Въпрос към майките с деца със слухови увреждания

• 35 414
  • 160
  •   1
Отговори
# 75
Бубе, толкова пъти си мислех за вас!  Hug Ще ти пратя смс с номера си! Целувки за дечицата!!!  Hug (или вземи се регистрирай, мога да ти пиша лично съобщение с телефоните си).

# 76
  • София
Здравейте всички, ние пак сме на линия. Благодаря за топлите и обнадеждаващи думи на  анел. Действително не знам как щях да се чувствам ако ги нямаше, йепе, петя и марги които ми даваха надежда в най черните ми моменти. Пак ви благодаря за подкрепата.  Hug Днес ходихме до Славина да видят отливките, защото апаратите не и стояха зад ушите а стърчаха пред тях като антени.  Sad Божидара като я видя се стаписа  #Crazy- оказа се че ни били прекалено дълги тръбичките и затова са се обръщали така и съответно тя как да свикне с тях. Направо ми иде да  #2gunfire, ама айде пак от нас мина и се държах кротко и прилично. Все още нямат таблетки за почистване и обезвлажняване и продължаваме с мокрите кърпички.
Марги стискам палци да намерите бързо решение на вашите проблеми, не мога да взема никакво отношение защото все още не знам за каво точно говорите. Тселувки на всички

# 77
Еееее, sirta, това с тръбичките не ми беше хрумнало! Всъщност, не би ми минало никога през ума, защото първите отливки ни ги постави на апаратите доц. Спиридонова и аз видях как ги измери и прецени колко да ги отреже. След това и ние процедирахме така.
Хайде, дано сега вече няма проблеми и малката бързичко да свикне! Hug

# 78
На всички майчета привет от нас с Ивета   bouquet
Скоро не съм писала,ала никакво желание нямах,незнам защо,може би,защото всичко е ок.Thinking Ива се опитва да говори.Най новата и думичка е''здрасти''толкова сладко го казва,че немога да ви опиша.На мама отличничката Heart Eyes

Sirta здравей и добре си ни дошла.
Ние с теб се запознахме във ВMA,на родителската среща,ако се сещаш-седях до тебе.
Много се радвам,че все пак се разбра от какво е тази непоносимост към апаратите най-накрая  Whistling  Ще видиш,че лека полека детенце ще започне да свиква с тях,а има и друго нещо,че щом и направите и операцията всичко ще бъде много по различно-в добрия смисъл  Heart EyesПосле сама ще си го иска.С Ивета поне беше така   Hug
Поздрави      bouquet

# 79
  • В една Дупка.
Ieppe вече се регистрирах.Днес толкоз се зарадвах че те срещнах тук, че бързо бързо написах отговор от ANEL.Вече съм бубица.

# 80
  • София
Здравейте, съчувствам ви на патилата, но повече ви се радвам, че сте един екип за взаимопомощ и съвети. Моята дъщеря загуби слуха си на 7-годишна възраст, точно когато завършваше първи клас. И аз като ANEL изпитах големи затруднения през последната една година. Като се започне от отношението на доцентката в ИСУЛ, до това детето да продължи образованието си в същото училище и клас. Добре, че познавам Нина от предишни специализирани занимания, та тя ни упъти как да постъпим. Но най-много ми липсва, че не мога да установя контакти с други майки на деца с подобни слухови проблеми. Различен е подхода при по-големите деца, които вече говорят добре, отколкото при малките като вашите. Сигурно щях да си спестя много ядове, ако имаше с кого да си обменям опит.
Сега вече мога спокойно да се похваля, че бавно се постига видим напредък. Работим с рехабилитатор в училището за деца с увреден слух. Диляна се научи много добре да чете по устните, справя се много успешно в различни ситуации и запази отличния си говор. А с апарата си свикна за около 9 месеца - 1 година напълно. Точно както е написала Tediiva - търси си апарата и се научи сама да си го поставя и управлява.
Сигурна съм, че и вашите дечица ще напреднат с чуването и говора и ви желая цялото необходимо търпение да работите с тях.
Ще продължавам да следя с интерес темата и ако мога с нещо да съм ви от помощ, много ще се радвам.

# 81
  • В една Дупка.
Винаги ,когато си поставяме някаква цел, се опитваме да преодоляваме нещата и проблемите, които я спъват.   Няма нищо по тежко от това да преодолаваш тези неща, когато става въпрос за дете.Но пък и именно това ни прави силни.А още по уверени и щастливи се чувстваме, когато виждаш резултат.А резултат винаги има.Към тези деца, изискваниата понякога са непосилни за тях.Но нали именно за това сме ние.Да им даваме и показваме нашата увереност, за да бъдат и те по уверени.Аз съм изключително щастлива, че имам такова дете, което прави  и се занимава с , а и се справя със задачи, които за децата на нейната възраст не си и представят.В момента Иления (така се казва голямата ми дъщеря)e на 5 години.Тя започна да учи на 2г.и 6м.Кажете ми кое дете на тази възраст има подобни занимания.Да трудно ми беше, а сега започвам да мисля, какво ли се е въртяло в главицата й,колко ли трудно и е било .Така че не ни е трудно сама на нас, и на тях.Но свикват, създават някаква ранна самодисциплина, която съм сигурна ,че ще им е от полза.Децата ще са добре, даже супер,ние да му мислим.Ох ,не знам в днешния забързан начин на живот как ще оцеляваме психически- ние.Те ще се справят,ще намерят своята пътека, сигурна съм.

# 82
  • в края на града
Сирта, това за тръбичките и на мен не ми беше хрумнало, доста малоумно ми се струва, ще ме извинявате  ooooh! Ми как няма да пищи, като то не може сигурно въобще хубаво да влеза в ушето, като опъва тръбичката, ужас... При нас Божидара свърши всичко и сме много доволни, ама сега във фирмата има и едни нови лели  Confused... Добре все пак, че всичко се е оправило, дано сега малката свикне бързо с тях и да не я дразнят.

# 83
Бубе, добре дошла във форума! Ще се радваме да ни пишеш по-честичко! Hug

milena_d, за съжаление не познавам родители на късно оглушали дечица. Във форума, обаче, пише една млада дама, ydomusch, която е изгубила слуха си в в тийнейджърска възраст. Ако искаш, можеш да се свържеш с нея - сигурна съм, че ще се радва да ти помогне с каквото може. А каква е вашата загуба на слух? Какво показва аудиограмата?

# 84
  • София
Ieppe, благодария ти за отговора. С ydomusch вече установихме контакт и се познаваме и обменяме информации от взаимна полза.
Иначе загубата на слуха на Диляна е вследствие на увреждане от вирус. На лявото ухо е 90 dB, а на дясното - 60 dB. На практика тя се справя много добре, защото чете по устните и когато говорящия е наблизо почти няма проблем. Но за училище или за говор отдалече или в шумна среда - не чува. Лекарят й ми обясни, че чува колкото една 70-годишна баба. Носи един слухов апарат на по-добре чуващото ухо. Лечение - то всъщност няма, а е профилактика да не се повтори увредата, защото тогава съвсем ще загуби слуха. Рехабилитацията е, защото още се учи на нови думи и за да не забрави да говори правилно. Така че третирането на нашия проблем е по-скоро като при възрастните, отколкото като при деца. Но Диляна е само на 9 години и се сблъскваме с всички проблеми покрай интегрирането в училище. А рехабилитаторката в нашия случай е и в ролята на ресурсен учител.

# 85
Milena, желая ви успех във всичко! Ще се радваме да споделяш с нас радостите и тревогите си! Hug

# 86
  • В една Дупка.
Ieppe, ще пиша по-често, обещавам,но знаеш, че засега нямам много свободно време,когато ги гледам и двете.Само вечер,каго си легнат съм по свободна.В момента Анеле болна, кашля и поддържа темп,сополки и т.н.Не мога да и сваля темп.,пие BIODROXIL със силно зачервено гърло е.

# 87
  • София
Здравейте всички. Здравей milena d. Обръщам се по-конкретно към теб, защото случая ни е идентичен по отношение на децата. Преди години, когато голямата ми дъщеря беше на 6 години, загуби частично слуха си след поредица от вирусни инфекции. На едното и ухо загубата на слух беше почти 100%. Другото и ухо бе сравнително добре- там загубата беше малка. Затова не е носила слухов апарат. Но по отношение на профилактиката, то такава беше налице. В продължение на всичките години до сега. А сега тя е на 12. Включвам се в темата, за да ви дам мъничко надежда. Чудеса се случват. При нас се случи. При последната аудиограма, преди около 4 месеца, се оказа че детето чува почти 100% с увреденото си ухо. Още има проблем с някакво налягане, но какво от това. Лекарката каза, че това е много рядко срещано, но все пак се случва. Така че, повече надежда и успех с лечението.

# 88
  • София
Ieppe и desinansitoni, благодаря ви за окуражителните думи. Засега се справяме доста спокойно. Другата седмица ще ходим на поредна аудиограма. По-нататък пак ще пиша. Пожелавам на вас и останалите пишещи в темата здраве и положителни емоции.

# 89
  • София
Здравейте всички, включвам се да ви се похваля че днес ще правим прощапулник,  Grinning да видим какво ще си избере Калинката. Иначе сега тя носи по-спокойно апаратите, пак ги сваля често но не е това което беше и не пищи така истерично. Сега обаче ни притеснява много това че още не е оздравяла - вече 20 дни дриска и не иска да яде. Специално яденето се превърна в пълен кошмар, само като види лъжица и започва да пищи. Вчера я водих за пореден път на лекар - отслабнала е с 500гр., което при нейните преди месец8,750 си е направо драстично. #Crazy  Сега сме на много строга безмлечна диета пък да видим какво ще излезе.
Tediiva честита ви нова думичка, само се опитвам да си представя колко сте щастливи, дай боже всеки ден с по някоя нова дума да ви радва. baby_neutral
Колкото до нашето обучение, май не се справям особено добре,  Embarassed но пък давам всичко на което съм способна, все още не съм успяла да я науча на нищо, а и тя не ми обръща особено внимание,  ooooh! общо взето си мисля че ако успея с нещо да и привлеча вниманието за повече от 30 - 40 сек ще започним да напредваме, но за сега това е кауза пердута. Хайде целувки на всички пък после ще докладвам каква си е избрала малката девойка да бъде Wink

Общи условия

Активация на акаунт