Септемврийският звънец удари, този месец мами ни завари!

• 16 262
  • 267
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте, момичета!!!
Много дълго време ме нямаше, но вече съм на линия. Днес Деян прави един месец, за което черпя!!! Честит първи месец и на Габи, Спаси и Димитър. Да са ни все така добрички и усмихнати милите бебчета!  love001 newsm76 Two Hearts smile3504

За Деян да ви кажа, че също много хълца и се успокоява само, ако заспи. Аз имам малко кърма и всъщност се храним с АМ (аптамил на милупа). Но му давам да суче и малкото, което има, за да получава някакъв имунитет поне. Бях много отчаяна, че така бързо ми свърши кърмата и правих какво ли не, но без резултат. Сега май вече се примирих с положението. Иначе Деян е спокойно бебе и не ми създава проблеми. Изобщо на мама добричкото мъжленце.
Усмихнат ден на всички.

# 226
Честит мини рожден ден на Спаси на мама Ирини ,Деян на мама Дас  и Габи на мама Валентин Grinning  newsm38  party006 baloni
Бебе Димитър и мама Сесилия им желаят да са живи4ки и здрави,много късмет и 6тастие!
Напоследък нямам много време да пи6а,но по натам 6те пи6а,в събота си изпра6таме Тати да работи и оставаме при баба и дядо  Sad.Много ми е мъ4но,но какво да се прави,ние 6те пътуваме може би след нова година.
Приятен и усмихнат ден!

# 227
Здравейте, момичета! Все  не ми остава време и аз да се похваля с нова рожба - родих на 21.09. - момче - 3.550 кг. Казва се Борис. И макар че 9 месеца си знаех, че ще раждам със секцио, в последния момент докторът реши, че по-правилното решение на моите проблеми е да родя нормално, което в първия момент направо ме стресира. И така - родих нормално и значително по-лесно от първите два пъти, при това екипа овладя усложненията навреме, защото бяха подготвени. Така че да знаете - третия път ще е най-лесно  Laughing За четвърти да не говорим. Laughing
Сега се кърмим и както и някои други хълцаме доста, имаме малко колики, но не много силни - т.е. всичко е в рамките на нормалните бебешки истории. Само да е здрав, че каката миналата седмица се прибра от училище с 38.5 температура. Засега овладяхме положението.
Поздрави на всички! Живи , здрави и усмихнати бебчовци!

# 228
Здравейте момичета  Hug

Честити първи мини рождени дни на вашите бонбони и помнете колкото по-големи стават толкова по-лесно се гледат или поне до като тръгнат на училище  Mr. Green

Ние вече сме добре Аз се възстановявам да чукна на дърво учудващо бързо и изобщо не се глезя По цял ден скитосвам улиците с моя малък мъж Татито до днес си беше при нас и много ни помагаше но днес лети за Копенхаген и чакам майчето да се включи като една истинска баба
Каката е на градина И снея нещата като че ли вървят по-добре Тя много обича Алексчето и започна доста да слушка Само дето вчера плака че не може да спи при нас но в това отношение съм непреклонна
Алексчето е на свободен режим и се буди през около 2 - 3 часа Нали сме мънички храним се на поискване Имаме си колики и току що помолих да ми изпратят една от прословутите опаковки инфакол да видим дали ще помогне А иначе и пъпчето ни падна  newsm44 Сега чакам да зарастне напълно и нямам търпение да започнем да се къпем като хората
Ами това е от нас Наслаждавайте се на прекрасните скънчеви дни че после не знам как ще стоим по цял ден вкъщи Аз като си знам акъла и опита с Дари няма много да се задържам у дома но живот и здраве ще видим То от детенце си зависи

Хела да ти е живо и здраво момченцето  Hug
Поздрави

# 229
Честито на всички мами, да си ни живи и здрави бебоците Simple Smile Мисля че няма такова друго чуство от това да прегърнеш детето си за парви път:)
 На 26 в 11.40 родих дъщеричката си Ира 3200 гр. и 51 см

# 230
Честито на мама Калина и hella. Да са ви живи и здрави децицата. Да имат много късмет в живота и щастливо детство.   bouquet

Честит 1-ви месец на бебе Габи на мама Валентин, Спаси на Ирини, Димитър на Сесилия, Деян на Дас и малкия Александър на ноемврийската мама diana_vr.

Мислех да пиша повече, но малката ми мишка се събуди.

# 231
Здравейте Мами
Бях 4ела във форума,4е за пове4е кърма се слагало капки окситоцин в носа,моля припомнете ми как стоят не6тата,а приемам и други предложения  Simple Smile
Мамите,които хранят беб4овците си s АМ каква храна им давате?Според вас Аптамил ли е по добра или Миломил?
Много 6те ви бъда благодарна ако ми помогнете,за6тото запо4нахме да се дохранваме.
Лека ве4ер  Simple Smile

# 232
Честит 1-ви месец на бебе Габи  Misc Baby Bottle , Спаси  Misc Baby Bottle, Димитър  Misc Baby Bottle, Деян  Misc Baby Bottle
Sesiliq ние сме на АМ,но ползваме това на НАН и съм доволна.Направих си труда да почета съдържанията на различните АМ и според моите наблюдения колкото са по-скъпи толкова са по-сладки.Според мене тук има трик  Wink смятам,че няма лошо АМ въпрос на вкус и предпочитание и как му понася на бебчето.Иначе колкото млека толкова мнения.
Ирини наистина растат бебоците,така че аз гледам да го гушкам и целувам колкото мога повече,защото после едва ли ще понася толкова много обич на куп  Heart Eyes  Mr. Green
Целувки за всички бебчета и прекрастните им майки   bouquet

# 233
  • гр.Русе
ЧЕСТИТ ПЪРВИ МИНИ РОЖДЕН ДЕН НА СПАСИ, ДЕЯН, ГАБИ И ДИМИТЪР!!!
baloni  baloni  baloni
Сесилия и ние сме на АМ и ползваме НАН.
Мамчета, понеже не съм наясно ще питам вас- взех акта за раждане на бебчо, но не знам къде да го занеса и какво трябва да получа (като пари). А този болничен, който ми дадоха от родилното на работодателя ли трябва да дам? А тези еднократни помощи за раждане от социални грижи по местоживеене ли трябва да получа? Много въпроси за малко пари, но така е като сме майки в Бг.
Лека и спокойна нощ на всички!

# 234
Мами ето какво открих от една дама Кабаив за количките. Аз вече себях спряла на модел и го бяхме взели даже . Един от критериите мине е изпълненен и дано се окаже един само.
Та дано който не е  направил избора си да има полза оттовачудесно обобщение.
Ето обобщената информация за КОЛИЧКИТЕ

1 група: Bertoni, Cangaroo, Chipolino, MagEngland, Moni и TCM.
-   Всички те са private label на българска фирма (TCM на немска) и са произведени в Китай при не много високи изисквания към качеството за сметка на цената.
-   Много рядко такава количка е единствена покупка за нуждите на детето. В повечето случай след закупена една такава количка се купува и втора от същата група и дори марка. Обикновено първата е комбиниран модел, а след това се купува лятна количка.
-   Класиране на мамчетата от bg-mamma:
1. Chipolino – най-предпочитаната количка от мамчетата във форума (всяка 5-та мама има Chipolino)
2. Mag England – втората най-предпочитана
3. Cangaroo
4. ТСМ
5. Bertoni (едва 6% от мамчетата имат Bertoni)
-   Предимства(+) и недостатъци(-) по марки:
Bertoni – Пикадили
(-) “едно желязо, което поддържа коли4ката сдаде много бързо багажа”
Bertoni – Имола
(+) “Супер доволна съм”
Cangaroo – Круизер
(+) “Ултра доволна”, “Много си го харесвах”
Chipolino – Бевърли
(+/-) “много издръжлива, но тежка”
Chipolino - Виола
(+) “много съм доволна”
Chipolino – Каролина (няма я в новия каталог)
(-) “Ужас,ужас,три пъти я ремонтирахме”, “Тъпа количка, ама се свиква”
Chipolino – Кампионе
(+) “много съм доволна, не е тежка и лесно се сгъва”
MagEngland
(+/-) “Маг ингланд с помпащи гуми, в последствие сменени с каучукови. Помпащите постоянно се пукаха”, “Тежка и обемна, иначе пък си е всевъзход. Гуми до сега не сме пукали.”, “Комбинираните модели са достатъчно широки”
ТСМ
(+) “Доволна съм-много по-евтина е от чиполино дори,но поне е здрава и проходима”, “Лятна - бих казала че съм по-доволна, отколкото от чиполино”
(-) “тежка”
TCM – триколка
(+/-) “много съм доволна - като един танк е, не усеща дупки и дупчици”

2 група: ABC Design, BabyMax, Bebe Confort, Cam, Maxi – Cosi, Play, Hauck, NeoNato, Peg Perego и др.
-   Европейски марки на цени около и над 1000лв. Някои части или елементи са произведени в Китай, но под строг контрол на качеството и материалите.
-   Не рядко такава количка е единствена покупка, но често пъти се купува и втора лятна или по-удобна за пътуване, компактна за багажника. В повечето случай и втората количка е от тази група марки, но също така се купуват Chipolino и Mag England
-   Hauck води по предпочитания на майките в тази група и след това е Peg Perego.
BabyMax
(-) “тежка”
Bebe Confort - High Trek
(-) “Помпащи се гуми. Сгъната е много маломерна ако се свалят гумите”
Bebe Confort - Allegro Plus
(-) “удобна е само като лятна и за пътуване”
Evenflo – Ellipsa
(-) “огромна и не се сбира в багажника на колата”
Maxi – Cosi
(-) “малък багажник”
Nania (единствена покупка, виж каталога на Premaman)
(+) “Най готиното на тази количка е че може да се ползва за количка за шезлонг за столче за кола и за стол за хранене на всичкото отгоре е супер лека защото е пластмасова и много здрава, купих я за дъщеря ми и сега и малкия в нея си го возя. А най странното е че не беше скъпа някъде около 150 евро.”
(-) “За мен много по-добър вариант от нея е Quinny Zapp с кошница за кола Maxi Cosi, защото не е количка, а столче за кола с колелца като екстра!”
PegPerego – Pramette (единствена покупка, 790лв. в Пакостник)
(+) “много е лека и функционална”
Peg Perego ARIA
(+) “Лека, широка, удобна, голям кош за багаж, амортисьори”
Play – Prada
(+) “ползвах и съм много доволна”
Play - S4 (единствена покупка, виж магазин Малечко)
(+) “Много сме доволни. 1080 лева, което включва и зимния кош, който става и за столче за кола до 13 кг и има 3 положения на облегалката. В цената влиза и дъждобран. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107260.msg1949904#msg1949904
(-) “Доста е тежичка - казват 17 кг, може би е малко по-малко”
Hauck
(+) “сгъваема и удобна”
(-) “огромна и тежка, като за малко бебе е перфектна”
Mini Star by Hauck
(+) “Ужасно съм доволна от нея, обичам я тази количка.”
ABC Design
(+) “много съм доволна)

3 група: Chicco и Quinny – “доживотните колички”
-   Лидерите на европейския пазар с доказано качество и поддръжка. Комбинираните системи с такава марка са единствена покупка за нуждите на детето и не рядко се ползват и от второто дете. Мамчетата от форума предпочитат Chicco с малка преднина пред Quinny
Chicco - 3 WD Tech
(+) “Минава от всякъде по всяко време. Огромен кош за багаж”
(-) “предното колело не се върти”
Chicco - CT 01 (600лв в http://www.family-bg.com/catalog/prX_679.htm?= или 530лв в http://www.pakostnik.com/productdetails.php?id=1434)
(+) “МНОГО съм доволна от нея”
Chicco - S3 (690лв в http://www.pakostnik.com/productdetails.php?id=1292)
(+) “колкото повече я ползвам, толкова повече я харесвам”
Chicco - Pick up
(+) “Много съм доволна от нея и не бих я сменила”, “Идеално съчетание на цена и удобство”, “Невероятна комбинация е хем зимна, хем лятна и най-важното е че е много лека за комбинирана”
Quinny – Buzz (880лв в http://baby-market.911.bg/a2/offers.asp?p=1764903)
(+) “Много съм доволна”, “Моят Buzz  е с кош долу.Събира доста неща и съм страшно доволна от модела.”, http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=107260.msg1940081#msg1940081
Quinny Speedi SX
(+) “много е маневрена и удобна, много съм доволна от нея”
Quinny Zapp (лятна количка)

Снимки на количките от група 2 и 3:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=28158&photo=19  до
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=28158&photo=40

# 235
Много съм щастлива да съобщя, че EVA 78 роди София на 4 октомври в 11.45 на обяд с размери 3.800 кг, 53 см. Желая на всички майчета много щастие, радост и по-леко да гледат любимите си дечица.

# 236
Мамчета, понеже не съм наясно ще питам вас- взех акта за раждане на бебчо, но не знам къде да го занеса и какво трябва да получа (като пари). А този болничен, който ми дадоха от родилното на работодателя ли трябва да дам? А тези еднократни помощи за раждане от социални грижи по местоживеене ли трябва да получа?

Плами, според информацията, с която аз разполагам ситуацията с помощта от 200 лв за раждане на дете е следната:първо от кметството по местживеене си вадиш Удостоверение за родство с детето ти, след това с Удостоверението, акта за раждане и твоята лична карта отиваш в социални грижи по местоживеене. Освен това трябва да имаш дебитна карта в посочена от тях банка, където да ти преведат парите.
За болничния - да на работодателя го занеси, като изтече той личния лекар на детето ще ти издаде още един.

# 237
  • София
Добро утро но всички!!!
Вчера забравих да честитя на всички мами, които вече прегръщат малките си съкровища newsm51 smile3525

Sesiliq, аз също дохранвам. Минахме първо през НАН, от който обаче имаше много газове. Затова сменихме с Аптамил или Милумил, каквото има. Според мен са напълно еднакви. Поне в описа на състава не намерих разлики. Засега съм доволна и наддава доста добре.
Плами, болничния от родилното аз занесох в службата си. След като си взехме акта за раждане го занесохме в социални грижи по местоживеене. Трябва още да имаш документ за семейно положение и документ за родствени връзки, които ги дават в общината. Казаха ми да си взема аста след 10 работни дни.Парите щели да ги преведат по банкова сметка след месец, месец и половина. Надявам се да съм ти била полезна.

Усмихнат ден на всички.

П.П. Забравих да питам  давате ли зимафлуор и от кога

# 238
Приятен ден на всички от мен и малката Никол!  Hug
На нас преди 9 дни ни падна пъпчето, а още не е зарастнало напълно - при всяка смяна на памперс има засъхнали корички кръв. При вас има ли такова нещо и кога зарастнаха вашите пъпчета? Аз слагам всеки път спирт и Топоцин. И понеже Топоцина е антибиотик мисля, че не трябва да се прилага по-дълго от определен брой дни  newsm78 
До скоро, че се чуват познатите преревавания, с които ми се казва: "Мамо, ако не ми дадеш да ям до 5 минути, ще стане страшно"  bombs

# 239
Честита месечинка на Аделина на мама Джеси,да й е жива и здрава!

Общи условия

Активация на акаунт