Септемврийският звънец удари, този месец мами ни завари!

• 16 256
  • 267
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте мами от мен и от малкото ми бебче Мартин!
Отдавна не съм писала, но знаете как е с мъниче вкъщи. Не остава много време.
Ние вече сме на 15 дни.
Пъпчето ни падна на 7-мия ден за мое успокоение. Тази щипка много ме притесняваше, защото когато го къпехме непрекъснато се местеше от неговите ритничета, в резултат на което пъпчето кървеше. Сега ще трябва някъде да го хвърлим.
Коликите-това е страшно нещо. Горкото ми мъниче започна да се гърчи от болка преди 3-4 дни., като снощи беше направо жестоко. Плач от 19 часа, на прекъсвания чак до 23 часа. Давахме му чай на Hipp, днес взехме и капките Саб. Сега в момента горе долу е добре. Пак е с колики и плаче. Иска постоянно да го носим. Не знам къде ще му излезе края. Дано не свикне на носене на ръце.
Днес излизаме за втори ден за по 1 час. На Марти много му харесва на вън, то се знае. Спинка непрекъснато.
Кърмата-На кърма сме 3-ти ден, преди това додавах 15-20 мл. АМ, но като се изцедих и видях, че имам достатъчно го спрях. Ще се радвам да имам по-дълго време.
График-Определено не мога да кажа, че сме влезли в някакъв график, но се опитваме. Важното е, че след като минат коликите до към 23.30 часа, след това Марти спи цяла нощ, като се буди през 3 часа, за да папка. Сутрин спи до към 9.30-10.00 часа.
За мен-Аз имам още да се възстановявам. Да ви се оплача, налегнаха ме ужасните хемороиди. Спасение от тази гадост намирам в свещичките Масту С. Надявам се да минат, много са упорити. Кръвотечението още не е спряло, чудя се докога ще се изчиства организма ми.
Сложила съм снимки на мойто Марти в нашето прекрасно албумче.

Лека нощ на всички мами и бебоци и без колики се моля Praynig!

# 241
  • гр.Русе
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА МАМА ЕВА 78!!! ДА Е ЖИВА, ЗДРАВА И ЩАСТЛИВА МАЛКАТА СОФИЯ, НА МАМА БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ!
[/b]   bouquet
Бебе Дунди, Дас, благодаря за информацията! Толкова съм се захласнала по бебчо, че изобщо не се поинтересувах за парите, които ми се полагат.
Май вече не останаха неродили септемврийки.
Целувки и ЛЕКА нощ!  Hug

# 242
Здравейте
Аз мога само да се оплача засега SadХраня бебето с АМ и изцедена кърма.Преди 2 дена се събудих с твърди гърди и температура и леки зачервявания по едната гърда.Ходих при гинеколога,той ми каза да слагам топли компреси и да цедя на ръка-по-добре от колкото с помпата ConfusedНа др ден бях добре,но днес пак имам температура и забелязвам че още не са се отпушили каналчетата на гърдата-преди бяха 3-4 струйки,сега са смо 2.Цедя и слагам компреси,но май не става и аз мн се притеснявам,да не говорим че все едно съм болна от грип-боли ме глава и тази температура..Още малко ще издържа и ще пия някакв антибиотик и ще се замисля за по-нататъшното давяане на кърма.Все пак неискам да съм по цял ден като парцал и да немога да се грижа за бебето-аз от както съм се прибрала немога да му се нардавам спокойно,защото все ми има нещо и все си поплаквам-явно депресия Cry..
Много исках да давам по-дълго кърма и като прочета разни неща от рода "Мйакта която не кърми е наполовина майка" направо полудявам-тва го пише в 1 книга!Като че ли незнам колко е важна кърмата,но все пак неща да ме режат-ако случайно загнои,а и бебето би предпочело някоя по-спокойна майка-предполагам усеща емоционалното ми състояние.Иначе бебщо е голям гладник и всичко си изяжда,поне нямя да има проблеми с АМ-да чукна на дърво!
Чудя се защо ме сполитат едно след друго само неприятности и от раждането съм потисната толкова много на моменти.Дано по-бързо всичко отмине!
Лека вечер на всички и леко гледане на бебчетата!

# 243
Честита дъщеричка, Ева 78
Да е жива е здрава малката София.
Много щастие и радост да ти носи.

Vessselka, това което се случва с гърдите ти е напълно нормално. Аз преминах през същото - температура, болка, безсъние. На моменти и аз се бях обезкуражила как ще я карам така, но от 2-3 дни вече всичко се нормализира.
Ще се опитам да ти помогна като ти кажа какво направих аз - 10-15 мин. преди храненето на бебето си правих топли компреси на гърдите. Слагах си една хавлиена кърпа намокрена с гореща вода. Гърдите ми бяха станали тройни и много твърди и бебето неможеше да захапе ареолата. Това е все едно да го накараш за захапе баскетболна топка. Самото дете се изнервяше, а това допълнително и мен ме напрягаше. Затова изцеждах малко кърма колкото да ми омекме зърното. Използвах електрическа помпа. Вакума е толкова силен, че удължаваше зърното ми и след това бебето без никакъв проблем засукваше.  baby_neutral След като се насуче обаче продължавах да си чувствам гърдите твърди и болезнени и на места с бучки. След това влизах под душа с топла вода и си правих леки масажни движения от основата на гърдите към ареолата. От топлата вода каналите се отпушват и бучките се разсейват. След това изцеждах с помпата около 50 мл от всяка гърда. През това време намалих и малко приема на течностите. Това продължи 4-5 дни и след това всичко се нормализира. В момента не изцеждам кърма, гърдите са ми меки и въпреки това си имам достатъчно кърма. Бебето ми наддава много добре и всички притеснения са вече зад гърда ми.
Надявам се, че съм те успокоила малко, че това положение няма да е вечно. Ще видиш, че след няколко дни всичко ше се оправи. Просто ще трябва да изтърпиш този период.

# 244
Здравейте,момичета!
Отдавна не съм писала ,поради липса на време! В момента си държа куклата и така пиша Laughing
ЧЕСТИТИ ХУБАВИ МОМЕНТИ НА ВСИЧКИ,ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБОЦИТЕ!
Искам да питам нещо "тъпо" как да си сложа снимка на куклата тук ,където ми е лентичката с възрастта и?
Да се отчета  Simple Smile  ние сме само на АМ понеже от разговор с една ,лекарка след инцидента с момченцето ми ,кърмата ми отведнъж спря...
А толкова ми се искаше да мога да си я кърмя  Cry
Тя седя 17 дни в болницата от ражданто защото се роди 2060гр.,и беше в термо легло за да качва килца,изписаха я 2170гр. и за 2 седмици стана 2700гр.,храня я с Нутрилон премиум,в болницата ги хранят с такава,но се запича и сега семейната ми която има бебе ми каза да взема Нутрилон омнео,била много хубава.Има ужасни колики,пищи от болка,направо ми се реве че не мога да и помогна,давахме капки Еспумизан,от два дни ги спрях изцяло и сега милото е страшно добре,пу-пу да чукна на дърво Simple Smile  не знам дали някоя  от вас ги ползва,но не съм доволна понеже капките веднага я карат да се гърчи и да става лилава от болка...
И аз и мъжа ми си я гушкаме и целуваме постоянно   Laughing  живота е прекалено кратък за да си спестяваме във времето точно обичта си към близките!
ПОЗДРАВИ И ЦЕЛУВКИ НА ВСИЧКИ ОТ НАС Simple Smile

# 245
  • Sofia
Честито на мама Ева78 - да те радва и слуша бебчето и да е здраво и щастливо. На теб - бързо възстановяване  bouquet

Веселка и аз като Каролина преминах през това с бучките и запушения канал. На мен ми помогнаха горещите компреси преди кърмене и изцеждане, а също така и зеле - намачкани на ръка листа от прясно зеле слагаш на кърдата без зърното. Държиш докато стане меко и топло листото. Сменяш и така докато усетиш облекчение, но не трябва да се слага дълго време (правих го само 2 дни) защото може да ти намалее много кърмата. И последно си взех 3 ампули окситоцин - изсипваш ги половин час преди кърмене под езика, държиш 5 мин и гълташ. Аз също имах температура 39.5. Но за два дни (обаче правех постоянно изброеното по- горе) се оправи бучката... Успех ти желая  bouquet
А за кърменето и половин майката ще кажа, че не съм на това мнение...Ако си гледаш бебчо с любов и той е щастлив, сит и доволен, няма значение дали е нахранен с адаптирано или с кърма. Пак ще спомена, че големия ми син е адаптирано бебе, а е по- здрав от кърмени около мен деца пу пу..

Либра
и аз забелязах, че Еспумизана не успокоява, а като че ли засилва коликите при Марти. Давам мноого рядко, само ако се видя в чудо..

# 246
Ydrawejte Mami!
Весито,това с окситоцина помага ли за увели4аване на кърмата?Някъде май бях 4ела,но не зная каква доза се приема ,как и кога!
Приятен и усмихнат ден желая,аз отивам да гладя дре6ките на бебе Димитър  Simple Smile

# 247
Добро утро на всички.
Честито на мама Ева78 -  да е здраво и щастливо малкото бебче. На теб - бързо възстановяване

Благодаря на Валентин за поздравленията за първия месец на мойта малка Ади.
Ние за сега сме добре, само на кърма сме и съм много доволна. За съжаление мене ме мъчат хемороиди почти от раждането, ту ми минават ,ту се появяват и незнам какво вече да правя. А и запек имам и това много усложнява ситуацията. Някой ако знае някой лек за запека приемам съвети всякакви. Simple Smile
Коликите за сега са ни много леки в сравнение с по-голямата ми дъщеря, при нея бяха ужасни почти не е слизала от ръцете ми.
Приятен ден на всички.

# 248
Здравейте,мили мами!
Честито на мама Ева 78,да са живи и здрави и много щастие и радост да и носи малката кукличка!
Ние вчера бяхме на консултация и сме се справили отлично-пораснали сме с цели 5 см и 750 грама,предписаха ни витамин Д и ни поставиха ваксина,доста неприятно ми беше да го гледам как плаче,докато му я поставяха Sad,за малко да плача с него Wink
Иначе вечер будува от 19.30 до 00.00 иска да го приспивам на ръце и в креватчето пищи,през деня нямам този проблем?
Либра,радвам се че намираш време да пишеш и че всичко с малката кукла е наред! Peace
Веселка,не се отчайвай и не се оставяй на депресията,аз също доста си поплаквах,но като че ли сега нещата са малко по-добре Winkмисля че всичко е въпрос на време!

Момичета да ви питам,вие ходихте ли на контролен преглед на гинеколог? newsm78
Някой знае ли какво става със Зия?Не се е включвала отдавна?
Ирини,ако не се лъжа мисля,че вчера те видях в Южния парк да разхождаш Спаси към 17.00,аз бях седнала на една пейка с нашия тати,но докато се чудя ти ли си или не,ти отмина! Simple Smile newsm78

# 249
Здравейте момичета и от мен. Най-после имам време да се включа и аз. Видях, че сестра ми ви е информирала за мен и Даниел за което й благодаря от сърце   bouquet
Искам първо да честитя на всички ви малките златни рожбички и да ви пожелая да си ги гледате и да им се радвате много. Да си хапват добре, да спинкат, да пълнят памперсите и лесно да се преборват с бебешките проблемчета   bouquet
Моето раждане мина направо перфектно - в 10:15 ми пукнаха водите в 13:05 Даниел се появи на белия свят. Родих в АГ Варна с д-р Атанасов и екипа му от който съм във възторг. Благодарение на тях родих нормално и нямам шевове, а на 3-ия час след раждането вече се разхождах насам натам  Mr. Green д-р атанасов е невероятен лекар и професионалист.
Пъпчето на Даниел падна на 4ия де, точно преди да ни изпишат, след това близо 1- дни кървеше по малко, но вече всичко е наред. Кърмя го на поискване, а той за сега е все гладен. От 2-ва дни ни почнаха коликите, но да се надявам, че бързо ще минат. Дъщеря ми почти нямаше колики, дано и Дани е така.
От няколко дни малкото ми момченце много се радва на пеещата играчка над леглото му  дори й пуска по някоя усмивчица  Laughing
Вчера бяхме на консултация - наддал е 650 гр от изписването и е пораснал с 2 см. - голям мъж  Laughing
alexal Аз имам уговорка с моята докторка да я посетя месец и половина след раждането за контролен преглед.
Е това е от нас целувки на всички бебоци от нас.

# 250
  • Русе
ето ни и нас,ако някой се е затъжил разбира се. Hug
покрай това хубаво време не сме се спирали и за минута в къщи,даже в сряда се прибрахме в 21ч Shocked
ужасна майка съм Joy само по улиците го държа това дете.
сега да споделя за консултацията ни: "мечтата ми" се сбъдна да наддадем като набора АРЕН от раждането(3кг,50см) сега сме 4,500кг и сме 55см
сложиха ни хепатитната ваксина,като след нея дадох панадолче.многоооооооооооооо плака Ема,със сигурност завинаги намрази педито ни.иначе й понесе нормално без температура,но да видим следващата за която много ме плашат. Cry
жалко че свърши " циганското лято" #Cussing out много добре го опулзотворихме.
само да споделя че gerchony има момиче Димана,но за точната дата не съм сигурна само знам че е около 20.септември.  bouquet

# 251
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ И НА ЕВА 78!!! ДА И Е ЖИВО И ЗДРАВО!!!

Ето ни и нас! Много съм щастлива, че бебко най-после реши да се покаже на бял свят. Контракциите ми се засилиха на 30.09 (точно на термина и в последните часове на септември) към 16.35 ч. и започнах да ги засичам. Те бяха на 5-6 минути и така 3 часа засичах и не можех да повярвам все още, че бебко идва. През това време се оправих, леко прокървих и  когато станаха на 4-5 минути тръгнахме към болницата. Приеха ме в 21.20 ч.  с 1 см разкритие и 70 % изгладена шийка. Пратиха ме да лежа, но положението стана напечено към 23.00 ч., когато започнаха страшно силните контракции. В 4.00 ч. вече бях с 5 см разкритие, направиха ми клизма и чаках да се освободи легло за предродилна зала, тъй като всички бяха заети.
С много усилия и мъки бебко излезна в 7.40 ч. сутинта на 01.10.2006 г. Проплака няколко секунди по-късно. Мама има повечко шевчета, заради големия мъж (3750гр и 53 см), но сега е в период на възстановяване и ще се опита да забрави всичко негативно.

Изписаха ни онзи ден, но таткото не дава много да се включва компютъра, защото е в стаята на бебко и това ми е първото влизане.

Кърмата ми дойде още на 3 ден и то доста обилна. Когато ми носеха бебко наяден аз се изцеждах по 90 мл само от едната гърда.
Вчера педиатърката ни беше на гости, всичко е нормално.

Много ви обичкам всички и ще се опитам при първа възможност да кача снимки в албумчето ни!
Ще ви чакам в Родени 2006 !!! Май отбора ни вече е пълен!!!

# 252
Здравейте майчета с бебочета!

Честито на Ева78, на новодошлите майчета и на всички навършили месечинка междувременно!
Да сте живи и здрави!  Heart Eyes  newsm51

Ние със Сашко сме добре. Папкаме, спинкаме и скитосваме. Еспумизанът определено му помага за коликите - слава Богу! Аз спрях да цедя кърма. Когато се появи зачатък на бучка, обикновено в лявата гърда, я изцеждам веднъж на ден докрай. Момичета, ще се преборите с бучките!!! Аз не стигнах до температура, но това ми беше най-големия несбъднат кошмар. След болницата бях доста изтощена и се оставих в ръцете на майка ми. Масажи, горещи компреси и се преборихме, но е напълно нормално бучки да се появяват периодично. Ползвайте най-сладките и ефективни помпички - вашите бебоци!

Джеси, пробвай повече супи, течности, сушени сливи. Много е важно да няма запек, че хемороидите се влошават. Аз ще ходя на преглед при гинеколог другата седмица най-вероятно.

Имам домашния телефон на Зия, но не ми се иска да я безпокоя. Дано всичко е наред и да се гушкат с малката София и затова да няма време да пише. Либра, радвам се да те "видя" отново. Леле, Денис, колко е пораснал Арен! Честно казано не можах да го позная на последната снимка в албума. Голямо човече е вече!!!

# 253
 Hug Здравейте сладурковци!
Разглеждам този албум с голям интерес всеки ден!
Ави толкова бързо растат мъниците и така бързо се променят,че и аз се изненадвам всяка сутрин.
muckata браво ,че така ни следвате в порастването.Ема се справя отлично.На първата ваксина Арен въобще не отреагира,но за тази която наближава малко ме е страх,но ще я преживеем.

Има ли и други бебоци които прекарват по цели 5-6 часа будни без въобще да задремват? newsm78

Vessselka доста мами минават през този етап.Това което описваш е и начина по който аз се чувствах,но при мене мина още преди да си дойда от болницата в къщи.Разбирам те напълно и да знаеш ,че те подкрепям.Това за половин майка и т.н. веднага го забрави ,защото е някаква глупост.Пробвай със съветите които са ти дали и ако няма резултат просто минавайте на АМ и със сигурност всичко ще е ок и бебето и ти ще му се радваш с пълна сила  Peace

За прегледа  при гинеколога ,аз ще ходя другата седмица,защото ми дойде цикъла .

Либра хубаво е да те чуем  Hug

Добре се завърнали на всички мами   bouquet
Ириниедин истински хубав мъж е твоят Спаси много му се радвам.Приготвяй новата тема и да скачаме в 2006
Мерци как сте вие?
Леси как върви подготовката за книгата?
Валентин как се справяте ?
Надявам се всичко да е ок със Зия и малката Софи,както и с бебката на Катнандийн
П.С. - ето тук прочетох  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=125279.80
,че Зия е в болницата при София и се борят с храненето!

Трябва да помислим кога и къде бихме могли да направим един мини,мини рожден ден на нашите съкровища и да ги запознаем едно с друго!

Хубав ден за всички ви и прегръдки от нас!

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 14:35 от dennis

# 254
Здравейте и от нас с Филип...
Честито на мама Ева за малката рожба , да и е жива и здрава и да я радва много    bouquet
Нашата педиатърка идва вчера в къщи, наддали сме доста и вече тежим 4200 гр. Филип папка добре, като аз не се изцеждам въобще, той ми е естествената помпа. В болницата, когато млякото  ми слизаше, поисках да се изцедя, защото както на повечето мами и на мен гърдите ми бяха тройни и болезнени с бучки. Но тук категорично отричат цеденето с машина, както се изразиха сестрите.  Naughty
Също и за пацката -  никакво придърпване и заголване. След 2 годишна възраст, ако се наложи, с лекарска помощ ще имаме манипулация. За сега да не правим нищо...  Rolling Eyes
На гинекологичен преглед трябва да отида 5 6 седмици след раждането, до тогава би трябвало да съм се възстановила напълно..

Общи условия

Активация на акаунт