ДЕКЕМВРИйското човече есента посреща вече!!!

• 10 453
  • 280
  •   1
Отговори
# 195
Привет с един постинг и от нас със Сиси
Честито на порасналия Боби, на проходилия Иви и на озъбения Жорко   bouquet
Тя ми е сополива и особено първата нощ след разхремването направо се будеше на по петнадесет минути. Сега да чукам на дърво е по-добре, но още е сополива и като кихне, ужас ви казвам - по пет сантиметра сополи вади  #Crazy И то едни такива гъсти и зелени....
Прощъпулник - не се очертава май скоро. На няколко пъти направи по 2-3 крачки, но още е много нестабилна и онзи ден в едно такова пускане получи контузия - пльосна се милата по лице, удари си жестоко брадичката и й тече малко кръв от устата  Cry Беше ми много гадно. Плака доста и сега понякога когато загуби равновесие почва да скимти, явно още помни какво й се случи. Сега не смея да я оставям да ходи сама.
Рожден ден - не съм го планирала още. Може би в тесен семеен кръг, че ще е и точно преди Коледа  newsm78 Ще го мисля още.
Друго бебе - искаме, но не сега. Смятаме че е рано още. Ама както се казва - не се знае, знае ли се  Simple Smile
Любима играчка - няма. Понякога играе с един голям плюшен заек и даже вчера нещо му се обясняваше с любов и налиташе да го целува  Hug Много ми е сладка като целува - отваря устичка и бавно се приближава към обекта  Laughing
Ваксини - не. Категорично!
LadyAutumn - по въпросите с кухнята карам подред
- мисля че имаше при нас период на адаптация 1-2 дни. В началото май й бяха малко странни, а сега не ще да  погледне купешки пюрета.
- в супите във Варна слагат варен жълтък, понякога късчетата са доста големи, но мисля че не застройват, бистри са.
- в кремчетата мисля слагат прясно мляко

Лека нощ, бегам да спя   bouquet

# 196
  • Бургас
Добро утро в изборния ден и от нас!
Гласувахте ли вече? Тук вали и ние ще поизчакаме с излизането.
Зечова, ние купихме на Инес същото столче като на мимишка. Много е добро! Моите критерии бяха - 1. да е със сертификат, че отговаря на стандартите / това е едно червено-оранжево етикетче с надпис EC 044 R / - няма ли го,значи стола не е минал тест за сигурност, например Бертони са по-евтини и нямат тест/; 2. - да е със степени на облегалката, защото като заспи бебето е по-удобно да е полегнало, а не седнало /например на Чико столчетата за тези кг. нямат позиция/ и 3. да не е безбожно скъпо - това е на цена ок. 200 лв., която е една от най-ниските за това качество. Като недостатък на това столче, след като вече го употребяваме почти 2 месеца е регулацията на коланите, просто 2-та колана са свързани и се дърпат от единия към другия и малко трудно се изравняват и закопчават, не го обясних много добре, но понеже първото ни столче-кошница /от 0-9 кг/ беше с отделни колани се закопчаваше много по-лесно и затова сега това ми е по-неудобно. Дано да съм ти била полезна.
Лейди Оутъм - при нас нямаше адаптация, като дадох първия път още, манджата много и хареса и отваряше уста, докато свърши. В нашата кухня супата не се застройва, но аз вземам за 1-ва група - от 6 до 9 м., нищо че сме на 10.. Десертите се правят със сухо мляко, но аз и без друго не ги давам.
Целувки и прегръдки от нас!

# 197
Dani_na_Sisi, sanimama,

Благодаря ви за отговорите!   bouquet
Ще чакам и другите момичета да се включат!

sanimama, само едно доуточнение:
... но аз вземам за 1-ва група - от 6 до 9 м., нищо че сме на 10..
Може ли да се избира групата? На мен нищо не са ми казали за това?

# 198
Ine много ми е дълуг новия ти ник, затова карам със стария, в провинцията има групи за кухнята, там правят и пюрета, но за нас софиянци това не важи, тук се почва от 10 месеца и нема групи.

# 199
Още сме със сополиииии ..... Sick #Crazy Sick Ей, ако на всеки зъб сополясваме, направо незнам как ще ги изкара всичките  #Crazy...
Ине, период на адаптация и ние имахме, но не при Стени (той си хареса и възприе манджите веднага), а при мен - докато нацеля кое кога да давам. Другите два въпроса трябва да ги зададеш в кухнята, откъдето ще вземате храна, защото навсякъде е различно. При нас няма групи - храна е една, от теб зависи кога ще прецениш да почнеш с нея. И за съжаление, съм почти убедена, че супите се застройват(защото така изглеждат) с цяло яйце, а кремчетата се правят с обикновено прясно мляко. Веднъж направих опит да попитам, но никой не се направи труда да ми отговори, че имало опашка от чакащи за получаване на храна.. Crossing Arms

# 200
Още сме със сополиииии ..... Sick #Crazy Sick Ей, ако на всеки зъб сополясваме, направо незнам как ще ги изкара всичките  #Crazy...

Елси, и Фаната е сополива от няколко дни. Мъча я с помпичката, но поне успявам да изкарам нещо. Слагам и капки (за съжаление не знам какви), приготвени по рецепта в аптеката и физ. р-р. Така поне нощем диша детето и спи.

... И за съжаление, съм почти убедена, че супите се застройват(защото така изглеждат) с цяло яйце, а кремчетата се правят с обикновено прясно мляко.

Добре де, нали белтък не се дава преди поне година. А прясно мляко?! Нали се работи по рецептури, съобразени с възрастта и т.н.?!
Както и да е, това е един от въпросите, по които работи сдружението.

# 201
аз в нашта кухня питах с какво готвят дали с прясно мляко и лелката ми отговори че принципно със сухо мляко фризо-някакво си ми каза, но същия ден били сготвили с прясно мляко, поради липсата на сухо. Но аз си мисля че такова изобщо не ползват, освен за алергичните деца естествено. Супите и при нас са застроени.А да ви питам при вас готвят ли леща и боб, щото в нашта кухня вече и двете присъстваха в менюто
айде отивам да се оправям и да ходим да гласуваме, по късно пак ще се включа

# 202
Здравейте мами,как сте,гласувахте ли?
 smile3503Ние се прибрахме от разходка и Иви изморен от ходенето-спинка!
В нашата кухня десертите са със сухо мляко,но аз не ги давам,пробвах млякото с ориз,ама малкия не го хареса!Яде само нишесте и бисквитена торта,което е с мляко-не!Иначе кисело и плодово мляко-яде!А за леща и боб-да има,но не ги давам!Супите май се застройват,ама само с жълтък!Нали не се дава белтък до годинката??? newsm12
Период на адаптация нямахме-от първия ден ги яде с голям апетит!
Рожденния ден мисля да си го направим вкъщи с роднините,кръстниците и кумците ни!То и без това е декември и е студено....най-добре вкъщи на топличко! smile3521
Прощапулник реших да направя сега,защото Иви днес се пусна няколко пъти и направи повечко крачки! newsm44  tiptoe smile3539И утре ще правим питка и всичко останало!После ще Ви разкажа! newsm53
Кadrokosa,да ние сме близо,даже доста често идваме в Добрич!Може да се видим!Даже на 4-ти ще ставаме кръстници на приятели,които ще се женят там!  loveuuu
Кokita ние също сме на МАМИА и съм доволна!
Любима играчка нямаме-играем с всевъзможни простотии!  33uu
Искам аз да ви попитам,понеже нашите бебенца са декември-кога ще правите кръщенето,как и къде?[/color]
Целувки на всички!!!   love001 lovekiss 55

# 203
  • Бургас
Може ли да се избира групата? На мен нищо не са ми казали за това?
В Бургас може, но явно навсякъде е различно. Наистина е най-добре да питаш как е във вашата кухня.
В тази връзка да ви питам, пасирате ли допълнително храната от кухнята? Аз да, въпреки че не я правя съвсем гладка, но иначе Инес се мръщи, а понякога като че и се гади от по-едри парчета. Иначе дъвчи, но манджите все още предпочита да ги гълта направо, без много усилия.
Весе, ние вече правихме кръщене, на 6.09., беше много хубаво тържество! Инес се държа геройски в църквата и поплака само когато попа я взе да я къпе. Сега следва първото причастие някоя неделя.
Какви са тези пелени МАМИЯ? Май само аз не съм ги чувала. Ние сме на Памперс от раждането и съм много доволна. Чух, че имало фалшификати на пазара, може би те пропускат.
Още не сме гласували, тук не спира да вали...

# 204
Здравейте мами на декемвриййчета!
Искам само да ви кажа, че това са страхотни дечица. Имам двама сина, родени на 2.12 и на 15. 12, а мъжът ми е на 12.12. Най-любимите ми хора на света. Страхотно чувство за хумор, красавци, умни и разсеяни - обожавам ги!

# 205
Привет и от мен!   bouquet
При нас продължава да няма нищо ново. Включително продължаваме да нямаме никакви зъби  Mr. Green
От утре Магариня е на детска кухня. А миналата седмица на няколко пъти получи киселини (уригваше се и плюеше 1 час след всяко хранене  newsm78) и дофторката ни изписа натриев цитрат. За сега помага. По този повод въпросите на Инето много ме вълнуват  Mr. Green
Памперси - от доста време сме на Молфикс и съм много доволна. В Пикадили 52 бр. струват 16.55 лева (размер 4, отговаря на 4+ на Памперс). Мамиа съм виждала само във форума - кажете къде се продават  Hug
Това е от нас.
Софийските мами, в борисовата градина са направили нова детска площадка, в която има катерушки, люлки и пързалки и за нашите мъници. Маги много се кефи  Mr. Green

# 206
  • София
Хей хай!
 wavey

В началото да се похваля - днес напипах избилото първо горно ляво зъбче на Надюшата!!!  newsm47 Бре, 3 месеца го чакаме!!! Whistling И така, поникналите зъби стават цели 3 броя!   newsm44

За кухнята (Инето, ама наистина много дълго това есенно име... Wink ):
1. май не е имало нянакъв особен адаптационен период. Но и, както нееднократно съм писала, яденето от нашата кухня е мноого вкусно. Аз като че ли разбрах защо Wink - те съществували от септември!!!  newsm78
2. аз съм последният човек, който е наясно със съдържанието на манджите, но категорично съм на мнение, че нашите супи не се застройват. Виж, супа леща са давали, и аз бях учудена. Още по-учудена бях, когато Надето яде зеле.  Shocked
3. Аз питах относно млякото и да, готвят с прясно мляко.

За памперсите МАМИЯ и аз чувам само във форума. Само аз ли ползвам памперсите на CLEVER? Не че са особено на сметка, но по сравнение с Памперс и Либеро са по-евтини. И са достатъчно добри.  thumbsup Препоръчвам. Аз ги използвам за през деня, а през нощта все пак си слагам от гореспоменатите утвърдени по-скъпи марки.   yes

Ех, Пачи! Браво на моята приятелка Маги!  Heart Eyes  Дано тази детска площадка се запази (поне) до пролетта! Борисовата ми е малко далечко. А и все пак зимата чука на вратата вече, нищо, че не й отваряме...  red

Лека нощ на всички!
 Hug

# 207
  • София
Здравейте Hug.
Честито на всички които имат повод за празнуване!
Памперсите,използваме само на "Памперс" и съм много доволна от тях.Бяхме купили на две други фирми,но като "Памперс" няма други newsm10.
Кръщенето,трябваше това лято да го направим,докато си бяхме в България,но не остана време Embarassed,та другото лято ще бъде.
Понеже стана дума за първия рожден ден и искам да ви питам за тортата,ще дадете ли на бебо от нея,като се има в предвид,че е направена от яйца,масло,мляко и такива продукти,които бебетата ни още не са яли?Аз мисля Thinking за някаква алтернатива на тортата,хем да може да "духне" свещичката,хем да може и да си хапне,но досега нищо не ми хрумва.Ако имате идеи,ще се радвам да ги споделите Hug.
Искаше ми се още да попиша,но Дани е на друго мнение.
Чао засега  bouquet.

# 208
Здравейте мамета!
Честито зъбче на Надето! smile3501
Ние днес правихме прощапулник и Иви си избра ключовете на колата и химикал! newsm44 После раздавахме питка на съседите,и толкова се измори,че сега спи дълбок сън! smile3524
За тортата-незнам каква би била без тези продукти,но ако им дадем малко(1-2 хапки) от нормална торта с всичко,нищо няма да им стане!Е,пак всеки си знае детенцето нали,ама...да не чуе дявола,аз му давам от всичко да си куса по 1-2 хапки и нищо му няма!
За кухнята-боб и леща сме имали в менюто,ама зеле-не!Но от нас си е кусвал и яде!Не пасирам храната,само ако ще излизаме и ще го храни свекито-тогава,иначе нищо не пасирам,а мачкам с вилица!
Аз си мисля да кръстя Иви или на 1 юни,или на 15 август!Още мисля коя дата да избера! newsm78
Сега ще ви кажа Чао  защото трябва малко да поспя за утре!
Лека нощ на всички! lovekiss

# 209
Хайде едно включване и от нас, че да не заседне пак темата  Mr. Green
Пелените, които ползваме са Хъджис. Бяхме на Памперс до към средата на четвъртия месец, но Сияна се изрина и се оказа, че е развила някаква алергия към Памперс, нямам идея защо се прояви толкова късно   33uu тази алергия. Доволна съм от Хъджис.
За тортата за рожденния ден - аз съм давала на Сиси малки късчета от блат на торта, когато ние сме яли такава, защото тя пряви желание да опита. Въобще тя иска да си опита от всичко, което ядем. До сега е понасяла всичко много добре, да чукам на дърво. Не прекалявам обаче с нищо - просто да си опита. Най-ужасно беше положението с един сладолед - страшно много настояваше да опита, а после се искаше да го пусне, раздели се с него с рев. Нямаше лоши последици и слава Богу  Praynig
Искам да направим кръщене, но още не сме решили кога да е. Със сигурност обаче ще е през лятото.
Относно храната от кухнята - във Варна не са давали боб, леща или зеле, въобще никакви тежки храни  Naughty поне за първа група, в която сме. В супата обаче винаги има жълтък, видимо много твърдо сварен, а крема със сигурност е с прясно мляко. Сияна ги понася добре. Храната е много вкусна. Особено супите   Stuck Out Tongue Winking Eye Аз най-често ги пасирам един сухар и така ги давам. Имам само две забележки - първата е че често пъти жълтъка е на големи късове, понякога има парчета от четвърт жълтък и втората е че не белят пипера, а люспите давят Сиси. Иначе съм доволна.
Лека нощ

Общи условия

Активация на акаунт