Да пипне иска всичко, МАЙчето добричко! (77)

• 11 584
  • 286
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Сиска, миличка...това е един от страховете ми в живота...врялото олио. Никога не ми се е случвало и нямам конкретен съвет. Единствено знам, че изгорено не се полива с вода. Пантенола е златен, наистина. Попитай и за нещо с/у белези...контратубекс или нещо такова...Този Дени, колко е трогателен и милиък Heart Eyes

# 106
  • Sofia
Здравейте мили майчета на МАЙчета  Heart Eyes
От доста време не съм писала и ми е много тъжно от това. Мисля си за Вас, но така ме е завъртяла шайбата, че как съм жива и аз незнам. Тъпото писи непрекъснато е проблемно, в работата съм зарината и не ми остава миг и от там да влезна, че пък там е аналогова връзката и зарежда страницата за около 3-4мин. Видях само, че имаме още едно пешеходно попълнение  Wink, айде Чопарче, да ти е честито и да вземем да се видим да потърчат младежите из парка. Ииии Сиска, как боли, знам от опит, дано минава по-бързо.
Виждам, че Калина е станала кака на Ф, Куки да си жива и здрава и ти, и челядта ти. Hug
Иначе Савата си е ок. Пораснал е до 84см., килата са си 12 и все още яде само пасирано, което вече съвсем ме притеснява.
Нямам как обаче да изчета пропуснатите от мен теми, че сте /сме/ си големи бъбривки. Та като направим среща, ще обменя клюки.
А за утре съм на линия за младостка среща, ако се навийте  Peace. Пателинке, ша ти звънна по-късно следобеда  Wink
Хвърлих бърз поглед назад в темата, за да прочета малко тъжни неща...Шуша, мила на подобно дередже съм, но мойте е заплетена малко по-различно, май ще прекъсвам работа за да си гледам Савата...А виждам и болни дечица имало, айде да се оправят. Хубавото е, че скоро ще гледаме снимки на булка, нали Мартея  Grinning
Целувки за всички  kiss

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 14:18 от kroche

# 107
Сиска, представям си колко те боли Sad По-добре за мазило се консултирай с лекар да не стане беля ако намажеш с нещо не толкова бързо действащо и ефикасно. Аз също съм чувала за пантенол и дефламол, но само съм чувала. Дано ти мине по-бързо Simple Smile
Да се поФаля взех си първия държавен изпит.
Дано следобед не вали да излезнем на разходчица, че вчера цял ден изкарахме вкъщи.

# 108
Ехе Кроченцето!!! Ех откога не сме се виждали...
Сиска бързо оздравяване на ръчичките!!!

Мерси за хубавите пожелания и милите думи мами bowuu
Велко вчера хвана първо черпака и след това мишката, а най-много се заигра с лекарските слушалки. Ето тук и тук можете да видите питката за прощъпулника, за съжаление самото избиране на предметите го имаме само на филмче, снимки няма.

# 109
Ех, Сискааа....
Питай в аптеките за мехлем на Вишневски. Не остават никакви белези, от опит го казвам. За болката - не знам, като кърмиш, какво можеш да пиеш  Embarassed

Кроче , ако е хубаво времето към 17ч обикновено сме  в парка на Патиланци, както и Тиа с Калоян. Чакаме те!

# 110
Аууу, Сиска, много лошо!!!

Веднага се сещам за един крем за изгаряния- казва се Витасин. Току що прочетох упътването, освен всичко друго пише: при изгаряния и поражения на кожата от ток, огън горещи течности и мазнини и т. н. Български е и не е скъп, около 4лв. Но все пак питай в аптеката може да има нещо по-ефикасно. Да се оправяш.

# 111
Здравейте  и от нас! И аз сега влизам, все бързам и нямам време за нищо, ама...Сиска, искрено съжалявам за инцидента. Някой спомена невен с мас, аз лично не съм пробвала, но съм чувала, че прави чудеса. Затова копнах рецептата за този мехлем, на една майка от форума е/за съжаление не помня коя Embarassed/-дано да помогне.     bouquet
Ако не можеш да намериш чиста мас, можеш да го направиш и със зехтин - по лесно се втрива в кожата и е по-полезно. Във всяка аптека продават цветове невен. Слагаш 3-4 шепи или цяло пакетче в литър зехтин на водна баня - ври двадесет минути, престоява една нощ и отново кипваш. Прецеждаш и това е. Така се рафинира и зехтинът, иначе от продължителната употреба на студено пресования зехтин, който е най-полезен, кожата става сивкава или белезникава на цвят.
За мас - в половин кило мас - 4 шепи невен, ако е пресен е по-добре, нарязан на ситно - цветове и стъбла, кипва се на водна баня ври на по-слаб огън половин час, престоява една нощ, кипва се отново и се прецежда през тензух. Майка ми слага и някаква есенция за да убие тежката миризма на мастта. Дори пакетче ванилия става.
Кремчето го ползвам за всичко и върхуцялата фамилия - белези, трудно зарастващи рани, хемороиди, обриви, изгорено, екземи. За бебока все пак предпочитам варианта със зехтин. Сега при студено време му мажа лицето с мастта преди да излезем навън.
Майка ми прави кремчето така:
0.500 гр мас
2 шепи невен
Варят се и се оставя да престои 24 часа! След това се загравя,прецежда,ароматизира и налива в кутийки от крем!
Съхраняваме го в хладилник!
Мажем не само дупето на детето,но и ръцете си...понякога аз мажа и лицето си,особено сега в студа ми  действа много добре!
Само да добавя, че на мен ми казаха да прецедя мехлема докато е горещ за да се отстрани невена и тогава да го ползувам. Маста се преварява няколко пъти-завира, сваляш, отделяш горното-около 1 пръст, пак вариш, пак така, слагаш невена, ври десетина минути заедно, прецеждаш и насипваш в съдове. Така ми го казаха на мен. Успех! Heart Eyes

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 15:57 от Avgusta

# 112
За маста и невена и аз се подписвам. Леля ми го прави аз Ава. Като и се зачерви дупето намазвам веднъж, и повече не е нужно Peace

# 113
Мили мами ,Ники май е пипнала гадния вирус.Снощи повръща 2 пъти, много ни изплаши, даваме едни свещички, глюкоза и натриев цитрат.Имаме и разтроийство, давам прахчета.Ники нищо почти не е яла,само банан, солети и бисквитки.Пие и водичка.
Сиска и аз незнам какво се маже за изгаряне, дано бързо ти мине Hug
Кроче радвам се ,че си добре Hug

# 114
  • Mediterraneo
Сиска, и аз се подписвам за този мехлем. Можеш да го направиш със зехтин, дори с обикновено олио. Прецежда се от цветовете и се ползва.
Точно с този мехлем мажех ръката си, когато се изгорих. Но първо изчаках да падне кожата, тогава. Обаче... белези остават. Мазах с хиляда мазила, ама нищо. Кофти е, дано имаш повече късмет Praynig
Мехлемчето или олиото ползвам за много неща- от рагади по зърната, докато кърмех, през подсечено дупе, до напукани пети  Grinning Безотказен е. Най- вероятно няма да ти се занимава да го приготвяш сама, затова провери в някоя аптека, където приготвят лекарства  Peace

# 115
           Добрютро!
 За всеки черпя по едно ранно кафе. Като никога по това време аз станах, измих се и седнах. Явор още спи, дано да си глътна малко от кафенцето преди да ни завърти лудницата за деня отначало. При нас е валяло цяла нощ, но сега вече не. Дано до час - два улиците да не са чааак толкова кални и бягаме навън. Лек ден!

# 116
Добро утро и от нас!
Камиж, надявам се, че Никол вече е добре Praynig Мина ли й разстройството?
Сиска, ръцете ти по-добре ли са?
Желая хубав ден на всички, дано днес вече не вали!

# 117
Добро утро!

Привет на Кроче!
Дона, честито за изпита Grinning.

При нас вали цяла сутрин, така е напоследък...уффф

# 118
Привет и от мен  Hug
Кроче, добре дошла  Hug
Дона, честито за държавния изпит Wink
Сиска,дано ръцете са ти по-добре. Praynig
Както вече Катка спомена при нас вали от сутринта и няма никакви намерения да спира. Tired

# 119
Камий не я насилвай да яде ако не иска, пробвай каша, бисквитка, сухарче - каквото е склонна да хапне. Глюкозата (или серум глюкозе) гледай да я приема на всеки 10-15 минутки по лъжичка две (чаени), за да се избегне обезводняването. Стискам палци бързо да се оправите.

Кроче ожидваме те днес.

Само да ви кажа - Сиска нещо и се е прецакал компа и ще го носи на преинсталация.

Общи условия

Активация на акаунт