mr. Green  и успяяяях  Laughing  Хапна, макар и не с ентуzиасм, но хапна, и макар 4е й беШе гадно, сама си отваряШе устата zа оЩе  Mr. Green  Иди я раzбери  Joy  Кога Ще стигнем цяло буркан4е, не ми е ясно, 4е ние и от малките не можем да иzядем едно zа цяла седмица  hahaha  (споко, давам само 2 дена от един буркан), ама карай, бърzа работа нямаме, когато, тогава  Wink

# 196
малко късни4ко но се намесвам актуално zа6тото и ние се мъ4им със zахранването...и така темата моркови я поддържам отворена...zапо4нах преди да про4ета съветите ви със ябълка уж milder apfel - hip. моята девойка е ядлива и мляска лъжицата. оба4е ве4ерта бе6е много крива. питах педито и той каzа,4е е алергия и много ми се у4уди каква е таzи глупост с ябълка да zахранвам.да питам алергиите как се поzнават?някой ми бе6е каzал 4е имало слуz, но при нас няма6е. така де педито ме посъветва да пробвам морков. ..и така посягам към алете морковите в супермаркета и поглеждам един голям ангебот отпред на половин цена на алете морковите. по6пионирах покрай детския 6тендер вси4ки майки вzемат ХИП . и аz така....мая ги яде беz проблем...ве4е 7 дена с две прекъсвания. днес дори иzяде 60 гр и не иска6е веднага адапритано.държаха и сито 2 4аса..оба4е дойде другия проблем колко адаптирано да додавам? тя може да иzпие и 250 мл ако и дам  Grinning...и съЩо zапека....сега какво пÜре да дам zа да раzхлабя? мисля си по един продукт да дам на седмица да раzнообраzявам, но ме вле4е към круШа.май по_добре тиква,а?...каШата кога да дам? според българските оби4аи мога ве4е да дам.хем Ще е по_малко гладна....

нико_лета....не искам да ти убивам ентусиаzма от неостарелите методи на твоята акуШерка но аz именно следвайки подобни нови тенденции се прецаках. педито каzа и на половин час да иска да яде... давай...и моята  Щерка като каzа Ха сега ми е паднало, ядеШе и повръЩаШе..а педито вика АААААААААА то нормално.нека яде на половин час ...аz кърмя на час по 5 мин и тя zаспива,гърдите ми не текат,zапуШват се,вдигам температура и от много мляко по средата на първия месец zапочна да намалява докато спря началото на третия месец.междувременно аz се мъча , мая плаче де от глад, де от преяждане....сега се под режим на три  часа,вече се мъча да я обърна на 3,5 часа понеже пак иска да яде и повръЩа...родих се с адаптираното
относно неоставането на бебето да реве____ на 2 ден ни по4наха коликите и мая млъкваШе само във вертикално положение когато е будна...по_малкото zло бе да реве, но всички я вдигаха и носеха като прясна риба...бях се побъркала,само на ръце искаШе____ до тоалета не можех да отида, а уж да ми помогнат `услужливи` баба и дядо  мятаха неукрепналото й телце...и така до дванадесет полуноЩ.. Sick.и досега имам проблем със zаспиването
а колкото до реването..сега го zамести със хленцане...
тежка работа майчинството Whistling

# 197
но всички я вдигаха и носеха като прясна риба...бях се побъркала,само на ръце искаШе____ до тоалета не можех да отида, а уж да ми помогнат `услужливи` баба и дядо  мятаха неукрепналото й телце... Whistling

с това за бабите си права ми се струва.. аз хем искам да ми помага някой, хем се чудя после с разглезено бебе и без помощ какво ще правя
предполагам че повечето от вас се оправят сами.. newsm63
P.S. да ви питам опитните мами каква пижама е по-удобна - да се откопчава отпред или отзад на дупето?

# 198
Милена22, за мен бяха най-удобни пижамките, които се разтварят с копчета изцяло и отпред.
Иначе пада един цирк с премятането на бебето по корем и на гръб. Даже с ципа не ги обичах.
Не съм гледала десени, а материя и удобство. Особено за второто.
Хич не се притеснявай за това дали ще се справиш - повечето от нас сме сами. Аз даже и свекъри нямам. Мъкнем с нас навсякъде двете ремаркета, няма друг начин.
Ако трябва да върна времето назад, даже бих предпочела съвсем без помощ да се оправям първите месеци, сигурна съм, че щях да съм далеч по-спокойна.
Стига с тез моркови! Crossing Arms Умрях да се смея. Но... упорството води до успех. Аз отказвах след 3 неуспешен опит. Синковеца например хич не пожела да се захрани преди 7 месец. Опитвах, пънах се, на маймуна се правех, но след това се налагаше да мина през банята Joy
Водете се по децата. Те си знаят най-добре.

# 199
Милена,

ако съм направила една иzлиШна покупка zа първите седмици, то са били пижамки. Бебето така или ина4е спи по4ти преz цял ден, нека е обле4ено в едни ританки и готово. Не оби4ат да бъдат преобле4ени, така 4е спестявай си труда и пари4ките zа пижамки  Peace Ина4е съм много недоволна от теzи от С&А, много се свиват и със zадно zакоп4аване, което е много неудобно. В Н&М има по хубави, раzкоп4ават се целите от пред но са и малко по скъпи.

Ина4е zа помоЩта, какво да ти кажа..... Мен ми беШе хрумнала гениялната идея да поканим баЩа ми и приятелката му (майка ми по4ина преди 20 год.) да ни гостуват zа един месец, уж да помогнат zа бебето. Пълен провал. Аz се въzстановявах бавно и хормоните си каzаха съЩо думата, баЩа ми се по4увстваШе zатворен zаЩото не се иzлиzаШе много, приятелката му пък не посмя да направи неЩо zаЩото не си била у тях, а пък на мен ми беШе неудобно да й кажа какво да прави, раzли4ни раzбирания около грижата zа детето... а бе цирк  Crazy  Накрая си тръгнаха една седмица по рано. Парите zа билетите йм по добре да ги бяхме вложили в една 4иста4ка...тъжно, но факт. След като си zаминаха ми беШе мноооооого по спокойно. Така 4е мой съвет е, недей да каниШ някой да ти помогне, zнам 4е ти е Шубе, нормално е. Нека баЩата, ако има въzможност, остане вкъЩи първите 2 седмици, пък и акуШерката идва всеки ден в на4алото. Ще се справяШ, Ще видиШ  Peace

# 200
и на мен ми се струва че сама ще е по-добре, обаче имам изпити януари (термина ми е на 23 декември) които  не искам да отлагам, но допълнително ме правят несигурна дали ще се справя сама
една приятелка "помошниците" и вкараха само нерви и допълнителни разходи..тя сериозно имаше (и има) нужда от помощ, защото детето и е с луксация, обаче от мечешки услуги положението и се усложни..
Мерси че ми вдъхвате кураж! Kissing Heart

# 201
  • Германия
и на мен ми се струва че сама ще е по-добре, обаче имам изпити януари (термина ми е на 23 декември) които  не искам да отлагам, но допълнително ме правят несигурна дали ще се справя сама
една приятелка "помошниците" и вкараха само нерви и допълнителни разходи..тя сериозно имаше (и има) нужда от помощ, защото детето и е с луксация, обаче от мечешки услуги положението и се усложни..
Мерси че ми вдъхвате кураж! Kissing Heart
Яаа ама ти студентка ли си?
Ако да, защо не си изтеглиш изпитите по-рано т.е. устно, вместо писмени. Аз с големия корем ходих до последно, само и само да отупам всичко преди да родя.

И ние също не сме имали помощници, с половинката сме студенти и беб си го прехвърляхме като щафетна палка в началото, че и до днес го водим с нас по семинари и мероприятия.

Последна редакция: вт, 10 окт 2006, 19:45 от pepelyashka

# 202
Аз съм на мнение, че единствено родната майка
може да е от помощ на една родилка. Всички други
идват просто да видят бебето, да му се порадват
и после да се ометат под предлог, че не са си у дома.
Помощ е нужна за готвенето, чистенето, прането, гладенето,
а също така и за морална подкрепа. Важното е
да си казваш какво ти е и какво ти се иска.
Моят мъж трябваше да работи и съм много
доволна от присъствието на майка ми. Така се
чувствах и по-сигурна в действията си.
Особено ако ти е първо дете, си доста неловка в началото.

# 203
може да е от помощ на една родилка...
А така! След опита ми от изминалите седмици в моя дом,
горещо ви моля, бъдещи майчета, да го имате предвид!
/Много болна тема за мен.  Cry/
 А пък моята акушерка има детенце, но в корема си, хехе. Като я
видях за пръв път се опулих - ходи си жената докрая по домовете.
Вече трябва да ражда, май. Simple Smile Та не съм я безпокоила скоро.
 А вие след навършен шести месец ли захранвате с тия гадорийки
или в шестия? Мен педиатърът само ме пита дали кърмя изцяло и
толкова, още не ме е подготвил.
  bouquet

# 204
  bouquet

Е рано ви е zа подготовка  Mr. Green  Ами аz zапо4нах в неделя, т.е. една седмица преди да навърШи 6 месеца. И ако мъжът ми не беШе толкова нетърпелив, Щях да иz4акам оЩе една седмица, ама голяма работа. Тя толкоz и яде де  Mr. Green

А ти не беШе ли Анна М. преди?  newsm78  Да не си се омъжила тихомълком? Я си приzнай бърzо  Grinning

# 205

А ти не беШе ли Анна М. преди?  newsm78  Да не си се омъжила тихомълком? Я си приzнай бърzо  Grinning

Не - разведох се. Grinning В мислите си. Wink

# 206

Не - разведох се. Grinning В мислите си. Wink

Joy  Бедна ми е била фантаzията zна4и  Joy

# 207
  • Германия
......
  bouquet
Аз моят го почнах на 6 и кусур и то по настояване на лелките в яслата, иначе още щях да изчакам. Тук от други върли кърмачки, като разпитвах, също ми беше казано, че са захранили късно. Педиатърката ни спомена изобщо нещо за хранене чак в 9.-10.месец, че можело да му дам месо.

# 208
  • Германия
може да е от помощ на една родилка. .....
Помощ е нужна за готвенето, чистенето, прането, гладенето,
а също така и за морална подкрепа. .....
Е точно там аз лично не бих могла да накарам майка ми да помага, неудобно ми е. Прането така или иначе го върши пералнята, гладенето - когато беб спи, чистенето също. Готвенето у нас го пое половинката.
Или явно е до човек и навици всичко  Thinking

# 209
Ами Пепи, zависи и от това колко спи бебето, и как се въzстановява майката  Wink

Общи условия

Активация на акаунт