Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 49 125
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 600
  • Ямбол
RAM и оперативна памет е едно и също.

# 601
Тя има и лаптоп, но не и е удобен, а и той реновиран. По-лесно се справя с таблет. Миналата седмица разглеждах лаптопите в Технополис (само този магазин имаме), цени под 1000 лева няма. Таблети има и на по-сносни. Значи, освен РАМ паметта, оперативната също трябва да е повече. Ще огледам пак тази седмица. Девети клас е дъщеря ми, от 01.02.21 са присъствено, така им е съобщила снощи класната.

не е съобщено от министерството, нали? Вероятно предплагат, че това ще се реши? Като гледам календара, ще ги върнат за 2 дни в края на срока, после един ден вкъщи и после минават в другата смяна, който е на двусменен режим. Много идиотско ми се вижда това

# 602
  • София

не е съобщено от министерството, нали? Вероятно предплагат, че това ще се реши? Като гледам календара, ще ги върнат за 2 дни в края на срока, после един ден вкъщи и после минават в другата смяна, който е на двусменен режим. Много идиотско ми се вижда това
Казват, че ще върнат някои класове, но от 4.02. Все още не са решили изобщо дали и кой клас освен 7-ми и 12-ти. Две седмици са много време, може и изобщо да не стане.

# 603
  • Ямбол
5х18=90 учебни дни трябва да има във всеки срок. Явно е изчислено че до 02.02.2021 стават тези 90 дни.

# 604
  • European Union
Teya75, сигурно ли е, че детето ще ползва таблета и след дистанционното обучение? Щом имате компютър, по-добре вложете пари в хубав телефон. Вярно, че екранът е по-малък, но може да прави всичко, което и таблетът.
Ние имаме три таблета. Двата по-стари изобщо не ги поглеждат. Последният е айпад, който основно аз ползвам. Въпреки че е доста добър, ми изпили нервите, докато качвах домашните на малкия в тиймс. Имаме и лаптопи за двамата, но е постоянна борба, кой ще ползва Хромбука. Вечер му извъртат екрана и го ползват като таблет, да си гледат клипчета.

# 605
5х18=90 учебни дни трябва да има във всеки срок. Явно е изчислено че до 02.02.2021 стават тези 90 дни.
Как пък са ми зачистили мнението за дългия уикенд... Какво невярно казах?
Супер тъпо е "ваканция" по средата на седмицата. Друга причина не виждам...

# 606
  • Ямбол
Да, можеше тези дни, които добавиха към зимната ваканция, да не ги добавят и да остане една прилична междусрочна ваканция от 5 дни със събота и неделя, но не знам защо удължиха зимната и скъсиха междусрочната и понеже втория срок започва на 4.02., то остана само един ден между сроковете неучебен.

П.П Виждам, че и мнението на Рокстар е изчистено, а аз заради него си играх да смятам и моето мнение виси някакво.

# 607

За съжаление НЕ. Ваксините, които са пристигнали едва ще стигнат за повторната ваксинация на тези, които вече са получили една.
Не е вярно. На всеки ваксиниран и двете му дози са пристигнали в една пратка.
Няма вариант някой да чака пратка за втората си доза.

# 608

За съжаление НЕ. Ваксините, които са пристигнали едва ще стигнат за повторната ваксинация на тези, които вече са получили една.
Не е вярно. На всеки ваксиниран и двете му дози са пристигнали в една пратка.
Няма вариант някой да чака пратка за втората си доза.

напротив - точно това казаха за реваксинацията във ВМА - че са от новопристигнали

# 609
  • Бургас
Напротив. Точно днес слушах Кунчев и той каза, че за всеки ваксиниран се пази втора доза. Новопристигналите ваксини са за нови ваксинирани и за тях ще пазят втората доза. И не смятат да прилагат британския модел, където се стремят да ваксинират колкото се може повече хора с първа доза, а за втората когато дойде. Пуснете си сутрешното предаване на BTV ако имате възможност.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 15:45 от Irene Adler

# 610
Кой каза?
ББ се обясняваше по въпроса и чух с ушите си. Затова сме били по назад с бройките, ама после сме щели да видим каква добра идея е било да заделят втората доза за всеки ваксиниран.

Irene, писали сме заедно.
Избягвам новините, но това за заделените втори, дори и аз го знам.

# 611
И Кунчев слушах снощи по Нова. Каза, че само британците чакат пратки с втора доза. Всички други държави, включително ние, пазим втората доза за ваксинираните от съответната пратка.

# 612
И аз така разбрах, и  слава Богу, че са решили така. Представям си колко е гадно да увиснеш да чакаш доставка, която се бави, със сложена първа доза.

# 613
Явно не съм разбрала за новите ваксини. Моля да ме извините!
 Ще стигнат ли и за медиците и за учителите?
Силно се надявам да не се допусне  да губим повече учители.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 16:11 от mamamari

# 614
Чак пък доста... Всички са хора - раждат се, живеят и умират. На всеки до когато му е писано. Има далеч по-рискови професии от учителската. Не съм чувала да има статистика на умрелите(не само от ковид) по професии, може и да има, но надали учителите са на първо място.

Общи условия

Активация на акаунт