Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 49 107
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Е сега събирам сили за война следващата седмица. Хич не ми се искаше, ама ще трябва. Стискайте ми палци!

# 751
Има ли вече доказателства, че ваксинираните не могат да бъдат разпространители?

# 752
  • Ямбол
Има огромна разлика между това да те зарази болен и евентуално да ти го пренесе някой неболен.

# 753
  • София
Да, разликата е, че на единия не му личи, че заразява.

# 754
  • Ямбол
Всеки средноинтелигентен, даже без да е учил вероятности, може сам да стигне до извода, че вероятността да се предаде вирус от човек с изграден имунитет и от болен е доста по-голяма в полза на втория и ваксинираният на практика е пренебрежимо малко рисков.

# 755
Може и да съм под средното ниво, обаче ми се иска да го прочета това някъде от достоверен източник, конкретно за този вирус. Все попадам на there's no evidence yet. Някой има ли линк по темата? От cdc твърдят, че маските за ваксинирани остават задължителни. Засега поне. Затова питам има ли нещо ново?

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 11:49 от Cygnus

# 756
  • София
Лиляна, в момента какъвто и анализ да е учил човек, никой производител на ваксините не е дал официално изявление, че ваксинираните не могат да пренасят, нито в каква доза могат или не могат. Останалото са свободни съчинения на тема пренебрежимо или непренебрежимо. Единственото, което твърдят производителите е, че ваксината предпазва ваксинирания с  определена вероятност.

# 757
Лиляна, и в края на краищата всичко се свежда до това, че всеки гледа себе си. Ти искаш ПО, защото за теб е по-добре. На мен ми казваш, еми с товето дете се учете, както можете. Аз искам ДО и ти казвам, с болките и неудобствата се справяй, както можеш. И къде ще му излезе края така? Никъде. Наистина нямам нищо против теб или някой друг тук. Ясна ми е вашата позиция.
А относно отношение след оплакване, роман мога да напиша. Но няма смисъл. РУОто е в такъв синхрон с училището, че и там не ми се говори. Може и жалко да изглежда отстрани, че не се боря, но повярвайте ми няма смисъл. Чакам 7 клас с надеждата да го изпратя някъде да учи. Това е.
Само пример - в града във всички заведения все още се пуши. За проверките от РЗИ се знае от предния ден.
За проверките за маски в началото на годината, децата бяха предупредени два дни предварително, че ще има проверка и да носят маски. Тук всеки е познат, приятел или роднина на някой. Спирам. Няма да ме разберете.

# 758
  • София
А защо никой не си зададе въпроса  защо точно  в семейства, които толкова ентусиазирано и нетърпеливо чакат завръщането на децата в училища (следователно не се притесняват от вируса), изведнъж точно на двете дати за НВО по средата на юни, ще се притеснят от зараза и няма да пуснат децата си на училище?
Вероятно защото никой не намира този въпрос за съществен. А ти, като си го задаваш, до какъв отговор стигаш?

# 759
  • Бургас
Вчера на олимиадата по математика квесторите в стаята на сина ми са били без маски.

# 760
Да споделя, че съм в потрес от подсказване на родители.
Първо се чуло в часа, всички деца са коментирали.
После същият родител ми праща отговори за предстоящ тест, които са му дали от другия клас.
Значи тотално изтрещяване се случва, май.

# 761
  • European Union
*PipiLota*, защо си мислиш, че никой не те разбира? Много хора са в същото положение и всички сме наясно, че няма полезен ход.
В училищата, в които няма подадени индивидуални молби за ОЕСР, директорите се чувстват късметлии. Останалите им завиждат и правят каквото могат. Повечето не успяват да се справят.

На мен лично ми стана ясно колко много хора нямат представа какво представлява учебният процес и си мислят, че камера насочена към учителя, може изобщо да направи нещо. Ако учителят преподава на учениците, все едно чете лекции на студенти, значи напълно се проваля в работата си.

Да кажа и за писмените оплаквания, на които толкова се държи. Една колежка от "елитно" училище ми каза, че за миналата учебна година имала 9 писмени оплквания от родители до директора и РУО. От тях 3 били, че много товари учениците, а 2 - че не им дава достатъчно работа.

# 762
  • Варна
А защо никой не си зададе въпроса  защо точно  в семейства, които толкова ентусиазирано и нетърпеливо чакат завръщането на децата в училища (следователно не се притесняват от вируса), изведнъж точно на двете дати за НВО по средата на юни, ще се притеснят от зараза и няма да пуснат децата си на училище?
Вероятно защото никой не намира този въпрос за съществен. А ти, като си го задаваш, до какъв отговор стигаш?

Лиляна много правилно го обясни  - че не бихте си пуснали децата от притеснение, че едно недобро представяне на НВО би се отразило негативно на годишната оценка, която пък ви е важна.

# 763
Как точно резултатът от НВО в десети клас се отразява на годишната оценка?

# 764
  • European Union
Като учителите преобразуват точките в оценка и я впишат като текуща такава.

Общи условия

Активация на акаунт