Лидл 147 - Януарска оптимистична :)

• 177 927
  • 3 112
  •   1
Отговори
# 2 310
Дъвча,преглъщам,нито вкус,нито мирис!
- Ковид?
-Не, домати от Лидл.
Био домат от лидл също става и за бой толкова са твърди и след 5 дена в кухнята.

# 2 311
Да ви кажа нещо и айсберга на ми е читав на мен. Почти съм сигурна, че от него имах няколко вечери тъпа болка/тежест в областта стомах/панкреас. Но може и аз да съм по-чувствителна.

# 2 312
Ивче, и от мен +1 за гофретника (точно този нямам, но имам 4 бр. гофретници и всичките са лидълски)... Grinning

# 2 313
Ваня А, за да се докара вкуса Тика Масала като соса от бурканче, освен подправките към манджата се добавят лук, домати и кокосово мляко (или сметана). За подправка може да търсиш под името "гарам масала", това е комбинация от различни неща. Може да пробваш същото и с подправката "къри", но тя не дава същия вкус, има друго съотношение между съставките, а и е много по-мек вкуса,  добре става и на ястия без сос.

donsita, френските макарони на мен ми се видяха по-безвкусни отколкото очаквах, вземах веднъж и се отказах. 

Тика Масала е вид ястие, не само подправки. Все едно някой да ти продава микс за мусака и да си мислиш, че е истинска мусака...
Ъмм, не точно. Продават се и миксове, които действително докарват ястието до вкуса на определена манджа, дали ще е мусака, дали ще е болонезе, строганов или френска яхния, в резултат си се получава автентичния вкус.

# 2 314
  • Варна
Гърлс,  отзиви за уреда за палачинки имате ли? Замислих се, че вместо да  купувам постоянно тигани за палачинки, които се изкривяват след известно време, май е по-добър вариант да се инвестира в такъв уред.
Торти, гофрети, палачинки...хубаво,че лятото е далеч..

# 2 315
А защо се изкривяват тиганите за палачинки?

# 2 316
  • Варна
А защо се изкривяват тиганите за палачинки?
Защото толкова им е качеството..Говоря за масови тигани за палачинки, не за нещо професионално или специално.Имам два такива и мислех да купувам тигана,който се предлага от утре,но и него ще го сполети същата съдба вероятно, все пак за 10 лв няма как да очаквам супер качество.

# 2 317
  • София
Свекърва ми има такъв уред на Делимано за палачинки и с ръка на сърцето мога да кажа, че е най-голямата глупост на света. То не залепваха, то не бяха като сварени, то не загаряха, сигурно половин година мина докато се “напаснат” с уреда и накрая стават, но на тиган за мен са 100 пъти по-хубави. Не знам дали ще е същото с този уред и на мен ми е любопитно някой да даде отзив.

# 2 318
Тиган за палачинки на Делимано имам и не се е изкривил. Не го ползвам и твърде често, но е чудесен. За уреда им за палачинки не искам и да чуя и да го пробвам.
Лидълските как са - нямам идея, обаче съм разочарована от една лидълски тава на дупки (за картофи) - много бързо ѝ се обели покритието. Въпреки това ми е много удобна, ползвам я често и сега, но с хартия за печене заради надрасканото.

# 2 319
Аз също съм за тиган.Моя е на Тефал и не е мръднал с години,а всяка седмица правя палачинки.
А този гофретник само гофрети ли могат да се правят на него?Може ли да се ползва като тостер?
Отзиви за лучените кръгчета от утре?
Днес най-накрая сколасах и отидох до Лидл за маскарпонето и крема сиренето и направих тиквения чийзкейк и сега отлежава в хладилника.Ще го видим утре.😊

# 2 320
Ние пък като си купихме тиган за палачинки тефал и той се изкриви , си купихме нов. Е пусто в новия 4-5 пъти поне не станаха палачинките. Накрая го подарихмв на майка ми , а в стария изкривен тиган вечпе поне десет години успешно правим палачинки.

Днес в нашия лидл към 17:00 часа от всички артикули които си бях набелязала от брошурата
( двайсетина на брой)  имаше само кюфтенца. Явно търся най-търсените неща.

Последна редакция: нд, 24 яну 2021, 23:18 от _re_ge

# 2 321
Дъвча,преглъщам,нито вкус,нито мирис!
- Ковид?
-Не, домати от Лидл.
Аа как бре, имат вкус..на джанки. Няма такъв киселаж.

# 2 322

Днес в нашия лидл към 17:00 часа от всички артикули които си бях набелязала от брошурата
( двайсетина на брой)  имаше само кюфтенца. Явно търся най-търсените неща.
Неделя след 13ч е загубена кауза пазаруването. Започва зареждането на новата стока, персонал, стока, народ, викане, кочина

# 2 323
  • София
Ние пък като си купихме тиган за палачинки тефал и той се изкриви , си купихме нов. Е пусто в новия 4-5 пъти поне не станаха палачинките. Накрая го подарихмв на майка ми , а в стария изкривен тиган вечпе поне десет години успешно правим палачинки.

( двайсетина на брой)  имаше само кюфтенца. Явно търся най-търсените неща.
Е не, същото ми се случи и на мен. Само, че като купих новия изхвърлих стария. След 5 неуспешни опита на палачинки го подарих на сестрата да си прави омлети. А уж еднакви бяха, но щом и при теб се е случило явно нещо са променили от Тефал. Взех си тиган за палачинки на Делимано и е супер, малко е тежък за моя вкус, но се преживява. Съжалявам, че не е по темата особено.
На чаршафите с ластик следващата седмица някой знае ли им материята? Май само звради тях ще ида, преди време съм купила такъв за спалнята и не помня от къде (Лидл или Кауфланд). А е жестока материя. До сега обаче от всички пускани в Лидл и Кауфланд не са били като моя. Та, надеждата умира последна явно.

# 2 324
За тиганите за палачинки - защо не си купите един читав незалепващ тиган, който става за всичко? Аз преди години се сдобих с един тиган и един уок, италиански, с някакво био покритие от зехтин. Няма тефлон и гадории, нищо не залепва, измиват се за секунди. Аз ги взех на промоция от Метро, но и до сега се предлагат в някои магазини. Цените са съвсем достъпни, дори смешни спрямо някои уж "фирмени".
Това е сайта на производителя:
http://illa-cookware.com/products/line-BIO-COOK-OIL_28_3

Общи условия

Активация на акаунт