Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 49 135
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 585
  • Ямбол
Просто излезе така, че който няма интернет - да гледа телевизия:
... Интернет ако нямаш, телевизор има масово и е по- добре от нищо.

Иначе нищо не ми пречи на мен. Аз също имам мнение и то е, че учениците не са само на 10 години. Всички имат телевизори, но някои учат в гимназии и на телевизора няма уроци за ДО.

# 586
От 1 до 12 клас ли ги има тези уроци на БНТ?
Не ми отговаряй.
Знам, че всеки гледа от неговата си камбанария, но не всички деца са на 10 години.
Не мога да разбера какво ви пречи моето съществуване в тази тема? И защо непрекъснато се заяждате с мен? ( Надявам се само с мен, не с учениците) . Изказала съм мое мнение. Имам право! Не го налагам. Давам идея. Никъде от написаното от мен не произлиза гледане от моята камбанария. Четене с разбиране.
А доколкото помня, БНТ пускаха уроци миналата година не само за 10 годишни, т.е. 4 клас, имаше и за 7 по- големи.
Лили сега се занася с теб, защото аз по-рядко пиша в темата Wink) Сори за което.

Инак за помагането - и аз им проверявам домашните, когато касае оформяне на срочна оценка. А на големия ми син признавам - комуникирах с госпожата, за да бъде правилно оценен. Той е лееееко заблуден, и обича да отговаря с Да и с Не. А госпожите по философия хич не ги обичат този тип ученици. Та ... изписа 12 листа с отговори и разсъждения по философия, докато го тормозих да учи. И така - в деня на изпитването - не знам какво е станало, обаче получи оценка 3.  При все, че две седмици учи като луд само по този предмет, накрая фъфлил и сумтял. Аз се почувствах много нечестно, защото гарантирам, че знае материала. И изпратих на госпожата снимките от тетрадката. В случая - виновна ли съм? Аз не считам, че съм виновна. Считам, че съм помогнала на детето си в момент, в който обучението от разстояние му вреди.

# 587
Здравейте, имам нужда от насоки относно таблет. Старият ни вече започна да издиша - забива, няма как да се актуализира, постоянно иска изчистване на паметта, а няма какво да се изчисти. Всичко, без Тиймс са вложени програми, които не могат да се трият, за да се освободи място. Трябва да се купи нов. И тук е проблемът. Какви параметри да гледам? С какви трябва да е? Единствено ми е ясно, че трябва да е с повече памет.

# 588
  • София
Здравейте, имам нужда от насоки относно таблет. Старият ни вече започна да издиша - забива, няма как да се актуализира, постоянно иска изчистване на паметта, а няма какво да се изчисти. Всичко, без Тиймс са вложени програми, които не могат да се трият, за да се освободи място. Трябва да се купи нов. И тук е проблемът. Какви параметри да гледам? С какви трябва да е? Единствено ми е ясно, че трябва да е с повече памет.
Компютър купи, не таблет. Има малки по размер, но с далеч повече възможности детето наистина да учи. Все по-необходимо е учениците да имат компютър. Таблета не може да замени това, той е за игри и гледане на филмчета и то при малки деца. Лично мнение, разбира се.

# 589
  • София
Аз мразя таблетите - всичко започва да забива в даден момент. Ако ще даваш повече от 1000лв, си вземи лаптоп.
Впрочем, аз вече си харесах под 1000 и тази седмица може да го отстрелям.

# 590
В момента цените на лаптопите са страшно завишени точно заради дистанционното обучение. Лаптопи, които преди са стрували някъде от порядъка на 600-700 лв., в момента струват над 1000. За мен лично точно сега инвестицията в лаптоп не е удачна. Имах събрани пари и мислех и аз да си купувам лаптоп, но просто изтървах правилния момент - края на лятото, началото на есента, когато все още устройствата бяха на адекватни цени. Ще изчакам, пък да видим - дано пак да има възвръщане на нормалните цени, защото да плащам с 400-500 лв. отгоре, няма да стане.

Иначе за таблети - според мен минимумът за днешното време е да бъде с RAM 2 GB (поне) и вградена памет - минимум 32 GB, най-добре е даже да е 64. Много от системните приложения вече са изключително обемни и заемат много от паметта. Хубаво е и дисплеят да е с качествена матрица. Доколкото знам, на Samsung таблетите, ако са със Super AMOLED дисплей, грешка нямат - хубави цветове, които не вредят на очите.

# 591
  • София
Лиляна, моите деца си ходят и ходеха присъствено. И аз "видях" мазалото, което се случи в малко училище, без гимназисти. Пуснах на ДО, седмица преди да обявят конкретно за училището (преди да се обяви официално за всички), защото им се наложи и останаха без учители. А аз просто още по-рано усетих накъде отиват нещата. Имаше деца с леки неразположения (начален курс), някои от които дори връщани след училище, малко след това родителите им съобщиха, че те самите са с Ковид. Болни учители, за които в началото се криеше (ама то тези неща се разбират), после признаха. И т.н. сигнали ми бяха достатъчни. Предупредих ръководството за някои неща, че трябва да карантинират определени класове, ако не искат накрая да нямат учители ни за ПО, ни за ДО. Е, не се вслушаха и съответно си влязоха в тази хипотеза. И въпреки това, не смея да твърдя със сигурност нищо за ролята на малките ученици, както го правят някои. Защото моите наблюдения НЕ са представителна извадка и съм пределно наясно с това. Сега пак съм пуснала малкото присъствено (голямото е на ДО официално) и следя ситуацията. Та толкова от мен за "вижда се".

# 592
Таблетите са ми безсмислен продукт. Нищо повече от телефон като цяло. По-добре лаптоп...
2GB рам пак ще си забива както си иска...

# 593
  • София
Някои учебни програми са много подли. Уж изглеждат мънички за инсталиране, а после заемат много RAM при работа.

# 594
  • София
Таблетите са ми безсмислен продукт. Нищо повече от телефон като цяло. По-добре лаптоп...
2GB рам пак ще си забива както си иска...

От таблет до таблет  има разлика от земята до небето, така че не е редно да се обявяват общо като безсмислен продукт в процеса на обучение. Зависи какво търси човек,  за какво ще го ползва,  какви параметри има устройството, на каква възраст е ученикът  и т.н... Едната ми дъщеря примерно има повече от добър лаптоп, но за определени цели таблетът й върши незаменима работа. Точно с него споделя, че се е "родила".  Да кажем, че тя не е  съвсем показател, понеже студентството все пак е по-друго нещо, но и редица ученици в гимназиален етап ползват графични таблети в последните месеци. Направо пишат домашните на тях, запазват, пускат на учителя за проверка и край.Не снимат съответно, не сканират.. И отсрещната страна, учителската, в тези условия е   много облекчена, АКО има такъв таблет. Доста по-лесно провежда онлайн уроците, може да коригира и по-добре домашни. В центъра за работа с деца към СО, помещаващ се в двора на основното училище на децата ми,  учителите (водещи занималня на малките, както и други занимания) са получили безвъзмездно такива, при това със  страхотно качество.  Дано и другаде е така. Simple Smile Подозирам обаче, че може и да не е така, понеже училището и центърът са мястото, случайно или не,  в което учи детето на министъра на образованието...

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 10:51 от пенсионирана русалка

# 595
Tя и моята дъщеря има и таблет и компютър и лаптоп, даже два , но не това питат.
Питат ако няма нищо ,кое е най удачно та да покрива всички нужди за обучение преди всичко.
Та съвета за лаптоп или компютър наистина е най-добър в случая , ако не обмисляте да се обзавеждате с всяка от изброените техники.
 Лаптопа, дори и с масичка пак не е удобен за дълго , но пък може да се разнася насам натам .
При компютъра и столът има значение, ако гледаме удобство.

Андреа, все повече се съмнявам ,че сте дете Purple Heart, но ако е така евала на родителите и учителите ви!

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 10:58 от mamamari

# 596
От 1 до 12 клас ли ги има тези уроци на БНТ?
Не ми отговаряй.
Знам, че всеки гледа от неговата си камбанария, но не всички деца са на 10 години.
Не мога да разбера какво ви пречи моето съществуване в тази тема? И защо непрекъснато се заяждате с мен? ( Надявам се само с мен, не с учениците) . Изказала съм мое мнение. Имам право! Не го налагам. Давам идея. Никъде от написаното от мен не произлиза гледане от моята камбанария. Четене с разбиране.
А доколкото помня, БНТ пускаха уроци миналата година не само за 10 годишни, т.е. 4 клас, имаше и за 7 по- големи.
Лили сега се занася с теб, защото аз по-рядко пиша в темата Wink) Сори за което.

Инак за помагането - и аз им проверявам домашните, когато касае оформяне на срочна оценка. А на големия ми син признавам - комуникирах с госпожата, за да бъде правилно оценен. Той е лееееко заблуден, и обича да отговаря с Да и с Не. А госпожите по философия хич не ги обичат този тип ученици. Та ... изписа 12 листа с отговори и разсъждения по философия, докато го тормозих да учи. И така - в деня на изпитването - не знам какво е станало, обаче получи оценка 3.  При все, че две седмици учи като луд само по този предмет, накрая фъфлил и сумтял. Аз се почувствах много нечестно, защото гарантирам, че знае материала. И изпратих на госпожата снимките от тетрадката. В случая - виновна ли съм? Аз не считам, че съм виновна. Считам, че съм помогнала на детето си в момент, в който обучението от разстояние му вреди.
Румка, моля! А то и с никой не е хубаво човек да се заяжда, какво да се прави, прави се! Не е добре и да се вадят думи и изрази от контекста. И това се прави и се внушават други нюанси на мнението.
И друго мнение ще изкажа. Есента бях чела, че в Италия масово поръчвали чинове за един ученик, като противоепидемична мярка. Даже в някои училища рязали съществуващите, защото не можели да се наваксат с поръчките. Дали е истина, не знам, така пишеше.
Но също мисля, че е добра идея да се преминава към чинове за един ученик. Не само заради ковид.

# 597
Тя има и лаптоп, но не и е удобен, а и той реновиран. По-лесно се справя с таблет. Миналата седмица разглеждах лаптопите в Технополис (само този магазин имаме), цени под 1000 лева няма. Таблети има и на по-сносни. Значи, освен РАМ паметта, оперативната също трябва да е повече. Ще огледам пак тази седмица. Девети клас е дъщеря ми, от 01.02.21 са присъствено, така им е съобщила снощи класната.

# 598
  • София
Аз никъде не съм написала, че трябва да има и двете/трите непременно, Мамамари.. Гимназистите, ако детето е такова примерно (не става ясно от поста), в момента залагат често само на таблет, дори при наличие на лаптоп. Явно има защо.

Ето, Тея междинно е  писала точно това за дете в гимназиален етап Simple Smile

# 599
Аз никъде не съм написала, че трябва да има и двете/трите непременно, Мамамари.. Гимназистите, ако детето е такова примерно (не става ясно от поста), в момента залагат често само на таблет, дори при наличие на лаптоп. Явно има защо.

Ето, Тея междинно е  писала точно това за дете в гимназиален етап Simple Smile

Не съм им наясно с програмата, но по-лесно се работело от таблет или телефон. Повечето ѝ съученици също са с телефони, таблети. Лаптопа се ползва само за презентациите и разни уърд домашни. И то, защото нямаме такава на таблета, няма място за такава. Днес първия час беше сълзи и сополи. Забил таблетът, иска почистване, няма какво. Накрая, някак си тръгна. Но до кога?

Общи условия

Активация на акаунт