?Въпроси всякакви? (2021г.)

• 542 658
  • 14 320
  •   1
Отговори
# 14 145
Да, да...но не го видях. Писала си, да Grinning

Но ми се стори че тя пита януари ако сменя заради смяна на адресна, защото сега декември няма да успее ...
Тогава няма да бърза, и също пита друга причина тогава има ли за да смени лл.

# 14 146
  • София
Миналата година имах гнойна ангина и невероятно за мен (не вярвам много на домашни рецепти), но за 2 вечери махна гнойта.
Сега уж нямах първия ден, но после се появи.
Просто слагам извара върху найлон, увивам с шал на врата и така спя. Котката ме налази през нощта да ме ближи по врата 😄
Много се радвам, че гаргарата е помогнала! И за гнойна ангина помага.
Аз правя и компрес с твърдо сварени белтък, намачквам с вилица и слагам на марля, поръсвам с 2 сл пудра захар и слагам за 2 часа. После сменям с нов
Така с гаргарата, компреса и гранолин (купувам го от ветеринарните кабинети) за 4 дни без АБ лекувам ангините на децата.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 20:47 от Dicewithoutnumbers

# 14 147
Да, да...но не го видях. Писала си, да Grinning

Но ми се стори че тя пита януари ако сменя заради смяна на адресна, защото сега декември няма да успее ...
Тогава няма да бърза, и също пита друга причина тогава има ли за да смени лл.
Благодаря за отговорите.
Не съм сигурна в моят казус дали ще се смени адреса или лекаря до края на този месец. В идеален вариант всичко ще стане. В нетолкова идеален искам да знам как може да се смени лекаря, тъй като това е най-важното от двете.  Става дума за друг град.

# 14 148
https://pravatami.bg/29754

Ти избрала ли си нов ЛЛ?
Отиваш при него и се записваш. Носиш си картона евентуално. Бланката я теглиш от сайта на НЗОК.

# 14 149
  • София
Ако си от друг град, поне на времето можеше по всяко време да го смениш.

# 14 150
  • София
Резултатът от антигенните тестове, които се правят в мобилните лаборатории веднага ли става? И всъщност от лабораторията само резултат ли ти дават или директно сертификат?

# 14 151
До час, заедно с резултата може да се изтегли и сертификат. Линкът към сертификата го качват до половин час, след отрицателения резултат. В лабораториите е аналогично, все пак тези мобилни пунктове са към някоя лаборатория.

# 14 152
  • София
Около 15-20 минути след вземането на пробата е готов и сертификатът, ако тестът е отрицателен. На мейл изпращат сайт от който да изтеглите сертификата, потребителско име и парола.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 20:14 от Лютичe

# 14 153
  • София
Благодаря!

# 14 154
  • Буркина Фасо
https://pravatami.bg/29754

Ти избрала ли си нов ЛЛ?
Отиваш при него и се записваш. Носиш си картона евентуално. Бланката я теглиш от сайта на НЗОК.
това че си избрала ЛЛ не означава, че той е длъжен да те приеме/запише при него.
по-важното е ЛЛ да записва нови данъкоплатци.

# 14 155
В линка пише че е длъжен.

# 14 156
  • пустинята Гоби
На теория може и да е длъжен, практиката друго показва.

# 14 157
  • София
Аз нали сменях преди 2 м, отказват и още как...

# 14 158
Да, отказват..поне 3 пъти тук е коментирано. Последно преди месец.
Някъде. Другъсе не отказват.

# 14 159
  • Буркина Фасо
В линка пише че е длъжен.
не виждам как може да задължиш частника да те приеме.
много от ЛЛ  в месеците за смяна на лични  окачват на вратите надписи, че "не приемат нови пациенти".
иди и им кажи, че са длъжни да те приемат. Smiley

Общи условия

Активация на акаунт