Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 49 125
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Кой прави и къде я има статистиката по професии?

Четох го някъде, но беше само за медицинските работници и учителите.

# 616
Кой прави и къде я има статистиката по професии?

Министри обявиха, специално този на образованието казаза учителите 2 пъти

# 617
Сигурна съм, че съобщиха, че учителите като професия са сред най-засегнатите. Затова са и в първите преференциални групи за ваксинация.

# 618
  • София
https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/9344662

Не били 79, а 66 според министър Вълчев.
Грешно съм запомнила, но още по-добре, че жертвите са по-малко.

# 619
https://www.google.com/amp/s/www.24chasa.bg/amp/9344662

Не били 79, а 66 според министър Вълчев.
Грешно съм запомнила, но още по-добре, че жертвите са по-малко.

Ами ако от предполагаемата обща смъртност от 9000 души, 70 са учители, това е под 1%. Не ги засяга над средното значи. Към днешна дата 20% искали ваксини, но те пък щели да се забавят. Много били пуснали молби за отпуск за февруари.

# 620
Тя има и лаптоп, но не и е удобен, а и той реновиран. По-лесно се справя с таблет. Миналата седмица разглеждах лаптопите в Технополис (само този магазин имаме), цени под 1000 лева няма. Таблети има и на по-сносни. Значи, освен РАМ паметта, оперативната също трябва да е повече. Ще огледам пак тази седмица. Девети клас е дъщеря ми, от 01.02.21 са присъствено, така им е съобщила снощи класната.

не е съобщено от министерството, нали? Вероятно предплагат, че това ще се реши? Като гледам календара, ще ги върнат за 2 дни в края на срока, после един ден вкъщи и после минават в другата смяна, който е на двусменен режим. Много идиотско ми се вижда това
Не знам съобщено ли е от МОН. Предавам това, което им е съобщила класната снощи.

Кети В, ще се ползва таблетът. Телефонът не е опция, чупи ги бързо. Много се спъва и изтърва, на няколко вече им потроши дисплеите, включително и на последния, който е доста добър. Таблетът поне ще е у дома.

Лиляна, благодаря за разяснението.

# 621
Мили момичета,
Кажете ми ако сте подочули нещо за връщане на 8 клас МГ, присъствено.
Говори се за който има практика, но те МГ-тата каква пък практика да имат в 8ми клас? Ще се налага ли да се връщат? (Дано не).
Пишете ми, ако знаете нещичко.

# 622
7,8 и 12
от 4.02
това знам аз ...

# 623
Малко ще се отклоня от темата за ДО.
Скрит текст:
Да се включа и аз относо информационните техологии и информатиката.
Информационни технологии: Учи се базова работа с компютър, с някои вече готови програми и това е.
Информатика - учи се някакво програмиране, макар и малко и малоумно скалъпено в учебниците, дори се чудя как са минали проверка и са на пазара. Ако някой иска да учи информатика както трябва, то това трудно ще стане само с училище. Ако трябваше да уча работа с асоциативни масиви, листове, методи и как да дебъгвам проектите си в училище, щях да изляза от час, защото съм убеден, че нищо нямаше да науча. Просто такава ни е програмата.

# 624
  • вкъщи
А кога ще кажат окончателно кой кога се връща? До кога ще мънкат. Много ми е важно по здравословни причини.

# 625
"Вторник (26-ти) ще бъде решено дали големите ученици ще се върнат за втория учебен срок. Това съобщи образователният министър Красимир Вълчев. Той уточни, че отново ще обсъдят със социалните партньори дали първи в клас да се върнат 7-и, 8-и и 12-и клас.

Засега вариантът е присъственото обучение за първите три класа да се възстанови за 2 седмици. Вълчев допълни, че остава и възможността едно училище да остане затворено по всяко едно време и по свое решение, ако ситуацията е усложнена.

Образователният министър съобщи още, че в 313 училища за учениците от първи до шести клас ще бъде удължен първият учебен срок с две седмици, тъй като през декември са провеждали дейности по интереси.

„Всички училища са квалифицирани като училища с концентрация на уязвими групи”, уточни Вълчев. 

Министърът обясни и че 23% от учителите вече са изявили желание да се ваксинират. При университетските преподаватели процентът е по-висок –близо 30. Там около 5000 от 16 000 са пожелали да си поставят ваксина.
Масовото тестване на учителите с антигенни тестове вече е започнало в градовете, където е създадена организация. По думите на министъра обаче е по-добре това да се случи към края на месеца, за да е по-близко до времето, в което големите ученици ще се върнат в класните стаи. Педагозите обаче могат да откажат да бъдат тествани.

Изпитите за 4-и и 10-и клас, които миналата учебна година бяха отменени, остават.

„Няма основание да ги отменим. Изпитите не би трябвало да притесняват нито учителите, нито учениците. Полезни са за самооценката им”, заяви Вълчев. По думите му сега сме в благоприятен сценарий, но ако обстановката е кризисна, винаги има вероятност да не е проведат."

# 626
Днес омбудсманът писала писмо да махнат матурите 4 и 10 клас.
Може и да ги магнат в крайна сметка. Защото махнаха за ЧО и ЧП. Оставиха мат и БЕЛ. Мен ме устройва, но може и да ги отменят и тях.
Тъкмо по-малко ще е стресът.

# 627
  • София
Не виждам причина НВО 4-ти и 10-ти клас да са източник на стрес /освен за кандидатстващите в МГ след 4-ти клас в случай, че НВО влиза в балообразуването, но то е толкова елементарно, че и в този случай не го виждам като особено стресово/.

# 628
Четох препоръката на омбудсмана за отмяна на изпитите за НВО след завършване на IV и на X клас през тази учебна година. Обосновката е пълна с неточности и противоречия.
 Правилата за информационна сигурност и инструктажите за 4. клас отдавна са публикувани. Но тези за седми и десети още се бавят, а трябва да са утвърдени със заповед през миналата календарна година.

# 629
Т.е.  с отмяната на матурите за 4-ти и 10-ти клас, държавата официално ще си признае, че не се справя с ДО и че това не е начина да се получава качествено образование?

Общи условия

Активация на акаунт