Радваме се ний на МАЙските мишоци, слагаме им често новите дрешоци!

• 13 154
  • 292
  •   1
Отговори
# 210
Честити 4 месеца на Божидара!

Сиската , много сладка с тоя тел,аз го помислих за мини лаптоп.  Mr. Green

Страйпер, защо те е страх от захранването. Педиатърката не дава ли съвети , кое след кое и как.
Аз още не съм започнала с пюретата. От около седмица и нещо давам сокчета. Досега е пил ябълка, морков, нектаринка и днес започнах с крушата. Като навърши пълни 5 месеца започвам с пюретата.

Мимозке, напълно си представих какъв ужас си изживяла с тоя бойлер. На мен ми се е случвало това когато живеех у нас и в паниката си, че всичко ще избухне всеки момент и бях решила да прескачам през терасата в съседите (на 6я етаж бях), но все пак здравия разум проработи и хукнах да звъня на всички комшии поред. После ми обясниха , че тази пара излизала , точно за да не гръмне бойлера, да се освободи напрежението. Ама като си помисля какво си преживяла , направо настръхвам. Аз после едни успокоителни пих , мани , мани!

Ей , това време няма ли да се пооправи малко да поизлезем.

# 211
Здравейте и от нас!!!Като гледам,май още има пропусквателен режим на сървъра,щото иначе не мога да си обясня,защо но това мрачно и дъждовно време има толкова малко писано. newsm78
Сиска,и иние стискахме палци-сега те чакаме да се похвалиш и да почерпиш и за татито-пък за Божидара-Да ти е жива и здрава и много послушна...от нас Hug Hug HugИ на Криси на Стайпър, Two Heartsсъс закъснение-но се надявам да ни извинят...
За стачкуващите и хилещи се дичица-не се притеснявайте мами-това си е част от програмата....просто не става без такива моменти...То и ние сме редовни в изпълнението им/ама добре,че бързо забравяме ,че сме обявили протестни действия,пък и мама се прави ,че не е забелязала/ , и обикновенно като поогладнеем почваме да се държим прилично....Крейзи-няма да те надъхвам тоя път,но ако искаш-утре в ДКЦ 1/на Понеделник Пазара/ има пак сбирка на Ла лече Лига/от 11часа/,та ако искаш пали количката/или излъжи някой дето идва на панаира да те докара/ и ела....Бъди сигурна,че по-компетентна помощ няма къде да получиш...../пък ако трябва пак да ти пиша на ЛС?/Вярно е,че и четирите месеца не са никака малък срок/за подаръка/,но пък ако успееш още малко-ще си на далавера откъм разходи... Wink
Ирка-отправям ти последно предупреждение-ако,само още веднъж кажеш на малката,сладка и миловидна Елла,"прасе""дебела"или нещо от сорта-веднага паля и идвам да си я взимам за снаха.....да видиш ти ....И ти ,да не си се оплакала вече,че си дебела-ние поне те видяхме Naughty
 FY ,Сиска,вместо да му говори на Ивчо през компа,направо да го набира с GSM-а  и да се разберат като хората. Laughing..Много ти е сладка и много съсредоточено гледа,но аз лично бих си следила разпечатките....че току виж ви навъртяла някоя сериозна сметка...
Олче, и аз скоро ,ще паля метлата,и сигурно ,ще се чуе чак при вас,....че и моето майчинство никакво го няма-то не че е много,ама и него като го няма работата е на   озъбване....Mr. Green
За снимката с трите мами-просто нямама думи....Страхотни сте и вие и бебчовците...и се радвам ,че се събирате...А от утрешната среща,чакаме снимки.....ама повече!!!
За Пипив и Таня-стискам ви палци да не се потвърдят диагнозите....дано всичко мине добре....и искам да споделя,че преди години на сестра ми племенницата беше с такава"страшна"диагноза,но родителите обиколиха доста лекари,накрая стигнаха при една доста долбра педиатърка/и хомеопат/-Дора Пачова се казва- и детето се оправи без силните лекарства....и вече гони гаджета...Тази докторка приема в София,но има кабинет и в Асеновград-но за съжеление и нямам координатите...но обещавам да потърся из нета.

Стига толкова засега-после пак ще ви подосаждам....

Последна редакция: пт, 29 сеп 2006, 13:01 от Анонимен

# 212
Ани ,и аз нещо се плаша от захранването-защото се запознах с една Пловдивска мама,дето е захранила след 5 и половина месеца, и е тръгнала на работа,обаче нейната бебка не ще каши и пюрета-иска цица....Та направо вече се обърках...да почвам ли след като е готов Ивчо,да чакам ли 6те месеца,че пък и много ме е страх да не се отбие рано.... #Crazyей,така съм с това захранване.Права е Стайпър,че като ти казват кое и кога и не вкарваш много мислене-е определено по-лесно...
Мимозката-а за бойлера- и ние имахме такава случка скоро-оказа,че терморелето нещо се прецакало и добре,че доста шумно "фъш-теше"...че и ние щяхме да се гръмнем/че той нашия е и старичък, и "побългаряван"при това....ама се размина...но сега още имам страх...и не го оставям включен,особенно нощем....че да не стане някоя беля...

Последна редакция: пт, 29 сеп 2006, 13:04 от Анонимен

# 213
  • Бургас
Честит 4 месец на Божидара! И стискам палци на тати.
Олче това пюре картофи, овесени ядки и моркови на Ганчев ли е? Защото и аз дадох едно такова в началото и чак като миех бурканчето видях, че имало глутен  Shocked и побеснях, а го пише, че е за над 4 месеца. Оттогава най-подробно изчитам всичко преди да купя пюре - то май и заради това вече български не купувам.
Мен вече не ме е страх от захранването - и аз се шашках преди да започна, но се оказа, че не е толкова страшно.
Мимозо, направо се ужасих като прочетох за премеждието ти - мен затова много ме е страх от бойлери, браво на теб ,че си запазила спокойствие.

# 214
Танче май не бях много спокойна ама първия комшия ,който извиках го беше страх повече и от мен май  newsm78  Добре,че после дойде още един и той е много оправен та спаси положението.
И мен ме е страх от захранването -хем не искам да се отбие рано,хем не искам да изтърва момента ,че после да не иска нищо освен цица и се чудя ли чудя.Но и Жулката още не се облизва  Simple Smile ами си търси цицата.

# 215
Олче и аз щях да те питам за пюрето от картофи, овесени ядки и моркови, защото на опаковката наистина пише, че съдържа глутен. А на мен иначе много ми хареса съдържанието и ми се щеше да го давам на Сиска, но се въздържах. Иначе Велизарчо наистина е направил хубави бузки. Дано така върви и за напред.
Мимозка, мен ужасно ме е страх от бойлери, и всичко което е на газ. Все си мисля, че може да стане някой газ. Като учих в Свищов за малко не гръмнах една малга газова бутилка. Беше се подпалила, че нещо изпускаше и добре, че се сетихме да метнем една хавлия отгоре да я загасим, че не знам какво щеше да се случи.
Честит 4-ти месец на Божидара. Да расте здрава и силна.  bouquet

# 216
Та направо вече се обърках...да почвам ли след като е готов Ивчо,да чакам ли 6те месеца,че пък и много ме е страх да не се отбие рано.... #Crazyей,така съм с това захранване.
Все едно аз съм го писала това  Crazy
Сега ми се обади Смайли - стана ми много мило  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Има едно приятно гласче...
Обаче ще се разминем  Cry А Йоанката така сладко пееше, че я чувах в слушалката - кеф  Party
За пюретата на Олчето и аз се сетих веднага, че има глутен. А пък другото с мляко  Rolling Eyes
Кабранска, благодаря   bouquet Сигурно няма да мога да отида утре, но мис тига това, че мислиш за мен  Hug
Мимозата, не се бях сетила за гъбичките  Embarassed Ако истривам ножицата със спирт няма ли да се премахне тоя проблем?  newsm78

# 217
  • София
Да, наистина това пюре "Картофи, моркови и овес. ядки " съдържа глутен!  #Crazy Сега го видях, на останалите пише, че не съдържат. Той и без това не го яде много много, че като надуши морковите - е такава физиономия прави  Sick
Ама и аз съм една - не се замислям много много! Нашето педи каза, че не е проблем и може всякакви зеленчукови да яде и аз изпълнявам. А те или съдържат глутен, или са млечни и крият пак риск от алергия към млечните продукти - във всички случаи ако тръгне човек да го мисли, трябва никога нищо да не му дава на детенце да яде.  Naughty За по - скъпите марки пък се оплакват кварталните мами, че са адски сладки, все едно компот са правили, така са натъпкани със захар.  Shocked Избягвам много много да се връзвам на подобни страхове и не изпадам в крайности, занапред колко боклуци има да яде, ако все гледаме какво пише на етикетите ще луднем...  #Crazy То и ние не ядем все полезни и екологично чисти продукти, които да поема с кърмата. Ако пък тръгна в домашни условия да му правя, пак риск от евентуални микроби, които могат да попаднат в храната, абе да лудне човек... Така че, ще си му давам всичко, което му харесва и това е.  Peace Без излишни паранои, че и без това само това ми липсва.
А захранването след 6 месец наистина ми се струва малко крайно, сега говорих с една мама с щерка на 1г. и 5мес., захранила я е с пюре на 7 месеца, дотогава само на кърма е била и какво, сега на "фотосинтеза" кара, нищо не ще да яде, "пазенето" не им е било гаранция - пак е развила алергия към млечните продукти, ужас някакъв. С две думи - на всеки, каквото му е писано. И си е определено от дете до дете. Това си е лично мое мнение, с което не ангажирам никого.  Hug
Ние преди малко се върнахме от разходка, от 10.30 до 13.00 спа навън  Shocked, върнахме се ядохме пюре + цица  Laughing и сега пак си заспа сам.  Heart Eyes Абе това мойто дете ли е, не мога да го позная???  newsm78
Пак да питам: Кой ще идва утре със сигурност?
  bouquet

# 218
Още една бъзла се присъединява към отбора.Ако на мен ми се беше случило това с боилера,вече да съм изперкала.Аз съм много страхлива,дори в асансиор не се качвам сама. Embarassed.
Кабранска,ние Елла я даваме.Само ни я върни като стане малко по-послушна.Еи,калпазанка голяма е.Не знам дали има друго такова шило.
Добре че сте вие да кажете за стискането на палци.Аз разбрах,че изпита е минал вече,а то каква била работата.Включвам се веднага.
В Англия са много ЗА за късното захранване.Дори сокчета не дават.Казват,че не трябва детето да се захранва преди 20-та седмица,но задължително преди 6-я месец.Така че аз ще започвам след месец.То маи работата с пюретата е едно към гьотери-кои както реши.Олче,аз съм на същото мнение,че не трябва да се вманиачаваме.Но при всички положения ще чета етикетите за скрита захар.Това за мен е наи-опасното.

# 219
  • Бургас
За по - скъпите марки пък се оплакват кварталните мами, че са адски сладки, все едно компот са правили, така са натъпкани със захар.  Shocked 
Изобщо не съм съгласна, аз купувам Алете, Хип и Сънвал - в нито едно няма захар, виж  Ам-ам наистина са безумно сладки. Аз също не мисля да се вманиачавам чак толкова, ама глутен и захар ми се вижда доста раничко да давам. А защо Ганчевите имат мляко не проумявам.

# 220
siska79, и аз стискам палци от сутринта, когато по новините чух, че конкурсът  започва. Дано да е минало добре Кога ще излязат резултатите? Честити 4 месеца на сладката ви Божидара. Да е здрава и безгрижна малката палавница!
Етикетите на пюретата винаги ги изчитам от - до, преди да купя. А и винаги ги опитвам, преди да ги дам на бебо. А това зеленчуковото на "Ганчев" го обожавам. Помня, че като ученичка си купувах и си го ядях, нещо като десерт ми беше  Laughing . И малкия сега го подяждам. А като давате пюрета, правите ли и сокчета на бебетата? Аз май ги поизоставих тия сокове  newsm78 .

# 221
  • Варна
Здравейте, мами и бебешорковци!

Айде и аз да си изкажа некомпетентното мнение по въпроса за пюретата!!!
Според мен няма пюре на пазара, което по съдържание да е идеалното за нашите бебета, ако питате мен. В едно захар, в другото глутен, в третото мляко, в четвъртото - не се знае от какви пластмасови зеленчуци е, в петото - един бог знае какво..... А домашните - ами уж хигиената не може да се докара, като тази в промишлеността.... Ама дали е така?!!! Никой не знае ....

Така, че мами, приемаме, че децата ни дишат отвратителния градски въздух докато ги разхождаме, и си избираме възможно най-удобния за нас начин - да се оправдаем с някой производител, че пюрето му не е в час. И общо взето се залъгваме, че даваме нещо по-добро от другото, за да си успокоим собствената съвест. Аааа, според мен, не трябва чак толкова да се вманиачаваме. Всеки избира това, което е правилно според него за бебенцето му, и това е. И дано бебетата ни израстнат като здрави и весели деца, ядейки не чак толкова перфектно направени пюрета и храни, а не като ограничени от всичко и затворени във вакуум неадаптирани към света личности!!!

Малееее, голям философ се извъдих и дано не обидя или засегна някой с написаното. Ама нали всички сме в кюпа с нечистия ни свят ....

# 222
  Привет!
   Виф,напълно съм съгласна с теб! newsm10.Не всички на Ганчев имат мляко.Аз ползвам тези за след 3 месеца и нямат.Ама и в тях и на Ам-ам,чета,че съдържат захар,става дума за плодовите.
   Ох,днес малкия много ме изнерви.Не иска да заспива мрънка,от напъни да реве повърна,докато го забърша взе,че се задави.Изкара ми ангелите.Чак сега заспа.А трябва днес да стягам багажа,нали ще се местим утре и в неделя.И тичкам ту при него,ту при кащоните,абе лудница.То детето не е виновно,че е кисело,може зъби да го мъчат,щото едни лиги,гризане на всичко.Понякога му викам,чувствам се после зле,плача,незнам много съм нервна. tantrumУжасна съм,как да стана търпелива незнам.Има ли и други нервачки,като мен.
    Сега като се приместим известно време няма да имаме нет.Много ще ми липсвате  bouquetЩе гледаме в най-скоро време да си пуснем.
   Лека вечер и много прегръдки!
   Успех на мъжа на Сиска79  umnikuu

# 223
Ние започнахме захранването със семпер...и аз съм доволна
но в зеленчуковите няма захар.....за другите не знам

Да ви подсетя и за срещата утре....Мола....след 10:30....последния етаж

Ето го и Мони......отблизо

Последна редакция: пт, 29 сеп 2006, 17:43 от BgViki

# 224
Здравейте пак и от нас.....
Аз съм пак със стиснати зъби и вече не знам на кой свят съм....това с пръста ме подлудява....аз го чакам да ми мине,пък то....още повече ме заболява/пък да не ви разправям,че на смяната на превръзките е някакъв ад/...но не това имах впредвид-значи,освен че беше накриво и беше набрал,нокъта ми беше засегнат и от гъбички....така,че Крейзи-много,ама много внимавай мила със ползването на ножички,нокторезачки....иначе доколкото разбрах от хирурга,гъбичките се третират с ЙОД и Йодни препарати.../но най-сигурно е,да ползваш отделни за Лео/...а,относно цените....ти да не си гледала на Солинген ножиците-вярно хубави са,но и цените им са добри....Аз миналата седмица си купих /на друга фирма/цял несесер за 22лв-като дойдеш в Пловдив ще ти го покажа и ще ти кажа откъде....
За захранването-въпреки колебанията си реших,ако не до 6тия,поне до 5тия месец ще гледам да устискам....пък каквото стане...ol4eto ,съгласна съм с това което сподели за твоята позната и късно захраненото дете,но си представи,какво щеше да е положението ,ако по-рано я бяха захранили?!?!?Не искам да започвам спор,но точно поради ттази причина мисля да изчакам-ако е предразположено към алергии детето,предпочитам да му позаякне организма и тогава да го изложа на провокации...
 Vif , и с теб съм съгласна за това,че са твърде много рисковете от заобикалящата ни среда....но все пак е добре да сме информирани и да се стараем да даваме най-доброто...казвам го опит,защото чуството за вина у майките е в свръхголеми количества и при най-малкия проблем/здравословен/ ще има да си посипваме главите с пепел...Но наистина-нека да гледаме основно да им се радваме и отделяме внимание....защото това е най-важното за момента/четох оня ден,че усмихнатите  и спокойни бебета са такива защото имат усмихнати и спокойни мами/

Общи условия

Активация на акаунт