Лидл 147 - Януарска оптимистична :)

• 177 534
  • 3 112
  •   1
Отговори
# 1 515
На мен пък явно не ми беше отчел купона за млякото (от скреча), но на касата беше един много любезен младеж, който ми каза пак да си сканирам картата и после всички отстъпки си бяха минали. После се сетих, че не видях името му, че да го похваля чрез контактната форма. До служител е - има любезни и съвестни такива, но съм попадала и на намусени, не отричам.
Иначе киселото мляко за пиене с вишна на мен ми хареса, май писах.

# 1 516
  • София
Звънче не казвам да не се мият плодовете и зеленчуците, винаги съм ги мила, без значение дали заради микроби или препарати. Но това със сапун е лудост, ама щом ви кефи, перете ги. Може би заради твоето мнение взех био бананите, или някой друг ги беше коментирал колко са вкусни и ароматни и за това взех ама уви, нашите не са. Вкъщи не оставаме без банани нито един ден и мога да кажа, също бихме усетили ароматен и вкусен банан. Но тези освен, че са изчистени от към препарати и са био производство не са нищо по-различно от другите. Толкова от мен, не ми се спори пък и не виждам кой знае какъв смисъл да се убеждаваме една друга.

# 1 517
IntRiGa_GirL, за съжаление за пластмасовата карта фирмата трябва да харчи пари и то доста, докато фирмената политика на Лидъл е насочена към пестене.

# 1 518
  • софия
Изобщо не става въпрос за убеждаване, а за мнение. Моето мнение е, че да измиеш нещо означава да ползваш препарат за миене. Другото е изплакване. Естествено, че всеки избира какво и как да прави в собствения си дом.
Вкусът е индивидуална категория и критерий.

# 1 519
Я идете в Кауфланд, там пък са пуснали хартиени купончета за изрязване от брошурите. Лидъл + ще ви се види песен 😸

# 1 520
По био магазините съм виждала разтвори за миене на плодове и зеленчуци, но не съм се заглеждала какво съдържат, че не ме влече. С течен сапун няма никакъв шанс да мия храна. За някои неща ползвам домашен/животински сапун. Някои препоръчват изкисване на плодове и зеленчуци във вода със сода за хляб. Пробвах с едни череши. Обаче ги позабравих. И знаете ли какъв беше ефектът - солени череши. 😂 Така че повечето неща само изплаквам. За някои плодове акъл не ми побира как мога да ги мия със сапун, примерно ягоди и малини.

# 1 521
И аз мия плод и зеленчука.Всеки ги пипа,бърка си в носа и къде ли не .Отделно и прахоляци хвърчат .Хич не ми е за короната,просто съм малко гнуслива.
Соул,разтварям в една купа малко сапун с вода и после плакна,пера ги знам,ма какво да се прави  Grinning

# 1 522
Добре добре..да се върнем на темата.

Освен ако не ги перете със Сиен, е офтопик Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1 523
Я идете в Кауфланд, там пък са пуснали хартиени купончета за изрязване от брошурите. Лидъл + ще ви се види песен 😸
Хартиени брошури от всички вериги винаги са били бързо изчезващи ,сега съвсем няма да ги има Joy

# 1 524
Оф,ужасно е пазаруването в неделя. Народ, колички със стока, колички с кашони, крещящи служители.

# 1 525
Уикенда само рано май..докато народът спи. След 9.30 е отврат. Празни рафтове, стълпотворение...

# 1 526
Абсолютно подкрепям горните 2 мнения. Тамън се завърнах от Лидл в изток-то половината хладилник с месо беше празен. Кроасаните с нуга също ги нямаше,спечелих купон за тях и реших да взема за детето да опита. Общо взето бих път залудо.

# 1 527
Барем увехнали лалета не взе ли? Grinning или и тях са ги разграбили...

Айде, утре с колите за чушки Joy

# 1 528
И миналият и този уикенд след 10:30ч. е като на Нова година по магазините и по улиците. Някакъв ужас. Много хора и липса на всякаква съобразителност.

# 1 529
Относно мрежите за пране- аз предпочитам кръглите пред правоъгълните- по-удобни са ми. Има разлика между обикновените и тези за сутиени- вторите най-малко са по-плътни (други имат и пластмасови вложки). Имам мрежички и за сутиени- купих си на предно зареждане черни от Лидъл, но още не съм ги пробвала и не си спомням какви точно бяха (понеже засега нося светли сутиени, използвам едни мрежички за пране на сутиени от кварталното левче- те са с пластмасови вложки отвътре). Кръглите мрежи за пране използвам за всички чорапи и чорапогащници, т. е. за дребни или издължени дрехи които биха могли да се заплетат в други дрехи или пък да се налага да ги търся из пералнята...също използвам мрежичките и за всички деликатни материи, дрехи с апликации, пайети и др. Освен че мрежичките защитават дрехите които са в тях от другото пране, обратното също важи- останалото пране е защитено от одраскване от пайети, ципове и др. Отне ми известно време да свикна да използвам мрежичките в началото, все се сещах за тях като пусна пералнята. Обаче започнах да ги оставям до пералнята и вече ми стана навик. Blush
Тета, Joy Значи съм полу-оф Laughing
Скрит текст:
Имам дозаторче което прави пяна от течен сапун Сиен- считам го за щадящ Laughing Повечето плодове и зеленчуци изплаквам добре само с вода (бананите които давам на детето винаги), обаче понякога, ако преценя, използвам малко количество от сапунената пяна- тя е разредена така или иначе- 1/3 сапун+ вода. За "восъчни" портокали използвам пяната най-често. Плодове като ябълки, круши белим. Не кисна салати, плодове и зеленчуци- имам желание, но нямам нерви, все ги забравям... Но кой както е свикнал в домакинството.

Последна редакция: нд, 17 яну 2021, 18:21 от dolce miele

Общи условия

Активация на акаунт