Януарски сладури VІІІ

• 8 612
  • 277
  •   1
Отговори
# 150
Ох,от личен и професионален опит го казвам Бъдете търпеливи! Ние сме зрелите хора, трябва повече да мислим.....но май еднообразието на майчинството ни е поизнервило достаи това търпение бързо се изчерпва. Но все пак не посягайте на децата, не им викайте...остават големи травми.

Като чух тази сутрин по Btv онази майка какво е направила с детето си, лошо ми стана....

# 151
да се оплача и аз ... Жоро е изключително палав, разхвърлян, шумен ... а ако не го изведа навън може да събори апартамента ... освен играчките, които не са никакъв проблем и са най-безобидното, което пражи ... влиза в банята и удря вратичките на душкабината, които могат да се счупят и да му паднат на главата ... скача на леглото и веднъж се удари на радиатора до спалнята точно под окото, което сега е синьо, след 2 дни се качи на тоалетната и се подхлъзна - падна и си сцепи клепача на ръба на вратата - водихме го в спешното ... епрекъснато се отварят миялната машина и се вадят чиниите от там, отваря пералната и спира копчетата като ми разваля програмата и след това просто трябва да изчакам да свърши съответната програмирана от него програма ... вадят се препарати от шкафовете... с тях тропа по масите (които са от стъкло и не искам да мисля какво би се случило, ако се счупят), въобще всичко, което докопа служи за вдигане на колкото се може повече шум. това за облегалките на диваните и катеренето няма да го споменавам ... вчера го намерих да плува в масажното си олио омазан до ушите ...какво правя ... викам и обяснявам как не трябва, защо и т.н. обаче човекът не разбира ... като сме навън на пазар не смея да го пусна извин количката защото тръгва да прави бели навсякъде, а и не знам дали ще мога да го намеря после. купих тиранти и го връзвам за количката или за мен ...тук ако те видят да си удряш детето могат да ти го вземат със закон. веднъж в атеката ми направи забележка една луда как можелода търпя детето да вдига шум .. newsm78

от всичко това с голяма паника си представям как догдина ще гледам едн Жоро и едно бебе ... преди се радвах на бременността си и бях щастлива защото не знаех какво ме очаква ... сега съм меко казано притеснена ...

# 152
  • Sofia
S T A R D U S T не се притеснявай толкова. Второто по всяка вероятнот ще е кторичко и нямя да разбереш кога е порастнало.

И тук вземат децата ако ги биеш и те видят. Непрекъснато гледам как някакви туристи докато си снимали и заснели сцена с насилие и веднага в полицията и издирват родителите които причиняват това на невръстното си дете. Какво следва не знам, но предполагам. А в магазин ако вдигне шум /това е нашия специалитет/ дотичват няколко служитела с нещо подходящо за успокояване на детето и помагат на майката. Аз пляскам в къщи когато с кламер се бърка в контакта /първо изключва електроуреда за да се докопа до дупките - останалите са с капачки/ или като хванат с братовчед си по една твърда играчка и се бият по главите. Първо викам, а като не ме чуят улисани в боя отивам до тях и като ме нападнат мен да ме бият с играчките следва един по памперса. Това определено ги връща в действителността. Това че ме е заключила навън и съм стояла на дъжда докато благоволи да ми отключи, че е надрала чистоновия хладилник на леля си с играчките, че е повредила собствеността на някой съсед и още ред подобни минават само с говорене и обяснения.

# 153
  • Варна
Я и аз да се разпиша Wink. Когато пипа нещо забранено след ентото "не", ставам и го шляпвам по ръчичката. Ако ме рита когато сменяме пампата силно, го шляпвам леко по крачето. Общо взето май повече викам Rolling Eyes, не че той чува нещо. Бях чела из разни психологични сайтове, че е много личностно унижаващо да се удря шамар по лицето и когато някой реши да го заплаши с шамар над линията на гърдите настръхвам и се карам/едната ми леля направи нещо подобно/.

# 154
ох, жорко като го плесна по памперса мисли, че си играя с него и почва да се смее ... днес пак докато му правех закуска сутринта извадил половината неща от хладилника ...

# 155
Това че ме е заключила навън и съм стояла на дъжда докато благоволи да ми отключи, че е надрала чистоновия хладилник на леля си с играчките, че е повредила собствеността на някой съсед и още ред подобни минават само с говорене и обяснения.

Така и трябва да бъде, а не да се бият децата, за всяка беля която направят. Дано и в България да затегнат законите и най-вече да започнат да се спазват  Praynig

# 156
  • София
Първо да честия със закъснение (вчера нямах възможност да пиша) именните дни на Мина и Виктор! Да растат живи и здрави малките сладурковци!!!

Това че ме е заключила навън и съм стояла на дъжда докато благоволи да ми отключи, че е надрала чистоновия хладилник на леля си с играчките, че е повредила собствеността на някой съсед и още ред подобни минават само с говорене и обяснения.

Така и трябва да бъде, а не да се бият децата, за всяка беля която направят. Дано и в България да затегнат законите и най-вече да започнат да се спазват  Praynig

За съжаление в България, освен децата, които се малтретират от родителите, има и домове в които също яко ги млатят. Така, че не е гаранция, че като го вземат детето социалните, ще му стане по-добре Sad От домът пък може да попадне в приемно семейство, където да му извадят бъбрека (по най-жестокият начин) и после пак да го върнат на грижите на държавата. Абе гадости колкото щеш.
Интересно ми е наистина как стоят нещата в щатите с боя. Защото все съм чувала, че изобщо не дават да се бият децата. Пък сега ми попадна една книжка писана 2003 година от д-р Пол Райсър ("Първите две години") в която за моя изненада боят с пръчка е включен в списъка на наказанията  #Crazy (става въпрос за деца в пубертета, да не си помислите, че за 2 годишни все пак).

# 157
sЗа съжаление в България....

Истина е, че тук "не дават да се бият деца". Ако се докаже такъв случай наказанието е затвор и взимане на детето.

В САЩ живея окол2 годин ивечеисам 1 път видях родител да зашлви детето си. Това беше в Лас Вегас, след шамара всички хора наоколо се обърнаха и изахкаха от негодувание. НЕЗнам а ли някой се е обадил на социалните служби.

В България непрекъснато виждам родители, баби... да бият децата си по n-пъти на ден  Cry

Тук също се правят ужасии с децата в приемните семейства  Sad Според мен това го има навсякъде по света не само в България.За едно малтреирано дете няма добр живот - нито ще му е добре вкъщи, нито в дом а социални грижи, приемни семейства.  Ама знаейки, че детето е малтретирано от родителите си аз мисля, че то не трябва да живее с тях Crossing Arms

Не съм я чела тази книжка, за която пишеш. Не съм чувала или чела никакви такива препоръки за бой независимо с какво и за каква възраст

# 158
  • Sofia
И в САЩ си бият децата само че не на улицата, а в къщи. Да не забравяме че страната е пълна с емигранти от цял свят и всеки си пренася малко или много традициите на своя народ. В Канада е същата картинка. Гледах възмутени възрастни - как можело детето ми да се тръшка на улицата все едно тяхните преди години не са го правили. Всичко се забравя и се гледа с други очи. Не напразно от тук и ние видяхме социалните, приемните семейства, организации за защита на малтретираните. Те не са създадени просто ей така, а защото е имало нужда от тях.

# 159
И в САЩ си бият децата само че не на улицата, а в къщи.

Така е, но в България освен, че вкъщи и на улицата се бият децата. За малтретираните деца няма защитено място  Cry

# 160
  • София
Не съм я чела тази книжка, за която пишеш. Не съм чувала или чела никакви такива препоръки за бой независимо с какво и за каква възраст

Трябва да сканирам и да пусна тук страничките, които са за физическото наказание. Истина е, че всичко е написано логично и се подчертава, че не трябва детето да се малтретира. Но на мен впечатление ми направи това с боят с пръчката, защото описаните причини ми напомняха на тези, защо трябва кучетата да се наказват с вестник, а не с ръка Mr. Green

В България непрекъснато виждам родители, баби... да бият децата си по n-пъти на ден  Cry
Истина е, че има доста потупване тук и още повече заплашване, че ще има бой. Преди време Лили беше писала как се приема за нормално децата да се изпишкват в храстчетата. И потупването се приема за почти нормално, дори са ми правили забележка, че само се карам, когато Ева веднъж блъсна едно дете. Човек малко или много се влияе от обкръжаващата среда. Понякога дори се чудя как е редно да постъпвам, кое е по-правилният начин. Разбира се не става дума за физическо и емоционално малтретиране. На мен учителка ми е теглила ухото, а друг учител ме е бил с метла през лицето. Не знам дали съм травмирана, може и да съм, но съм сигурна, че и нямаше никакъв възпитателен ефект. Много по-гадно ми е било от "дудненето" на майка ми.

Уфф не знам, стана ми тежко от всичко това...ясно е че на никой тук не му е приятно да си наказва децата, но и те не умират да правят нещата, които са полезни за тях.

# 161
  • София
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИчКИ ПРОПУСНАТИ ОТ МЕН ИМЕННИЦИ  а на техните мами   bouquet

Кате абе Мишо е прекрасен, браво на него!!Ще ни служи за пример на всички като тръгнат на ясли.

..........Да ви кажа понякога си мился, че полудявам ................... да викам ли, да крещя ли, да си скубя косите ли, все аз си се ядосвам ..... а сега живот и здраве след няколко месеца с две ... направо не знам ..или по скоро знам : просто ще съм си луда  #Crazy

кадрите по Бтв ме потресоха жестоко, никой не заслужава такава агресия камо ли невръстно дете ... тогава си мисля че и аз не реагирам правилно понякога и е било излишно да и се скарам ....
А мойта вече преди 23.00 не си ляга, аз заспивам преди нея. Скача, тича, вика, хвърля се от спалнята, /препаратите съм ги качила нависоко/ но виж олиото, оцета, тоалетната хартия са вечно навън. У нас никога, вече никога, ама никога не може да е подредено. Влизаш и настъпваш около 1000 детски играчки с които не играем, но посмей да и ги пипнеш  ... знам че грешката е в мен, търся я ... и все си мисля че не съм на правия път.....
Тук искам дебело да подчертая, че се възхищавам на Катето и Гвен които дълго са без мъжка подкрепа и се справят сами   bouquet

Тази година фирмата ни отпечата календари на които има няколко приятни сентенции ...

"Има три неща, които възрастните могат да научат от децата: да бъдат радостни без повод, винаги да са заети с нещо и да се стремят с всички сили към това, което желаят" Карлос Сенека

# 162
Малко със закъснение - да са живи и здрави всички празнуващи  Grinning

Самуил най-вероятноот другата седмицасъщо ще е на градина. Пускам го  в малка домашна градина, където има още 5 деца. Надявам се, че добре ще се грижат за него. Поне на първо четене, изглежда много добре вътре.
Дано да е като при Мишката и да няма много трудна адаптация  Grinning

Аз не шляпам, но пък повечко крещя  Tired И пуша ли, пуша...

# 163
  • Sofia
МИА боя с пръчка е сред наказанията и в най-престижния английски колеж Итън. Така че и демократичните страни си пазат това наказание въпреки че са против него по принцип.

Гале хареса ми сентенцията, но моето момиче постигайки целта си моментално се насочва към друга. Виж от това се възползва братовчед и. Той моментално взема това което Тея вече е докопала и се оглежда дали следващата и цел него го интересува. Защо да се мори като има кой да му го даде наготово  Wink

Кейси дано Самуил да се адаптира добре в тази градина!!!

# 164
Галя, прекрасна мисъл!Дори вече си я сложих в профила, надявам се,че нямаш нищо против.

Общи условия

Активация на акаунт