Раздяла заради друг мъж

• 18 231
  • 583
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Един важен въпрос остана неясен - запознала ли си детето с новия мъж?

Редактирам - писала е, че се познават отдавна.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 15:55 от Andariel

# 76
А новият има ли деца или ще си родите ваши ?

# 77
Ще се опитам да отговоря на куп на всички.
Втората ми работа е на свободна практика, засега не ми дава финансова независимост.
Квартира ЩЕ търся, имам предвид по-сериозно, защото всичко което съм виждала досега по интернет(и с една приятелка, която търсеше за себе си), беше неприемливо. Нормалните жилища са на висока цена. Тези с по-приемлива трябва да се прави ремонт или да се дооборудват. Което коства време и допълнителни средства. Плюс, че трябва да имаш една сума за депозит и два наема. Докато тече това време моите разходи вървят на две места. Това е един порочен кръг - хем да спестиш и заделяш, за да станеш независим, хем и тук където си да плащаш всичко, защото не можеш да оставиш детето си без ток, телевизия, телефон, дрехи и храна. И в един момент се оказва, че колкото и да си влагал нямаш и ти заявяват, че нямаш нищо. Не съм си водила отчет кое съм купила, колко съм вложила (и не мисля, че е нормално в едни отношения да го правиш), няма да си взема пералнята, телевизора или нещо друго(не че го искам), а трябва да си го купя наново.
Пуснах темата " Раздяла заради друг мъж", за да обобщя проблема. Така беше представено на детето ми, на хората около мен. Другият мъж беше просто катализатор на това, което ще се случи и планирам. Защото осъзнах в един момент, че единственото, което правя от години е да се опитвам всички да са доволни и забравих себе си. Не направих много неща, отлагах много професионални и лични желания, за да е добре детето ми и да създам и опитам да спася едно семейство.
Безплатна квартира не съм търсила. Разбира се, че ме е било страх с малко дете да тръгна сама. Мислех, че след като детето е доволно, обича баща си и се чувства добре, аз трябва да подтисна другото. Реално то не вижда проблем и не се мъчи от нашите отношения. Баща му го обича, нищо че не го извежда никъде, то е приело че тази ситуация е нормална. Аз съм за всичко за каквото има нужда, че трябва да се заведе някъде, че трябва да се плати нещо, баща му е за забавление и да се погъделичкат вкъщи и да поиграят настолна игра(на масата, докато си пие напитката).
С другия мъж съм сигурна, че ще се събера, колкото и глупаво да звучи. Въпросът ми беше дали някой го е правил и как се е развило. Осъзнавам рисковете. Никога не съм се потдавала на чувства, любови, свалки. Особено недоверчива съм, в случая се чувствам много сигурна.

# 78
  • София
Скрит текст:
Авторке, разведена съм и много добре знам как се гледа дете, като си сама. Тия приказки с втората работа ми изглеждат утопични. Как точно практически ще се случва? Можеш ли да разчиташ на майка ти да гледа детето при теб на квартира? Едва ли имаш пари за гледачка.
Има огромна вероятност  децата да са на ДО пак и то задълго. Как ще се грижиш за детето тогава, кой ще му помага за училище?
Скрит текст:
Иначе напълно разбирам желанието да се махнеш от бащата и да заживееш с друг човек, но наистина прозира някаква романтична нереална нагласа, вкл. и по отношение на реакцията на мъжа ти, а и не се усеща да си даваш сметка за възможни проблеми при свикването на детето с новия мъж, особено когато вече е настроено и за него той е причината за нежелони промени в живота му.
Е как кой, новия мъж. Хаха майтапа на страна, ама не е ясно дали тя или новия имат опция хоум офис (не е казала какво работят, но е възможно). Ако е така - ще има кой да гледа детето.

# 79
[/quote
Детето го познава отпреди това, защото имахме друг вид отношения. Прекарвало е доста време с него, преди да се заформят нашите отношения.

# 80
  • София
Значи е ясно, последният параграф разкрива целта и плана - да се съберете, но не някога, а бързо. Вече е решено. Останалото, което пишеш е ала-бала като ученик, когото са изпитали и той се опитва по въпросите на учителката да даде отговори, които никога не е възнамерявал да учи. Надяваш да да мине пред другите. По какво познах ли? Пишеш в бъдеще време, използваш неопределени изрази и наблягаш на неща, които са несъществени. И за адвоката нищо не споменаваш вече. Вече сте започнали играта на ново семейство.

# 81
Скрит текст:
Авторке, разведена съм и много добре знам как се гледа дете, като си сама. Тия приказки с втората работа ми изглеждат утопични. Как точно практически ще се случва? Можеш ли да разчиташ на майка ти да гледа детето при теб на квартира? Едва ли имаш пари за гледачка.
Има огромна вероятност  децата да са на ДО пак и то задълго. Как ще се грижиш за детето тогава, кой ще му помага за училище?
Скрит текст:
Иначе напълно разбирам желанието да се махнеш от бащата и да заживееш с друг човек, но наистина прозира някаква романтична нереална нагласа, вкл. и по отношение на реакцията на мъжа ти, а и не се усеща да си даваш сметка за възможни проблеми при свикването на детето с новия мъж, особено когато вече е настроено и за него той е причината за нежелони промени в живота му.
Е как кой, новия мъж. Хаха майтапа на страна, ама не е ясно дали тя или новия имат опция хоум офис (не е казала какво работят, но е възможно). Ако е така - ще има кой да гледа детето.
Работя от вкъщи в момента. Когато не работя от вкъщи приключвам работа в 14.00ч - учител съм. Работя допълнително по един проект. Утопичната втора работа е свързана с образователна дейност на свободна практика.

# 82
Детето го познава отпреди това, защото имахме друг вид отношения. Прекарвало е доста време с него, преди да се заформят нашите отношения.
Какво означава ''имахме друг вид отношения''? Детето всъщност знае ли, че мъжът, заради който семейството се разпада, защото така му е представено, е именно този, който познава по друг повод?

# 83
Значи е ясно, последният параграф разкрива целта и плана - да се съберете, но не някога, а бързо. Вече е решено. Останалото, което пишеш е ала-бала като ученик, когото са изпитали и той се опитва по въпросите на учителката да даде отговори, които никога не е възнамерявал да учи. Надяваш да да мине пред другите. По какво познах ли? Пишеш в бъдеще време, използваш неопределени изрази и наблягаш на неща, които са несъществени. И за адвоката нищо не споменаваш вече. Вече сте започнали играта на ново семейство.
Какво да спомена повече за адвоката? Когато се видя с него в уговорения ден и час ще го направя. Blush
Малко са обидни някои твърдения, но ще преглътна. Blush
Реално сама пуснах темата, не виждам защо да се защитавам, всеки може да тълкува ситуацията, от неговата гледна точка. Blush
Нещата, които съм написала са съществени за мен.

# 84
Какво означава ''имахме друг вид отношения''? Детето всъщност знае ли, че мъжът, заради който семейството се разпада, защото така му е представено, е именно този, който познава по друг повод?
Да

# 85
Разбира се, че някои от нас пишат от личен опит, само че вече ти казахме - раздялата, не е заради друг мъж, присъствието на който в твоя случай се явява спасението от неуредиците в личния живот.

# 86
С другия мъж съм сигурна, че ще се събера, колкото и глупаво да звучи. Въпросът ми беше дали някой го е правил и как се е развило. Осъзнавам рисковете. Никога не съм се потдавала на чувства, любови, свалки. Особено недоверчива съм, в случая се чувствам много сигурна.
Супер, вие сте напълно сигурна в любовта му ? А парите му вървят ли с любовта му ? Той ще похарчи ли по вас и детето ви, ще ви помогне ли, за да излезете от тази трудна ситуация, в която сте попаднала заради него ? Ще плати ли за адвокат, квартира, храна, дрехи, училище, ремонт и т.н за да сте спокойна и щастлива вие ? Или парите и вашите проблеми не влизат в сметката?

# 87
Авторката, аз на твое място бих рискувала. Нямаш кой знае какво да губиш. Децата се нагаждат много бързо към ситуацията. Много често вторите бракове са съвсем успешни. Много често вторите мъже гледат децата по- добре от родните им бащи. А ако не станат нещата, продължаваш да си живееш живота. Няма драма, това са нещата от живота.

# 88
  • София
Няма драма? Драма има, но възрастните не искат да я виждат, защото им пречи на любовните планове. Като мине първоначалната еуфория от новото семейство, започват да се разкриват и драмите, които са отричани преди това. Просто всеки иска това, което иска - всичко. Едно е да си в ролята на Чичо Минчо, който вижда детето за малко, ходите на кино и се веселите тримата с любимата под грейналото слънчице, играете си на семейство на излет, друго е да ти цъфнат жена и дете в къщата и да трябва да се съобразяваш с всяко хленчене, кога е на училище, кога е болно и любимата се изнервя от проблемите с бившия, и се започват разправии за разходите...

# 89
Коментирам само прочетеното от първи пост на авторката.

Разбирам, че в семейството ти нещата не вървят, разбирам, че си срещнала любов и емоция.
Това, което не разбирам е какво си си представяла? Та ти имаш дете..Напускаш единия мъж и заживяваш с другия, детето, стреса и неговите емоции?!Не знам каква е тази смелост и доверие, когато срава въпрос и за някой за който носиш отговорност.
Не, че нямаш право на любов и щастие, но пътя е друг.
Напускаш съпруга си. Зажиявавате самостоятелно с детето. И после постепенно въвеждаш друг в живота му.

А сега кашата е пълна.И пак мисля, че това е пътя. Но дай време на детето, че вече сте го стресирали достатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт