Септемврийският звънец удари, този месец мами ни завари!

• 16 305
  • 267
  •   1
Отговори
# 195
Момичета, намесвам се с темата,защото ви чета, и искам само да ви споделя, какво прочетох за белите пъпчици по лицето:
"Най-често са около нослето и брадичката, понякога по торса или крайниците, та дори и върху пениса. Този тип милиум е причинен от запушване на незрелите мастни жлези на новороденото и най-добрата терапия в случая е да не се прилага абсолютно никаква терапия. Даже и да ви съблазнява мисълта да ги изтисквате или търкате, не го правете. След повече от няколко седмици те ще изчезнат сами" от "Какво те чака през първата година на детето" от Айзенбер, Мъркоф и Хатауей.

# 196
Здравейте, мили мамчета!

Ивана заспа и мама бърза да навакса изпуснатото във форума!

Честит "малък" господин на Деси!

Сега да ви попитам с какво обличате бебчетата си за разходка навън? Имам съмнение, че вчера прегрях малката ми принцеса!?! Бяхме за първи път на разходка и я облякох с едно боди с дълъг ръкав /плътно, тип Прегърни ме/ и дебел гащеризон с шапка, завих я с една пелена и покривалото на количката! Когато се прибрахме, беше доста превъзбудена! Споделете вашите тоалети!

Ние днес сме и при педиатър, и на преглед при ортопед за крачето! Момичета, стискайте палци да не е нищо сериозно и да ни се размине операция!

Лек и спокоен ден на всички от мен и Ивана!

# 197
Здравейте и от мен, все още 2 в 1,

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ И НА МАМА ДЕССИ! ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ МЪЖ И ДА РАДВА МАМА И ТАТИ!

Аз останах май последната септемвриика, все още бременна - немога да ви опиша чувствата си - днес нашия татко пътува в чужбина за 1 седмица и е изпаднал в тих ужас, аз също, но гледам да не му го показвам  Cry
От месеци е планувано - обучение от работота и ние така го бяхме планирали поне за раждането да си е тук - но живота за пореден път ни показа че не трябва много да се планува  Naughty
До петък 6 окт. ако не тръгне бебка, ще ни предизвикват раждане  Mr. Green - кишмар  - моля се Praynig сама да тръгне  #Crazy

Охх оплаках ви се - съжалявам за което  Confused но на кой да споделя, като всичките ми близки и при най малкото показване на тревога от моя страна реагират - все едно света се срива  Close

Поздрави и целувки от нас и ни стоскайте палци  Hug

# 198
Здравейте и от нас
преди два дни ни беше първата разходка и сега всеки ден се радваме на хубавото време
Ян е добричък, но понякога нощем иска да го забавляваме до изтощение, редуваме се с тати, няма как Laughing Нямаме колики, кокорим се мн сладко на всичко ново. От вчера си има една пееща играчка с вртящи се фигурки над леглото и много се впечатлява и забавлява с нея.
Главата си я държи изправена без проблем, пробваше се още веднага след раждането, доста често го слагам да лежи по корем.

Ави, и при нас гърдичките са леко подути, но педиатърката каза нищо да не правим, ще му минат хормоналните причини. И на Ян устните са му леко загрубели, но мисля, че е от силиконовите зърна, скоито го кърмя. Между другото, мн съм щастлива, че успяваме и без тях да се храним за по няколко мин в края на кърменето Simple Smile
Ирини, дано да намалеят професионалните ти ангажименти и да се наслаждаваш на сопокойствие на миговете с бебчо и любимия. За пъпчиците по лицето - ние си ги имаме още от раждането, после мн рядко се появява по някоя, може би 2-3 общо, в Шейново ми казаха, че са Ок, сами ще преминат
Вики81,  ако ме питаш да бебшката козметика - първата седмица ползвах плътен крем на Пенатен, защото Яни си го взехме от болницата адски подсечен и на дупето, и на крачката отпред. Всяка смяна на памперса му беше мъчение, но за няколко дни се справихме с мазане на всяка смяна. Сега ползвам по-лекия крем, пак при всеки памперс, като изкл. след баня, когато го мажем целия с бебешко олио.
Веселка, честито бебче и стискам палци бързо да се възстановиш!
Деси, честита рожба! МНОГО ЩАСТИЕ И КЪСМЕТ!
Яни, какви преживявания само! Желая на цялото ви семейство мн любов, здраве и кураж!
Асита, обличаме се с боди без ръкав, по-плътен гащиризон и тънко одеялце за количката.

Днес Ян става на 2 седмици и ви черпя  cook cook

Последна редакция: пн, 02 окт 2006, 12:39 от Chochy

# 199
Поговорихме и за сополките и въобще за запушетия нос - много важно е да не допускаме запушване!
И Самоел има непрекъснато секрети в нослето. Отначало не знаехме защо диша така трудно,но после нашата лекарка ни обясни.Капваме му физиологичен разтвор в носа и това помага да изтичат секретите.Също така аспиратора върши много добра работа,без него му е сигурно запушването.

# 200
  • Някъде в Европа...
Здравейте, момичета!
Аз съм една от октомврийките, сдобила се със септемврийско бебче Laughing. На 25.09 се роди моя син Радостин - 2560гр и 46 см. Ще се радвам да ме приемете и да си споделяме грижите около малките мишоци. Grinning
И направо да почна с въпросите, който ме вълнуват към момента - кожата на вашите бебоци бели ли се? според педиатърката е наред всичко, просто кожичката му е по-нежна, защото се еродил 14 дни преди термин.
Иначе се храним с кърма, почти ни се регулира режима, въпреки че се храним на поискване. Аз още не мога да вляза в час - смяна на памперси, кърмене, цедене Grinning

# 201
Добре дошла, AIR,

Бързам да пиша за кожичките, защото и нашите се белят, въпреки че сме родени три дни след термин! Но и нашата педиатърка каза, че всичко е наред! Мажем се само с преварен зехтин!

Мами, ще ми се пръсне сърчицето в чакане на часа ни при ортопеда! Дано всичко е наред!

# 202
Здравейте и от нас !
Имам едно въпросче относно хълцането.Моята принцеса след хранене започва много да хълца и не знам какво да правя.Не помага нито вода нито държане изправена.Някой има ли подобен проблем и какво би ме посъветвала?

# 203
Десси браво!Едно голямо честито за малкия-голям мъж.Да ви е жив и здрав и да ви носи повече радости по-малко тревоги.Очакваме те скоро и във добра форма.

Ассита стискам палци всичко да бъде наред с малката Ивана,дано нямаш повод за сериозни притеснения.Успех на прегледа и пиши как е минал.Аз обличам мая по същия начин,но тя си се чувства добре така,защото изглежда много спокойна ,а и с каквото и да я облека никога не е топла и все си мисля че и е студено.

AIR добре дошла при нас и ще помага със съвети стига да сме компетентни.Касто ти е казала педиатърката за беленето на кожата,абсолютно нормално е.И аз родих две седмици по рано и кожата на Мая много се белеше и овладях положението за два дни като я мазах с олиото на Бюбхен,на нея и понася много добре.Повечето бебета се беляти според мен не зависи кога са родени,но както и да е.Много се радвам че успявате да се кърмите успешно при положение че бебо е малък.Аз с Мая имах проблеми т-к тя заспиваше моментално и нищо не беше в състояние да я събуди,но вече всичко е под контроли се храним с пълна сила.
Ева 78 много ми стана мъчно за теб.Ти много добре знаеш,че каквото ида се случва трябва да си силна.Ще се справиш,а и бебчо ще се стресне и ще тръгне да излиза сам.Въпреки че няма как да не ти е тежко поне не се поддавай на мрачни мисли,знаеш че не си сама.Горе главата.
 Ние ходихме на разходка,Мая спа през цялото време,след което се чипкахме ,хапна си лакомо сучейки(вече сме го усвоили този занаят)и сега си спинка блажено.
cazo и Мая си хълца по няколко пъти на ден след хранене и нищо не помага,много е неприятно но четох че е нещо напълно нормално,така че не се тревожи.
До скоро че имам малко работа за вършене.

# 204
Привет момичета!
Много тежка нощ...но няма да се оплаквам от нощта, а от деня.
Днес бяхме навън от 11.30 до 16.00. За втори пореден ден Спаси плачедори когато сме навън Shocked Успокоява се само ако го гушна, което както се сещате означава километри в парка с бебе на ръце. Ако съм сама просто не знам как ще се оправя... Пробвах д аго оставя да плаче - не спира, а напротв усилва децбелите до почервеняване и задъхване. От една страна ми е мила тази привързаност  Heart Eyes, н оот друга се тревожа, че не му доситга съня и не се чувсва щастлив  Sad Засега се успокоявам, че и това е само период.
Асита, чакаме новини миличка. моля се бебенцето ти да е в съвършено здраве  Praynig и напълно си представям как се чувстваш! За облеклото - боди с дълъг ръкав, чорапки и суитчер, или боди с къс ръкав и плюшено комплектче от 2 части. Когато е студено го завивам с мека пухкава пелена и о покривалото от количката, а когато е топло го оставям на слънчице или съвсем леко му покривам краченцата с поларено одеалце.
AIR, добре дошла  Hug Беленето на кожата е реакция н абебешкия организъм при преминаванет ому от нодна към въздушна среда и е нещо съвсем нормално. Би трябвало д аотмине напълно в рамките на първия месец. Белещата се от преносване кожа е със съвсем друг тип причини.
Казо, хълцането е също напълно обичайно нещо за новородените. Докторът ми обясни научно причината /все още трахеята е много по-нависоко отколкото при големите хора и оттам нещо въздуха и диафрагмата... newsm78/ Както и да е - нищо не може да повлияе. Отминава от самосебе си, а с нарастването на възрастта ще изчезне постепенно.
Чочи, честит ти половин месец   bouquet Как лети времето само!
Афродита, добре дошла!

дано малката София на Зия е добре и вече се гушат с мама и тати!
Дано и Мари_анка е след напълно здравите септемврийски мами!

# 205
Честито, Деси!
Да ти е жив и здрав юнака и да има много късмет в живота.
Поздравления за цялото семейство.

MariaF, AFRODDITA, Яни и Vesselka, радвам се, че споделяте как е минало раждането при вас.
Vesselka, след такова тежко раждане е нормално да се чувстваш емоционално нестабилна, но всичко ще се оправи до 2-3 седм.
Яни, много тъжно ми стана за теб като прочетох как е преминало раждането. Браво на теб, че се справяш геройски след толкова усложнения и имаш сили да гледаш двете си слънца.
AIR, добре дошла в септемврийския отбор и честит син. Да ти в жив и здрав и много радост да ти носи. На моя бебок също му се белеше кожата по цялото тяло, но след няколко дни мазане с олио Пенатен се оправи напълно. Не се притеснявай.
Ирини, и ние сме с пъпки още от раждането. Като че ли започнаха да намаляват вече. Нашата педиатърка ни каза да не ги третираме с нищо.
Ассита, успех на прегледа днес. Дано да не се окаже нещо сериозно положението с крачето на малката ти кукла.
Ева 78, представям си колкото ти е тежко да останеш сама точно сега, когато имаш нужда от съпруга си. Стискам ти палци да се справиш емоционално и дано бебето реши да си тръгне само.
cazo, и моя Мони хълца. Още в корема ми правеше този номер. Понякога като му дам да суче се оправя, но не винаги действа.
Chochy, моят и твоят синковец са набори и ние ставаме днес на 2 седм. Честити да са ни! И ние нямаме колики, пу-пу-пу. Дано и занапред да е така.
Мони е много кротък, плаче само когато му сменям памперса и е гладен. Аз обикновено не го оставям много да плаче и да си иска яденето. Кърмя го на 2,5-3 ч. Пъпчето ни падна на 11 ден.

# 206
Здравейте момичета. Искам да ви питам нещичко- Случайно да са ви превели някакви парички от болничен? newsm78 Или някой да знае случайно на кой ден след раждането става това?

# 207
  • гр.Русе
Здравейте, мамчета!  Hug
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА ДЕСИ!!!    bouquet
Веселка, Яни, много ми стана мъчно като прочетох как е минало раждането при вас. Желая ви бързо да се възстановите и физически и психически и да се радвате на сладките си бебчета.
Асита, как мина прегледа, нали всичко е наред?
Каролина, Чочи и ние днес ставаме на 2 седмици. Да са ни живи, здрави и послушни малките слънца! Май на 18 са се родили май-много бебчета.  Grinning
Кураж и късмет на майчетата 2 в 1. Кои останаха?
И аз си мисля за Марианка, дали вече при нея всичко е наред?
AIR, добре дошла при нас!  Hug
А за хълцането- и нас ни мъчи много и нищо не помага. Крис си хълцаше много и докато беше в коремчето ми. Иначе сме си ОК, нямаме колики (да чукна на дърво), времето е страхотно и сме доста време по разходки.
Целувки на всички!  Heart Eyes

# 208
еВА 78СТИСКАМТИ ПАЛЦИ КАТО ПОСЛЕДНА СЕПТЕМВРИЙКА КОЯТО ЩЕ СЕ ОБЕБВА И ДА ЗНАЕХ ЧЕ АЗ ГЛЕДАХ САМА ЕДНА СЕДМОЦА МОЕТО МОМЧЕ ЧЕ ТАТИ НИ БЕ В БЕРЛИНИ ВЯРНОМНОГО ЛИПСВА ЗА ДА СПОДЕЛИШ ЩАСТИЕТО НО СЕ СПРАВИХМЕ С ЮНАКА ОТЛИЧНО, ТАКА ЧЕ СМЕЛО Peace ИУСПЕХ - НИЕ СМЕ С ТЕБ.
ЧЕСТИТО МОМЧЕ И НА МАМА ДЕССИ! ДА И Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ МЪЖ И ДА РАДВА МАМА И ТАТИ!

МАМИТА ПРИ МЕН Е ПО ТРУДНИЧКО ДА УЛУЧА ТЕМПЕРАТУРАТА/КАТО ЗАВИВАНЕ В КОМПЛЕКТ С РАДИАТОР И ДРЕШКИ/ ЗА ДА НЕ ПРЕГРЯВАМ БЕБО-ИНАЧЕ Е НЕСПОКОЕН.
ВЕЧЕ СМЕ НА 20 ДЕНА И СЕ ЗАГЛЕЖДАМЕ А ПЪК ДЕТСКИТЕ ПЕСНИ ИМАТ ОГРОМНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ-ОМАГЬОСВАТ ГО НАПРАВО! УТРЕ КУПУВАМЕ КОЛИЧКАТАКА ЧЕ АКО НЯКОЙ ИМА ДА КАЗВА НЕЩО ПОДПОМАГАЩО - ДАВАЙТЕ Grinning

САМО ИЗЛИЗАМЕ НА ТЕРАСАТА А ОЩЕ НАВУН НЕ СМЕ БИЛИ.
КАК МИСЛИТЕ В ТРЕТИЯ МЕСЕЦ ЩЕ УСПЕЯ ЛИ ДА СЪМ ПЕЗ 2-3 ДЕНА ЗАЕТА /ЗА 3 ЧАСА/ СЛЕДОБЕДА И ДА ПРОДЪЛГАВАМ ДА ГО КЪРМЯ. МНОГЯ СЕ ЧУДЯ КАК ДА РЕША. ИНАЧЕ БАБИ ИМА.

СЕГА ТОЛКОВА ОТ МЕН
РАДВАЙТЕСЕ НА ВСЕКИМИГ ЗАЩОТО СЕПРОМЕНЯТ С ЧАСОВЕ И НИЩО НЯМА ДА СЕ ПОВТОРИ.
ДО СКОРО Heart Eyes

# 209
Алфира На всяка цена количката ти да е е поне със шест гуми и да са подвижни, ако е само с 4 много трудно се управлява.
За тези пъпчици нашият Криси имаше един много ситен обрив и ми изписаха един крем за мазане ФУСИДИН /Fucidin/ и с него го мажа по тези малки пъпчици,/които се наричат бебешко акне/ и за няколко часа изчезват. Е появява се някоя друга след ден два на ново място и пак така я мацна и тя изчезне. Така че аз съм много доволна от това кремче и не е много скъпо - 8.50лв
Нашето пъпче падна на шестия ден

А баща му се е заел от малък да се ориентира правилно детето:

newsm74

Общи условия

Активация на акаунт