Мами в Германия 3

• 16 210
  • 293
  •   1
Отговори
# 225
Биба, благодаря много. И аz така го бях раzбрала, но в Дом и семейство ми отговарят съвсем обратното  #Crazy Може пък в БГ да е така.

# 226
  • Germany
Mamи,

Как се казва в ДЕ закона, който урежда фирми и частни лица? Както е в БГ Търговския закон в германия кой е??

Ох, дано да сте ме разбрали какво питам Confused Confused

Благодаря предварително

Поздрави,
dezita

...никой ли не се сеща... Sad Confused

# 227
Иzвинявай Деси, но не zнам. Питха един колега, но не можа да се сети zа точно име и каzа, че трябва да е нещо с Gewerbe

# 228
Mamи,

Как се казва в ДЕ закона, който урежда фирми и частни лица? Както е в БГ Търговския закон в германия кой е??

Ох, дано да сте ме разбрали какво питам Confused Confused

Благодаря предварително

Поздрави,
dezita

...никой ли не се сеща... Sad Confused
Handelsgesetz (ako sam razbrala pravilno kakvo te interesuva) smile3529

# 229
Ее, хубава работа - снощи я издух тази топка, че само прашасваше. Я издайте тайната на
приспиването върху нея, бързо ли действа? В чудо се виждам вечер от 8 до 12 - терор.......

Ох мили4ките, и ние бяхме така. Зна4и вzимаШ бебето на ръце, сядате двете върху топката и леко поска4аШ и това "друсане" (то е много леко, де, като люлеене) помага да успокоява и приспива детето.

Вивита, саниране е комплетен ремонт. Примерно нови проzорци или поставяне на (ново) парно. Реновирунг е когато боядисваШ стените или вратите, примерно, демек коzметика. По време на санирунга имаШ право на Митминдерунг zаЩото живееШ на БауЩеле  Mr. Green  но след това пък собственика има право да увели4ава наема, нали стойността на жилиЩето (и комфорта)  се вдига. Ина4е zа тия субсидии виж при immobilienscout, друго не се сеЩам и аz  newsm78 

Деzита, HGB - Handelsgesetzbuch  Peace

Добре ДоШла на Силвия   bouquet

# 230
Благодаря Биба,Вивита  Hug
Ох не зная,имахме проблем с моето пребиваване и за моята застраховка.Апартамента в който живеем е под наем,жили6тето е за студенти и мъжът ми по документи го обитава с др.4овек.Изискаването било жили6тето да е и на мое име,въртяхме всякак не6тата,но ни6то не стана,тогава бях бременна в 5-я месец и без ЗО няма6е как да остана в Г-я.Адски гадно ,нали?
След малко 6те говоря с мъжа ми пък да видим...
Лека ве4ер за сега.

# 231
  • Germany
Сесилия,

Аз като дойдох тук - дойдох с Familienzusammenführung и синът ми също- чакахме 1 месец от подаванeто и станаха готови визите. Като дойдох имахме един месец време да се осигурим здравно и ние избрахме приват - само не ме карай да ти го обяснявам че ми е голяма мъгла ooooh! - още не съм им научила всичките подробности тук - а те са мнооого Повярвай ми!!! Tired Tired
За работата - нямаш право да работиш 2 години, но от консултанската фирма, която ни оправя документите ми казаха че това не е проблем и ако някоя фирма ми предложи договор процедурата е 10-тина дни по изваждането на разрешението за работа. Една година след идването трябва да се подновят визите за още 2г., но нашите вече ги подновиха, а нямаме година. Това е за мен - мисля че случаите са ни идентични.
Мъжът ти защо не попита във фирмата, в която работи - те обикновено предоставят помощ за събиране на семейства - поне в нашия случай е така. Може да попита в HR отдела им.

Питай ако има нещо с удоволствие ще ти отговоря  bouquet

Успех  bouquet

# 232
ами голяма об-рквация е с тези къщи и вече на колко тесли попаднах не е истина. А че межди реновирунгсбедюртфтиг и санирунгсбедюрфтиг и унреновиерт (извинете за изписаните на кирилица думи, ама бебето ревна и б-рзам)има разлика ясно, но май ги слагат тези определения по случаен ред как им хрумне  #Crazy

# 233
Вивита, реновирунгсбедюрфтиг и унреновирт според мен е съЩото

# 234
Не съвсем май. При едното се налага да се направи реновиране. Другото ако искаш. Но да не говоря за случаите , при които изобщо не пишат,  че се налага подобно нещо  и ти показват селската колиба, ама с ламинат и вече е вр-х не реновациите и сума пари искат. Аз се надявах, че ще е по-различно от в БГ , ама не е .

# 235
Апартамента в който живеем е под наем,жили6тето е за студенти и мъжът ми по документи го обитава с др.4овек.Изискаването било жили6тето да е и на мое име,въртяхме всякак не6тата,но ни6то не стана
Да, мисля че едно от условията е да има достатъчно жилиЩно пространство zа членовете на семейството. А zа другото, че жилиЩето трябва да е и на твое име сигурна ли си, че е така? Аz си мисля, че може да са искали само да си регистрирана на съЩия адрес като съпруга си, т.е. не уж да сте женени, а всъЩност да живеете на раzлични места Wink Аz като дойдох тук, къЩата в която живеехме първо не беШе нито на мое име нито на мъжа ми, а на свекъра ми и не се е налагало да ми я прехвърля на мое име zа да ми раzреШат да живея тук (де тоя късмет Mr. Green) Имах си само регистрация в Einwohnermeldeamt-a.
Успех и дано вторият опит е успеШен Simple Smile

# 236
Момичета, да ви се оплача, че няма на кой друг по това време Wink
Днес след обяд се събличам да си хвърля един дуШ и какво намирам на десния си хълбок  Shocked един добре охранен кърлеж #Crazy
Направо иzдивях, в момента не се сетих какви последствия може да има, обаче бях максимално настръхнала от факта, че неЩо живо се е zахапало zа мен и не ме пуска. Винаги съм си мислила, че ако имам такова неЩо го дърпам и готово, да ама не, тоя беШе се zаврял до кръста направо, а аz не се престраШих даже да го пипна ooooh! Обадих се на мъжа ми (добре че беШе вече време да се връЩа) и веднага иzкомандвах да хвърля всичко и да се прибира на пожар да вади кърлеж Wink. Пристига след 15 мин. и много отворен наШия, че ваденето е едва ли не фасулска работа и Ще свърШи работата zа секунди. Да ама онzи кръвопиец така беШе zахапал прясната сланинка, че не я пусна даже с цената на живота си Twisted Evil От много дърпане кърлежа иzлеzе, но главата остана вътре_ Ами сега newsm78 Обадихме се на лекаря и хукнахме, докато чаках там мястото се zачерви, поду, мале мале  ooooh!
Иzкараха го набърzо и ми дадоха някакви хапчета да пия теzи дни профилактично и да наблюдавам преz следваЩите 6 седмици дали ме е хванало неЩо. Най_тъпото е, че нямам представа колко време съм раzхождала гадинката с мен, то в това хубаво време сме все някъде по треволяците, а от няколко дни съм малко болна, неЩо като лек грип или настинка и сега се чудя дали не било от това newsm78. Дофтора обаче каzа да чакам от сега нататъка zа такива симптоми.... Ох, лятото ваксинирах детето, а zа мен си даже не се zамислих, zаЩото такова животно мен не ме zакача, ама на, в греШка съм била.
Хайде лека ноЩ, благодаря, че ме иzслуШахте   bouquet отивам да поzяпам едно филмче и да се приспивам Simple Smile

# 237
  • Germany
Biba,

Ти си направо герой, сега ме хвърляш в нощни размишления къде ходя и къде залягаме с малкия през деня...Не вярвам да има проблеми, особено щом и хапчета са ти дали.

Каква ваксина си сложила на детенце?? - в бг май не съм чувала да им слагат някакви свързани с тези гадини Embarassed Embarassed

Поздрави и добре сте се справили

П.С. Това за изваждането на кърлеж, че е лесна работа и от моя мъж съм го чувала Wink, и той все разправя някакви такива... дано да не му се налага да си показва уменията Mr. Green Mr. Green

# 238
Biba, направо си за бой, че не си отишла веднага лекар да ти го извади! Naughty
Ваксината помага само за менингита, а за борелиозата - нъцки. Затова предполагам са ти изписали антибиотик.
Работата е много сериозна, щом сте вадили на части и е бил добре охранен.
Не искам да те плаша, но е наистина добре да се следиш - особено за симптоми на нервната система. Тръпнене, бодежи, особено по засегнатия крайник, трябва веднага да съобщиш на лекаря си.
Стискам палци да мине без усложнения.б  Peace Praynig

Вивита, направо ще ме умориш с тия описания.  Wink Renovierungsbeduerftig - нуждае се непременно от козметична поправка, unrenoviert - не е оправяно нищо, може да се оправя по ваш вкус, sanierungsbedurftig - нуждае се от здрав як ремонт непременно.
Много са им шибани описанията. Вие да купите ли искате или под наем?

Добре дошла на Сесилия! Успех с визите и настаняването!  Hug

# 239
привет
биба вярно си zа голям пердах. Как може да дърпате кърлежа. Веднага се ходи на лекар. Ваксината се каzва SME или не,що подобно , прави се беzплатно при лекаря, на 3 псти преz няколко месеца ... аz направих 2 и zабременях та сега ще питам дали мога да направя 3 тата година поъкссно.
Сега много внимателно следи как се чувстваш и при найъмалкото колебание веднага тичай на лекар, zа да не си докараш проблеми.
Кате ами под наем такова нещо няма да вzема. Искаме да zакупиме едно къще, но да не влиzаме в прераzход и намерихме някои , които не са zле. Вчера гледахме една , дори реновирана и какво ли не иzобщо ОК, но беше на централно място и естествено иzгледа от терасата беше покриви и улици и градинката беше 12 квадрата с иzглед ксм тротоара и улицата  Sick Такава не ща.
Сесилия zа виzа zа семейство трабва да имате по 12 квадрата на човек жилищна площ и то беz сервиzните помещения , но може да броите кухнята. Апартамента нее нужно да е на твое име , трябва просто да се регистрираш , че живееш там. Доходите да имате на човек по не помня колко беше но , достатъчни , zа да нямате право zа кандидатстване zа соц. помощи (около 500 евро м исе върти в главта , но не съм сигурна). За жилищната площ детето под 2 годинки не се брои, но ще ви следят като навърши 2 да се преместите в поъ голямо.
Ако мсжа ти е в студ. общежитие, със сигурност има такива , приспособени zа студенти ссс семейства. Потърсете.

Общи условия

Активация на акаунт