Колко пушехте през бременоста си?

• 14 972
  • 228
  •   1
Отговори
# 150
Спрях ги. По-точно тялото ми ги спря само. Изведнъж спря да ми се пуши (около 10 дни преди да видя 2-те чертички), сякаш никога не бях пушила - никакво желание, никакво изкушение. След 8 години пушене ми се стори странно и бях сигурна, че само бебе е замесено. Wink

# 151
  • в стаята
Не пуша, спрях ги преди години.

# 152
По една ,през ден -два . Rolling Eyes

# 153
  • някъде
спрях ги около три седмици преди да забременея  Peace

# 154
по доста... но намалено спрямо това, което пушех преди да забременея

# 155
  • София
Не пуша  Naughty Naughty Naughty

# 156
намалих ги като за на4ало по няколко на ден,но в последствие ги спрях.но след като спрях кърменето(преди 3 месеца) ги пропуших пак.не 4е не мога без тях ,но....навик Laughing

# 157
Спрях ги преди да забременея и още не съм пропушила - нямам и намерение, не изпитвам нужда от това.

Стана ми много жалко като прочетох някои мнения, обаче факт е, че никое същество не може да си избере къде и при кого ще се роди ...
Няма да коментирам повече по темата.

# 158
Спрях ги в деня, в който видяхме плодното сакче в матката. Преди това съм опитвала, но не се получаваше. Пушех и когато съм много-много болна - с пневмонии, със силно затруднено дишане и други такива екстри. Майка ми е пушила като бременна с мен и аз имам доста проблеми с очите плюс кривогледство, а най-лошото е, че около 1/3 от белите ми дробове не функционират и до пубертета имах вече прекарани около 20 пневмонии. После с брат ми пушеше по-малко, но и той има малко проблеми с очите. С вторият ми брат мама беше вече над 30 годишна, не запали и една цигара - не познавам по-здраво дете от него, да е жив и здрав, боледува много рядко и за кратко (и вече е горд студент). Не е задължително това да се дължи на пушенето или непушенето, но съм сигурна, че оказва влияние.
Аз като видях двете чертички само успях леко да намаля цигарите. След две ходения на доктор, на които не можаха да видят бременност, на третия преглед поставиха диагноза извънматочна и аз си пушех като комин. Отложихме операцията поради множеството алергии, които имам (наложи се да ме подготвят няколко дни) и когато отидох с багажа в болницата за приемане и операция видяхме сакчето на място в матката - веднага спрях цигарите. Бебето е много желано и го правихме повече от година, дава ми се такъв шанс и смятам, че най-малкото което мога да направя за здравето на бъдещото ни дете за сега е поне спирането на цигарите.

# 159
Спрях ги веднага след като разбрах, че съм бременна. Мисля, че не е редно да се пуши по време на бременността. И сега не пуша не искам и да ги почвам.

# 160
# 161
Никога не съм пушила, а и не мисля, че е редно да се пуши по време на бременността.  Naughty Все пак става въпрос за друг човешки живот.

# 162
Преди време се бях ровила в нета и попаднах на една статия,естествено на х'американски учени  Wink, в която пишеше, че по техни изследвания, за да премине никотин през плацентата в кръвообръщението на плода, бременната трябва да е изпушила повече от 15 цигари за деня.
Сега пак се рових, но за съжаление не мога да я открия тази статия  Sad
Казвам ви го просто така като нещо любопитно.....

# 163
Не пуша от положителния тест насам. Някакси ми се струва ужасно неправилно. Не ми лиспсват цигарите. Опитвах се да ги спирам и намалявам поне година преди да забременея и положителния тест беше последната крачка. Иска ми се освен това и да не пропушвам след като се роди бебето !

# 164
  • София
Преди време се бях ровила в нета и попаднах на една статия,естествено на х'американски учени  Wink, в която пишеше, че по техни изследвания, за да премине никотин през плацентата в кръвообръщението на плода, бременната трябва да е изпушила повече от 15 цигари за деня.
Сега пак се рових, но за съжаление не мога да я открия тази статия  Sad
Казвам ви го просто така като нещо любопитно.....

Аз пък четох същата бройка за преминаването в кърмата. В статия от бг-мамма. Има я и в библиотеката на кърмаческия!

Общи условия

Активация на акаунт