Варненски благотворителни деяния ІІІ

• 14 826
  • 340
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
http://good-times.webshots.com/album/554678943KHHjuu

това са снимките, които направих събота в Овчарово. Не са много, но пък са от сърце  Grinning

Heart Eyes

Значи за хасето изчакваме цената на готовите комплекти. Ще се свържа с Василева да провери на въпросната борса цените и ако действително е изгодно- ще отидем да го купим от там. Днес-утре ще седна да напиша молбата до Варчев.

# 196
Току що се връщам от Добрич и Овчарово
Всички имате поздрави от г-жа Василева. Отново беше много сърдечна с нас. Малките мишоци бяха много сладки. Отново пяха и рецитираха стихотворения.
 Занесохме соковете и вафлите от Гери. Аз купих банани и ябълки за около 25-30 лв, бонбони и два разглобяеми обръча за игра. Сестрата на съпруга ми купи един кашон с кроасани и дъвки, топки. С нас инцидентно дойдоха и семейни приятели. Момчето обеща да помогне с кухненска посуда, защото тиганите и тавите, в които готвят в дома са в окаяно състояние.
Относно балатума - в Добрич намерих балатум при дебелина 2,5 мм - 6.80 лв., като транспортът ще е за тяхна сметка. Василева каза, че в Добрич имало борса, от която купили балатума за физкултурния салон. Там балатумът бил много добро качество на приемливи цени.
За чаршафите - отново в Добрич намерих хасе /цветно/ за 2.80 лв за линеен метър при ширина на плата 220 см. НО приятелят, който днес дойде с нас в Овчарово каза, че ще се опита да ни уреди дарение на немски чаршафи. За това му трябва обаче една седмица. Предлагам да изчакаме, защото ако това стане, спестените пари ще ги дадем за нещо друго.
Такива ги свърших аз днес. Има и снимки, но ще мога да ги кача едва в понеделник, защото такъмите по фотото останаха в офиса.

Радвам се като прочета такива редове.

Снимките също са хубави. Особено ме трогна една, на която мъничето е гушнало кроасана и гледа в обектива.

Поздравления за това, което е сторено! Напълно ви подкрепям! Hug

# 197
Момичета, някой ще ходи ли кам Овчарово скоро? Имам багаж за натам.

# 198
Жалко,че чак сега прочитам,защото аз днес ходих до Овчарово,за да занеса това -онова,(касетка ябълки,шоколадови рулца,вафлички и др.сладки неща за следобедна закуска).Миличките,само като им казаха ,че ще има десерт който си изяде обяда и гледайте какво става,първенци;)Заради малкия ми бебок не можах да се включа при последната ви акция.Василева спомена за посещението на семействата онзи ден,много мил жест наистина.Малките мишоци са страхотни и много лщбвеобилни и аз си тръгнах разревана,защото от години не бях ходила на подобни места.И  играчките им са сащо окаяни,направо от миналия  век Sad

# 199
Здравейте,момичета!Възхищавам се от това,което правите и се чудя с какво мога да бъда полезна и аз?Сигурно има някаква система за събиране на различни неща за нуждаещите се дечица,надявам се да ми разясните повечко по този въпрос!   bouquet

# 200
LEI,  Hug
това, че имаш желание да помогнеш е прекрасно. Сигурна съм, че можеш да бъдеш полезна по много начини. На първо място - събираме пари. За съжаление, всичко опира до тях. След това се опитваме да "наместим" парите по най-удачния начин.  В конкретния случай с дома в  Овчарово - към момента трябва да се намери евтин и качествен балатум, качествени чаршафи, които да не се свият и и избелеят след първото пране и евентуално ще се търсят пантофки за децата и пердета /пердетата в спалните са ужас/, но последните две още не са потвърдени. Ако им свършат хранителните продукти, ще трябва й там да помагаме.
В този ред на мисли, мили мами, знаете ли, че в с.Крушари има дом за деца с умствена изостаналост. Той е на подчинение на Министерство на здравеопазването. Преди, може би седмица, домът е бил снабден с 1,5 т.! продукти - хигиенни и хранителни. Значи можело, само дето Овчарово са подчинени на Министерството на образованието...

# 201
  За пантофи не знаех  newsm78 Нали казаха, че от " Мания " им дават дрехи, обувки и пантоифи? Или аз нещо не съм разбрала  ooooh! За тях 100% мога да помогна  Peace
  Пари все още не съм дала, защото на срещата не можах да дойда, а на следващия ден отидох  в бара в 11,20 и вече нямаше никой, освен Ета и Буба. Но мисля, че не е проблем - когато потрябват ще дам  Grinning
  Чакаме резултат от Pippo за завода в Русе.
  onche, твоят познат прави ли нещо по въпроса с чаршавчетата или ние ще търсим? Мисля, че цената на хасето, която на мен ми казаха в магазинчето зад Бизнес хотела е най - добра - 3,75 лв.

# 202
Тони явно сме проверявали на едно и също място  newsm78, но на мен ми казаха, че бялото хасе е 3.60, 3.90 или 4.80 зависи от плътността на хасето  Thinking

# 203
Момичета, хасето в Добрич е на много добра цена - 2.80 лв.
За пантофките ми спомена Василева - каза, че имат нужда, но все още не са проверили в чувалите, които им занесохме какви пантофки има /мисля, че бяха 2 или 3 чувала с обувки и пантофи/ На последните снимки се вижда колко износени им са пантофките. Идва зима, а крачетата им са обути в изпокъсани пантофи. Даже си мислех за вариант някоя мила баба, която може да плете да изплете вълнени чорапки.

За готовите чаршафи трябва още малко време. Помолиха ме за отсрочка поне седмица, а ние говорихме в събота, така че най-рано в понеделник ще имам резултат. Чаршафите са немски и предполагам по-добро качество. Може би ще се наложи само да се прекроят.

Последна редакция: ср, 11 окт 2006, 10:52 от onche_bonche

# 204
onche bonche,каква е системата за събиране на пари,какви суми събирате и кой отговаря за това?Имам огромно желание да се включа,но нямам представа как  Hug

# 205
LEI - системата е "юнашко доверие". Парите ги събира една или две от мамите и този, който ги събира дава отчет колко са събрани и за какво колко пари за заминали. Това е. Досега не съм имала основание да се съмнявам в нито едно от момичетата.

Говорих с Василева и се уговорихме другата седмица да проверят колко пантофки от тези, които им занесохме ще им свършат работа, а колкото не стигат - ние да ги купим. Момичета, крачетата им бяха почти боси. Обути са в пантофки на по 100 години. Поела съм ангажимента за тях без да го напиша тук, но ако не сте съгласни, аз ще ги купя с мои пари. Така или иначе идва зима, а замръзнат ли краката...
Василева е много притеснена относно екскурзията. Доколкото разбрах, трябва да се вземат документи от фирмата, която е поела ангажимент за транспорта и да се занесат до Овчарово за да може тя да подготви другите документи. Някой има ли път към Добрич скоро?

# 206
 Документите не могат ли да се пуснат по факс?

# 207
Ако има нещо да се носи, мога да използвам мой колега,който всеки ден циркулира почти по тази дестинация,само кажете

# 208
В къщи е дарението от Елмарк - дариха ел крушки, контакти и разклонители. Трябава да се занесе и да се върне обратно подпечатаната фактура.  Моля, ако някоя от вас ще ходи тази седмица да ми се обади.

# 209
Браво на Елмарк, но ми се струва, че им трябва по-скоро свидетелство за дарението, /в което да е записано стойността на дарението/ + фактурата, а не само фактура. Попитай ги пак какво точно искат, че да не стане инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт