Раздяла заради друг мъж

• 18 256
  • 583
  •   1
Отговори
# 105
Абе кофти е с такъв мъж да се живее, явно човека си обича главно чашката и там позитивно развитие не се очаква. Детето като поотрасне, ще почне да ги вижда тия работи.

Авторката има добра професия, може и уроци да дава. Новият сигурно и той е учител.

и сега поради ДО-то не могат да се виждат? ясно...

# 106
Най-разумното и щадящото е да се преместиш с детето някъде - ако нямаш пари за квартира, тогава приятели, роднини, някой ако има временно празно жилище - за няколко месеца. Не разбирам как баща-алкохолик с едно изречение настройва детето срещу теб, имахте ли достатъчно добра връзка с детето преди това? Както описваш бащата, не виждам как е успял да спечели доверието на детето... Между другото, докато си консумирала връзката с другия мъж, детето къде е било? Едва ли по интернет сте я развили...

След 3 месеца отидете при новия мъж. А детето трябва да разбере защо се случва това, преведено на негов език.

Аз никога не бих оставила детето си при човек, който пие редовно и няма работа, а и явно не иска да има. И адвокат няма да го остави. Освен ако нямате провинения, за които не казвате.
Мисля, че имам здрава връзка с детето си. Това, че е много привързан към баща си предполагам, че е заради обстоятелствата в последните години, когато все има огромни интервали между работните места. И поради тази причина все той го гледа когато е болен, щото си е вкъщи. Взима го по-рано от детска и училище, защото допреди няколко месеца бях на друго работно място, и свършвах в 17:30-18.00 и не успявах. В очите на детето той е добрия, защото го взима по-рано и го води с него при приятели на по бира. Защото му купува всички ненужни глупави неща, които аз съм отказала. Нищо, че не може да си го позволи. Просто после вдига рамене при идването на сметките. Защото пристъпва режима, който съм създала аз, когато ме няма за хранене, стоене на телефон и телевизор. И защото се разправя пред него с мен всяка вечер, че няма нищо нередно в това да си догледа някой филм и да легне по-късно. Ще се наспи.
В очите на детето, той е доброто ченге.

# 107
Е, Andariel, ние няма да седнем да му мерим чашките. Нали виждаш  - най-лесно е да се оцени някой като алкохолик, нарцис, насилник, околните да пригласят, и беж - при другия. Особено, ако вземем да ги сравняваме двамата и вторият е на сигурно.
Simple Smile
Joy е грубичко, но всеки се изразява, както иска.
Изрично казах, че МИСЛЯ, нямам представа дали е вече алкохолик. Насилник не е, насилие никога физическо не е употребявал, нито е обиждал. Манипулатор обаче да, мога да го твърдя.
Не съм сравнявала и няма единия и другия, просто нямат нищо общо. Пък и ситуацията ми не е такава, защото съм видяла по-свестен.

# 108
  • София
Трябва да го черпиш този твой мъж - добре, че е вземал детето рано, та да имаш време и ти да се "погрижиш" за себе си! Значи и теб те е устройвало, не ти е пречело, че прибира детето рано и го води при приятели на бира. Само не казвай, че не ти е харесвало, ама нямало какво да направиш! Теб изцяло те е устройвало, дори пускаш веселяшки емотикони, обяснявайки как има място за чашите на масата до настолната игра. Браво и на теб! Сега изведнъж не те устройва, защото искаш да си с Чичо Минчо. Как разреши детето да го гледа баща-алкохолик толкова време, та чак и алкохолик с треперещи ръце, започващ да пие още преди обяд? Учителка, която не знае дали човек с треперещи ръце е ВЕЧЕ алкохолик? Моля, моля, явно си проспала инструктажите за признаци на алкохолизъм при родители. Май беше писала, че баща ти обича чашката. Тогава няма начин да не знаеш признаците.

# 109
Най-разумното и щадящото е да се преместиш с детето някъде - ако нямаш пари за квартира, тогава приятели, роднини, някой ако има временно празно жилище - за няколко месеца. Не разбирам как баща-алкохолик с едно изречение настройва детето срещу теб, имахте ли достатъчно добра връзка с детето преди това? Както описваш бащата, не виждам как е успял да спечели доверието на детето... Между другото, докато си консумирала връзката с другия мъж, детето къде е било? Едва ли по интернет сте я развили...

След 3 месеца отидете при новия мъж. А детето трябва да разбере защо се случва това, преведено на негов език.

Аз никога не бих оставила детето си при човек, който пие редовно и няма работа, а и явно не иска да има. И адвокат няма да го остави. Освен ако нямате провинения, за които не казвате.
Мисля, че имам здрава връзка с детето си. Това, че е много привързан към баща си предполагам, че е заради обстоятелствата в последните години, когато все има огромни интервали между работните места. И поради тази причина все той го гледа когато е болен, щото си е вкъщи. Взима го по-рано от детска и училище, защото допреди няколко месеца бях на друго работно място, и свършвах в 17:30-18.00 и не успявах. В очите на детето той е добрия, защото го взима по-рано и го води с него при приятели на по бира. Защото му купува всички ненужни глупави неща, които аз съм отказала. Нищо, че не може да си го позволи. Просто после вдига рамене при идването на сметките. Защото пристъпва режима, който съм създала аз, когато ме няма за хранене, стоене на телефон и телевизор. И защото се разправя пред него с мен всяка вечер, че няма нищо нередно в това да си догледа някой филм и да легне по-късно. Ще се наспи.
В очите на детето, той е доброто ченге.

ами, съжалявам, че ще го кажа, ама вие сте си виновна. Аз с бащата на детето съм имала многократни скандали заради подобни неща, докато беше малка и можеше да възпита у нея нещо, което аз преценявам като нередно. Включително му забраних да говори с нея в период, в който й се обаждаше, за да я накара да прави нещо си в някаква компютърна игра, тъй като е на таблета й, а него го няма. Тя го правеше, за да му угоди, вместо да си учи уроците. И на бабите забраних да я виждат, когато се налагаше да бъде на диета, а те тайно от мен й даваха шоколад. Та... преценете си приоритетите...

# 110
Като не работи откъде пари за ежедневното къркане?

# 111
Трябва да го черпиш този твой мъж - добре, че е вземал детето рано, та да имаш време и ти да се "погрижиш" за себе си! Значи и теб те е устройвало, не ти е пречело, че прибира детето рано и го води при приятели на бира. Само не казвай, че не ти е харесвало, ама нямало какво да направиш! Теб изцяло те е устройвало, дори пускаш веселяшки емотикони, обяснявайки как има място за чашите на масата до настолната игра. Браво и на теб! Сега изведнъж не те устройва, защото искаш да си с Чичо Минчо. Как разреши детето да го гледа баща-алкохолик толкова време, та чак и алкохолик с треперещи ръце, започващ да пие още преди обяд? Учителка, която не знае дали човек с треперещи ръце е ВЕЧЕ алкохолик? Моля, моля, явно си проспала инструктажите за признаци на алкохолизъм при родители.
тоест той си пие бирата, докато си играе настолни игри с детето? Тук вече малко се обърках. За да стигне до треперене на ръцете, значи е прекрачил границата на контрола - може да пие, ама може и да не пие, докато играе с детето. Кога играе с детето, щом пие и ръцете му треперят, докато не изпие една бира (и то бира, не твърд алкохол, той поне действа бързо и успокоява треперенето)?

Тоест пусна темата, за да получиш морално разрешение от някакви непознати хора и да ти дадат безплатна консултация?

Мъжът ти знае ли кой е Чичо Минчо? Какви са - приятели или?
Разсмяните емотикони са по повод заяждането и агресията от някои. А каква трябва да е причината на пуснеш тема? Ясно е, че някои това правят по цял ден съдят и се заяждат.Приемам.
Вие явно не сте срещали човек, който да обяснява и обещава, че нещата ще се променят, че няма да го води повече в компания, че няма да прави обратното, на което сме се разбрали. Всъщност съм имала против да взима детето по-рано, защото все нещо не е довършило и се налага да го прави вкъщи с мен и целия негатив от изнервеното и уморено вече дете се пада по право на майка му. Баща му обяснява, че иска да е с него, затова го взима по-рано. Но детето чака мен, за да ми заяви, че има недовършени домашни. Баща му не се наема да седне с него. Той просто иска да се е отчел, че го е взел и е детето е било днес 3 часа с него.

# 112

и за забранени подаръци на детето. По принцип аз все съм на страната на неоправданите жени, ама тази история не е много истинска

# 113
Трябва да го черпиш този твой мъж - добре, че е вземал детето рано, та да имаш време и ти да се "погрижиш" за себе си! Значи и теб те е устройвало, не ти е пречело, че прибира детето рано и го води при приятели на бира. Само не казвай, че не ти е харесвало, ама нямало какво да направиш! Теб изцяло те е устройвало, дори пускаш веселяшки емотикони, обяснявайки как има място за чашите на масата до настолната игра. Браво и на теб! Сега изведнъж не те устройва, защото искаш да си с Чичо Минчо. Как разреши детето да го гледа баща-алкохолик толкова време, та чак и алкохолик с треперещи ръце, започващ да пие още преди обяд? Учителка, която не знае дали човек с треперещи ръце е ВЕЧЕ алкохолик? Моля, моля, явно си проспала инструктажите за признаци на алкохолизъм при родители. Май беше писала, че баща ти обича чашката. Тогава няма начин да не знаеш признаците.

Да бе, алкохоликът гледа детето, като е болно...

Ти като учителка си с толкова много отпуск и възможност за взимане на болнични, вярно ли единственият вариант ти е да го тръснеш на бащата да го гледа и после са го плюеш и да обясняваш ехидно колко бил отзивчив, ама за нищо не ставал иначе.

Ами, изнасяй се при новия, да видим тогава кой ще ти гледа детето. Така и не каза новият има ли деца, които услужливо да са излезли от живота му в комплект с майката?

# 114
Той най-вероятно се е пропил, когато тя си е хванала любовник. Преди това е бил читав.

# 115
  • София
разбирам, че заемаш защитна позиция, но някои неща не се връзват. Същевременно пропускаш да отговориш на някои въпроси. Твой избор е дали и какво да напишеш и на кои въпроси да отговориш, но някак се получава половината история.

# 116

Разсмяните емотикони са по повод заяждането и агресията от някои. А каква трябва да е причината на пуснеш тема? Ясно е, че някои това правят по цял ден съдят и се заяждат.Приемам.
Вие явно не сте срещали човек, който да обяснява и обещава, че нещата ще се променят, че няма да го води повече в компания, че няма да прави обратното, на което сме се разбрали. Всъщност съм имала против да взима детето по-рано, защото все нещо не е довършило и се налага да го прави вкъщи с мен и целия негатив от изнервеното и уморено вече дете се пада по право на майка му. Баща му обяснява, че иска да е с него, затова го взима по-рано. Но детето чака мен, за да ми заяви, че има недовършени домашни. Баща му не се наема да седне с него. Той просто иска да се е отчел, че го е взел и е детето е било днес 3 часа с него.
[/quote]

много от нас са виждали точно това. Вие очевидно имате несправяне и с възпитанието на детето, и в отношенията с бащата. Отношенията са споделена вина, възпитанието е ваша. Ако единият родител е неадекватен, не може да си измива ръцете с другия. Самия факт, че допускате възможността да оставите детето при него и да отидете при новия мъж е отвратителен - при всичко, което казахте за него

# 117
А кога имаш време да се срещаш с гаджето си при тази натоварена програма?  И когато си с него при когото е детето?

# 118
Не е постоянно безработен. Често сменя работата последните години. И има месеци между тях дупки.
Когато е безработен - купува си, когато го карам той да отиде да на пазарува. Влиза и в някакви заеми, не само за пиене, ей така да си има. На версия също си е взимал. Има и доста приятели, които разполагат и произвеждат алкохол, те също му дават, когато се оплаче, че няма.

# 119
Ще опитам още веднъж с въпроса от предните страници, за да се опитам да си изясня тая заплетена история. Какви са били отношенията ви с новия мъж преди да се залюбите и по какъв повод детето го познава? Има значение как ще го възприеме после като "заместител'' на баща.

Общи условия

Активация на акаунт