Раздяла заради друг мъж

• 18 282
  • 583
  •   1
Отговори
# 315
Не смятах да пиша за това в темата, но “децата са адаптивни” леко ме предизвика. В последните 13 месеца две деца (момчета) от колежа на сина ми се самоубиха. Едното буквално преди три дни, на 31.12 преди обяд. И двете ненавършили 19г., и двете от разбити семейства, с разводи и различни партньори и на двамата родители в последствие. НЕ казвам, ме само това е причината, не знам много подробности. Всеки обаче е грамотен и може да прочете статистики за ментални проблеми и прочие. Да не продължавам. Действията на родителите са повече от важни в този момента. Дано да емоционално зрели да не превръщат живота на детето в ад.

Това в България ли се случва?

# 316
# 317
Andariel , пиша от телефон и в момента не мога да извадя цитат от последните промени в законодателството, но при съмнение за малтретиране или друга рискова ситуация вече е предвидена реакция буквално за 24 часа, пък после родителите да ходят да доказват пред съда правотата си.
А рискът по отношение на детето е много широко дефиниран и включва и чисто икономически условия.
Парадокс е, че държавата вместо да подпомогне с 200-300 лв. биологичните родители предпочита да даде 900 (мисля, че толкова станаха вече) лв. на чужди за детето хора. Предпоставки за злоупотреби колкото искаш. Мисля, че миналата година имаше случай с бебе при двама работещи родители...
Но... темата ми е много неприятна и затова ще спра, приемайки, че аз не мога да чета и някои неща съм ги сънувал.

# 318
Наистина няма смисъл да се мисли и в насока бъдещи самоубийства...! Пълно е с разведени и разделени родители с нови партньори. Никой не е застрахован.

Спомням си как една съфорумка ме убеждаваше, че сред нейните познати нямало нито 1 разделено семейство. Добре, но да видим така ли ще е сред познатите на децата й след 20 години примерно? Животът е динамичен, с онлайн  общуването срещаш много повече хора дори и въщи да стоиш, като реши някой да търси нещо другаде, ходи го спри.. това е живота.

# 319
  • София
Бащатко, на пръв поглед е така, но на втори поглед хич не е така. Парите не правят децата по-малко малтретирани, ако има малтретиране. Помниш ли случая с детето в Перник, дето майка му го снимала как го бие и изпращала клипчетата на бащата? На тези хора и хиляда лева да им бяха дали, майката пак щеше да постъпи по същия начин. Детето го взеха от майката, настаниха го или в болница или в център за временно настаняване. Не им трябваше нов закон, за да го направят. Роднините са били питани дали искат да вземат детето, те са написали отказ. Бащата е заявил желание да го вземе, но той задължително трябва да мине през процедура за повишаване на родителския капацитет, защото не могат ей така да му го дадат и са прави. Ако правилно помня, тя е изпращала клиповете на бащата, а сигнала май го беше подал някой друг. Той  се благодари, че няма да го съдят, защото е знаел, че майката бие детето специално пред камера и му е изпращала клиповете.
Кой знае още колко случаи има на малтретирани деца.

не можем все да оправдаваме разводите, само защото хората не могат да се разберат или бързо им омръзва и тръгват да търсят поредната нова любов. После става каша от типа "моето и твоето бият нашето". Само на сериал е забавно.

# 320
Това, че някъде са се самоубили 19 годишни младежи какво променя нещата? Имали са депресия, или някакви други проблеми. Има много, които се самоубиват, а родителите им не са разведени. Айде да живеем като страхливи мушмороци, да се носим по течението, да нямаме право на лично щастие. Много вярно, адаптивни са децата, а и в семейството родителите са тези, които трябва да вземат решенията.

# 321
Не смятах да пиша за това в темата, но “децата са адаптивни” леко ме предизвика. В последните 13 месеца две деца (момчета) от колежа на сина ми се самоубиха. Едното буквално преди три дни, на 31.12 преди обяд. И двете ненавършили 19г., и двете от разбити семейства, с разводи и различни партньори и на двамата родители в последствие. НЕ казвам, ме само това е причината, не знам много подробности. Всеки обаче е грамотен и може да прочете статистики за ментални проблеми и прочие. Да не продължавам. Действията на родителите са повече от важни в този момента. Дано да емоционално зрели да не превръщат живота на детето в ад.

Това в България ли се случва?

Не бре, на Луната само.
Навсякъде може да се случи.
Пък пробвайте. Тормозете си децата, да видите резултати.
Аз съм била тормозена, та знам.

# 322
Ставаше въпрос, че малтретирането далеч не е единственото основание за отнемане на дете, но... няма смисъл... нищо няма да променим с тази дискусия.
И без това в този нов бизнес се завъртат такива суми, че има достатъчно и за формиране на общественото мнение в определена посока.

И за да не се отклоняваме много от темата на авторката. Имам познати в съдебните среди и са ми споделяли,  че съвсем не е прецедент през последните години родителските права да бъдат присъдени на бащата. Не е задължително майката да е наркозависима или алкохолизирана.
От моите близки познати две жени се споразумяха да отстъпят родителските права на бащите, само и само да се отърват от непоносимата атмосфера по-леко.
При едната децата са големи и практически няма значение, но при другата детето е в началните класове. Не мога да я съдя, твърди, че тормозът е бил непосилен и едва е изчака детето малко да порасне. В един град са и поддържа редовни отношения с детето. Но докато се разведат е имало картинни обяснения от страна на бащата къде и с кого си ляга мама. Да, имала е паралелна връзка след като де факто са били само съквартиранти.

# 323
Значи авторката може да се плюе, че изневерявала, а това, че бащата травмира допълнително и умишлено детето си казвайки му по най-грозен начин истината, не се коментира ? В случая най-важното не е да разбираме кой крив кой прав, а как да се пощади психиката на детето в тази трудна ситуация. И докато майката пита в бгмама, бащата най-безцеремонно го полива с вряла вода.

# 324
  • Paris, France
Значи авторката може да се плюе, че изневерявала, а това, че бащата травмира допълнително и умишлено детето си казвайки му по най-грозен начин истината, не се коментира ? В случая най-важното не е да разбираме кой крив кой прав, а как да се пощади психиката на детето в тази трудна ситуация. И докато майката пита в бгмама, бащата най-безцеремонно го полива с вряла вода.

Не плюем по нея, но и обясняваме, че това, което е сътворила и разказала на бащата не е в нейна полза и в полза на детето.

Не можем да зашием устата на бащата или да му казваме какво да говори и да не говори пред детето. Негов избор е и не е единствения .

Майката трябваше да пита в бг-мама преди да му съобщи новината, идеално преди да започне връзката с колегата. С вряла вода е поляла тя бащата, а не той детето. Бащата само повтаря разказаното от майката.

# 325
Не смятам, че тя го е поляла с вряла вода. Жените дълго говорят, обясняват, тръшкат се и опитват всячески да покажат и индикират, че проблем има. Това, че масово мъжете пренебрегват тези опити да се подобрят отношенията им изиграва лоша шега и накрая се правят на поляти с вряла вода. Пък и дори да не го е очаквал - средно интелигентен човек с грижа за детето не би си изразил така шока върху детето.

# 326
Авторката каза, че са имали разговори с бащата. Сега изведнъж той бил полят с вода, направо изневиделица му дошло, че жена му не го обича вече.
Но дори и изневиделица да беше пак не трябва да тровиш детето си.
Бас ловя, че бащата е бил поредния, който си е мислел, че жената няма къде да ходи с дете и без жилище. Ако е имало попарване с вода, то е било просто изненадата, че жената иска да го напусне. Че даже има и друг мъж, който я харесва достатъчно, че да я прибере с чуждо дете.

# 327
Нищо не е изневиделица. Проблемите се трупат като подводни камъни и ако няма комуникация и осъзнаване, в един момент ямата става голяма. Единствено детето е в "изневиделица" и най-малкото, което му дължат и двамата му родители е адекватно отношение и любов !

# 328
Въпреки това. когато са намесени деца, е излишно да развяваш новата си връзка пред партньора. Но станалото - станало. Не е фатално.

Не разбрах само дали мъжа, който обича да пие, има всеотдайна майка. Ако е така, то детето съвсем може да иска да остане при баща си / баба си. Сам мъж няма да се справи с гледането, но има ли една баба, всичко придобива един друг смисъл и ето ти ги "майчини грижи" номер две осигурени.

# 329
Въпреки това. когато са намесени деца, е излишно да развяваш новата си връзка пред партньора. Но станалото - станало. Не е фатално.

Не разбрах само дали мъжа, който обича да пие, има всеотдайна майка. Ако е така, то детето съвсем може да иска да остане при баща си / баба си. Сам мъж няма да се справи с гледането, но има ли една баба, всичко придобива един друг смисъл и ето ти ги "майчини грижи" номер две осигурени.
ИМАШЕ всеотдайна майка, която много се грижеше за него, почти като бебе. Тя почина.

Общи условия

Активация на акаунт