Септемврийският звънец удари, този месец мами ни завари!

• 16 305
  • 267
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте и от мен . Остана ми малко време и докато чакам слънчицето да се събуди  ще ви разкажа за раждането и за нас . На 06.09 ни приеха в болница , защото след преглед се установи , че разреза на матката ми е силно изтънял и можело да се разкъса . Установиха , че имам прекалено много околоплодни води и вследствие на всичко това матката е разпъната почти до максимума си . Определиха  дата за секциото  на 15.09 , но малката тръгна още на 14 . През деня имах доста чести контракции и към 18.20ч. станаха на три минути . Интересното бе , че макар и да имах толкова чести контракции нямаше и помен от болка . Аз и затова ги подцених и не им обърнах внимание и към 18ч. изядох една ябълка . Това бе голяма грешка , защото малко след това отидох да засекат тоновете на бебето и след преглед решиха , че съм за спешно секцио . Нали обаче бях изяла една ябълка - наложи се да почакам няколко часа на ситеми , за да се разгради ябълката и да могат да ме упоят . Свалиха ме в 19ч. , а операцията започна чак в 23.37 . През тези часове бях  включена към апарат за следене на контракциите . Доктора ми много се притесняваше , защото контракциите увеличавали риска от разкъсване на матката и ако това се бе случило щяха да ми извадят матката . Слава на бога след няколко часа мъки ме вкараха в операция . Сложиха ми спинална упойка - нищо не усетих и след операцията не ме боля нито кръста , нито главата .
Малко след началото на операцията чух малката да изплаква . Това бе едно от най-хубавите неща , които съм чувала ...Видях я след малко - беше мнооого хубава и доста големичка . В момента , когато я измъкнаха от корема ми успях да си поема въздух с целия си дроб . Това не се бе случвало от няколко месеца . Към 1ч. приключи раждането и сутринта в 7 бях се изправила . Станах , раздвижих се и в към 8 след визитацията ме качих в отделението за родили секцио . Там условията бях по-приемливи . Взех си вип стая и се почувствах като бял човек . Беше ми писнало от мизерията в отделението за задържане - беше ужасно и изпаднах в доста лоша депресия .
Получавах много болезнени контракции след операцията . В продължение на 2 дни не можех да мисля от болки . Особено първия ден , когато контракциите бях много на често . Сякаш раждах .Втори ден ме болеше прдимно когато кърмех малката .
За Теди мога да кажа , че е едно прекрасно бебче . Днес става на 18 дни  и вече сме излизали няколко пъти на разходка . Мисля че мина 5 килограма , но това ще се уточни на прегледа . Правих пробно хранене и се установи , че изява по около 100 грама , което на мен ми се вижда много , но като не повръща не било страшно . Храня я на 3 часа и вечер включително , понеже тя не може да изтърпи да пропусне едно хранене . Единственото , което ме тревожи са коликите . Тя ги понася стоически , но въпреки това не знам как да й помогна . Давам й чай на хип , еспумизан и хамомила ( хомеоптично ) , но няма кой знае каква промяна. Внимателно подбирам храната , която приемам и това май я успокоява , защото като се случи да ям нещо " забранено" много плаче .
Иначе вече се заглежда по играчките над главата си и дори се смее . Обръща се по гръб от положение на страни .Все още е мъничка на дни , но се развива чудесно . Ще се радвам , ако някой има идея какво да направя , за да й облекча коликите . Странно ми е , но каката нямаше колики ( или поне не сме усетили ) и сега се чувствам като невежа .
Е това засега от мен . Отивам да я храня и на разходка .  1stroller

П.П Алфира , аз мога да препоръчам моята - PEG PEREGO AT4 . Единствения й недостатък е , че е малко тежичка . Купих си я заедно с коша за новородени и съм адски доволна . На обяд ще я снимам и ще сложа снимка .

# 211
И ние имаме малки пъпчици на нослето, като акне. С тях се родихме, но  се надявам с времето ще се махнат.
Филип е доста спокойно дете, поне за сега тези 7 дни от както е на бял свят  Mr. Green
Плачка малко при смяна на пампата, след това се кърмим и пак заспива. Обаче като дойде ред на банята ... рев и рев докато е гол, рев докато е във водата ... още много го е страх , миличкия ...
За хълцането -  хълцаме почти след всяко хранене и повръща по малко от храната. Гледам да го държа на ръце поне няколко минути, че ми е свидно като тъкмо е нахранен и повърне...  Blush

# 212
Привет от мен,

Благодаря мили мамита за подкрепата, благодаря Алфира, Каролина, Спарки и въобще на всички ви, чета с такъв трепет и очакване, за вашите грижи покрай малките бонбони - и си мечтая за мига в който ще прегърна моята бонбонка. На мен ми е мъчно за мъжа ми защото замина и той под такъв стрес, ама аз се му повтарям, че като се върне - живи здрави дай Боже  Praynig ще ни гушка двенки  Heart Eyes

Поздрави от нас и целувки , а аз ще намеря щъркел, който да съобщи за нас като се обебим. Сега ходя всеки ден на тонове и преглед - та да видим  Thinking

# 213
ЧЕСТИТО НА ДЕСИ!
cazo и моята Никол хълца почти след всяко хранене и единствения начин да й мине е да й дам пак да посуче малко. И аз пробвах какво ли не, но само това й помага.
AIR, добре дошла при нас! И нашата кожа се бели и май повечето тук бяха споделили, че и при тях е така.
Assita, стискам палци на прегледа, всичко да е било ок!
Ева 78, желая ти успешно, нормално и леко раждане!
Ние в момента се храним пред компютъра – вкарваме отгоре и изкарваме отдолу, лекичко се разнасят „миризми зловонни” както се шегува нашия татко  Laughing
Чакаме с нетърпение майка ми да дойде да ми помогне с количката, че живея на 4 етаж и нямаме асансьор.

# 214
Здравейте
Нямам много време да ви пиша,но пък ви чета редовно.
Моята бебка е общо взето спокойна,но има дни когато освен да се кърмим постоянно нищо не ни успокоява.Има запек от капките саб(в началото давах по 15 капки както пише,а педито после ми каза по три пати на ден по пет капки).Сега като и дам и пак се запича.Иначе пием и чайче на хип за колики.Момичета топло ли се пие чайчето?Забелязах че след като се наяде и пие чай повръща.Прави нощни паузи от по 6-7 часа,но иначе се кърмим на поискване.Не и давам вода даже спрях да и изплаквам устата,засега нямаме проблем дано така си остане.
Вече ходим на разходки всеки ден и обикаляме градинките с таткото(той е още една от причините да не мога да ви пиша сега-обграждаме се с внимание,гушкаме се,говорим си за бебка).Гледам да не я навличам много с дрешки,понеже ми се струва топличко.Обличаме едно боди с къс ръкав и едно с дълъг по плътничко.
За хълцането-и ние хълцаме след ядене и то доста силно,не помага нищо при нас,просто отминава.
А за пъпчиците излизат на различни места и после се скриват пак.Имаме по нослето ситни бели точици от преносване.
Яни Много съжалявам за случилото ти се.Надявам се това да е най-лошото нещо,което вече е отминало и отсега нататък само хубави моменти да имаш.Бързо възстановяване и силно те прегръщам  Hug
Това са професионалните ни снимки от изписването http://snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=66228

# 215
Здравейте бих искала да ме включите при вас, макар че аз бях от ноемврийските мами и бебчо трябваше да се появи на 14.11., но тъй като избърза и се роди на 04.09. сега се сме септемврийски ноемврийчета. Малко инфо за нас: казвам се Диана на 26год. от  Враца, първа бременност и за бебо - кръстихме го Александър и се роди 1,450 и 37 см в 12ч. и 13 мин. на 04.09. в Майчин дом - София.
Бебчо е все още в болница, защото трябва да наддаде достатъчно преди да го изпишат, но иначе е здрав и много чаровен:)
Поздрави от нас:)

# 216
Момичета, благодаря ви за подкрепата!

Пиша набързо, защото плаче малката! Прегледът вчера не беше многообещаващ, защото докторицата изяви съмнение за собственото си мнение! Затова днес - в колата и право в Горна баня в Болницата по ортопедия! Там д-р Кехайов ни прегледа и... ЩЕ СЕ ОПРАВИ С МАСАЖ И ГИМНАСТИКА! Погледнаха ни на ехограф и тазовите кости - всичко е идеално! След 4 месеца сме си на редовен преглед за таза и тогава ще проконтролират отново и стъпалцето!

Иначе на нас не ни е паднало пъпчето още, а ни се иска вече във ваничката да се къпемSimple Smile Хълцаме и ние почти след всяко папане!

Благодаря ви още веднъж!

# 217
Здравейте

Искам да ви се похваля, че имам бебче, момченце Николай, роден на 27.09.2006г. в 22:57ч., 2960кг, 52 см.

Сега вече сме вкъщи и се опознаваме!

Поздрави на всички и да цункате бебчовците си!

# 218
Честито на sta_nimira и diana_vr!Да са ви живи и здрави съкровищата и много много да им се радвате.
Ние днес направихме първата разходка.реших да пренебрегна съветите на педиатърката с постепенното изкарване не терасата по 5,10 и т.н. минути защото ни остават още малко слънчеви дни.Прекарахме около час на вън.Дария спинка през цялото време,въпреки друсането заради ужасните неравности по пътя.Сега чакам таткото да си дойде от работа и да излезем отново всички заедно + кучето.

# 219
  • Sofia
Честито на Станимира и Диана ВР - да са ви живи и здрави бебчетата и да ви радват и слушат  bouquet

И Марти хълца, явно е всеобщо при наборите Heart Eyes Нищо не му помага дори като му дам да посуче - даже се дави понякога.

Асита, радвам се за добрите новини. За Кехайов знам, че е страхотен специалист и може да му се вярва. Успех  bouquet

Мила84, при големия ми син се получаваше същото връщане след като съм дала чай или вода. Оказа се, че не трябва съвсем директно след хранене да поема течности повече от 1-2 глътки, защото му запълват и без това малкото стомахче и затова връща. А сега когато кърмя не давам никакви течности, чая против колики го пия аз итой се отразява в кърмата (поне така ме увериха видни майки кърмачки Mr. Green)

# 220
Здравейте мамчета и мили сладки бебчета!
Преградки за всички ви от нас с Арен!
Ние се отдадохме на 1вото ни пътуване извън София.Бяхме до Пловдив и на едно прекрасно място в Родопите.То не бяха срещи ,не бяха подаръци и изненади просто нямам думи на седмото небе сме от положителни емоции.На Арен явно му хареса мнооого.Слушка,хапва,усмихва се и най-важното научи се да спинка по 6 часа без мрънкане и среднощно хапване.Минахме вече на памперси от мини на миди  Laughing явно дупето ни е порастнало  Mr. Green Днес сме излезли в 10 на вън ,преодолявахме препядствията от южния парк ,по цяла витошка,обядвахме навън,пихме кафенца,срещи след срещи до 18ч.Минахме да приберем таткото от работа.Той пък купи първият балон с хелий на Арен и го закачихме на количката,а той милият гледа там нейде...незнам дали го е фиксирал,но беше доволен.Прибрахме се пак пеша,правихме си сладка вечеря когато получихме няколко щастливи новини за предстояща сватба и за две кандидат бебчета близначенца,които ще се появят евентуално май месец.Сега Арен спинка сладко с татко си  и аз се възползвам да ви се обадя ,че сме добре  Peace
 Heart Eyes целувки от нас

# 221
Здравейте и от нас !
Имам едно въпросче относно хълцането.Моята принцеса след хранене започва много да хълца и не знам какво да правя.Не помага нито вода нито държане изправена.Някой има ли подобен проблем и какво би ме посъветвала?

Моята дъщеря има същия проблем. Въпреки моите всевъзможни усилия да го избегна, тя хълца упорито след почти всяко хранене.  М/у другото и в корема ми редовно си хълцаше, не знам има ли връзка?
Нашият педиатър ме успокои, че е нормално и няма нищо опасно.
Така че аз просто я гушкам, докато отмине и това е.
Съветвам те да не се притесняваш и ти, явно се среща често и не е нещо тревожно.  Peace

# 222
Здравейте и от мен!
Днес Габи прави един месец и ви черпя всички кой каквото пожелае newsm38  party023 beer3 Wine Glass Misc Baby Bottle  food002 Popcorn!
Честито и на Спаси(на мама Ирини),Димитър(на мама Сесилия),Деян(на мама Дас) за първата им месечинка,да са  живи и здрави и много щастливи.

# 223
AFRODDITA   - добре дошла   bouquet  Този бифидус, който даваш за колики , от Аквасорс ли е ?
Да.

# 224
Честита месечинка на наборите ни
Габи на мама Валентин, Димитър на мама Сесилия и Деян на мама Дас! Все по-послушни, големи и усмихнати да са дечицата ни!!! Целувам ги!

Спаси тази нощ се държа кат оголямо момче - буди се само да папка и нямаше колики!!! Направо такова облекчение беше за мен. Иначе ми е безкрайно мъчно да го гледам как страда. Сега продължава да нани... чак ми е странно. Вчера, обаче за пореден път направи рев-маратон - от 5.30 до 8.30 след обяд... Явно има всякакви дни! Днес от сутринта приемаме поздравления... Смятам да му направи празник с татко му!
Денис, Арен е станал бонбон и половина. Боже как растат наистина! Затова  - да си ги гушкаме докато са  мънички и ласките ни все още са им нужни и приятни!

Общи условия

Активация на акаунт