Раздяла заради друг мъж

• 18 280
  • 583
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Босилке, как така ще оставя детето при родителите си, а тя ще живее при друг мъж! За да е съвсем детето отделено и от двамата родители, така ли - не е с баща си, майка му е при друг мъж (което автоматично ще ву извика в главата думите на баща му как майка му си има компания). Да не говорим, че ако бащата разбере, много бързо може да подаде сигнал до социалните, че майката не се грижи за детето, а живее с някакъв си там. Какво се опитваш да я набуташ в още по-голяма беля!

# 181
Т.е. при двама здрави и прави родители детето трябва да живее при баби, докато майката провери нагледно дали пиенето на кафе под звездите е еднакво с прането на чорапи и подпръцкване под юргана?  
Съгласна съм, че сегашният вариант на съжителстване с 99% алкохолик не е добър,  но тази опция съще не ми се вижда читава.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 20:18 от G&B

# 182
E, ся, детето - след изпитателния срок с новия. Оттам нататък - на нова сметка.

# 183
Босилке, как така ще оставя детето при родителите си, а тя ще живее при друг мъж! За да е съвсем детето отделено и от двамата родители, така ли - не е с баща си, майка му е при друг мъж (което автоматично ще ву извика в главата думите на баща му как майка му си има компания). Да не говорим, че ако бащата разбере, много бързо може да подаде сигнал до социалните, че майката не се грижи за детето, а живее с някакъв си там. Какво се опитваш да я набуташ в още по-голяма беля!

подкрепям напълно. Как така ще го разнасят това дете - то си има среда, училище, родители. Бабите може и в затънтена провинция да са. Айде единият да си пие на воля, а другият да си играе на 18-годишен - стига моля ви се, не е сериозно

# 184
Андариел, тя майка му си има друга компания от 2 години, а баща му ... мммм не знам, открай време явно (с алкохола).

# 185
Като не работи откъде пари за ежедневното къркане?

и за забранени подаръци на детето. По принцип аз все съм на страната на неоправданите жени, ама тази история не е много истинска
А да, и подаръците.
Иначе сигурно е истинска. Изтрещели хора бол.
Моята майка след развода не се помисляла да ни натресе някой мъж.
Първо, че не всеки би приел чужди деца и второ е сметнала, че ни е достатъчна травмата от биологичния ни баща и неговото семейство е напълно достатъчна.
Вместо да скача от чеп на чеп, досега да си е купила жилище, вместо по квартири да ходи.
Другата и грешка е, че е казала за любовника си. Трябвало е просто да му каже, че се разделят, не го иска, не иска да живее с него и се изнася. Тогава пияндето едва ли щеше да опре до гнусните си манипулации с детето.

# 186
  • София
Тоест ти не виждаш никакъв проблем детето да е при бабата, отделено И от двамата си родители? Наистина ли не ти идва на ума, че при един толкова недоволен и зле настроен баща, който на всичко отгоре е казал направо, че няма да допусне детето да живее с бабата или при друг мъж, само ще чака какво тя ще стъпи накриво, за да му налее вода в мелницата с панаирите за детето? Не може детето да се дели от майката, особено щом бащата е отрицателно настроен.

# 187
Бе какви ги говорите, все едно си купуваш жилище само като мигнеш с клепки 5 години.
Жената е в безизходица. Натресла се е яко, сгрешила е очеводно, как да изплува.
Ами, няма рецепта, действа и пробва. Но ако остане да тлачи в блатото, определено няма да спечели нито детето в перспектива, нито тя. Затова понякога е добре да се направи нещо болезнено за момента, но за да се наредят нещата в перспектива. Този случай е такъва.
Разбира се, че е по-добре детето да е с познати хора (роднини), докато се адаптира към промяната, отколкото с баща-пияндурник или с майка с чужд човек. Но доколкото разбрах, то го познава вече, така че няма да е баш непознат.
А бащата пияндурник безработен вместо да набива на детето глупости, да му даде шанс да израстне като нормално дете, а не да го поврежда. Баси, ядосах се.

# 188
  • София
Не знам дали наистина не разбираш или се правиш , че не разбираш. Бащата може да е всякакъв, но ако майката се изнесе с детето и вместо да живее с детето, вземе че го остави при майка си, а тя самата отиде да живее с новия мъж, това само показва, че майката не се грижи за детето. Не той ще е оставил детето на някой друг да се грижи за него, а майката, която претендира детето да остане да живее при нея, а не при баща си. Достатъчно е бащата  да подаде сигнал и ще завърти машината в своя полза, а тя да се обяснява как той бил алкохолик. Бабата и дядото не са родители, нито са настойници на детето. Тя, ако ще на Луната да ходи, ама да не се дели от детето. Но със сигурност трябва да внимава в картинката с кого живее и къде живее и и къде е детето и с кого е детето.

# 189
Защо майката не отиде заедно с детето при нейните родители?
За мен децата са по-важни от мъжете.

# 190
Докато си дава всичките пари в къщи не може да купи и палатка.Издържа дом, в който няма да живее, поддържа  стардарт  и включва някакъв безотговорен.Той  нормално натиска да си стои там пък какво му пука с кого ходи нааттък, нали има за пиенето си.Подаръците му напук, точно както разведен татко дава да е отгоре и добрия.Явно са на отделен бюджет..Със сигурност ако го остави при таткото това дете ще разбере набързо ситуацията и  кой се грижи за него.Тя  и сега плаща наем във вид на друго.
Аз се чудя къде отиде култовото "бягай с двеста" след като е решила да се раздели преобладават мнения да остане.
След като всички знаят, дори родителите  и, не се крие.Просто се страхува от бъдещето и пита какво става нататък.Решението е взето.Дали пие или просто не го обича, дали защото другия е  вълнение, тя е скъсала.Каквото да направи нататък стресът на детето е сигурен.Всички деца искат и двамата си родители.Пък разводите са все повече.

# 191
на мен майката не ми се видя много настойчива да не си оставя детето - според нея той много обичал детето и детето го обичало и й се въртят идеи да го остави. Под предлог, че квартирите са скъпи. Според мен тя сега иска да си изживее тръпката и не се замисля много онзи човек колко ще е баща на това дете. Той може и така да казва, щото някоя му е пристанала, а тя върви с дете, ама след една година не е ясно дали сексът ще изплаща гледането на непораснало дете... не са много ентусиастите, които биха почнали това отначало при пълнолетно и напуснало дома дете. Той, ако беше такъв ентусиаст, да е дошъл пред блока с колата и да каже слизайте, чакам ви и ви водя в рая, няма да се тормозите с този алкохолик. Ама аз не чувам да е направил така

# 192
Защо майката не отиде заедно с детето при нейните родители?
За мен децата са по-важни от мъжете.

може жената да е в София, а родителите й примерно в... Малко Търново?

# 193
Бе какви ги говорите, все едно си купуваш жилище само като мигнеш с клепки 5 години.
Жената е в безизходица. Натресла се е яко, сгрешила е очеводно, как да изплува.
Ами, няма рецепта, действа и пробва. Но ако остане да тлачи в блатото, определено няма да спечели нито детето в перспектива, нито тя. Затова понякога е добре да се направи нещо болезнено за момента, но за да се наредят нещата в перспектива. Този случай е такъва.
Разбира се, че е по-добре детето да е с познати хора (роднини), докато се адаптира към промяната, отколкото с баща-пияндурник или с майка с чужд човек. Но доколкото разбрах, то го познава вече, така че няма да е баш непознат.
А бащата пияндурник безработен вместо да набива на детето глупости, да му даде шанс да израстне като нормално дете, а не да го поврежда. Баси, ядосах се.
Мда, аз съм от луната и не знам как се изплаща апартамент Grinning
По-добре нещо свое да изплаща 20 години, отколкото наем  да пълни гушата на някой друг.
А тя 8 години е седяла при пиянде, само защото не плаща наем. И абсолютно смятам, че му е давала пари за алкохолец.
Га е яла кифтета, не е ревала.
Човек като иска нещо го прави. Всичко друго са оправдания.
Можеше досега да купи и да го даде под наем.
Можела и за общинско жилище да кандидатства.
Колкото до заплахите на мъжа и, че детето щяло да бъде при него.
Моля ви се. Представям си как алкохолик се грижи за дете.
Представям си го как му готви, чисти, пере помага му за домашните с ракийката в ръка.
Глупости на търкалета.
Ама такъв измекярин е способен наистина да го задържи детето. Няма да го храни, то ще си гладува, ще е с мръсни дрехи, но няма да го даде на майката. От чиста злоба.

# 194
Не е така. Жената може да е била милостива към мъжа и да е замитала под килима проблема. С надеждата, че "нещата ще се оправят, ако". Но ако това не се случва година след година, в един момент чисто с цел самосъхранение ти се налага да размислиш над ситуацията, както се е случило и при нея.
Бе вие идиоти ли сте. Разбира се, че за детето ще е по-малък стрес да приеме, че мама и тати се разделят, но да остане 2-3 месеца при баба и дядо (познати, макар и нелюбими), отколкото в новото семейство ( с чужд мъж). С бащата тотално изключвам, за мен е като да оставиш пироман с дете.

Общи условия

Активация на акаунт