Чичо доктор потвърди, МАЙ-ско бебче в мене спи!

• 14 008
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Dia   cat   и аз съм с коте, но 6те правя изследвания чак във вторник, тогава трябва да чуем и сърчицето  Praynig

Надявам се да няма проблем, защото е домашна и не излиза навън. А за тоалетната Balonesa е права  просто не я почиствай ти. Аз ако галя моята писана (горкана вече е баба) след това бягам на мивката и мия ръсете със сапун ooooh!

Поздрави за всички нови май-чета!   Heart Eyes Hug

# 166
Elph,
А аз дори не погледнах да го видя сърчицето... гледах само лицето на таткото Simple Smile Аз съм в 5 седмица и 1 ден и вече се вижда... просто малко търпение! Simple Smile

Balonesa,
Разбирам, защо се притесняваш... и на мен, до днешния преглед, ми минаваха понякога мисли като "да не е сбъркала нещо докторката първия път?!" - нямам никакви оплаквания и се чувствам много добре, само ми се подремва (особено като се занимавам с някаква досадна работа Simple Smile). Но всичко е наред, пък и... да не дърпаме дявола за опашката, а да сме благодарни, че ни се е разминало! Simple Smile

dia_cat, и на мен стомахът ми е подут и усещането е за "кухост", но... това да са ни оплакванията! Доколкото знам, известни проблеми с отделителната система са нормални... може затова да е подуто коремчето. Аз просто се старая да внимавам повече с храната.

Бъдете здрави и много щастливи! Simple Smile

# 167
Здравейте на всички бъдещи /а както чета и някои настоящи мамчета/. Преди около месец и аз разбрах 4е сам бременна и по първоначални сметки беб4ето ще бъде зодия телец:))) Имам толкова много въпроси за временността и съм изпълнена, както с безпокойство, така и с огромно вълнение, защото толкова много искахме с моя бъдещ татко да си имаме бебенце:))
Това са моите встъпителни думички:)
Надявам се да се поопознаем  и да обменяме информация:)

# 168
ДОБРЕ ДОШЛИ на reni 27 и Stanella  bouquet

tihabjala,
Честито за чутото сърчице  bouquet
Малко смях и от мен за сметка на татковците: Обяснявам на моя как си чувствам гърдите...т.с. кожата ми е като отеснял сутиен от който всеки един момент очкавам да изкочат гърдите... и той ме гледа, гледа и казва:'ами сигурно, нещо там расте" Joy

majceto, защо да не се пипат от сега гърдите? newsm78
Какво означава името Петра и на мен много ми харесва Heart Eyes

Yanche, мерси за идея да се прочете кърмаческия предварително, ще го направя като стана в 8/9 месец... не е необходимо по-рано,нали? newsm78

А това наистина ми стана интересно, ако имаш две деца едно след друго и първото още не е отбито... докато си бременна продължава ли кърменето?
А организма колко време трябва да се възстановява от първото раждане( естествено раждане)? newsm78

elph
... сигурна съм , че все ще се намери за какво да се притесняваш, за това се опитай възможно най- спокойно да го даваш Hug  bouquet Hug
Мен днес пък ме изкараха в 9г.с. и 3 дена....преди 3 дена в понеделник бях 6 г.с. и 6 дена, ама вече хич не се и ядосвам... направо им се смея smile3533  smile3532 и му викам на моя... другия път очаквам вече да родя Joy hahaha

dia_cat

напълно е нормално за стомаха... аз това го имам от 5-та седмица...и въобще не зависи от храната - яж не яж все тази... Така ми се е подувал, че на моменти трябва или да стоя като глътнала бастун или да си легна иначе имам чувството, че не мога да дишам ooooh!

Момичета, пак да се похваля, че почна да ми поотминава гадното  Sick... много е нарядко и вече не се чувствам толкова отпаднала и уморена като преди!

Hug

# 169
  • България
Здравейте отново, мамчета Абе вие сте много бързи  Laughing
Благодаря за посрещането   bouquet.
  Аз също се вълнувам за предстоящия преглед следващата седмица и очакването да чуя мъничкото сърчице. А пък ще видим в коя седмица ще ми кажат, че съм.  Според мен - 7-ма.Старая се да мисля само хубави неща. И вие си мислете само хубави неща и не се притеснявайте и ядосвайте за нищо за да не приресняваме и бебчо. Чета една книжка " Аз чакам дете" на Лоранс Перну и се разчувствам. Вие какви книжки за бременноста  четете?
Сега си тръгвам от работа и желая на всички лека вечер.

# 170
  • София
Какво означава името Петра и на мен много ми харесва Heart Eyes

Петра идва от Петрос на гръцки, което означава камък.

Мен днес пък ме изкараха в 9г.с. и 3 дена....преди 3 дена в понеделник бях 6 г.с. и 6 дена, ама вече хич не се и ядосвам... направо им се смея smile3533  smile3532 и му викам на моя... другия път очаквам вече да родя Joy hahaha

На мен пък ми е много притеснено, защото ме изкараха едва в 6г.с. и ми казаха, че бебето изостава с 2-3 седмици и не се виждаше още сърчицето Sad Ама ме гледаха само на коремен ехограф... Дали да отида и при друг лекар не знам... Но се притеснявам така.

# 171
звездичка - връзката на гърдите с матката е много силна. след раждане, например, когато бебето засуче, много ясно се усещат контракциите на матката при свиването й. това е заради окситоцинът, който се отделя. същите 'контракции' бихме имали и сега, но няма да ги усещаме толкова силно, защото матката не е толкова разтегната. така че всяко търкане на зърната, особено в началото на бременността, и то грубо, както и разните му там любовни игри, не са желателни в този период. а подготвянето на гърдите наистина е излишно да започва от сега. 8 и 9-ти месец дават достатъчно време. но и тогава всичко трябва да став амного внимателно. дай боже да го добутаме до тогава пък после ще му мислим...
да си кажа сега думичките и за готовността на организма за втора бременност. счита се, че до 6-я месец матката би трябвало да е върнала обичайните си размери и организмът да е готов за нормално износване на друга бременност. това го знам, защото аз съм след секцио. и когато разбрахме, че съм бременна, малко се притеснихме кое и как  ще е. доки каза, че при млад и здрав организъм матката се възстановява до 6-я месец и ако шевът е добър (в което не се съмнявам), то няма причина за притеснения. проблемът идва, че малките зверове още не могат да ходят, което налага мъкнене на 10 кила (в моя случай), което е малко рисково. а е малко рисково, а не много, защото все пак организмът постепенно е свикнал на тази тежест. 
петрос наистина значи камък, твърдост, сила. но в моя случай значи и инат и проклетия  Joy

# 172
Привет и от мен момичета!Аз нямам много време да пиша,но се старая да изчитам всичко написано досега.На всички нови майчета-лека бременност.
Чувствам се невероятно щастлива-във вторник бях на преглед-видях  как тупка сърчицето.Просто чувството е неописуемо!Много се радвам за всички,на които им е отминало гаденето,моето си продължава с пълна сила по цял ден!Но нали всичко е за добро!

# 173
Elfi blagodaria za tozi hubav dom za mai-4eta   :bouquet:Chte idvam tchestitchko...az sam mama valya. S tattko nasko sme mlado semeistvo kakto ve4e pisah.toi se hvali 4e e vkaral gol v 19 minuta na parvoto poluvreme...t.e parvia ni mesets kato semeistvo. to , mai e normalno tatkovtsite da se vdetiniavat v tozi period...
Pregra6tam vi vsi4ki i nezabravimo vreme..Izvinete me za latinicata.vreden navik.sledva6tia pat na kirilitsa

# 174
Леле колко сте изписали! Вие не спите ли? smile3507
Да ви попитам нещо. Какво мислите за противогрипните ваксини по време на бременност? Аз приципно не съм фен на ваксините - доброволно не съм си правила, но от друга страна сега като бях болна в чудо се видях  и много ми беше притеснено:ooooh:
Аз ще се появя най-рано утре вечер да изчета отговорите ви, защото утре съм на работа, а сега ще лягам.
Лека нощ, май-чета!

# 175
не бих си сложила. но аз по принцип имам по-особено мнение за ваксините. позназвам няколко дечица, увредени след имунизации - от тия - детските имунизации, задължителните. по тоя повод не бих си сложила каквато и да е ваксина, особено след като съм бременна. когато идва месецът за ваксина на петра, направо ми се изправя косата дали детето е напълно здраво, защото това никога не можеш да знаеш, и съответно не знаеш до каква беля може да доведе,  дали ваксината от читава партида и т.н. (между другото, педитата затова записват номера на ваксината в картона - ако стане беля, по-лесно да се изтегли цялата партида). по-добре си пий цяла зима вит С на ампули, колкото и да не е добре това, или приемай съответните витамини чрез плодове/зеленчуци, отколкото да си слагаш ваксина. още повече, че мин. зима биха ваксина на снаха ми, на чиято опаковка пишеше, на ваксината де, не на опаковката на снаха ми  hahaha, че е произведена през 2004, а нали грипните вируси се променят за един сезон 100 пъти.
но, както вече знаете, аз съм една всезайка тип черна станция.

# 176
  • София
zwezdichka (а и към другите), инфото в Кърмаческия е ужасно много затова си пропрочитайте по малко, а не всичко на веднъж, защото ще ви дойде много и няма смисъл така... Мисля, че 8-9 месец няма да ви стигнат за смилане на всичката информация, а освен това тогава ще имате и още много други работи на главата. Аз миналият път си четях още 5 месец някъде, а имаше къде къде по-малко статии. Някои, които ме вълнуват повече, съм ги чела по няколко пъти. Сега съм почнала да си препрочитам пак по малко.

Аз също съм против противогрипните ваксини. Свеки всяка зима се ваксинира и всяка зима хваща грип... Абсолютно безсмислени манипулации са за мен това. Повече плодове и витамин С. Прави си фрешчета от цитруси . Това много ме освежава мен през зимата.

Прегръдки за новичките попълнения Simple Smile

# 177
Здравейте на всички отново:)
Както разбирам май на всички парвите месеци не ни се отразяват много добре- имам предвид гаденето , повръщането и ... изобщо. Надявам се това да не продължи дълго, защото си е доста изтощително;) Между другото имам едно въпросче към вас.ПИтам тук, защото все още не съм се записала на женска консултация, а и нямам много време да чета книги:(((В работата ми е доста напрегнато. Въпросът ми е според вас дали е нормално по време на бременността да се появи някакво течение, имайки предвид, че преди не го е имало, а пък най стресиращо ми беше тази сутрин, когато то имаше по странен цвят- леко кафеникаво:((( Много се притесних и най вероятно ще отида на доктор след работа...Кажете ако знаете нещо по въпроса.. просто за успокоение.Нямам никакви болки иначе. Мерси много предварително:((

# 178
Здравейте момичета!  Hug

Аз днес съм много зле - много ми е лошо, страшно ми се гади и постоянно имам киселини. Не мога и да си помисля да ям или пия нещо....  Sick

Добре дошли на новичките Май-чета!   bouquet Моля ви да ми пишете за да ги добавя в списъка - от къде сте, кога ви е термина, и т.н.

Ох дано вие сте по-добре.... че аз не знам как ще избутам този ден... 
Tired

# 179
  • София
Stanella до колкото съм чела и чувала, кафеникавото течение е нещо съвсем нормално в началото на бремеността. Не мисля, че имаш повод за притеснение, това ще отмине от самосебе си. Бъди спокойна и лека бременност Peace
Искам да благодаря на Elph за календара GrinningМного ми хареса, пише ти за всеки един ден какво се случва с теб и с бебето, чудесен е.

Общи условия

Активация на акаунт