Дистанционно обучение за учениците-Teмa 14 /Януари 2021/

• 48 398
  • 1 060
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Как така сестрата в училище.....Rolling Eyes

Интересно ми е всички, дето негодувате по-горе, че учителите искали да се скатаят заради страх от карантина,  дали ще се подложите на драго сърце  на безплатния тест при сестрата в произволно училище..Така се случи, че една от дъщерите ми си прави  заради разни изисквания за пътуване  буквално един след друг PCR в Пирогов и антиген тест в Токуда. И на двете места лаборанти са го правили и въпреки това в Токуда доста я е заболяло, сълзяли са й очите от болката и след това. Та има значение кой и как ще ти бърка..

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 23:59 от пенсионирана русалка

# 796
И кво, сестрата в училище да не би да е лукова глава, че да не може да бръкне в носа с тампон?)? У нас сама си се тествах, ММ също, майка ми също.

А за лаборантите - вие ги виждате в престилки в лабораторията, и си въобразявате, че имат опит? Хехе, докато на мен ми вземаха проба от носа, обясняваха на две млади момчета. Те застъпваха със следващия пациент след мен. Толкова ти за опита им.

# 797
При антигенния тест се бърка дълбоко, за да се стигне до назофаринкса и очите сълзят, а може и да се кихне, да потекат секрети от носа.
При пср-ът не се бърка толкова. Според мен трябва да тестват и децата, но с псри именно заради горната причина.
То няма нищо сложно във вземането.
Прочетох обаче как някаква училищна сестра се възмущавала на приятелката си лекарка защо е опакована с маски и облекло, тъй като вирус нямало. Като гледам хигиената на лаборантките в Рамус, дано училищните сестри спазват прилична. Мен единствено това би ме притеснявало, но реално е по-безопасно от вземане на кръв.
Сега прочетох Румка. Да, в Рамус направо са покъртителни. Имам чувството, че поради липса на кадри са наели много деца от университета или пенсионери. Човъркат, въртят с иглата във вената и се чудят що не тече кръв. Ръкавици не сменят, изобщо пълна гадост.

# 798
Русалке, викаш сега ги е страх и от теста. 🙂Много плашливи бе. Има далеч по-болезнени манипулации, не е болка за умиране.
Да, ако работодателят го изисква от мен и ми плаща теста, ще си направя.
Ако работодателят поиска от мен нещо, което не бих направила, ще напусна.
А колко внимателно и безболезнено е извършена една манипулация, не зависи дали е от сестра, акушерка, лекар или лаборантка, а от конкретния човек, който я е направил. Има по-груби и по-нежни към пациентите. А и лаборантките да не са правили ПСР тестове цял живот 🙂

# 799
И в нашата Рамин ръкавици не се сменят нито между пациенти, нито като пипат пари. А моят мъж понеже е ужасно гнуслив, след теста се жабури със спирт и се оля със спирт заради лаборантката. Затова следващия път отидохме другаде, и накрая вкъщи се тествахме.

# 800
  • София
Ама не четете, написах произволно училище.. Никога, ама никога не бих дала да ми бърка примерно сестра като някогашната в ОУ на децата ми. Намерена кой знае къде, доста възрастна, мърлява,  конфликтна и най-важното  - неадекватна при нужда... При сериозен проблем с дете вместо да помогне, каквато й е работата, беше почнала да кърши ръце, че не можела да бие инжекцията, ръцете й треперели..Учител беше бил урбазона, така че мерси. Да, ще кажете, че и в лабораторията грам гаранция няма на кого ще попадна. И ще сте прави, ама поне няма от самото начало да съм пределно наясно, че насреща ми стои истинско недоразумение..

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 00:03 от пенсионирана русалка

# 801
Разбрах, предпочиташ изненадата 😉

# 802
  • София
Разбрах, предпочиташ изненадата 😉

Много смешно... Sad Ако, не дай си боже,  твоето дете се окаже в ръцете на тази "сестра", друга песен ще пееш. Wink И да, пред нея бих предпочела изненадата, била тя и платена.. Все ще имам по-голям шанс да ми се усмихне късметът.

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 00:11 от пенсионирана русалка

# 803
При правилно взет антиген тест, трябва да излязат сълзи. В Швеция масово си вземат сами проби.
Румка, аз след пср теста, от вратата у дома влязох директно в банята под душа и също жабурих дълго. Откачена работа!

# 804
Аз имам едно съмнение, че някои директори окуражават отказа от тест, за да не "светнат" училищата им.  Иначе и за мен е абсолютно необяснимо да откажеш тест.  Не че виждам смисъл в упражнението като цяло, защото еднократно и без да тестват за антитела не знам какво се опитват да постигнат, но  винаги бих се тествала - поне за мое си (моментно) успокоение.

# 805
Бяха установили че вирусът се задържа в слюнчените жлези, за училищата в друга държава правели тест на учениците със слюнка. При нас има ли такива?

Тук например се споменава възможност за тестване със слюнка https://mypharmacy.bg/lichna-grizha-bg/test-za-antitela-za-covid … 9-h-1-reopen.html

Последна редакция: пн, 25 яну 2021, 00:19 от Sparkles

# 806
И какъв е смисълът да се тестват тогава, като са по малко от половината?
Резултатите ще са нерелевантни и безмислени.
Да кипи безмислен труд.

# 807
Честго казано и аз не виждам смисъл от това упражнение. Хайде за учителите в начален етап как да е. Работят от 3 седмици, може би искат да се види има ли скрита заболяваемост, но за другите - ми е мистерия.
Трябваше за антитела да изследват според мен. Въпреки, че и в това няма смисъл. Какво като установят някакъв процент изкарали го. Все ще има и такива, които не са го изкарали.
Иначе аз ако откажа тест, ще ме помолят да напусна. Доброволно е, ама не съвсем. Ако искам.

# 808
  • Бургас
При антигенния тест се бърка дълбоко, за да се стигне до назофаринкса и очите сълзят, а може и да се кихне, да потекат секрети от носа.
При пср-ът не се бърка толкова.

И при двата теста се бърка еднакво. Някои лаборанти са по-страхливи и не бъркат толкова навътре, други са по-смели.

# 809
Абе хора, това са несериозни приказки, как се бърка. Всеки от нас, предполагам, е ходил на далеч по-неприятни изследвания. Да не говорим, че с деца в училищна възраст едва ли някой е минал досега без тест за гадини в носа, какви ли не.
А това пък с мърлявите сестри - никой години наред не е ли повдигал въпроса, че такъв човек отговаря за детето му, ако  пази Боже, нещо стане, сега го е страх, че ще му бръкне лично на него в носа....

Това са само някакви оправдания, вместо просто да си кажат защо не искат, които не искат, защото е някак неудобно. Хора всякакви, някои лъжат температурния скенер, някои не щат безплатен тест, просто има такива, които не искат да се знае, дори да са заразени и  така. Няма много логика, ама... То логиката отдавна избяга някъде.

Възхищаваме се, че в други страни децата са присъствено, че там тестват регулярно ученици и учители, но тук не искаме дори един безплатен тест да си направим...

Общи условия

Активация на акаунт