Да пипне иска всичко, МАЙчето добричко! (77)

• 11 561
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  Здравейте мили мами!Вие сигурно не ни помните,т.к. от много одавна не сме се появявали,почти цяло лято.Бяхме доста време и в провинцията, известно време нямахме нет,а и си признавам че и малко ме помръзва в писането Embarassed.Но винаги когато имах възможност влизах да хвърля по едно око да видя как сте вие.
 Значи първо Честито на мамите които вече имат по още едно бебче!.Да са им живи и здрави рожбите и много,много да ги радват!
 А на тези,които са в процес на бебеправене(има такива нали),желая успех и ги поздравявам за смелостта,ние все още не може да се решим на тази стъпка.
 Да не забравя да поздравя и Мартеа.Честито,желая ви дълги години щастлив семеен живот.Успях да видя и снимките- страхотни са!Като от приказките сте и излъчването ви е страхотно,като на щастливи и влюбени хора.
 Да разкажа и на бързо и малко за нас.Симона много се промени през това лято.В резултат от честото гостуване на баба си и дядо си е станала толкова глезена,че направо ни прави луди  ooooh!,не мога да я позная.Преболедува няколко пъти вклщчително и в момента е хремава.Започна много да говори,постоянно повтаря думички които чува и е много сладка.
 А сега през цялото време докато пиша ме дърпа за ръката да излизаме навън,така че ви казвам чао(за сега).
 Много, много целувки изпащаме на всички дечица!

# 226
здравейте мами
специално се включвам за да поздравя Мартеа - страхотни снимки, много ме зарадваха Simple Smile Невероятна булка си, толкова настроение лъха от снимките, че ми оправи настроението за цялата седмица. Да сте все така усмихнати и щастливи!!!

Пожелавам на всички успешна и усмихната седмица, напук на лошото вере Peace

# 227
  • София
Мартеа, разгледах снимките и си...просто страхотна булка! Пък и младоженеца си го бива, но по-кротко с комплиментите към него Stop Wink
За Теа...пожелавам й лесно адаптиране и по-малко боледуване.  Simple Smile И успех в дозахранването Simple Smile

Да допиша за самостоятелното хапване...ако ви се мацат дечицата, пробвайте да резнете на 1/2 дръжките на лъжиците. Много по-лесно се държат така. Любака хваща всичките прибори с три пръста, в началото на дръжката (явно гледа от нас) и му приспособих една лъжичка за целта. Очертава се леваче душичката. Определено си служи по-добре с лявата, отколкото с дясната ръка...засега хапва и с двете Simple Smile

# 228
Привет!

Мартеа,  много стилна булка си, страхотно изглеждаш! Поздравления!

И ние бяхме на сватба. Голяма веселба беше, а шаферката обра овациите ... и балоните LaughingНа мен крака не ми останаха от преследване на малката, а после от танци-манци. Един младеж предложи вместо да тичам постоянно подире и да и вържем за ръчичката едно балонче с хелий  Joy
Детето се събуди, после пак

# 229
Здравейте и от мен.
Мартеа успех с яслата и с работата Hug
При нас нищо ново,расте ни ново зъбче и Ники е сополива.
Преди малко  newsm75, сега   food002 и после 1dishes newsm37 luvbed

# 230
Следобед най-после спря да вали и се поразходихме, че съвсем съклетясахме вкъщи в тези дъждовни дни.
Катка, много сте сладки с Ава, малка сладка шаферка! През юни Пламен беше шафер на кръстницата си, но през повечето време спа, че сватбата беше вечерна, а той изморен от внимание и емоции Grinning

# 231
Martea, страхотна си. Благородно ви завиждам (нали и аз още не съм се омъжила). Като чета милата на какъв огън се пържиш направо ти се възхищавам - от всичко по много, гледай само да не прегрееш.
Иначе радвам се че засега се чуват само добри отзиви за яслите. Аз няма как да запиша магистратура (нали ще се местим в софия) и ще се наслаждавам на една година гледкане на малката ... допреди няколко месеца така ми се работеше , две не виждах, а сега да ви кажа честно с всеки изминал ден малката ми е все по мила и не искам да се отделям от нея. Дори на баба и и дядо и не я оставям. Отиваме на гости да си поиграят и толкова - такава скръндза съм станала на тема бебе (макар вече да не е и бебе  Laughing ).
По въпроса за гроздето - в началото махах само семките, ама вече махам и люспите, че все купувам едно грозде с люспи като дебел наелон. Алекс яде плодове като разпрана - много обича. Дори понякога ми отказва от супата и манджата - кара само на  домати и плодове. Ама да ми е жива и здрава малката така или иначе има нужда от вталяване  Mr. Green
Все се каня да ви питам - как перете дрешките? Аз още си пера с бебешки прах и то само нейни дрехи. Та се чудя вие започнахте ли да пускате с вашите и с нормален прах за пране?
Да се похвалим - вече си мием сами зъбките (че това ни беше проблем, като видеше четката за зъбби и стисваше уста). И четка милото, четка.... 7 зъбчета = много материал за четкане.

# 232
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НАБОРКАТА ANIA!!! пожелавам ти много здраве, за теб и за твоите хора, късмет и успехи в Сорбоната!  smile3502 newsm51

# 233
Честит рожден ден ania   bouquet

# 234
Добро утро!  bouquet

Честит Рожден Ден, Аня! Бъди здрава и щастлива! По-малко грижи с Мари, повече радости! Успех в Сорбоната!

Дона мерси  bouquet.То само името му е шаферство, децата още са много малки. Станислава беше с нас два часа и я връчихме на баба и. Simple Smile

Мартеа, успех с работата!

# 235
Ania, честит рожден ден! Желая ти много щастие, здраве и от всичко хубаво по много!

Пламенка, аз пера с бебешки прах и отделно дрешките на Пламен и смятам така да продължавам, много агресивни ми се струват другите прахове.

# 236
Ania, честит рожден ден.  bouquetЖелая ти здраве, щастие и прекрасни моменти с любимите ти хора.
Катка, много сте хубави с Ава на снимката. WinkНяма спор, че Ава е била най-хубавата шаферка, заслужено си е спечелила овациите и балоните. Hug

# 237
Честит рожден ден, Аnia!   bouquet Да си жива и здрава и много щастлива с любимите ти хора!

Пламенка, аз вече пера с обикновен прах - от около месец. Чат-пат смесвам и с наши дрехи, които не са много замърсени.
Грозде давам като беля само люспата и намачквам с вилица. Семките не ги махам.

# 238
  • София
ania, честит рожден ден! Много здраве, късмет и любов Hug  bouquet

Катка, от малката снимка се вижда, че не само Ава е била хубавицата там Wink Не напразно младежите са те заговаряли Crazy

В дъждовното време водя Любака в едно детско клубче в квартала, май писах, много съм доволна. Забавлява се, има и други дечица колкото него, харесва си "бавачките" и играчките Simple Smile Купих абонаментна карта и по един час дневно го водя там. Вечерта вече има при кого да ходим по гостита.

За прането, пера заедно с нашите дрехи. Когато таткото замина (началото на лятото), просто нямаше как да пера моето и неговото отделно. Прала съм и с Персил, обикновен, нищо му няма на детето. Сега пера с което хвана и ми е кеф...или с Тео бебе или с Персил. Омекототеля е Ленор сензитив, но го ползвам защото ми харесва как мирише.

# 239
ЧРД, Аниа! Пожелавам ти много щастие с любимите хора!

Ава е прекрасна шаферка с много красива майка Flutter
Теа я няма на една снимка с шаферската рокля, беше изпаднала в такава истерия, че ревеше само някой да се приближи до нея на сватбата, еле пък с фотоапарат. Миличката.

Току-що се чух с Маринова. Нали сме назад с ваксините, а трябва да тръгва на ясла момата. Та трябва да пием Ериус преди и след тази ваксина, която пропуснахме на 1.1 г. Сега ще се разтърся какво точно е туй нещо, че с тези противоалергични мен страх си ме тресе по принцип, хич не ги обичам.

До мамите, чиито деца са на ясла или на кухня - остават ни доста неща за захранването. Искам да питам за наблюдения - кои от следните храни присъстват (и присъстват ли изобщо) в менюто:

прясно мляко - в каква форма
яйца - в каква форма

леща
боб
зеле
кайсии
праскови
цитруси
семчести плодове - ягоди, кивита

още нещо ако се сещате
Някъде онлайн мога ли да видя меню на детска кухня, да взема да се ориентирам какво-що?

За гроздето - купувам едро, махам люспи и семки. Обожава го, казва му "конкин". Доматът пък е "муняманя". Ябълката - "апака", а хлябът - "апъм".
Да продължа с говоренето - научи се, че тати е татКо, оттам имаме дедКо, бабКа, бебоКо, нали се сещате аз как съм - мамКа. На всички чичовци вика чичокум. Мечето по този повод е "мемокум". Знае "ето го" и "няма го" и си играем да крием разни неща в дланите.  Казва "долу-тука" и сочи с пръст като иска да седна до нея на земята. Нещо като й е миличко му казва "туп-туп" и го тупка лекичко. Веднъж й обяснявах - "защо сега ми правиш така напук" и сега като кажа - защо правиш така, тя ми отговаря - пук. Водим си диалози, вечер си казваме "пика"(приказка) как горе ще направим детска стая с тапет на пчелички, които дават "мень"(мед). Расте детето, да ми е жива и здрава. И друго има, но мога ли всичко да си спомня, пустата ми памет. Айде казвайте вашите бисери, че са ми толкова сладки!

Да се похваля, че и ние вече мием зъби - купих четка и паста на Чико, радва им се, даже се научи как да плакне устата и плюе струя като малко китче.

Стана дълго, а още мога Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт