Чичо доктор потвърди, МАЙ-ско бебче в мене спи!

• 14 007
  • 295
  •   1
Отговори
# 150
Eiphnh, благодаря за инфото!
А самото кърмене също ли е неприятно?

Каква подготовка мога да започна отсега? - разходките и витамините са ясни, но да започвам ли например да се мажа с нещо?

Зная, че е рано и може би звуча смешно, но по-добре сега да разбера за нещо, което трябва да се прави по-късно, отколкото обратното!

Туп-туп-туп-туп...  Grinning

# 151
БЛАГОДАРЯ!

Majce, а ти как си днес?

alabina -   bouquet

# 152
ми средна 'убуст Simple Smile
гади ми се, но не повръщам от няколко дни. петра май много е пораснала тия дни, защото твърдо усещам проблеми с вдигането й. освен това имам много работа, а с детето просто няма кога да я отметна. добре, че нямам твърд краен срок. но това просто значи, че трябва да бързам, но мога и да спя по малко през нощта Simple Smile ако детео разреши, разбира се. днес сутринта установих, че малкото чудовище се е сдобило с 3-ти зъб - първия горен. по повода рева 3-4 нощи и не ни остави да спим. това ви го казвам, за да знаете какво ви чака. и мен де Wink

# 153
  • София
Eiphnh, благодаря за инфото!
А самото кърмене също ли е неприятно?

Каква подготовка мога да започна отсега? - разходките и витамините са ясни, но да започвам ли например да се мажа с нещо?

Зная, че е рано и може би звуча смешно, но по-добре сега да разбера за нещо, което трябва да се прави по-късно, отколкото обратното!

Туп-туп-туп-туп...  Grinning

Тихабяла,

Кърменето не само, че НЕ е неприятно, но според мен е едно от най-хубавите неща след раждането. Аз също раждах със секцио, но ми дадоха бебешока още след първия ден, и тя все едно цял живот се е кърмила - веднага хвана и така до година и половина  Heart Eyes
Но ако има как да се избегнат раните в началото, ще е още по-добре. А че метода с хавлията действа - Майчето го доказва.
Аз използвах един препарат за мазане (не си спомням как се казва) след като родих. Много добре ми подейства, защото раните ми заздравяха в пъти по-бързо от на другите майки. Но е малко неудобно, защото всеки път преди кърмене трябва много добре да се почистват зърната (със сапун), за да не погълне бебето от крема.

# 154
  • София
tihabjala, евентуално можеш да го прваиш това някъде към 8мия месец. Сега няма смисъл. Аз изобщо не съм правила никаква подготовка за кърмене и нямах никакви проблеми с гърдите. Ако бебето суче правилно няма да имаш проблем. Само за няколко дена ми се беше поразранило едното зърно, но нямаше нито кръв нито други страхотии, за които съм чела. Просто бе по-чуствително и ме болеше, но мина за няколко дена като дадох почивка на гърдата и мажех с Гармастан.
На всички ви преповръчвам сериозно прочитане на Библиотеката в подфорума Кърмене. На мен ми беше изключително полезно всяко нещо, което прочетох. Държа да подчертая, че има неща с които не съм изцяло съгласна, но все пак трябва да си информиран. За мен форума за Кърмене е едно голямо безценно съкровище, защото толкова информация на тази тема на български няма другаде на едно място.

majceto, кърмиш ли още? Няма причина да спираш ако си бременна. Това са бабини деветини.

# 155
не, вече не. спирането нямаше връзка с новата бременност. просто решихме, че искаме да отидем на почивка в мармарис без детето  Laughing а и по това време кърмих само сутрин и вечер. 2 дни след като приключихме с кърменето официално разбрах, че съм бременна, въпреки че всъщност бях сигурна, че сме успели още преди това.

# 156
На всички ви преповръчвам сериозно прочитане на Библиотеката в подфорума Кърмене.

Отивам да чета! Simple Smile Макар понякога да започва да ми се повдига като чета подобни неща...

majce, днес, докато чаках пред кабинета за прегледа, в другия край на коридора около 3-годишно момченце се размрънка - настойчиво искаше нещо от майка си. И тогава точно това си помислих... че всъщност нямам никаква представа, защото засега всичко наоколо е тихо и мирно.

Интересно ми е и това, което казваш за работата си, защото аз се надявах, че ще мога да поработвам вкъщи, докато съм по майчинство... Е, това сигурно вече звучи наивно, но да сме живи и здрави да се убедя сама, че е невъзможно!

Исках да ти кажа още, че Петра много ми харесва и ако си имаме момиченце ще се замисля, дали да не ти "открадна" името (таткото ни се казва Петър) Simple Smile

Бъдете здрави и много щастливи!

# 157
Здравейте момичета! 

Преди малко се върнах от първия преглед! Бяхме заедно с бъдещия татко. Мина много добре. Всичко е наред и си е на мястото, но не чухме сърчице... рано било още.   Rolling Eyes Видяхме (с вагинален ехограф) мехурчето в което бебето ще расте и нещо като пръстен, което лекарката каза че е бебето. Мехура е около 20мм на 6мм голям, но бебето не ми каза... Следващия преглед ще е на 10.10 и тогава живот и здраве ще чуем сърчицето.  Heart Eyes  Поуспокоих се малко, но не напълно. Сигурно 9 месеца все за нещо ще се притеснявам... и после още повече....   

Иначе аз нямам никакъв апетит, тази сутрин като си мих зъбите бях на ръба да повърна...  Sick  и само се насилвам да ям разни неща, а така не ми се яде....   Tired

За протокола вече сме 40 Май-чета!!!
  Peace

# 158
тиха-бяла - трудно е, но не е невъзможно да се поработва от вкъщи. и, да, петра е много знаково име. и при нас не е свързано по никакъв начин с фолк-певицата петра. която всъщност разбрахме, че съществува след като се роди нашата петра Simple Smile

# 159
Elph, това с пастата за зъби и на мен така ми действа  Sick Даже само веднъж съм повръщала и то от нея.
Иначе на мен не ми се повръща, само ми се гади и то от време на време...
И това не ме радва, а по-скоро притеснява, че нямам много изразени признаци и все се притеснявам дали всичко е наред.  #Crazy

Момичета, ето ви линкче на много интересен календар за бремеността по седмици:
http://www.justmommies.com/pregnancy_calendar.php

# 160
Момичета, а вие как го виждате сърчицето?  newsm78 Аз знам за какво да се оглеждам и гледах много неориентирано в монитора...  Thinking
Качете си снимките в албумчето ни за да обменим опит.  bowuu

Balonesa, мерси за линка, слагам го на първата страница при интересни линкове.  Peace

Последна редакция: чт, 28 сеп 2006, 15:42 от elph

# 161
Тиха -бяла, по време на първата ми бременност от края на втория месец се мажех с кремовете на Чико - Мама Донна.Аз ползвах за гърдите и за тялото ( против стрии). Това естествено не попречи в края на 8мия месец корема ми да се нацепи целия. На едни жени им действа , на други не.Живот и здраве аз този път ще пробвам козметиката на Мустела. Мисля, че е малко по-качествена. При всички случай ще трябва да се мажеш с нещо.На пазара има достатъчно продукти, ти ще намериш най-подходящото за теб!

# 162
Здравейте, момичета Simple Smile
Днес ми излязоха изследванията - имала съм анемия   Thinking... Никога не съм знаела за това. И сега пия някакви ампули желязо. Обаче изследването ми за токсоплазмоза не е излязло още. Не искам да се разделям с Noir. Дано да имам изградени антитела. А и какво ще правя? Никой не ми иска котето  Sad И аз не искам да го давам.
Нормално ли е да ти се подува стомаха? Направо като че ли съм глътнала топка, толкова неприятно се чувствам... А може ли да се направи нещо по въпроса?
Elph,
колкото до сърчицето, ами док каза, че било беличкото петънце, което пулсирало... Като се загледаш се вижда -  Simple Smile не че можеш да си представиш, че това мъничко нещо там е сърчице де Simple Smile То и бебенцето е толкова мъничко ... Наистина е ЧУДО,че нещо толкова мъничко ще се превърне в малко сладко човече!
Само че ме е страх... Дали всичко ще мине както трябва и ако да,  ще се справя ли като майка? newsm78

# 163
Dia_Cat, дори и да нямаш антитела,  не е необходимо да се разделяш с котето.
Ако е домашна котка, която не излиза навън - не е опасно. Само не й чисти тоалетната и гледай да не я гушкаш.
Моята котка всякаш рабира  и вече не идва при мен, а преди като бебе все искаше да я гушкам.
Аз мисля да я заведа на ветеринар и да поискам да я ваксинират срещу токсиплазмоза.
И аз нямам антитела, но не смятам да се разделям с котето. Просто ще се пазя и мъжът ми ще й чисти и ще я храни.

Elph, първият път като док. видя сърцето ми вика - "ето тук е, виждаш ли го?",  а аз рева на глас и викам - "нищо не виждаааааааам"   Embarassed
Мъжът ми падна от смях  Laughing
Та при мен се видя точно в  6та седмица за първи път, а по видеозон отговаряше на 6с. 3д.
Док. пусна и звука - беше невероятно изживяване!
А снощи като го гледа, вече ясно се виждаше как тупка и отговаряше на 7седм.
Не се тревожи, може да не е добър видеозона на док., ще го видите другият път   Hug

# 164
Ама че мисли са ме налегнали Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт