Златна есен на вратата чука, през АПРИЛ бебоци ще ни гукат!

• 13 419
  • 302
  •   1
Отговори
# 150
Да бе да, бебето си върви нормално за седмиците.Аз си дебнах овулацията  как ли не-то не бяха тестове, то не бяха температури и си е правено бебе.Аз по-скоро си мислех да не се е скрило второто и третото някъде...ама не-едно си е както и да го гледаме hahaha

# 151
Хелоуууу   bouquet
Аз си тръгнах вчера от работа, защото ми стана доста зле, даже шефката ми и колежката ми ме накараха... Днес съм си вкъщи и си почивам. Но снощи беше кошмар мъчи ме до вечерта, докато повърна, такова чудо не е било. Днес съм по-добре, надявам се утре да нямам изненади и да не ми се провали идването на срещата  Praynig С мъжо ще ходим в понеделник следобед във Вита да се записвам направо и да ме прагледат.
Относно пъпките - като пубертет съм, направо е кошмар  #2gunfire Имам навсякъде гадни пъпки, дано скоро да отшумят  Praynig
Отоносно усещането на бебето - при мен е рано, но нямам търпение  Heart Eyes Направо ще съм на седмото небе от щастие.
За термините - ми на мен оня тъпа акушерка пак ми каза 17.04. което според 28 дневен цикъл, а моя беше 32-38 дни... Когато дойде - тогава, само да е живо и здраво
пенелопка, на една моя позната, която ще ражда декември, в начаолото до трети месец не се знаеше, че са две, а имаше огромен корем и тя така си казваше , че било така, защото и било второ, ама като отиде на преглед, вече беше във втори и док и вика : Ама то не е бебе. А тя с изумен поглед пита : А какво е ?  Shocked док : Ами две бебета  hahaha

# 152
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Пенелопка и Марта много се радвам за вас щом сте абсолютно сигурни в усещанията. Даже малко ви завиждам  Wink!

# 153
Момичета,Мяуче днес има рожден ден !
Ах, как не казва! Ама ние да я поздравим!
Да ни е жива и здрава, много щастлива, и добра майка на прекрасни дечица!  bouquet

# 154
Браво на теб Виви!

Мяуче честито, нека твоите желания бъдат наши пожелания, много да те глезят и обичат и много детски смях на следващия ти рожден ден!

# 155
ЧЕСТИТКИ За Рожденичката   bouquet

# 156
Честито, Мяуче   newsm51 happy bd baloni
Да си жива и здрава, да гушкаш април здраво и сладко бебче и да сте много щастливи  Hug

От мен приятен уикенд, момичета, а с някои и до утре  Wink

# 157
Страчи, мен са ме гледали вече над 10 пъти, чак пък да не се види, а и минах втори месец WinkА аз не казвам, че ми е голям корема, защото ми е второ-усещанията за бебето са ми по-раничко заради това.Аз и с първото имах голям корем в 4 месец.Сега започнах и с повечко килограми, така че е ясна картинката.
Честито на Мяуче!  bouquet

# 158
  • София
Benitta, ТУК е линкът за календара. /На английски е, но аз се оправям, ако някой не може, да свирка да помагам Simple Smile 'Откраднах' го от МАРТенките.  Wink Понякога се ровя и по другите отчетни от групата, имат полезни неща.

Много е хубаво филмчето на Дискавъри. ТУК има още едно интересно, макар и не така добро. Гледа се /поне при мен/ с  натискане на RealVideo.

МЯУЧЕ, всичко най-най и едно здраво и хубаво малко Мяученце напролет!   bouquet

До утре на живо, момичета. С някои и по-раничко от 17.30  Party

# 159
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Илит аз не разбирам английски, ще помагаш ли?

# 160
  • БГ
Здрвейте, момичета, колко много сте изписали, при мен положението е нормално, нямам кой знае какви усещания, иначе повръщах снощи за 1-ви път и си беше доста гадничко. SickДано да не не зачестява.Иначе корема ми не е кой знае колко голям, засега дрехите още ми стават.Пъпки нямам, косата си ми е както предит, абе -никакви отличителни белези при мене.Направих си първите изследвания резултатите в сряда ще получа.Пожелавам приятен уикенд на всички!  bouquet

# 161
Добър ден на всички !   bouquet
Пожелавам на софийските форумки приятна среща, дано се съберете повече. И предупредете вкъщи да не ви чакат скоро, че е много интересно на живо. Няма да успеете да се наприказвате. Laughing

И аз моля за помощ англо-говорещите мами.
Някой ако знае думата " пълномощно" на английски.
Сестра ми трябва да извади пълномощно, за да и подадем документи за нов задграничен паспорт тук в България. Тя е омъжена в Америка.
Аз и тя се сещаме за думите:
power letter
power letter of attorney
letter of administration.

Но не сме сигурни за случая коя трябва да се употреби.
Ще съм ви благодарна за помощта.  bouquet

# 162
  • София
Виви, letter of attorney е напълно достатъчно. Нали знаеш, че трябва да има и Апостил?

За Дейзи и за всички със затруднения с календара. И на мен не са ми съвсем ясни всички неща /мисля, че има разни изследвания, които се правят в САЩ, за тук още не знам/, но най-важното е това:

На Step1 се въвежда датата. Аз въвеждам дата на последната менструация. Въведете това, ако не знаете кога ви е овулацията.

На Step2 трябва да уточните коя дата сте въвели точно.

-Date of Last Menstrual Period, Cycle Days е датата на последната менструация, като се отбелязва и средната продължителност на цикъла.
-Date of Last Ovulation: Ако изберете това, горе като дата трябва да сте посочили точния ден на овулацията.
-Projected Birth Due Date Това е датата на термина /ако сте сигурни в него, но според мен е доста неточно така/.
-Date of Ultrasound: Measurements: Weeks: Това е в случай, че при УЗИ са ви казали на колко седмици е бременността. Тогава ги въвеждате, а горе е датата на изследването.
-IVF Transfer Day  Това е в случай, че оплождането е било изкуствено, датата на трансфера, но май сред нас няма такива...

В Ster3 може да изберете какъв тип календар искате да генерирате.

-Weekly Count Pregnancy Calendar е календар по гестационни седмици. Аз съм свикнала с този, но вие може да изберете още
-Daily Count Pregnancy Calendar Бременността в дни.
-Daily Countdown Pregnancy Calendar Бременността в дни с обратно броене.
-Fetal Weight Calendar (grams) Календар по теглото на бебчо в грамове или Fetal Weight Calendar (ounces) в унции.

Другите календари са свързани с някакви специфични неща като обиколка на главичката, дължина на бедрената кост и разни други, дето ми идват малко твърде медицински за превод.

После ако искате си пишете името на Step4 и натискате Step5 Create Calendar.

Календарът излиза отдолу под фирмата на таблица в колонки по месеци. Хубавото е, че може да преминавате от един тип календар в друг, само чрез промяна в изора в Step3, без да въвеждате наново датата.

Най-горе срещу Pregnancy Calendar е Due Date или ДАТАТА на термина  baby_neutral

Отлолу в графите са
Date of Fertilization Дата на оплождането.
Fetal heart beat should be seen Дата, на която би трябвало да се види сърдечна дейност.
Nuchal Translucency Е това нямам никаква идея какво е  Blush
Triple Screen Това явно е някакъв троен тест, който може и да е нещо специално само за чужбинско, а може и да се прави тук и да се казва различно, още не съм проучила.
Amniocentesis Това е кога трябва да се прави Амниозентеза. Доста тежко изследване за малформации, но няма нужда от него, ако не сте в рискова група.
Ultrasound Anatomy Scan Това, според мен, е времето, в което се препоръчва онова, което тук наричаме 'фетална морфология'. Проследяване развитието на органите на бебо.
Fetus usually starts moving Това е времето, в което трябва да започнете да усещате бебчо.
Fetus becomes viable Това е датата, на която бебчо се смята за жизнеспособен. Според мен е доста раничко и не съм сигурна, че ако се роди на този етап ще оцелее, но така пише в тоя календар.
Glucose Screen е т.н. диабетичен профил и се прави за да се избегнат случай на Диабет в следствие от бременността (защото обмяната на захарите малко или много се нарушава през този период).
Term delivery А това е периодът от време, в който всеки момент може да очаквате бебчо да се роди!

-------------------------
Английският ми и медицинските ми познания /най-вече/ не са на кой знае какво ниво. Ако някой може, да помага още с превода.
Стана малко дълго, но мисля, че е полезен и интересен календар Hug

Последна редакция: нд, 01 окт 2006, 09:29 от Илит

# 163
Илит аз съм с ин-витро и трансфер.За съжаление при мен не можеше да стане по нормален път   Embarassed,защото не искаха да се пукнат фоликулите дори и с инжекций.

# 164
  • Чехия
Илит календара е супер не съм виждала по точен   bouquet  bouquet 
Glucose Screen- е т.н диабетичен профил и се прави за да се избегнат случай на Диабет в следствие от бременността ( защото обмяната на захарите малко или много се нарушава през този период- дори някъде четох, че и гаденето е предизвикано от нагаждането на организма как промяната в обмяната на въглехидратите
Благодаря  ти Hug

Общи условия

Активация на акаунт