Раздяла заради друг мъж

• 18 236
  • 583
  •   1
Отговори
# 420
Авторке, понеже попита имало ли е жени в твоята ситуация - да, моята история е подобна - първо излязох обаче на квартира с детето, а връзка още нямах, но имаше друг човек. Имам стабилен нов брак и още едно дете. Мъжът ти дори да не знаеше за другия, в момента, в който научи пак ще ти вгорчи живота...

# 421
Някой мнения направо...как може да съдим толкова и да не можем да се подкрепяме жените! Колко са случаите на мъже оставили жените си, казвайки че нежаща межу тях и жените им не вървят от години и в същото време имат връзки от доста време...
Проблема при жените, е че се филмират и мислят много за децата, дали един мъж го прави като се събира с други жени...Травма на децата, настройване, притеснение дали ще присъдят родителските права.. и тем подобни.... Страх натрапен ни от предрасъдаците на обществото.
Пълни простотии!
А за детето кой ще помисли ? Ми тя майка му утре ще скокне на 3-ти любовник и все ще му сменя бащите и квартирите ли ? Радвам се, че истиският му баща ще се бори за него ! Явно алкохоликът е добър баща.

# 422
Дали ще поддържа жилището чисто, ще има сготвено и ще изкарва достатъчно пари да го гледа сам?

# 423
  • София
Мдам, от алкохолик по-добър баща няма, така съм чувала и аз.
Много го обичал и много се грижел за него, то затова на детето в главицата аналогията е "не мога да оставя тати, защото не може сам да се наведе да си вземе чорапите от долното шкафче". Това говори за безкрааайно обгрижено от баща си дете, направо на ръце носено.
Детето явно си е наясно, че бащата е неспособна да се грижи за себе си пиянка, но няма капацитета да го изрази, та си е измислило проблема с шкафчетата.

Иначе аз съм последният човек, който ще оправдае изневярата и ще посъветва жената да ходи при чичо Минчо. Изобщо не й е там мястото с малко дете. Но айде да не слагаме мъченически ореол на някой, който върши върховното усилие да взима детето от училище и да стои с него на масата с чашата в ръка.

Аз нямам и капка съмнение, че мъжът няма никакво желание да се бори за детето си, защото много иска да го обгрижва. В момента, в който започне да го взима за уикендите, ще ги разреди до минимум, защото няма да я има мама наоколо да направи и сложи вечеря, къпане, присписване. Няма да може да се пие нон-стоп и прочие.
Но - също така нямам капка съмнение, че ще й вгорчава живота години наред, тровейки детето с приказки всеки път като го вземе и още толкова по телефона. Ей така, да й е гадно.

# 424
Това е новият слоган на темата: явно алкохоликът е добър баща! Laughing
Стига, Бутер, слез от розовия облак.
На смях ме изби с тази тема.

Андариел, защо ѝ е да се мести при другия мъж, ако той се държи по този враждебен начин, който описваш – неговия дом, той не давал стая... Ако човекът е взел решение и са говорили, че желае да се преместят в дома му (с детето), какво би му пречило да се направи хубава самостоятелна стая на детето.

# 425
  • София
Кой е добър баща? Който не работи? Не желае да излиза с детето на разходка? Дава му пример като пие то сутринта? Настройва го срещу майка му? Вменява му вина? Баща мечта. Дай боже му всяко дете и всяка майка.

# 426
Дали ще поддържа жилището чисто, ще има сготвено и ще изкарва достатъчно пари да го гледа сам?
Щом работи в ресторанти, храната ще обезпечи.
За чистенето не съм прочела да е мърляч.
Време има предостатъчно да води и прибира детето от училище, вместо да играят игри, ще учат.
Очевидно ще си спре ергенските запои, ако иска да отглежда детето си, или ще си смени работата. Ако е в нощни заведения.
Може и гледачка да наеме.
Засега е бил инертен, защото така се е поставил и такъв го е търпяла авторката.
Това не значи, че е непоправимо увреден. Предполагам, че става дума за млад мъж , има си жилище, има и изградена  връзка със сина си.

Пак пиша, че не го "защитавам", давам различна гледна точка.
Не можете да си представите какви мъже / бащи / има и на какво са готови за децата си. Постоянно ги срещам в работата си, не отписвайте така бащата.

Колкото да майката- тя трябва да се адаптира и към новия мъж и дом, това ще я раздвоява . Детето е свикнало да е обичано от нея / единствено е свикнало обичта и да е към него, щом с бащата не са имали близост/.
Авторката трябва да е готова да сервилничи на новия мъж, защото му е в къщата. Ще започне люта ревност от етето, защо всичкото внимание не е към него. Детето никак не е малко. Не зная кой , кога и как ще го убеди, че е "спасено " от скапания си живот в близките години. Не знам. За мен това не е приказка, не може директно набутване в чужд дом с чужд мъж на едно дете на осем.
Дано авторката ме опровергае.

# 427
  • София
Защо враждебно? Това Е неговият дом. Не е техният общ дом. Тя отива в чуждата къща и както се нанесе, така може и да й кажат да се изнесе. А този мъж може и да не иска да прави детска стая, дори да няма свободна стая, а ако има, това да е детската стая на неговите деца. Нещо много лесно ги правите тези сметки, все едно тя ще си е у дома си.

# 428
Вижте к'во, всички сме хора на 1-во място. Всички сме били деца. Какъвто и да е човекът, той е баща и обича детето си и то него. Недейте така, на всеки може да му се случи в живота да падне, да остане без работа, да се пропие, абе хора сме, слаби сме, грешим. Ама....не може така, не бива. И за нас, като общество не е добре. Никое дете не е щастливо, когато майка му говори лошо за баща му. Ся ще кажете, ама той бащата казал, че тя има любовник. Ми, тя действително има ?  И то го познава тоз чичко. Даже сега се кани да заживее с него. Кое не е вярно ? Клевети ли човекът?  Това не са лъжи и клевети. За съжаление си е самата истина.

# 429
Стига с тази гола обич, да вземе да порешава задачи със сина си, не да чака майката да се върне от работа и тогава да пишат домашни. Ама нали е зает човек...

# 430
Бутер, чак си сладка. Simple Smile Никой не клевети бащата, тя не говори на детето за него глупости, но той за нея и чичкото – да. Да, всеки може да падне, но има разлика межди перманентно лежащ и чакащ паднал и такъв, на който му се случва понякога. На този хич биля не му е за първи път да лентяйства.

# 431
Никой не казва да не общуват и да не се обичат баща и син.

# 432
  • София
От гледна точка на мойто дете, то няма желание да ходи на предучилищна. Аз го чакам да пожелае или му казвам, че ще ходи?
Да не се озлоби към мен?

От гледна точка на твойто дете- то обича баща си, с когото има силна връзка, а ти му казваш, че отивате да живеете при един чичко, щото той е по- добър от баща му?
Дали ще се озлоби към теб?

# 433
Няма никакво значение съпругът алкохолик ли е. Важното е, че авторката не го обича, не иска да живее с него и има други планове за живота си. Точка. Решението вземат родителите. Детето свиква със ситуацията. Светът не се върти около детето, няма и да е единственото дете на разведени родители.

# 434
А по колко и как пие, ако й се споделя на авторката.
Познавам доста алкохолици, които знаят как да пият и не се напиват като талпи.

Общи условия

Активация на акаунт