Раздяла заради друг мъж

• 18 272
  • 583
  •   1
Отговори
# 195
Защо майката не отиде заедно с детето при нейните родители?
За мен децата са по-важни от мъжете.
Защото целта не е да се махне от стария мъж, а да заживее при новия.
Освен това нейният баща е много по-зле с алкохола и отношението към близките.

# 196
  • София
Идиоти сме. А ти, умната, не разбираш, че ако авторката ти послуша съвета, накрая може да остане без детето като дойде ред до съда.

# 197
  • София
Ама такъв измекярин е способен наистина да го задържи детето. Няма да го храни, то ще си гладува, ще е с мръсни дрехи, но няма да го даде на майката. От чиста злоба.

Същото мисля. И всичко това за да може да го настройва срещу майка му и да я наказва.

За разлика от повечето тук, аз не я съдя за желанието й за нов мъж и нормална връзка. Самото дете ще е много по-добре, ако майка му има такава и е щастлива. Големият въпрос е как да го изведе от вкъщи преди бащата да му е нанесъл непоправими щети. От там насетне ще си реди живота, със или без другия. Трябва да е готова и за двата варианта.

# 198
Да бе, съдът ще отсъди детето на бащата-алкохолик. Simple Smile

# 199
Идиоти сме. А ти, умната, не разбираш, че ако авторката ти послуша съвета, накрая може да остане без детето като дойде ред до съда.
Потвърждавам, че очевидно сме (идиоти), защото смятаме, че замяната  баща-алкохолик с дядо-алкохолик не е добра идея.

# 200
Еее, Бази, идиоти не знам дали сме, но аз не се наемам да пресмятам и съветвам коя от двете ѝ възможности е за предпочитане. Ти санким у тях живееш и с алкохолика пиене пиеш Simple Smile

# 201
  • София
Ако детето не живее с майка си, а бащата подаде сигнал до ОЗД, тогава авторката трябва да се обяснява къде живее, що живее и т.н. Това никак няма да е в нейна полза. Бащата през това време може да пие две бири и да гледа сеир, защото той ще е чист. Сигналът ще е за майката, че не полага грижи за детето.
Няма никакво значение дали бащата или дядото са алкохолици, а че майката не полага грижи за детето, защото детето не живее с нея, а с баба си и дядо си.

# 202
Но пропускате, че има и баба! А не само дядо (алкохолик).
Докато е само с бащата с питие от обяд, не искам да си помислям какво ще стане, ако не забележи какво се случва с дете на 8 в 9 вечерта.

# 203
Защо майката не отиде заедно с детето при нейните родители?
За мен децата са по-важни от мъжете.
Защото целта не е да се махне от стария мъж, а да заживее при новия.
Освен това нейният баща е много по-зле с алкохола и отношението към близките.
Не знаех това за нейния баща. Четох темата повърхностно.
Аз смятам, че майката трябва да осигури стабилност и сигурност на себе си и детето си. Дом, работа, родителски права и т.н. Много съм скептична за новия мъж.

# 204
И това с алкохолизма как се доказва? С безпристрасната публикация на авторката във форума? Нито е известно да има регистрации в отрезвителя, нито криминални прояви под въздействие на алкохол, нито домашно насилие в пияно състояние. По-скоро съпругът ми прилича на средностатистически битов пияч със слоннност към безденичене.
М*мка му, та и ние с жена ми почти всяка вечер сядаме с чашка пред децата. Без да разберем сме се превърнали алкохолици.

# 205
  • София
Какво като има баба? Нали писах - бабата няма отношение. Тя няма родителски права над детето, няма настойничество, няма нищо. Майката е тази, която отговаря за детето и тя трябва да се грижи за него - да му прави закуска, да го води на училище, да му гаси лампата вечер, т.е. да живее с детето. Защото майката ще каже "аз искам детето да живее с мен за постоянно", а не бабата.

# 206
Баштатко, много си сми симпатичен, но не мисля, че е същото като при теб с жена ти.
Човекът не работи, сутрин става и едва чака да стане 12 та да подеме чашката. Мне, може още да няма цироза, но не е ок. И само да кесиш и мезиш, и все други да с ати виновни, че нямаш работа. Жена ти да издържа семейството, а ти да цъкаш "не се сърди, човече" с детето на чаша бира. Амммм....

# 207
Но пропускате, че има и баба! А не само дядо (алкохолик).
Докато е само с бащата с питие от обяд, не искам да си помислям какво ще стане, ако не забележи какво се случва с дете на 8 в 9 вечерта.

Страхотна идея! Да си сипем всички по едно да отпразнуваме!

# 208
Ама такъв измекярин е способен наистина да го задържи детето. Няма да го храни, то ще си гладува, ще е с мръсни дрехи, но няма да го даде на майката. От чиста злоба.

Същото мисля. И всичко това за да може да го настройва срещу майка му и да я наказва.

За разлика от повечето тук, аз не я съдя за желанието й за нов мъж и нормална връзка. Самото дете ще е много по-добре, ако майка му има такава и е щастлива. Големият въпрос е как да го изведе от вкъщи преди бащата да му е нанесъл непоправими щети. От там насетне ще си реди живота, със или без другия. Трябва да е готова и за двата варианта.

То и аз не я съдя.
Критикувам поведението. И за учителка, възпитанието към детето и отношението е под всякаква критика.
Авторката дори не си дава сметка как ще се отрази в един ден да каже на детето, че не само няма да живее с баща си, но ще го води да живее при някакв друг мъж.
Ама карай. Психиката на детето не е от значение. От алкохолизирания си баща е взел достатъчно, време и майката да даде своя принос да дообърка мозъчето му.
Редно беше първо да не казва, че има любовник.
После да се изнесе на квартира с детето. Да даде време на детето да свикне, че няма да живее с баща си. Да му обясни причините. Постепенно да поопознае новия. И чак тогава може би да заживеят заедно.

# 209
И това с алкохолизма как се доказва? С безпристрасната публикация на авторката във форума? Нито е известно да има регистрации в отрезвителя, нито криминални прояви под въздействие на алкохол, нито домашно насилие в пияно състояние. По-скоро съпругът ми прилича на средностатистически битов пияч със слоннност към безденичене.
М*мка му, та и ние с жена ми почти всяка вечер сядаме с чашка пред децата. Без да разберем сме се превърнали алкохолици.

Е ма онзи от обяд, вие предполагам чак вечер? И му треперят ръцете

Общи условия

Активация на акаунт