ДЕКЕМВРИйското човече есента посреща вече!!!

• 10 467
  • 280
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна, морето и сините вълни!
Добро утро!
Хотмаме, голем списък с въпроси  Mr. Green
1.Няма да слагам противогрипна на никой! Аз съм и противник !
2. Първия рожден ден - ще ми се да не сме тук, а някъде на почивка примерно. Първия рожден ден на Борко беше като сватба. За мен това си е гадно. Всеки луд с номера си  Mr. Green
Прощъпулник се прави когато проходи дете. Мен ако питаш трябва да ходи стабилно за да прощъпулник, а пролълзялник, ма не такава е традицията тук. Правиш питка, нареждаш разни предмети и търкулваш питката към тях. Идеята е детето да се затича след питката(ма ка ще тича като то е едвам проходило не знам newsm78 newsm78),та в общия случай детето пълзи до предметите и си избира нещо. ПО това какво е докопало се съди бъдещето му! Борко си сграбчи питката,грабна клавиатурата(единственото бозаво нещо сред предметите) и хвана парите Laughing Laughing Умник си ми е той Laughing
Аз си кърмя още - сутрин, вечер, по обяд и посред нощ - обикновено в 24 и 3
Любимата ни играчка е една зебра, без нея заспиване няма!А любимата игра е да си подаваме разни неща. Тя ми го дава, после аз и казвам "Заповядай!" тя пуска една огромна усмивка и си го взема и пак с начале! Така може и час да седим да играем!
Скоро ново бебе не планирам Peace PeaceА и за по надалеч за сега нямам мераци  Mr. Green Mr. Green

Иначе маймунката казва с мимики Здрасти,Чао,  Ела Ела, дава целувка. Когато е гладна казва ам ам. В една гумена книжка познава котето и кучето и си ги милва.

# 136
  • Бургас
Добро утро от нас!
И ние вече се присъединяваме към ходещите бебоци. Инес вчера направи първите си стъпки сама! Пусна се на 3 пъти от масата към мен, от мен към баща си и от шкафа на телевизора към вратата и направи по 4-5 крачки. После имаше още много пускания и залитания, защото и наближаваше времето за сън и по това време е в състояние да падне и седнала  Simple Smile. Не знам как са другите мами с прохождащи бебоци, ама на мен ми се струва , че сега започва най-трудното. Досега поне можех да я оставя да си обикаля наоколо придържайки се по маси и дивани, защото знаех, че като свърши опората кляка и тръгва да пълзи. А сега с това пускане трябва да съм постоянно около нея, а тя е в движение почти през целия ден Joy
hotmame ти не спиш ли? Shocked гледам че постинга ти е в 4:37.
Иначе за ваксините, аз не смятам да се ваксинираме, нито бебето , нито мен. Преди години се ваксинирах и не видях голяма полза от това.
Първият рожден ден наближава. Аз мисля да го направя в домашна обстановка с най-близките, семейство, баби и дядовци, лели и племенници от първо коляно. Мисля, че е рано за детски рожден ден. Инес нищо няма да разбере,въпреки, че много се радва на деца, а нали за нея го правим. Ще има време живот и здраве за детски тържества на заведение.
Прощъпалник - ето едно предложение - http://www.bg-mamma.com/site/content/view/286/60/
Ние не се кърмим, но си пие адаптето 2 по 250 мл. в 2 и в 8 ч. Това нощното не знам кога ще отпадне. Има ли и други като нас?
Любима играчка - няма такава, рядко се заиграва с играчки. Виж кабелите на компютъра, модема, адаптери... абе каквото се сетиш е супер забавно. Всякакви боклуци...щипките от прането - засега само ги пръска из цялата къща. Найлонови торбички.... дупки - бърка с пръстче навсякъде...ей такива щуротии. Ужасно се забавлява да гледа рекламите по телевизията. Танцува - чуе ли музика, която и харесва /не танцува на всяка/ започва да прикляка с крачета и да се друса - много е смешно, не сме я учили.
За супите - не знам защо е важно да се дават. Нашите супи от кухнята не се различават по консистенция много от манджите. А и ако са много редки, не знам как ще ги давам.
Това е за сега от нас. Утре ще пиша какво си е избрала Инес от предметите на прощъпалника.

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 09:45 от sanimama

# 137
  • Варна
айде и ние на отчет  Laughing Нещо много ме намързява напоследък и не ми се пише нещо много, много. Депресия някаква ме е налегнала ли кво ли  newsm78 Бе не ми е комфортно нещо Sad Тръгнах гимнастика за стягане на коремчето да правя, ама де правя, де не правя - туй мързела голяма работа Mr. Green
Симонката, тамън се оправи и цялата минала седмица всичко си беше наред, и мама така се зарадва......и в петък вечер една кашлица, едни сополи - всичко наново Confused Какво му стана на туй дете не знам.
Иначе си щурее - в петък докато се гоним по дивана да сменим пампата се подхлъзна и си насини бузата и веждата. В събота понеже се пусна 2-3 пъти сама да върви на кратки разстояния и аз реших че трябва да умеся питка (която в еуфорията забравих да снимам  Wink). Докато таткото ми помагаше, Симона се хвана за анцунга му да се изправи и заедно с него се свлече на земята и си разби горната устна. Таткото в недоумение гледа към голите си кълки и Симона и не може да зацепи  Mr. Green Поплака, поплака и забрави. Иначе хванахме химикалката и мобилния Laughing
Хотмаме - много дълъг въпросник  Mr. Green
1. За ваксините съм на едно с Mimito. По-скоро ще навредят отколкото да помогнат. Предпочитам да давам витамини
2. Рожденния ден мисля да го направя в къщи с няколко деца на нейната възраст. На баткото съчетахме първия рожден ден с кръщенето. Че ресторанти, гости - то беше една малка сватба. Изпокарахме се с мъжо тогава, защото заминаха доста парички. Майка му се меси във всичко - тоз трябвало да се покани, оня щял да се разсърди. И сега като и казахме, че ще  е в къщи с приятелчета, а пък бабите да минат примерно следобеда за по едно кафе се разбуча. Ама и казах че като иска голямо празнество да вади тя праите - нямала била - ми тогава да си мълчи
3. За любимата играчка - имаме си един мечо дето спим с него, водим го по разходки - абе навсякъде. Иначе обича всички плюшени. А когато батко и е в къщи обича да "рисува" с него - дава и  лист и химикал и тя драска и се смее на глас
4. Казваме мама, иж (виж), ам-ам. С ръчичка - чао и браво

малеее аз цял ферман съм написала

# 138
E, Hotmama, раздвижи духовете тук:) с интересните въпросчета:) Да си кажа и аз:
За противогрипната - нямам никакво намерение да слагаме, и аз не съм привърженик, вирусите постоянно мутират, а ваксината е насочена срещу точно определен тип, това според мен.
За първия рожден ден - мисля да сме си вкъщи, май ще сме само ние и приятели, защото бабите и дядовците са на 500 км и няма да сезавтекат за рождения ден. Нищо специално не мисля. Важното е да сме си всички заедно, защото с риск да ме помислите за луда - на ГАби на рождения ден не присъствахме, защото.... бяхме на работа, а тя беше при нашите... Embarassed Това ще ми тежи цял живот Cry
За прощъпулника - мисля да го правим след като тръгне що годе прилично Simple Smile Иначе Мимито ти е обяснила как става работата Simple Smile Габи хвана един чук и замлати по Наказателния кодекс Joy За други обичаи за здраве не се сещам в момента....
За кърменето - кърмя сутрин, вечер и нощем предимно и чат-пат през деня за приспиване... До кога ще продължаваме - не знам, но човека си търси...
Любима играчка май нямаме - или пък може би имаме - мама. Заспива само като ме е гепнал за косата или ухото, ако легне баща му с него настава един рев на обидаааааа, ужас  Mr. Green Иначе е фен на бутилки всякакъв вид. С играчките почти не се заиграва, само хваща и хвърля. Кефи се на няколко реклами - ако сменим канала по време на рекламата с Азис Mr. Green - настава обиден рев.
Мишелин, големи премеждия:)))
Бягам, че у дома настана анархия:)

# 139
Е, Хотмаме, добре че се появи, че до Нова Година няма да можем да изпишем темата!
За противогрипната - няма да слагам нито на себе си, нито на някой друг. Аз веднъж си слагах и после цяла зима хрема и .....абе, ужас. А за детето - в никакъв случай, мисля, че вместо да му помогне да гради имунитет, организма и ще свикне да чака помощ отвън за борбо с болестите.
За Първия Рожден Ден - мисля, че ще направим весело детско парти, не ме интересува ще помни ли, или не! Искам аз да го помня, и ще поканим приятелчетата от квартала -99% форумски бебоци!  Hug Даже мислех да предложа да направим един съвместен РД на Декемврийчетата (така направиха септемврийчетата и октомврийчетата ще правят), поне на тези в София, ако другите нямат възможност да дойдат! Но като гледам как на никой не му се прави парти Sad
За прощъпулника - ще правим като проходи стабилно Калина, засега се отпуска само за по една крачка, и нито стъпка повече hahaha
Любима играчка - май няма - има едно мече, което гушка, но не бих казала, че и е чак любимо. ПРеди заспиване гушка мен (защото зъспива сучейки) baby_neutral Но ако има изцедена кърма, може да заспи и с всеки друг. Играес играчки, но предпочита пластмасови бутилки и чаши, и въобще всичко, оето не е за игра - клавиатурата, мишката, лампичките на кутията под тях Laughing
За кърменето - кърмя, предимно преди сън и през деня още 1-2-3 пъти както дойде и през нощта, като започне към 6 часа, и до 8 почти непрекъснато суче, но май повече за залъгване. Супи и пюрета хапва с кеф. Не желае да опитва дори всякакви там попари, грисове и т.н. Не знам какво да и давам вече за закуска!
Но иначе сме добре!Здрави сме, а май това е най-важното!
Поздрави от нас!   bouquet
Днес май наистина няма да става за разходка!

# 140
Здравейте!Днес май ще си стоим цял ден в къщи-навън е доста кофти времето Sad
Снощи се понаспахме и двамата-само веднъж се събуди,гушнах го да суче и обратно в хоризонтално положение WinkДобре сме ...
За противогрипната ваксина-не съм се ваксинирала до сега и нямам намерение,нито пък някой член на семейството...
За първия рожден ден-смятаме да си поканим наши приятели,някои от които са с малки дечица,а с бабите и дядовците ще се съберем отделно,за да няма пренебрегнати
Обаче не се знае дали ще се получи,защото се очертават празници,няколко почивни дни и някои от плануваните гости може да пътуват...ще видим
Правде,идеята ти много ми харесва Peace
Прощъпалник в скоро време не се очертава да правим,на мама мързеланкото няма намерение да се пусне сам да ходи,по-добре му е като си подскача,само кръст да има човек да го държи Wink
Кърмя го и аз още Simple SmileГлавно сутрин и вечер,през нощта и понякога преди следобедния сън.
Иначе яде пюренца плодови,месни,зеленчукови домашни,каша от просо и импровизирана попара от овесени ядки,сухарче,сиренце и АМ,понеже попарата в оригиналния вид не я и помирисва.Търся елда на пазара,но не мога да открия.
Любимата му играчка е тази
http://www.bgphoto.net/Image.aspx?PhotoId=2394164
Казва се Станислав Христов Христосков-много го обича и страшно се забавлява като му мърдам ушите LaughingИначе има и други,но най-много си играе с дистанционното,нашите телефони,кутията с кърпичките Памперс и една музикална плюшена луна,с която редовно пее...
И Боби много се забавлява като гледа рекламите,в този момент забравя за всичко останало.
По принцип си бърбори разни негови си неща,но умее да казва та-та,ба-ба или ба-бу,ма-ма,ка-ка,така-така,бръмчи,като папка казва-мням-мням,пляска с ръчички,маха за здрасти и чао,показва колко голям ще стане,приспива се сам с нани-на...
Леле,ама и аз съм доста обстоятелствена,хайде стига толкова Stop
Целувки на всички Heart Eyes

# 141
  • Добрич
Честити 10 месеца на Стени! Да е жив и здрав и да слуша и радва мама и тати!

Едно подаръче  Wink -

Честити 10 месеца и на Симонка на Кокита! И тя да е жива и здрва и да расте красива като мама!  Wink

Ето и за Симонка -

На Хотмама ще отговоря малко по-късно, че сега имам работа!  Hug

# 142
  • София
Здравейте  wavey.
Хотмамче,наистина добре,че се включи за да се пораздвижи малко темата Laughing.
Противогрипна ваксина,няма да слагаме.
Първия Рожден Ден,ще го празнуваме вкъщи само тримата.Евентуално можем да поканим едно семейство,което имат детенце на 14 месеца,но ще видим.През март ще си ходим до София за две седмици и тогава мисля да съберем децата в някое заведние и да се позабавляват.Ще му направим нещо като рожден ден,но малко по-късно Mr. Green.
Прощапулник,ще му направим,но като започне стабилно да ходи.Сега му е още рано.
Кърменето,за съжаление от 10 дни не го кърмя заради мойте болести.От антибиотиците дето пих кърмата ми страшно намаля,независимо че се изцеждам Cry.Искаше ми се още два месеца да го кърмя,но ще се радвам на всеки следващ ден в които го храня с кърма.
Любима играчка,дистанционното за ТВ и един кабел (с него дори спи) Mr. Green.Рекламите Дани също ги гледа с голям интерес.Дори понякога само като чуе,че започват се буди за да ги гледа.
Следващо бебе,защо всички пропуснахте този въпрос newsm78 Wink.Планираме след като си дойдем от България,от април нататък да работим по въпроса за следващо човече.
LadyAutumn,Дани пък си има само едно зъбче tooth,май наистина ще да е от Зимафлуора Mr. Green,защото аз му го давам от както направи 10 дни.
 smile3501 на Инес за първите стъпки.
Честит 10-ти месец на Симонка и Стени!
Чао и приятен ден  bouquet.

Последна редакция: пн, 16 окт 2006, 16:02 от Марти

# 143
Честито на всички дребни walker-и и техните майки!!!   bouquet
Честито и на мини-рождениците!  Hug
Да отговоря на въпросника и аз:
Противогрипна ваксина - ще пропуснем. Може само аз да се ваксинирам  newsm78
РД - сигурно ще правим детски, защото много хора около нас са с малки деца.
Прощъпалник - като хване пътя  Mr. Green
С кърменето приключих още лятото   newsm44
Играчка - любимата е един плюшен молец (или някакво друго инсекто) на име Жужа. Тук си играе с него: http://images09.snimka.bg/000956610-big.jpg
Следващо бебе - понякога много искам, понякога си мисля, че съвсем ще откача  #Crazy
Чакам оценките по мейла или на лични  Mr. Green
Не мога да повярвам - на 8-ма страница сме! УРАААААААААААААААААААААААААА

# 144
Здравейте мами и бебета   bouquet
ЧЕСТИТО НА ПОРАСНАЛИТЕ С ЕДИН МЕСЕЦ БЕБЕШОРИ !!! hbday baloni
да се отчета и аз  Laughing
за ваксината не съм мислила,ще видим какво ще каже педито  newsm78
РД-ще се съберем приятели плюс двете баби и дядото Mr. Green
прощапулник мисля да правя след седмица или две ,Льона от началото на 9 месец се пуска и ходи сама nuts
с кърменето приключих преди два месеца
любима играчка май няма  newsm78
второ бебе в близките 2-3 години не мисля да имам
имаме две зъбчета и чакаме трето  Grinning ,през ноща не спим  Confused
ами това е ,лека вечер на всички Hug Hug Hug

# 145
Здравейте всички!  bouquet
И такааа, да се отчетем:
Зъбите ни са три броя, но от време на време е много неспокоен, та очакваме включване скоро...
Супа още не съм давала в класическия й вид, но скоро и това ще стане. Сокове давам от прясно изцедени плодове, но не наблягаме на тях.
Ходенето още се осъществява с помощта на мама или друг ентусиаст,... който не се бои от болката в кръста Wink Придвижва се също и като се държи за мебелите, но мен все ме е страх, че ще се разбие в някой ъгъл Rolling Eyes
Противогрипна ваксина не смятам да слагам, съгласна съм с Правдето за имунитета. Много ме притесняват и мен кихащите и кашлящите по транспорта и въобще на обществените места, а ние не сме от тези дето си стоят вкъщи и не знам какво ще правим newsm78
За първия рожден ден вече сериозно обмисляме детско парти с много дечурля. Не мисля, че трябва да се пропуска възможност за детски празник, но не в стил сватба - за бабите отделно по торта и това е!
При нас кърменето си е все още сериозна част от менюто - сутрин, следобед, вечер и нощес по няколко пъти (от 1 до 7-8!). Надявам се да нямам проблеми до годинката, а след това - каквото сабя (=цица) покаже Joy
Любима играчка няма, но всичко на възрастните му е безкрайно интересно (най-вероятно никого не изненадвам Wink). Рекламите, жицата на телефона, мобилните са явно класика в жанра. Обожава да си играе с ключа на лампата - може да я включва и изключва до вдругиден, а бравите на вратите са мноого занимателни,... лошото е че е необходим "кран" за тях Crazy
За ново бебче засега мислим че е рано, но след няколко години ще направим каквото зависи от нас Laughing
Е, хайде стига, че и аз се разписах надълго и широко Embarassed
Приятна вечер!

# 146
Не знам дали сте обърнали внимание, може би ще е от полза (за съжаление само за Сф мамите):

От 17.10.2006 г. NUK България започва нова инициатива
безплатни консултации за начина на хранене на вашето бебе и варианти за разрешаване на налични нарушения на хранителните механизми

Консултациите ще се провеждат всеки вторник от 10 до 12, в централния офис на Беболино ООД - официален представител на NUK за България

За информация:
- тел. 955 75 00 и 855 07 06
- мейл адрес gedi@datacom.bg

Консултациите ще бъдат водени от Нина Йорданова - логопед,  хранителен терапевт от Виртуални кабинет за родителски консултации.

Ако някоя от вас отиде, после да разказва.   bouquet

# 147
  • София
Хайде да се отчета и аз от името на Надето  bowuu

Храненето - супата, доколкото знам, е най-полезната храна за стомаха не само заради хидратирането. Това, разбира се, по никакъв начин не се отразява на нашия режим на хранене. Wink Надето вече стабилно си е на детска кухня и тия хора, за мое огромно учудване и изключително удовлетворение, продължават да готвят все тъй вкусно. Храним се общо 4 пъти на ден, като сутрин и вечер й давам АМ, на обяд - от кухнята, следобяд - или десерта от кухнята, или каша. На обяд освен яденето (второто) изяжда и 1 кафена чашка кисело мляко за десерт (неподсладено), а понякога й давам и бульончето от супата. Сокове не давам  newsm78, но си изяжда поне по 1 бурканче плодово пюре на чичо ти Ганчев всеки ден.   Yum

Ваксините - от край време противогрипни ваксини си слагат само родителите ми, щото възрастни. Напълно подкрепям мненията, че най-добрата защита си е естественият имунитет.  thumbsup

Първият рожден ден - честно казано, хич даже не съм и мислила по въпроса...   smile3555 Може би защото не ми липсва детска компания?  fiuuuuuu Със сигурност няма да каня други деца - връстници на Надето.  no А и дали изобщо ще се кани някой - не знам...   33uu

Прощъпулник и аз планирам да правим след като Надето се закрепи стабилно на крака. Ако ми позволите, ще ви дам един съвет - записвайте си какво са сграбчили човечетата. Колкото и да е невероятно, се забравя...  Heart Eyes

Не кърмя от юни месец.  Peace

Любимата играчка си мисля, че е онзи комплект с чашките, дето влизат една в друга. Мноооого се занимава с тях. А и с кака й пада бая игра - голяма са любов dancing

Ново бебе категорично не ми влиза в мислите дори, не и през следващите 8 години  hahaha Макари че на децата май им хареса - Еми си има жива кукла   remybussi , а за Хари Надето е тази, която съсредоточава моето внимание, та той си прави каквото си поиска:  smile3559 smile3540  smile3542 Все вика "абе, ти бебе нямаш ли си, че се занимаваш с мен?"   wait

newsm65

Хайде, очакваме следващото масово допитване, аджеба тази форма на отчитане допринесе за по-висока активност на мамите-декемврийки.  Hug

Лека нощ!  smile3524

# 148
Здравейте!Надявам се да ми позволите да се включа във вашата темичка.Ние сме родени на 28,12,2005 и се казваме теодор.Сега тежим 9,600 и сме само 71,5 весоки.Имаме 2 зъба и пием зимафлор отдавна.Чета че от него не избиват зъбчета и май ще го спирам.мляко не иска и да погледне но всичко друго си хапва с апетит.ходим за една ръка но като го пусна стоим малко сами и немърдаме нито крачка.Но с проходилката просто летим.Супи и манджи обужаваме и много мразим да спим.На всички мами желаем лек ден с малките шекерчета.

# 149
Мами пуснете ме и мен тук във вашата темичка...Моят бебок се казва Кристиян и е на 10 мес и 1 ден:))Има 5 зъбчета и вече се пуска да ходи сам...нашата лекарка ни посъветва да направим противогрипната ваксина и аз смятам да и се доверя,но имам едно въпросче.Колко от вас са слагали противоминингитна ваксина на децата си?Тя не е задължителна,но знам,че е за препоръчване....и оше някой може ли да ми каже в Пентаксима има ли минингит?Благодаря ви и се надявам да ни приемете във вашата сплотена групичка Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт