Радваме се ний на МАЙските мишоци, слагаме им често новите дрешоци!

• 13 149
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Ох аз пак ще изпусна срещата, ама не ми се идва с двамата, пък и имам и друга уговорка.
Вики не знам дали ми се струва, но Монката на Габи ми прилича.
А за захранването аз съм трагедия. Малката нищо не поема и даже ако настоявам реве. Сега от понеделник пак ще опитвам, ама тя само цица си иска. Направо съм  #Crazy

# 226
  • Русе
   Честит 4-ти месец на Божидара! Да расте здрава и много послушна! И дано да е взел таткото изпита, че да има двоен повод за празнуване Grinning
   Ирка_д-и Дарито е голяма палавница #Crazy Спокойна съм само като спи. През другото време не спира да се върти, да рита с крака и да мята ръце! То затова сигурно не може да наддаде като хората. В леглото като я сложа, винаги я подпирам с 2 възглавници, но тя ги изритва и след 1 минута е успяла да си напъха и двата крака в решетката и да се заклещи, след което следва рев! Оправям я и след малко пак се повтаря същата работа. Не смея да й слагам оградник, защото пък няма да мога да я виждам. Нощем е по-спокойно положението, откакто я слагаме в спален чувал.
  Аз захраних Дарка с пюрета на Хип. До сега съм давала морков и ябълка, ябълка и круша, тиква и картоф. Тази седмица пък правя домашно картофено пюре. На пюретата пише, че не съдържат захар, пък и вкуса им не подсказваше подобно нещо. Но са много скъпи и ще видим сега какви ще купим.
  БгВики, Монката голям бонбон Simple Smile
  Стискам палци на Таня и Пипиив всичко с дечицата да се нареди и да не се потвърди тази лоша диагноза Praynig

# 227
  • София
Здравейте, аз нямах време за форума напоследък, че се наложи да поработя малко. Виждам че повечето се вълнуват от захранването в момента, та исках да ви питам - има ли някой желание да отидем на лекцията за захранването на 9 месеца на 10 октомври. Надявам се,че няма да е по старата бг традиция за сокчетата от 40-тия ден. Confused Аз от няколко дни опитвам с оризова каша, разтворена в малко кърма. Не бих казала, че имаме голям успех. Купих и разни пюрета на Хип, но още се чудя с кое да започна и кога newsm78. Някой, ако е давал оризова каша, нека да сподели как се отрази на акото на бебока, щото вчера Радинка изработи нещо като сладко от дюли - почти прозрачно и желирано, дали е нормално?
Пайзи и аз се чувствам като теб честичко, особено като остана дълго време сама с Радина и при всеки опит да свърша нещо, тя ме вика незабавно #CrazyПонякога е много добричка, но то не може винаги така Simple Smile

# 228
  • София
А ето и наша снимка, че отдавна не сме се покзвали и да не ни забравят кавалерите. Grinning

А иначе Cat11, много точно ти е определението за сладкото от дюли (макар и не със същия аромат), защото и аз това забелязах при нещастния ми опит да давам такава каша.

# 229
  • София
вики,

много сладък е мони Simple Smile  Heart Eyes

ние сме опитвали 2,3 сока досега, но вс езабравям да й направя през деня, сещам се вечер и от доста време не сме яли сокче, то 2,3, лъжички голямото ядене Simple Smile))

само на кърма сме, вода не иска, и аз ще мисля да направи 5 месеца и почвам да предлагам пюренце. мисля, че 1 месец по - рано не е проблем. пък за алергиите Господ да пази, щото сами по човещки не можем да ги опазим, колкото и да се стараеем, остава да дадем най-доброто , което можем и това е.

честити месечничета, все късно се сещам! да са вечели и засмени!  Hug Heart Eyes Praynig

# 230
  • София
Ee, забравихме да ви се похвалим, започнаме да се гмуркаме и ние, утре ни е втория урок, голям кеф! Laughing Радинка още си има рефлекса за задържането на въздух.

# 231
  • Перник
Здравейте момичета Laughing

Аз досега не съм писала много, но сега чак  си спретнах "кабинитчето" - имам в предвид компа, кошарката, шезлонга, бънджито и активната гимнастика на едно място. А то и моето бебишорче едно кротко където го оставя седи и се хилосва или си "говори" нещо, че чак неудобно ми става че не ме притеснява. Миличката тя от как се е родила плака 2 часа докато ми я сложиха върху корема ( ей страхотно чувство беше... спомняте ли си?)  и след това бая си порева на кръщенката, но това си беше.

Да ви кажа честно Майчета,  добре че ви има, защото като си помисля за зимата само мисълта за вас ме "сгрява"

Иначе за протокола ние бяхме 7 200 и 65см на 4 месеца, въпреки че сме само на кърма и ядеме през 4-5 часа най-много по 5-8 мин., ама както казва педито "...абе, жена каква е тая кърма какво е това чудо!" Както и да е, но да се знае че си търсиме "по-снажен" мъж

Пипиив стискам палци всичко да се окаже просто грешка. На една моя приятелка също им сложиха такава диагноза в Перник, че чак и лекарства пи 1 година горкото дете, а когато отидоха в София се оказа че няма нищо такова.

Това за сега от мен, но да знаете, че вие сте "виновни" за това че дрехите и днес останаха негладени 55

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=64578

# 232
  • София
Vif,   202uu Все забравям да ти кажа, че малкият е страшен сладур! Heart Eyes
Напълно съм съгласна с теб и се радвам, че има хора, които мислят така.  Hug То малко на спор го обърнахме, ама няма лошо - всеки има право на мнение.  Peace Аз не целя да провокирам никого, нито да създавам конфронтации, просто пиша, каквото мисля + това, което чувам около мен. Не казвам, че е на 100% правилно, просто се водя по себе си и по детето, което още на 3 месеца прояви интерес и към друга храна, като бръкна в чинията със спагети. Joy
Кабранскатц тц как го закъса с тоя пръст  Confused Ама, оздравявай вече, де!, душа, съгласна съм със сърцето с всички теории за късното захранване, много съм изчела и вярвам, че е правилния подход. Hug Всеки се разпростира обаче според "собствената си черга" и ситуацията. Аз не съм искала да бързам с пюретата, детето само си показа че е готово, приема ВСИЧКО отлично и се радвам, че е така. Колкото и да има риск от алергии е факт, че колкото по - късно на бебето се предлагат нови вкусове, толкова по изхитрява, така да се каже то, и му е трудно да ги приеме. Затова посочих за пример "онова" детенце (то се казва Ния), защото ВЪПРЕКИ изчакването пак е имало проблем и сега признава само грис #Crazy, а би трябвало почти всичко да яде!
Танче_79, не споря за по - скъпите пюрета, само споделям какво слушам около мен, така или иначе аз нямам нито възможност, нито намерение да му купувам от тях.  Naughty
Хайде утре да се съберем повече!  Praynig Ванилка, ти нямаш ли възможност да дойдеш? Някои други съгражданки  Laughing също не дават обяснения дали ще присъстват, защо така? Аааа ма ха! Crossing Arms
Свършвам, че днеска попрекалих, само накрая да не забравя:
Крейзи коя от двете ни ще пусне новата тема? newsm78 Ако искаш мъничко творческа почивка, може пак аз да се набутам между шамарите?!!! Mr. Green

# 233
  • София
И понеже Олчето пак питаше, аз пак да си кажа, че ние с Румката утре ще сме на линия в МОЛ-а в 10.30
Обаче мамите на девойки хич да не се ослушват, а да идват с бебките, че като съберем само мъжкари там, няма да е интересно.
Този път ще бъда кратка, че сме сами, нали татито ни е в командировка и Румчо иска внимание baby_neutral
Нашата лекарка искаше да почваме със соковете от втория месец, обаче после отложихме заради коликите и като я питам кога смята че трябва да се захранва, тя започва да ми обяснява, че те школите били две и тя се съобразявала с разбиранията на майките. Та така реших аз да започна да давам сокчета от този месец, а след следващата консултация, на която Румен ще е на 5 м. и няколко дена да питам как да почвам с пюретата. Въпреки че като го гледам Румчо как следи лъжиците и му е кеф като му давам сока, мисля че и пюрета добре ще приема, ама ще изтрае още малко.
А това, че късно захранените деца са злояди не е вярно, защото имам приятелка, която захрани нейния от 6 месеца и в момента (сега е на 9) нищо не отказва. Те дори си мислели че нещо не му са наред вкусовите рецептори Joy
  bouquet  bouquet

# 234
  • София
олче, освен с такси и скошницата, че сме без кола...дайте гсм някакъв да звънна утре , ако успея. значи посл. етаж, кафе ли е или ?

# 235
Много искам утре да дойдем с Марти, но ще стане ясно сутринта - при нас всичко е в последния момент  Sad .

За захранването - вече казах, че започнахме с пюренцата. От два дни обаче, малкия прави следния номер: от начало яде лакомо, но след 15-20 лъжички се изнервя и започва да плюе.
Надлъгвам го, като му изсипвам остатъка от пюрето в АМ  и така много му харесва.

Щях да пиша много неща, ама... пуст акъл...много съм затъпяла. Вие как сте?
Днес писах, писах и спря тока - само нерви...

# 236
  • Плевен
Здравейте и от нас!Чак сега заспа мойта щерка и сядам да пиша.
Честита месечинка на Божидара!Да е здравичка и усмихната!Дано татито да се е представило добре!
Да се похвалим до 21,30 часа бяхме на рожден ден на моя баща. Незнаех как ще се държим, но се оказахме герои, даже Траяна спа 20-тина минути на този силен шум.
Крейзи със сигурност дезинфекцирай ножичките и си отдели специално за бебчо една, извари я 10-15 мин. и след това почисти със спирт. Гъбичките са много коварно нещо, тъй че пази малчо поне сега , че после като почнат да пипат къде ли не....
Да се похваля с нашата педиатърка, днес бяхме на консултация (6 600 - 60,5см).Чудех се как ще реагира като й кажа че не съм захранила още, а тя ми каза че съм направила много добре!
Аз също събирам инфо за захранването, но още не съм решила кога да започна.
Май и друго щях да пиша,но.... newsm78
Хайде дано е лека испокойна ноща!
 smile3531

# 237
Kalia, разгледах снимките. Много е сладка щерката, особено засмяна е толкова лъчезарна. Да ви е жива и здрава!
Ние в тези съботно-неделни срещи не можем да се класираме. Утре свекървата има рожден ден и трябва да сме на линия у тях. Жалко, много исках най-после да дойдем и ние.

# 238
Крейзи коя от двете ни ще пусне новата тема? newsm78 Ако искаш мъничко творческа почивка, може пак аз да се набутам между шамарите?!!! Mr. Green
Цял ден се чудя как да те питам дали искаш  Blush Mr. Green и дали ще можеш....
Аз малко ако може да си почина от пускането, та да си видя детето. То доста порастнало, бе, а аз с тия форуми ..  #2gunfire ooooh! Малко се поспирам и почвам да си му обръщам внимание  Grinning
Аз утре мисля да дам сок от ябълка 2 лъжички  Mr. Green Нещо съм се сдухала..
Замислиа съм до 6-тия месец да опитаме няколко плода на сок (1 плод в рамките на 1 седмица) и така... после зеленчуково пюре, каша и плодово - в този ред. Обаче нямам търпение нещо да захранвам  newsm78  Blush Толкова истерични защитавам късното захранване след 6-тия месец, а такива мисли...  ooooh! Tired Направо съм типичния близнак (зодия  Mr. Green), и за кърменето съм така ...  Crazy

А за пюретата да питам тези, които ги правят домашни - с какъв уред?  Rolling Eyes
С пасатора морковите стават на малки парченца, не като купеното гладко пюре... Ябълките също...Само банана става гладък. Аз сурови съм пасирала, трябва да ги сваря май  newsm78 ама нали се губят полезните вещества при термична обработка...  Crazy
Имам и голям, скъп робот от кумувете за сватбата (миналата година, който е забравил  Mr. Green) Ама с него - сока става хубав, чист...Блендера ги прави на парченца като пасатор и нямам приставка за пюре  Confused
Как ги правите тия пюрета от твърди плодове и зеленчуци???  #Crazy Искам гладко да стане... акто сока от моркови, купения.

# 239
привет и от мен  bouquet
да ви се похваля че този път ваксината не ни създаде почти никакви проблеми  Laughing само малко температура снощи.май капките който пихме превантивно свършиха работа Laughing

сега да споделя и моя опит в приготвянето на пюрета-правя ги с пасатора.слагам 4-5 по-малки картофа,нарязвам морковите на кръгчета и слагам тиквички на кубчета или други зеленчуци(карфиол,чушка,грах).хубаво ги оставям да се разварят и готово.никога не са ставали на парчета след пасирането.с плодовите процедирам по същия начин но вече тях по-често ги купувам от колкото да ги приготвям. Embarassed

да ви похваля моята мома. Rolling Eyes първо мамите от квартала й викат лепа брена,защото като крещи я чува целия квартал,а от няколко дни като й пусна по-силно музика започва да си върти дупето-абе жив кючек си е това Embarassed най-интересно става като й се дотанцува по време на баня #Crazy

мисля другата седмица да й пробия ушите.във форума прочетох мнения че това било издевателство над тялото на детето,че то само щяло да реши дали иска обички като порасне,но аз не познавам жена без обеци така че вече съм се навила Rolling Eyes

а сега и себе си да похваля-дипломирах се за втори път Laughing много ми беше трудно да чета с беба до мен но с помоща на майка ми успях Laughing

спокойна нощ на всички Grinning

Общи условия

Активация на акаунт