Раздяла заради друг мъж

• 18 306
  • 583
  •   1
Отговори
# 120
Най-разумното и щадящото е да се преместиш с детето някъде - ако нямаш пари за квартира, тогава приятели, роднини, някой ако има временно празно жилище - за няколко месеца. Не разбирам как баща-алкохолик с едно изречение настройва детето срещу теб, имахте ли достатъчно добра връзка с детето преди това? Както описваш бащата, не виждам как е успял да спечели доверието на детето... Между другото, докато си консумирала връзката с другия мъж, детето къде е било? Едва ли по интернет сте я развили...

След 3 месеца отидете при новия мъж. А детето трябва да разбере защо се случва това, преведено на негов език.

Аз никога не бих оставила детето си при човек, който пие редовно и няма работа, а и явно не иска да има. И адвокат няма да го остави. Освен ако нямате провинения, за които не казвате.
Мисля, че имам здрава връзка с детето си. Това, че е много привързан към баща си предполагам, че е заради обстоятелствата в последните години, когато все има огромни интервали между работните места. И поради тази причина все той го гледа когато е болен, щото си е вкъщи. Взима го по-рано от детска и училище, защото допреди няколко месеца бях на друго работно място, и свършвах в 17:30-18.00 и не успявах. В очите на детето той е добрия, защото го взима по-рано и го води с него при приятели на по бира. Защото му купува всички ненужни глупави неща, които аз съм отказала. Нищо, че не може да си го позволи. Просто после вдига рамене при идването на сметките. Защото пристъпва режима, който съм създала аз, когато ме няма за хранене, стоене на телефон и телевизор. И защото се разправя пред него с мен всяка вечер, че няма нищо нередно в това да си догледа някой филм и да легне по-късно. Ще се наспи.
В очите на детето, той е доброто ченге.

ами, съжалявам, че ще го кажа, ама вие сте си виновна. Аз с бащата на детето съм имала многократни скандали заради подобни неща, докато беше малка и можеше да възпита у нея нещо, което аз преценявам като нередно. Включително му забраних да говори с нея в период, в който й се обаждаше, за да я накара да прави нещо си в някаква компютърна игра, тъй като е на таблета й, а него го няма. Тя го правеше, за да му угоди, вместо да си учи уроците. И на бабите забраних да я виждат, когато се налагаше да бъде на диета, а те тайно от мен й даваха шоколад. Та... преценете си приоритетите...
Че аз съм си виновна, то е ясно.
Не знам как да забраня нещо на човек, който не желае да ме чуе и не смята да се съобрази. Не е и убеден, че е нужно.

# 121
Трябва да го черпиш този твой мъж - добре, че е вземал детето рано, та да имаш време и ти да се "погрижиш" за себе си! Значи и теб те е устройвало, не ти е пречело, че прибира детето рано и го води при приятели на бира. Само не казвай, че не ти е харесвало, ама нямало какво да направиш! Теб изцяло те е устройвало, дори пускаш веселяшки емотикони, обяснявайки как има място за чашите на масата до настолната игра. Браво и на теб! Сега изведнъж не те устройва, защото искаш да си с Чичо Минчо. Как разреши детето да го гледа баща-алкохолик толкова време, та чак и алкохолик с треперещи ръце, започващ да пие още преди обяд? Учителка, която не знае дали човек с треперещи ръце е ВЕЧЕ алкохолик? Моля, моля, явно си проспала инструктажите за признаци на алкохолизъм при родители. Май беше писала, че баща ти обича чашката. Тогава няма начин да не знаеш признаците.
Бащи ми започна да пие повече, след като аз и брат ми вече не живеехме там. Той пие, става агресивен понякога и се крие, че го прави.
Тук случаят е друг - няма агресия, напиване и не смята, че е нередно.Даже ми заявява, че може и без пиене, но си му е гот да си пие всеки ден. Количествата са различни, при единия малко и долу и става страшно, при другия много и без видими отражения, освен треперещите ръце.

# 122
  • София
Ако изобщо си готова да погледнеш ситуацията по-трезво, а не през призмата на голямата любов, е най-добре предвид предстоящите разправии за детето, да си намериш жилище под наем или да отидеш при родителите си с детето. Не при новата любов. Лобювникът, ако те обича, ще се отдръпне малко. Иначе само ще има да патиш и те чакат големи циркове. Достатъчно голяма попара си надробила, ако дори половината от това, което си написала е вярно. КротнИ се малко, голямата любов няма да избяга, а ако избяга, значи не е била голямата любов! Имаш много по-сериозен проблем с мъжа си заради проблемите с алкохола, спорадичното му работене и т.н.

# 123
Ако изобщо си готова да погледнеш ситуацията по-трезво, а не през призмата на голямата любов, е най-добре предвид предстоящите разправии за детето, да си намериш жилище под наем или да отидеш при родителите си с детето. Не при новата любов. Лобювникът, ако те обича, ще се отдръпне малко. Иначе само ще има да патиш и те чакат големи циркове. Достатъчно голяма попара си надробила, ако дори половината от това, което си написала е вярно. КротнИ се малко, голямата любов няма да избяга, а ако избяга, значи не е била голямата любов! Имаш много по-сериозен проблем с мъжа си заради проблемите с алкохола, спорадичното му работене и т.н.

смело давате акъл, ама то един живот се живее...

# 124
  • София
Аз да допълня въпросите: Новия мъж разведен ли е, има ли други деца, ако да - какъв пол и на колко години са, къде живеят, колко време в годината са при него, ако изобщо ги взема; той би ли ти гледал детето, ако ти си на работа до късно и физически не можеш да го вземеш от у-ще/занимание или докато е болно?

# 125
Sorscha, ситуацията ти е толкова често срещана.В случая ти си взела решението и сега всичко зависи от теб.
Колкото по-рано се отделиш САМИ с детето, толкова по-добре. Вече си създала "отровна среда" за всички ви.
Квартира и много време прекарано с детето да си върнете близостта. Новата любов на този етап я дръж далеч от него.
Съжителство с новия мъж на този етап ми изглежда абсурдно ако детето ти е важно.
Търпение с малки крачки ще си наредиш живота. Но разчитай само на себе си!

# 126
  • София
Човек и едно дете има в случая. Кое е по-важно - една любовна история, която може и да не се състои или интересите на детето?

# 127
Ще опитам още веднъж с въпроса от предните страници, за да се опитам да си изясня тая заплетена история. Какви са били отношенията ви с новия мъж преди да се залюбите и по какъв повод детето го познава? Има значение как ще го възприеме после като "заместител'' на баща.
С новият мъж работихме заедно по един проект в предишната ми работа. На сегашната работа съм от няколко месеца. Детето е изявявало желание да идва с мен при различни интересни дейности, които са ми позволявали да водя и моето дете. Прекарвало е с него(не насаме) доста дни и часове.

# 128
вижте, влюбена в друг мъж - искате да избягате от мъж, когото вече не обичате и то най-вече защото сте намерили друг. обаче имате дете във възраст, в която все още може да му прецакате разбирането за живота. не се оправдавайте, че не можете да ограничите вредното влияние на бащата - да сте си заминали по-рано, защото не сте одобрявали това, а не сега, когато сте влюбена в друг. много е важно един родител, независимо от пола, да се чувства добре и обичан, повечето хора го осъзнават. вие не сте разбрали, че е можело и трябвало да постигнете това много преди да намерите друг мъж.

# 129
Аз да допълня въпросите: Новия мъж разведен ли е, има ли други деца, ако да - какъв пол и на колко години са, къде живеят, колко време в годината са при него, ако изобщо ги взема; той би ли ти гледал детето, ако ти си на работа до късно и физически не можеш да го вземеш от у-ще/занимание или докато е болно?
Да, разведен е от скоро.
Има друго дете, но се е оженил и създал дете веднага след пълнолетие. Детето му не живее при него, защото също е пълнолетно.Не се е изнесло, заради развода му, а преди това.
Да, би взимал и гледал моето дете, още повече, че се познават и имаха до този момент много добри отношения.

# 130
  • София
Ти сериозно ли? Тези приказки за щастливия родител хич не ги купувам, защото са от типа самоуспокояване и успокояване на съвестта. А ако не се беше влюбила в друг щеше да седи с детето при мъж, който не работи, пие от обяд, ръцете му треперят и води детето със себе си на чашка с приятели?

# 131
вижте, влюбена в друг мъж - искате да избягате от мъж, когото вече не обичате и то най-вече защото сте намерили друг. обаче имате дете във възраст, в която все още може да му прецакате разбирането за живота. не се оправдавайте, че не можете да ограничите вредното влияние на бащата - да сте си заминали по-рано, защото не сте одобрявали това, а не сега, когато сте влюбена в друг. много е важно един родител, независимо от пола, да се чувства добре и обичан, повечето хора го осъзнават. вие не сте разбрали, че е можело и трябвало да постигнете това много преди да намерите друг мъж.
Така е. И това е моя грешка.

# 132
Съгласна съм, затова и се отдръпна и не се виждаме физически, за да си оправя нещата спокойно и да не усложнява нещата и дразни човека около мен. Обаждам се, когато мога. За да поговорим и да ме подкрепи морално.

смело давате акъл, ама то един живот се живее...

# 133
  • София
Авторке, мислите ли, че в момента получавате нещо смислено и градивно от тази тема? Виждате ли смисъл и в това да се обяснявате и оправдавате на една тумба негативно настроени непознати?

# 134
Трябва да го черпиш този твой мъж - добре, че е вземал детето рано, та да имаш време и ти да се "погрижиш" за себе си! Значи и теб те е устройвало, не ти е пречело, че прибира детето рано и го води при приятели на бира. Само не казвай, че не ти е харесвало, ама нямало какво да направиш! Теб изцяло те е устройвало, дори пускаш веселяшки емотикони, обяснявайки как има място за чашите на масата до настолната игра. Браво и на теб! Сега изведнъж не те устройва, защото искаш да си с Чичо Минчо. Как разреши детето да го гледа баща-алкохолик толкова време, та чак и алкохолик с треперещи ръце, започващ да пие още преди обяд? Учителка, която не знае дали човек с треперещи ръце е ВЕЧЕ алкохолик? Моля, моля, явно си проспала инструктажите за признаци на алкохолизъм при родители. Май беше писала, че баща ти обича чашката. Тогава няма начин да не знаеш признаците.

Да бе, алкохоликът гледа детето, като е болно...

Ти като учителка си с толкова много отпуск и възможност за взимане на болнични, вярно ли единственият вариант ти е да го тръснеш на бащата да го гледа и после са го плюеш и да обясняваш ехидно колко бил отзивчив, ама за нищо не ставал иначе.

Ами, изнасяй се при новия, да видим тогава кой ще ти гледа детето. Така и не каза новият има ли деца, които услужливо да са излезли от живота му в комплект с майката?
Обясних вече, че съм учителка от 15 септември. Преди това също бях в сферата на образованието, но работех до 17:30-18.00ч. Да, вече имам варианти за отпуски и болнични. Преди нямах.
Какво значи да го тръшна на бащата? След като седи вкъщи може поне да се грижи за детето си.

Общи условия

Активация на акаунт