Раздяла заради друг мъж

• 18 281
  • 583
  •   1
Отговори
# 210
Босилка, благодаря за комплимента първо. Все симпатяги сме тук Simple Smile
И аз това казвам - проблемът е повече с безделниченето.

# 211
За мен проблема е, че детето ще продължи на се среща с баща си, който може да казва всичко. Вече е очернил майката в очите на детето и на всичките им познати. За мен той може всичко да избълва, без оглед на чувствата на детето. Период на квартира за адаптация е супер, но ме притеснява, че бащата ще се възползва за да очерни приятеля на авторката и момента на събиране на тримата може и да е още по тежък.
Колкото до дядото - авторката писа, че е агресивен и не става да живеят там.

# 212
Много е тъжно, че детето е настроено срещу майката. Когато се разделяхме с БНД ми, аз го помолих да не говорим никога лошо един за друг пред детето (обещах, че аз няма да го правя и се надявам и той). Отговори ми "Как ще му говоря лошо за теб, ти си му майка!"
Надявам се този баща в историята да се освести и да разбере, че вреди на детето си. А авторката от своя страна да не им пречи да контактуват.
Ако нямат брак, не им е нужно никакво съдебно дело, а да се разберат помежду си.
Може би мъжът се тревожи (основателно), че новият партньор няма да полага нужните грижи за детето. Авторката следва да го увери (и наистина да го спази), че ако отношението на новия човек към детето й е лошо, тя ще се раздели с него.
Иначе не виждам лошо да заживеят с новия мъж. Ако се грижат добре за детето, ако се отнасят хубаво с него и няма пречки да поддържа контакт с баща си, какво ще му стане. Самотната майка също не е идеалната опция.

# 213
Ми той човека може да се е пропил, като е разбрал че жена му изневерява.
К'во, всички сме хора и мъже, и жени, и такива неща ни събарят.

Последна редакция: сб, 02 яну 2021, 21:57 от buttercake

# 214
  • София
Тя написа, че ще заведе дело за детето. А той не изглежда склонен да се съгласи тя да го напусне с детето.

# 215
Само да попитам, след като не си финансово независима и замъкнеш детето си в къщата на друг мъж, и вземе, че не се получи с него, как смяташ да оцеляваш? И даваш ли си сметка, че ще заведеш детето си в дома на чужд мъж, който то само е виждало преди време и ще го заставиш да живее там? Струва ми се абсурдно цялото ти поведение. И не знам, очакваш благословия от мъжа си ли? Явно, че  не е стока, но все пак...
Вероятно си имаш причини да се държиш така, но в случая според мен най-удачно е да се изнесеш на квартира или при родителите си заедно с детето си и да приключиш отношения с мъж номер 1. Едва след това, бавно и постепенно да се опиташ да приобщиш мъж номер 2 и да дадеш време на детето си да свикне със ситуацията.

# 216
Ми той човека може да се е пропил, като е разбрал че жена му изневерява.
К'во, всички сме хора, и мъже и жени, и такива неща ни събарят.
Напълно възможно. Едно семейство стопанисваше магазин в квартала. И двамата бяха хубавци, жената с един игрив поглед, но това още нищо не значи. Мъжът ставаше сутрин рано да зарежда, вечер стоеше до късно...
Жената обаче се хвана сериозно с един градски мачо и от бившия съпруг вече няма и помен - ежедневно е с бутилка в ръка при кибиците в махалата.

# 217
Скрит текст:
Много е тъжно, че детето е настроено срещу майката. Когато се разделяхме с БНД ми, аз го помолих да не говорим никога лошо един за друг пред детето (обещах, че аз няма да го правя и се надявам и той). Отговори ми "Как ще му говоря лошо за теб, ти си му майка!"
Надявам се този баща в историята да се освести и да разбере, че вреди на детето си. А авторката от своя страна да не им пречи да контактуват.
Ако нямат брак, не им е нужно никакво съдебно дело, а да се разберат помежду си.
Може би мъжът се тревожи (основателно), че новият партньор няма да полага нужните грижи за детето.
Скрит текст:
Авторката следва да го увери (и наистина да го спази), че ако отношението на новия човек към детето й е лошо, тя ще се раздели с него.
Иначе не виждам лошо да заживеят с новия мъж. Ако се грижат добре за детето, ако се отнасят хубаво с него и няма пречки да поддържа контакт с баща си, какво ще му стане. Самотната майка също не е идеалната опция.
Това биха били притеснения на нормален баща.
В случая нямаме нормален баща. Има мъж, който пие по цял ден докато не му се разтреперят ръцета и рядко ходи на работа, защото там не му давали да кърка.
Не мисля, че такъв човек му пука. Той си е хвърлил семенцето, оттук насетне е видно,че всичко пада на гърба на авторката.

# 218
Нещо не се връзва. Един алкохолик би се стремял да се отърве от грижите за едно малко дете. А тук имаме баща, готов да се бори докрай, за да остане с детето. Така няма да има пари за пиячка. Не се връзва с образа на пияницата от сабалем.

# 219
Жената не е толкова зле материално, само да обърна внимание. Има си професия, с която няма да остане без работа и възможност за допълнителни доходи.
Може да си наеме една малка квартира,  и да се нанесе там с детето. Вероятно ще им поделят правата, така че детето ще прекарва равно време и с пияндето, но щом досега го е гледал успешно болен, ще се справи за отреденото му време, което подозирам, че прогресивно ще намалява, особено ако няма доходи. Тоя майка има ли, тя присъства ли в картинката като баба.

Новият за момента е най добре да си остане за виждане когато авторката има време и детето не е при нея. Постепенно ще се включи и той.

# 220
  • София
Според мен тя пресолява малко манджата с алкохолика, та чак и ръцете му треперели, докато играе с детето и чашите са на масата.  Така й е изгодно. Но не пречи от ревност към майката и обида, бащата да се бори за детето не защото много му трябва, а за да накаже нея.

# 221
Вероятно преувеличава, но на мен примерите ни звучат реалистично - биричка от  преди обед, твърд алкохол на обяд, вечер пак, съобразяване за излизане и разходка според това ще може ли да порка, отказване от работа със същия мотив, водене на детето при разни  компании по чашка, това са си навици на пияч.

И да не е алкохолик, пиенето заема сериозно място в живота му. То само това стига, та да не го ще жената.

# 222
  • София
Нещо не се връзва. Един алкохолик би се стремял да се отърве от грижите за едно малко дете. А тук имаме баща, готов да се бори докрай, за да остане с детето. Така няма да има пари за пиячка. Не се връзва с образа на пияницата от сабалем.

По описаното, стремежът му да задържи детето е за да има с какво да я изнудва. Все пак от нея идват и пари, и поддръжка у дома. Не значи, че не е привързан към него, но вероятно по същия нездравословен начин, както към чашката. Не може бащинството ти да се изразява в настолни игри, водене по пиянски събирания и настройване срещу майката, когато нещо не му е изгодно. Това не е нито грижа, нито любов.

# 223

По описаното, стремежът му да задържи детето е за да има с какво да я изнудва. Все пак от нея идват и пари, и поддръжка у дома. Не значи, че не е привързан към него, но вероятно по същия нездравословен начин, както към чашката. Не може бащинството ти да се изразява в настолни игри, водене по пиянски събирания и настройване срещу майката, когато нещо не му е изгодно. Това не е нито грижа, нито любов.

Не забравяйте, това е тази страна на монетата. Другата не я знаем. Моят съпруг примерно, когато щеше да се самоубива, му проглуших ушите, докато се съгласи да го заведа на психолог. Купувах му лекарствата и следях да ги пие. И нон-стоп повтарях, че ако има грам останал мозък, да осмисли, че има дете, което не заслужава това. Не съм го обичала вече по това време, но все пак е баща. Авторката не разбрах какво е направила, освен че иска да бяга при любовника, а двете неща съвпадат във времето.

# 224
  • Paris, France
Жената не е толкова зле материално, само да обърна внимание. Има си професия, с която няма да остане без работа и възможност за допълнителни доходи.
Може да си наеме една малка квартира,  и да се нанесе там с детето. Вероятно ще им поделят правата, така че детето ще прекарва равно време и с пияндето, но щом досега го е гледал успешно болен, ще се справи за отреденото му време, което подозирам, че прогресивно ще намалява, особено ако няма доходи. Тоя майка има ли, тя присъства ли в картинката като баба.

Новият за момента е най добре да си остане за виждане когато авторката има време и детето не е при нея. Постепенно ще се включи и той.

Никак не е зле материално. Признава, че няма спестявания за 2 наема и пари да обзаведе квартира. Прекрасната и професия и житейските и обстоятелства не и позволяват да пести, при това живеейки в жилището на мъж без да плаща наем. Вярно плаща режийни и храна, но тях е си ги плаща, почти същите и като се изнесе.

Тя писа, че е живяла по квартири и знае какво е. Понеже и аз съм живяла по квартири зная, че хич не е лесно когато има дете, особено за сам човек.

Новият не и предлага никаква финансова или икономическа подкрепа освен да и предложи подслон срещу таковане.

Не знам как намира сили да работи, да гледа детето и плащайки детегледачки и сметки да върти двама непотребни мъже.

Общи условия

Активация на акаунт