Радваме се ний на МАЙските мишоци, слагаме им често новите дрешоци!

• 13 146
  • 292
  •   1
Отговори
# 240
сега да споделя и моя опит в приготвянето на пюрета-правя ги с пасатора.слагам 4-5 по-малки картофа,нарязвам морковите на кръгчета и слагам тиквички на кубчета или други зеленчуци(карфиол,чушка,грах).хубаво ги оставям да се разварят и готово.никога не са ставали на парчета след пасирането.с плодовите процедирам по същия начин но вече тях по-често ги купувам от колкото да ги приготвям. Embarassed
честито допломиране!   bouquet
вариш продуктите преди пасиране, така ли?

# 241
Здравейте мами!

Отдавна не сме се разписвали, но бяхме малко на село /беше много хубаво newsm44/. Направихме и една Видино  Софийска среща и после нямахме нет smile3515. Още не съм изчела предишната тема, а вие вече новата почти я свършвате. Това ме подсеща Олче стахотно си се справила с темичката. Браво smile3525 newsm10.

Чeстито на всички които са имали повод за празнуване, малки и големи. Много здраве, щастие, любов и целувки, а на най-малките пълни коремчета и пампи за да са доволни мама и тати.

Изгледах някои снимки и клипчета, страхотни са. Майските бебчета са най-сладки /пу-пу-пу/, напълниха ми душата.

Моето Велизарче още не може сам да се обръща по корем, само маха с ръце и  крака и се смее. Това правим по цял ден. Като чета как ви се будят бебчетата през нощта, ние с тати направо сме уцелили шестица. Поне от два, да не кажа от три месеца Велизар не ме е будил през нощта. Е аз си ставам до скоро за да се изцедя и да погледна какво става в другата стая, защото бебефона прихваща някакво съседско бебче, което през нощта плаче и аз въпреки, че знам че не е моето ставам за всеки случай.

Хуууубаво, че се зачетох преди да си пусна творението. Разбирам че утре ще има среща в МОЛ /това на бул. Христо Ботев ли е?/ и май почва от 10,30 часа или бъркам.

Ето малко снимки и то нас. това сме ние тримата, а тати ни снима, ура, отново на път , е това сме ние ...... "виновните" за това готино МАЙСКО бебче или .
Е МАЙ ПРЕКАЛИХ....................................  oops

Чао от нас и много целувки на бебълчетата.

# 242
Оххххххххххххх, нещо оцапах пейзажа /дублирах снимка/.
Ние тримата сме тук, а тати снима.

crazykitty - честито дипломиране  newsm74

и аз нещо пробвах да пасирам плодове, но не се получи /много малко бях сложила/. Ще се пробвам пак, дано да успея. За сега сме на сокчета и много ни харесват.

# 243
Току що изчетох всичко от днес. Направо се чувствам като герой  Laughing
crazykitty - Браво! Честито дипломиране!

Ние няма дойдем в Мола. Макси е с хрема и не искам да предаде някоя градинска болест.

Аз подкрепям мнението на Олчето, че като пораснат децата ни едва ли ще се хранят много здравословно.
Лекарката на племеника ми е казала, че има доверие само на пюретата на Hipp. И те купуват само такива. Дори и соковете, които пие малкия са на същата фирма.
За начало и ние ще купуваме от тях. А след няколко месеца ще си правя сама пюретата. Но искам първо да въведа оризова каша. Начина, по който я въвеждаше Смайли много ми допадна - примесена с кърма и то в такова количество, че бебето постепенно да свикне с новия вкус. Смятам да не заместваме ядене до 1 годинка. И си мисля, че бурканчето на Hipp ще стига за 2-3 дена. Така че няма да излизат толкова скъпи.

# 244
  • София
Крейзи как сурови ще пасираш. Всичко за бебо трябва да се свари.

# 245
Крейзи как сурови ще пасираш. Всичко за бебо трябва да се свари.
Абе и аз така знам уж...
Пасирах ги сурови, щото си правих сок. А пък на етикета на купения пишеше Съдържание: пюре от моркови, захар,вода..... то стана много гадно нещо  Close
Благодаря, вече нямам съмнения  Wink

# 246

[/quote]вариш продуктите преди пасиране, така ли?
[/quote]
да варя всичко заедно като нарязвам морковите на по дребно защото по-бавно се сваряват.за около 20мин е готово.забравих да кажа че плодовете ги слагам във вряща вода за 5-10мин най-много,само да се попарят и после ги оставям хубаво да се отцедят че иначе става много воднисто(особено ябълките),понякога слагам в плодовото пюре и сок от банан на ганчев и става супер.

# 247
  • Варна
Здравейте, Май-ски мами и съкровища!!

Черпя Ви виртуално, кой с каквото иска   party023  Party Time newsm38 beer beer3 beer2 Drunk Wine Glass Popcorn  food010 cook че моя мъж днеска има рожден ден, а малко по-късно ще си имаме и едно малко християнче в къщи!!!!

Hug на мамите и целувки на бебковците!!!

# 248
Здравейте и от мен Simple Smile
Точно навреме стана въпрос за домашни плодови пюренца, да пробвам и аз, да не свиква само с готови, че де да знае човек- може някога да няма вкъщи (каквато съм разсеяна не е изключено)
А за оризовата каша във форумите прочетох, че запичала. Може би затова е такъв цвета на акито  Confused
Аз купих бишкоти на PlAZMON, които се слагат в млякото (за следобедна закуска), но добре, че отлепих етикета с цената от кутията, под нея имаше надпис WITH GLUTEN!!!!!
A се дава на децата след 4 месечна възраст!!!!!!!!!!!! Ужас
Съгласна съм, че децата не могат да живеят изолирани в супер ЕКО среда- просто няма начин. А и какъв имунитет (и кога) ще градим? А като почнат да лапат неща, събрани по земята, пясък и други "нови на вкус" неща?
Седят две познати на кафе, и едната казва на другата:" Виж, твоят син яде камъни", а другата:" Спокойно, не ги яде, той само ги облизва"  Joy
Това е факт, не можем да сме цербери и да им забраняваме всичко  Grinning
Може би не сте съгласни с мен, а и не е нужно  Grinning Всеки сам решава за себе си!
За пореден път се убеждавам че , БЕБОЦИТЕ, РОДЕНИ МАЙ, СА СИ ПО-, ПО- НАЙ  Grinning
Лек и успешен ден на всички мами и бебоци  Hug

# 249
  • Бургас
Хайде и аз да се отчета за последно преди великото пътуване. Лелеее колко багаж събрах просто не е истина - някой да има автобус на заем да даде  Mr. Green
Сега чакам дребната да се събуди и да я водя на разходка, че най-накрая слънцето се показа.
Пък Жасмина вчера яде пюре със ... чорапи  Joy Прави се така - една лъжица пюре в устата - един чорап, втора лъжица пюре - другия крак в устата. Добре, че чорапите бяха оранжеви, та тиквата не личи много.
Домашните пюрета и аз така правя - режа всичко на дребно, слагам малко вода в йенската тенджера - 10 мин. на мах и после пасирам. Плодовите ги купувам. Нямам заместено хранене и не смятам да замествам докато има кърма, така че едно купено ми стига за 2 дни, та затова засега издържам да купувам скъпи пюрета. Сокове също на Хип давам, започнах и Кинела да купувам.
crazykitty честито дипломиране! Аз също мисля другата седмица живот и здраве всичко ако е наред да пробия ушите на Жасмина - баба и днес даже се похвали ,че и купила обеците. Не мисля, че е издевателстване над детето - аз помня като ми пробиваха ушите, голям кошмар беше - по - добре сега, да не помни. А после ако иска може и да не носи обеци, нейна работа.
Честит Рожден ден и на таткото на Макси!

# 250
  party023 newsm38 Misc Baby Bottle  cook Wine Glass beer3 Popcorn  food010 cook
Е хайде една почерпка и от нас, 4е днес ставаме на 4 месеца!

Честито и на вси4ки които празнуват, по какъвто и да е повод!  bouquet

А бузите на на6ата Анка едни грапави сякаш шкурка пипа6. Пак 6те се ходи при педи  Cry Cry

Таня като тръгнрм някаде на6ия тати все вика, 4е другия път ще си купи тир/иаме рено Espace Mr. Green/ Айде лек ви път и дано вси4ко е наред при вас и при пипиив също Praynig

да ви похваля моята мома. Rolling Eyes първо мамите от квартала й викат лепа брена,защото като крещи я чува целия квартал,а от няколко дни като й пусна по-силно музика започва да си върти дупето-абе жив кючек си е това Embarassed най-интересно става като й се дотанцува по време на баня #Crazy

Май се намери и танцьорка за майския оркестър от бебоци Joy hahaha.

Мислех и още нещо да пиша ма нали сам блондинка с изкуствен интелект.................... Mr. Green

Айде 4ао и целувки по сладките дупета, а на мамите  Hug

# 251
 Привет!Срещата беше страхотна,жалко,че трябваше да си тръгваме рано.Бебчовците толкова много са пораснали.Много им се радвах,големи сладури. PeaceНа живо всички са още по-хубави.
  Сега качвам снимки.
  Лек ден!С нетърпение чакам следващата среща!

# 252
  • София
Включвам се набързо само да кажа, че срещата беше страхотна, нашите мами и бебоци са просто НАЙ - НАЙ - НАЙ! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Сега ще пусна новата тема, защото ще отскочим малко до "Прованс-а"  Laughing за 1 - 2 дни, и да не останем без темичка.  Mr. Green
Нека пишем обаче в тази докато я заключат!!! Peace
Специални поздрави и честитки на всички, които празнуват - бебоци, мами и татковци, домашни любимци и каквото се сетите.  Hug Joy Mr. Green
Доскоро от нас! Цунки!  bouquet

# 253
Пайзи, много са хубави снимките! А аз съм много щастлива, защото за първи път идвам на бебешка форумска среща. Мисля, че повече няма да пропускам!  Hug

# 254
Честити 4 месеца на Анна.

Искам да отбележа , че Ева много прилича на Мони. Все едно гледам Мони в смален вариант! А на Нелия креватчето е страхотно, толкова играчки и така весло подредени.

Крейзикити честито дипломиране.

Страйпер, как така едно пюре за 2-3 дни. Не трябва ли пюрето да се консумира от дете само веднага след отварянето? Аз мисля като започна да давам пюре каквото остане да доизяждам.

Общи условия

Активация на акаунт